Premier League

LIVE BLOG Premier League etapa a 20-a. Program, rezultate, informaţii de ultimă oră. David Moyes a revenit la West Ham United

LIVE BLOG Premier League etapa a 20a Program rezultate informatii de ultima ora David Moyes a revenit la West Ham United
ADVERTISEMENT

Abia s-a încheiat joi, 27 decembrie, etapa a 19-a cu partida dintre Wolverhampton şi Manchester City şi englezii revin pe teren sâmbătă, 28 decembrie şi duminică, 29 decembrie, după care vor avea etapă chiar în ziua Anului Nou, pe 1 ianuarie 2020! Sâmbătă şi duminică se joacă meciurile etapei a 20-a, şapte partide fiind programate sâmbătă şi alte trei duminică.


UPDATE, 30 noiembrie, ora 08:46 / West Ham United a anunţat reangajarea antrenorului David Moyes, care a semnat un contract valabil un an şi jumătate. Scoțianul îl înlocuieşte pe chilianul Manuel Pellegrini. În vârstă de 56 de ani, David Moyes a mai antrenat West Ham între 7 noiembrie 2017 şi 16 mai 2018, când a fost înlocuit de Pellegrini. West Ham United este pe locul 17, ultimul care asigură menţinerea în Premier League, cu 19 puncte.

ADVERTISEMENT


UPDATE, 29 decembrie, ora 21:52 / Manchester City a jucat ultimul meci din Premier League al anului 2019 cu Sheffield United. „Cetățenii” s-au impus cu 2-0, prin golurile lui Sergio Aguero și Kevin De Bruyne.

Astfel, trupa lui Pep Guardiola termină pe locul 3 anul 2019 cu 41 de puncte, la un punct distanță de Leicester City și la 14 de Liverpool, liderii din Anglia.

ADVERTISEMENT


UPDATE, 29 decembrie, ora 20:22/ Liverpool a câștigat partida de pe teren propriu cu Wolverhampton cu 1-0. Unicul gol al meciul a fost înscris de Sadio Mane în minutul 42, deși arbitrul anulase inițial golul pentru un henț la Adam Lallana. Totuși, datorită VAR-ului golul a fost validat, iar pe reluări s-a văzut faptul că mingea l-a lovit în umăr pe mijlocașul „cormoranilor”.

Jucătorii lui Wolverhampton au cerut henț la Virgil van Dijk, care atinsese mingea cu mâna înainte de a trimite pasa către Lallana.

ADVERTISEMENT
Hențul lui Virgil van Dijk
Hențul lui Virgil van Dijk

Tot arbitrajul video i-a ajutat pe elevii lui Jurgen Klopp la ultima fază a primei reprize când „lupii” reușiseră să marcheze prin Pedro Neto. Arbitrul validase golul, dar la reluări s-a văzut un ofsaid milimetric la un fotbalist al celor de la Wolves, iar reușita portughezului a fost anulată. Fanii au inundat reţelele de socializare, furioşi la adresa deciziilor arbitrajului video, şi au poreclit deja formaţia lui Klopp “LiVARpool”.

LIVE BLOG Premier League etapa a 20-a. Program, rezultate, informaţii de ultimă oră. Liverpool câștiga meciul cu Wolves după două faze controversate. „Lupilor” le-a fost anulat un gol, după un ofsaid milimetric. VIDEO
LIVE BLOG Premier League etapa a 20-a. Program, rezultate, informaţii de ultimă oră. Liverpool câștiga meciul cu Wolves după două faze controversate. „Lupilor” le-a fost anulat un gol, după un ofsaid milimetric. VIDEO

Astfel, Liverpool termină anul pe locul 1 în Premier League cu 55 de puncte, la distanță de 13 puncte de Leicester City, formația de pe locul secund.

ADVERTISEMENT


UPDATE, 28 decembrie, ora 23:42/ În ultimul meci al zilei din Premier League, Manchester United s-a impus la Burnley, scor 2-0, după golurile lui Martial (44) și Rashford (90+5) și a urcat pe 5 în clasament, la un punct de locul 4, ocupat de Chelsea.

  • Burnley – Manchester United 0-2 (Martial 44, Rashford 90+5)

UPDATE, 28 decembrie, ora 23:06/ Eșecul lui West Ham cu rezervele lui Leicester i-a fost fatal lui Manuel Pellegrini. Chilianul a fost demis de conducerea lui West Ham, echipă aflată pe locul 17, cu 19 puncte după 19 etape.

În sezonul 2019-2020, sub conducerea lui Pellegrini, ”ciocănarii” au cele mai slabe cifre pe teren propriu din Anglia: 2 victorii, o remiză și 6 eșecuri.


