Premier League

Live Blog Premier League etapa a 2-a. Program, rezultate, informaţii de ultimă oră. Liverpool câștigă cu 2-0 derby-ul cu Chelsea! Kepa a comis o gafă uluitoare

20.09.2020 | 20:22
Live Blog Premier League etapa a 2a Program rezultate informatii de ultima ora Liverpool castiga cu 20 derbyul cu Chelsea Kepa a comis o gafa uluitoare
ADVERTISEMENT

În acest weekend are loc etapa a doua din Premier League, pe durata a trei zile, începând de sâmbătă, 19 septembrie şi până luni, 21 septembrie, inclusiv. Deşi ne aflăm abia la finalul primelor 90 de minute calculatorul care a stabilit ţintarul meciurilor programează deja încă de acum unul dintre partidele care aduce faţă în faţă două favorite la titlu: Chelsea – Liverpool.

Chelsea este de departe regina transferurilor într-o vară în care multe dintre marile puteri ale Europei fie nu au făcut nici o achiziţie, fie au cumpărat la preţ de second-hand, speriate de efectele tot mai devastatoare inclusiv în plan economic ale pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Londonezii au avut o camapanie fantastică, doar postul de portar nereuşind să îl rezolve, ceea ce îi obligă să meargă mai departe cu spaniolul Kepa, cel mai scump transfer din lume pe acest post, făcut vara trecută, 85 milioane euro, dar care nu a convins nici pe departe că merită investiţia.


VIDEO

Chelsea – Liverpool 0-2 (Mane 50, 53) VEZI VIDEO 

Min. 93: Final de meci pe Stamford Bridge! Chelsea-Liverpool se termină 0-2, cu două goluri venite în interval de 4 minute!

ADVERTISEMENT

Min. 92: Mane aproape de hattrick, dar Kepa respinge în sfârșit un șut de la distanță în corner!

Min. 83: Allison salvează din nou în fața lui Abraham!

Min. 75: Jorginho ratează penalty-ul, după un șut slab, respins de Allison! Diferențe uriașe între prestațiile celor doi portari!

ADVERTISEMENT

Min 72: Timo Werner scoate de unul singur penalty, după un fault în marginea careului a debutantului Thiago Alcantara!

Min. 53: Sadio Mane face dubla în doar 3 minute și jumătate, după o eroare incredibilă a lui Kepa, portarul care a luat 9 goluri din ultimele 13 șuturi pe poartă!

ADVERTISEMENT

Min. 50: Presiune mare a lui Liverpool! Sadio Mane înscrie după o fază excepțională: Firmino centrează excelent, iar Mane plasează o lovitură de cap imparabilă!

Min. 46: A început repriza a doua cu Liverpool în atac!

Min.45: Pauză pe Stamford Bridge! Jocul este foarte echilibrat, dar eliminarea lui Christensen îi va face pe cei de Liverpool mai ofensivi în repriza a doua. Singura ocazie mai importantă a lui Liverpool a fost prin Salah, după ieșire aiurea a lui Kepa, portarul gafeur de 80 de milioane.

Min. 44: Liverpool scapă pe contraatac, iar Christensen comite fault la Sadio Mane din postură de ultim apărător și este eliminat!

 

Min. 32: Prima ocazie importantă pentru Chelsea vine după o acțiune personală a lui Timo Werner, încheiată cu șut de la 20 de metri, puțin pe lângă stâlpul porții lui Allison.

Min 1: Partida a început! Ambele echipe atacă din primul minut, iar jocul este foarte condensat la mijlocul terenului!

CHELSEA: Kepa – James, Christensen, Zouma, Alonso – Kante, Kovacic, Jorginho – Mount, Werner, Havertz

Rezerve: Caballero, Azpilicueta, Tomori, Barkley, Hudson-Odoi, Abraham, Giroud

Antrenor: Frank Lampard

LIVERPOOL: Alisson – Alexander-Arnold, Fabinho, van Dijk, Robertson – Wijnaldum, Henderson, Keita – Mane, Firmino, Salah

Rezerve: Adrian, Thiago, Milner, Jones, Minamino, Tsimikas, Origi

Antrenor: Jurgen Klopp


Rezultatele și programul etapei a doua

Sâmbătă, 19 septembrie

Everton – West Bromwich Albion 5-2 (Calvert-Lewin min. 31, 62, 66, Rodriguez min. 45, Keane min. 54 / Diangana min. 10, Pereira min. 47)

Leeds United – Fulham 4-3 (Costa min. 5, 57, Klich min. 41, Bamford min. 50 / Mitrovic min. 34, 67, Reid min. 62)

Man. United – Crystal Palace 1-3 ( van de Beek min. 80 / Townsend min. 7, Zaha min. 74, 85 )

Arsenal – West Ham 2-1 (Lacazette min. 25, Nketiah min. 85 / Antonio min. 45)

Duminică, 20 septembrie

Southampton – Tottenham 2-5 (Ings min. 32, 90 / Son min. 45+2, 47, 64, 73, Kane min. 72)

Newcastle – Brighton 0-3 (Maupay min. 4, 7, Connolly min. 83)

Leicester – Burnley 4-2 (Barnes 20, Pieters 50-autogol, Justin 61, Praet 79 / Wood 10, Dunne 73)

Luni, 21 septembrie

Aston Villa – Sheffield United 1-0 (Konsa 63)

Wolverhampton – Manchester City 1-3 (Jimenez 78 / De Bruyne 20, Foden 32, Gabriel Jesus 90+5)


Chelsea – Liverpool, ce meci în etapa a 2-a din Premier League!

Au sosit Chilwell de la Leicester şi Thiago Silva de la PSG în apărare, Ziyeh de la Ajax la mijloc şi germanii Kai Havertz şi Timo Werner în atac. Acum Frank Lampard chiar are un lot foarte competitiv şi Chelsea poate fi considerată îndreptăţit candidată la titlu alături de Liverpool şi cele două grupări din Manchester.

Liverpool a mişcat şi ea în această săptămână, plătind 30 de milioane euro lui Bayern Munchen pentru mijlocaşul la închidere Thiago Alcantara, pe care Jurgen Klopp şi l-a dorit foarte mult. Această mutare ar putea avea efect de domino, în sensul în care de pe Anfield Road ar putea pleca la Barcelona olandezul Wijnaldum, dorit acolo de noul tehnician, Ronald Koeman.

Încă un derby londonez

Din păcate pentru Lampard la acest meci cu Liverpool nu vor putea fi pe teren trei dintre noile achiziţii. Chilwell şi Ziyech sunt accidentaţi, iar Thiago Silva abia reintă în pregătiri după sezonul solicitant cu PSG din Champions League. În plus va lipsi un alt jucător important, Jorginho, din compartimentul median.

Tot în această rundă se joacă al doilea derby londonez, Arsenal – West Ham, după ce în runda de început a fost Fulham – Arsenal 0-3. Tunarii sunt fericiţi că au reuşit să îl păstreze pe golgeterul Aubameyang şi s-au întărit cu fundaşul Gabriel şi cu brazilianul Willan de la Chelsea. West Ham a plecat prost, 0-2 acasă cu Newcastle, unde nu a mai sosit nimeni să cumpere clubul şi echipa e aproape identică sezonului anterior.

Pleacă la drum şi echipele din Manchester

Manchester United are la prima vedere o misiune uşoară acasă, împotriva lui Crystal Palace, acesta fiind de fapt startul diavolilor roşii din noul sezon, ei şi vecinii de la Manchester City nejucând în prima etapă. Cum vulturii au şi destule absenţe trupa lui Ole Gunnar Solskjaer nu ar trebui să aibă probleme.

Vicecampioana Manchester City debutează în această stagiune cu o deplasare dificilă, la Wolverhampton, pe terenul lupilor. Pep Guardiola nu a reuşit încă să facă transferurile dorite, în special cel al fundaşului central senegalez Koulibaly de la Napoli şi nu îi mai are în lot pe Leroy Sane, plecat la Bayern şi pe David Silva, ajuns la Real Sociedad.

Programul etapei a 2-a din Premier League

Sâmbătă, 19 septembrie

ora 14:30 Everton – WB Albion

ora 17:00 Leeds United – Fulham

ora 19:30 Man. United – Crystal Palace

ora 22:00 Arsenal – West Ham

Duminică, 20 septembrie

ora 14:00 Southampton – Tottenham

ora 16:00 Newcastle – Brighton

ora 18:30 Chelsea – Liverpool

ora 21:00 Leicester – Burnley

Luni, 21 septembrie

ora 20:00 Aston Villa – Sheffield United

ora 22:15 Wolverhampton – Man. City

ADVERTISEMENT