UPDATE, 28 decembrie, ora 21:27/ Rezultate finale ale meciurilor jucate de la 19:30. Mourinho, pas greșit pe terenul codașei Norwich. Leicester își consolidează locul 2:

  • Norwich – Tottenham 2-2
  • West Ham – Leicester 1-2

UPDATE, 28 decembrie, ora 20:52/ Serge Aurier și-a marcat un autogol de cascadorii râsului în meciul Norwich – Tottenham.

Ivorianul și-a trimis mingea în poartă în minutul 61, păcălindu-l pe Gazzaninga.


UPDATE, 28 decembrie, ora 20:07/ Două goluri puteau avea avans cei de la Norwich cu Tottenham în minutul 33 al meciului de pe ”Carrow Road”.

VAR-ul a intervenit însă și a anulat un gol marcat de Pukki pentru un ofsaid milimetric.


UPDATE, 28 decembrie, ora 19:27/ Două meciuri se joacă de la această oră:

  • LIVE: Norwich – Tottenham 2-2
  • LIVE: West Ham – Leicester 1-2

UPDATE, 28 decembrie, ora 17:00/ Trei meciuri s-au jucat de la ora 17:00 în Premier League. Carlo Ancelotti a obținut prima victorie în deplasare cu Everton. Iată rezultatele:

  • Watford – Aston Villa 3-0
  • Southampton – Crystal Palace 1-1
  • Newcastle – Everton 1-2

UPDATE, 28 decembrie, ora 16:20/ Rezultat final:

  • Brighton – Bournemouth 2-0 (Jahanbakhsh 3, Mooy 79)

LIVE BLOG Premier League etapa a 20-a

Programul se deschide sâmbătă, de la ora 14:30, conform obiceiului, cu partida dintre Brighton şi Bournemouth. Ambele echipe au jucat frumos etapa trecută, dar rezultatele nu au fost la fel. Brighton a condus la pauză pe Tottenham, la Londra, dar a cedat cu 2-1, Bournemouth a reuşit să învingă acasă pe Arsenal şi să mai iasă din zona periculoasă.

De la ora 17:00 se joacă trei partide: Newcastle – Everton, oaspeţii cu italianul Carlo Abcelotti pe bancă, Watford – Aston Villa, un meci în care echipa gazdă are mare nevoie de cele trei puncte pentru a mai spera la supravieţuire şi Southampton – Crystal Palace, cu sfinţii reveniţi triumfători după marele succes de la Londra, contra lui Chelsea, dar Crystal Palace e un adversar extrem de incomod în deplasare.

Arsenal şi Chelsea, două echipe datoare fanilor

De la ora 19:30 avem alte două meciuri: West Ham -. Leicester şi Norwich – Tottenham. Pentru oamenii lui Mourinho acesta ar trebui să fie prilejul ideal pentru a forţa trei puncte în deplasare, Norwich fiind o echipă de subsolul clasamentului, dar să nu uităm că acasă a bătut-o pe Manchester City. Leicester vine după o severă corecţie acasă suferită în derbyul primelor două locuri de la Liverpool şi s-ar putea să acuze acest şoc. Seara de sâmbătă se încheie cu Burnley – Manchester United.

Duminică, se joacă derbyul londonez de mare tradiţie Arsenal – Chelsea, cu două echipe rămase clar datoare fanilor după evoluţiile din runda precedentă. Arsenal are şi ea un tehnician nou, Mikael Arteta, dar are nevoie de timp pentru a-şi implementa ideile tactice. Chelsea a pierdut neaşteptat cu Southampton, după ce câştigase alt derby londonez, cu Tottenham.

Cu cine joacă echipele din Manchester

Tot duminică vom vedea liderul autoritar din Premier League, Liverpool, primind vizita lupilor din Wolwerhampton. La cum joacă Liverpool normal se pune doar problema scorului. În fine, Manchester City nu ar trebui să aibă, în mod normal, probeleme pe Ettihad Stadium cu Sheffield United, echipă care joacă un fotbalk decent şi e în prima jumătate, dar, totuşi, nu are valoarea lui City.

Programul etapei a 20-a din Premier League

Sâmbătă, 28 decembrie, ora 17:00

ora 14:30 Brighton – Bournemouth

Watford – Aston Villa

Southampton – Crystal Palace

Newcastle – Everton

ora 19:30 Norwich – Tottenham

ora 19:30 West Ham – Leicester

ora 21:45 Burnley – Manchester United

Duminică, 29 decembrie

ora 16:00 Arsenal – Chelsea

ora 18:30 Liverpool – Wolverhampton

ora 20:00 Manchester City – Sheffield United

ADVERTISEMENT
Tags: