Premier League

Live Blog Premier League etapa a 20-a. Continuă problemele la Liverpool: s-a reaccidentat Matip

29.01.2021 | 10:18
Live Blog Premier League etapa a 20a Continua problemele la Liverpool sa reaccidentat Matip
ADVERTISEMENT

După ce o parte dintre echipele din Premier League au fost angrenate weekendul trecut în 16-imile de finală ale Cupei Angliei, campionatul primei divizii engleze a avut parte de prima rundă a returului, de marţi, 26 ianuarie, până joi, 28 ianuarie.

Manchester City a reuşit scorul etapei până în prezent, 5-0 cu WBA, şi a urcat provizoriu pe primul loc, iar înfrângerea surprizătoare a lui Manchester United, 1-2 cu Sheffield, şi egalul 1-1 din Everton şi Leicester i-au permis să rămână acolo.

ADVERTISEMENT

Meciurile de marţi s-au terminat cu victoriile oaspeţilor, Leeds, West Ham, City şi Arsenal au trecut de Newcastle, Palace, West Brom şi Southampton. Chelsea, la primul meci al lui Tuchel, a remizat 0-0 cu Wolves, acelaşi rezultat fiind şi la Brighton – Fulham. Villa a pierdut la Burnley, iar Liverpool a luat toate cele 3 puncte pe terenul lui Tottenham în ultimul meci al etapei şi a revenit în Top 4.

Programul etapei a 20-a din Premier League

Joi, 28 ianuarie

  • Tottenham – Liverpool 1-3 (Hojbjerg 49 / Firmino 45+4, Alexander-Arnold 47, Mane 65)

Miercuri, 27 ianuarie

  •  Burnley – Aston Villa 3-2 (Mee 52′, McNeil 76′,Wood 79′ / Watkins 14′, Grealish 68′)
  •  Chelsea – Wolverhampton 0-0 
ADVERTISEMENT

  •  Brighton – Fulham 0-0
  •  Everton – Leicester 1-0 (Rodriguez 30′ / Tielemans 67′)
  •  Manchester United – Sheffield United 1-1 (Maguire 64′ / Bryan 23′, Burke 74′)

Marţi, 26 ianuarie

  • Crystal Palace – West Ham United 2-3 (Zaha 4, Batshuayi 90+7 / Soucek 9, 25, Dawson 65) – VEZI AICI VIDEO
ADVERTISEMENT

Echipele de start pentru Crystal Palace – West Ham United


  • Newcastle – Leeds United 1-2 (Almiron 57 / Raphinha 17, Harrison 61) – VEZI AICI VIDEO

Echipele de start pentru Newcastle – Leeds United


  • Southampton – Arsenal 1-3 (Armstrong 4 / Pepe 8, Saka 39, Lacazette 73) – VEZI AICI VIDEO

Echipele de start pentru Southampton – Arsenal


  • WBA – Manchester City 0-5 (Gundogan 6, 30, Cancelo 23, Mahrez 45+2, Sterling 58) – VEZI AICI VIDEO


Echipele de start pentru WBA – Manchester City

Noi probleme la Liverpool: Matip s-a accidentat din nou

UPDATE, 29 ianuarie, ora 10:03 / Îngrijorare la Liverpool, în ciuda victoriei obținute cu 3-1 pe terenul lui Tottenham. Abia revenit pe gazon după o perioadă de inactivitate, Joel Matip s-a reaccidentat la „ligamentele genunchiului” și va fi indisponibil pentru o cel puțin o lună. Astfel, Jurgen Klopp are mari probleme în a găsi un fundaș central valid, după ce Virgil van Dijk și Joe Gomez au suferit accidentări de lungă durată, iar brazilianul Fabinho, reprofilat din mijlocaș, are probleme musculare.

ADVERTISEMENT

Live Blog Premier League etapa a 20-a. Jose Mourinho: „Pe van Dijk nu poţi să îl înlocuieşti cu altcineva“

UPDATE, 28 ianuarie, ora 21:00 / Jose Mourinho, managerul lu Tottenham, a vorbit înaintea duelului echipei sale cu Liverpool. „Cormoranii“ au avut parte de multe accidenări, în special la nivelul defensivei, cea mai importantă fiind absenţă lui Virgil van Dijk, stâlpul apărării lui Klopp.

„Am jucat jumătate din sezonul trecut fără jucători de atac. Am avut o perioadă în care l-am folosit pe Lucas Moura în fiecare minut din fiecare meci. Atacant, extremă, extremă, atacant. I-am pierdut pe Kane, pe Son, pe Bergwijn, pe Lamela, pe toţi. Cum ne-am descurcat? Miracole, nu ne-am descurcat. 

Să faci atacanţi din fundaşi dreapta sau stânga ori din portarul Joe Hart – poate să joace atacant că e înalt şi puternic. Nu poţi face minuni. Trebuie să compensezi cu ce ai şi Liverpool, dacă vorbim despre van Dijk, nu poate să îl înlocuiască. Există anumiţi jucători care nu pot fi înlocuiţi, cum a fost cu Harry Kane, când a fost accidentat.

Nu îl poţi înlocui pe Kane. Nu îl poţi înlocui pe van Dijk. În locul lui van Dijk poţi să îl bagi doar pe van Dijk, după ce va reveni. Liverpool îi are pe Henderson, Fabinho, jucători experimentaţi care pot juca oriunde. Matip e foarte bun, mai sunt şi câţiva tineri. Dar sunt anumiţi fotbalişti pe care e imposibil să îi înlocuieşti şi e cazul lui van Dijk“, a spus Jose Mourinho înaintea duelului cu Liverpool.

Roberto Firmino, omul care aduce golul pentru Liverpool?

UPDATE, 28 ianuarie, ora 16:40 / Liverpool nu a reușit să marcheze în Premier League în 2021! Deși a propus, în ultimii ani, un stil de fotbal foarte ofensiv și spectaculos, Jurgen Klopp nu a reușit să își facă elevii să înscrie nici măcar un gol în cele patru partide disputate în ianuarie, în campionat. Pentru oamenii neamțului, o nouă șansă va fi în meciul cu Tottenham, care se va juca la Londra. Roberto Firmino a marcat în patru dintre ultimele cinci jocuri pe care le-a disputat contra lui Spurs, iar Klopp și fanii „cormoranilor” speră ca el să fie omul care încheie seceta campioanei.

O vedetă a lui Tottenham va rata meciul cu Liverpool

UPDATE, 28 ianuarie, ora 14:55 / Jose Mourinho a vorbit despre duelul pe care echipa sa îl va avea de disputat împotriva campioanei Liverpool. Portughezul a dezvăluit că nu se va putea baza pe unul dintre jucătorii săi esențiali, fără a menționa și numele acestuia. „E frustrant. Am fost la Wycome (n.r. în FA Cup) să câștigăm jocul, cu o echipă și o bancă foarte puternice. Am încercat să gestionăm bine lucrurile, dar am ajuns să pierdem un jucător care nici nu a fost titular. Nu o să îi zic numele, pentru că nu vreau să aflați”, a spus Mourinho citat de The Sun. Cu Wycombe, au intrat pe parcursul partidei Harry Kane, Son Heung-min, Pierre-Emile Hojbjerg și Tanguy Ndombele, în vreme ce Sergio Reguilon, Steven Bergwijn și Serge Aurier au fost rezerve neutilizate. Portarul Hugo Lloris și Eric Dier nu au făcut deplasarea în weekend.


Rio Ferdinand, nervos pe jucătorii lui Solskjaer, după înfrângerea cu Sheffield

UPDATE, 28 ianuarie, ora 13:00 / Înfrângerea lui Manchester United de pe teren propriu, scor 1-2, cu Sheffield United, l-a scos din sărite pe Rio Ferdinand. Fostul căpitan al „diavolilor”, în prezent analist la televiziunea BT Sport, a criticat prestația jucătorilor lui Solskjaer: „Poate devenise cineva prea optimist pe Old Trafford. Echipa era pe primul loc, dar acesta a fost un duș rece. În ultimul timp au jucat bine, însă în astă-seară (n.r. 27 ianuarie), nimic nu a mers. Rashford și Martial au fost invizibili, nu au creat nimic”. Fostul fundaș i-a menționat și pe oamenii care au greșit la golul de 1-2: „Marțial, fă și tu un sprint, după ce pierzi mingea. Domnule Matic, respinge, te rog!”


Recorduri pentru Chelsea, la debutul lui Thomas Tuchel

UPDATE, 28 ianuarie, ora 10:45 / Comparat de mulți oameni de fotbal cu Pep Guardiola, neamțul Thomas Tuchel pare să fi adus tiki-taka pe Stamford Bridge. Deși nu a câștigat la debut, Tuchel și-a determinat elevii să paseze într-o manieră remarcabilă. Statisticienii de la Opta au calculat că „albaștrii” au avut 433 de pase reușite în prima repriză a meciului cu Wolves. Niciodată nu a mai avut Chelsea atâtea pase reușite în prima repriză a unui meci de Premier League, din 2003, de când au început aceste măsurători.

Mai mult decât atât, Chelsea a ajuns la 820 de pase reușite, până la finalul meciului, și a înregistrat o posesie de 78,9%. În ultimii 18 ani, niciun manager nu a reușit la debutul său în Premier League numere atât de bune, la niciunul dintre cele două capitole.


Pierre-Emerick Aubameyang a anunțat de ce a lipsit la ultimele jocuri

UPDATE, 28 ianuarie, ora 09:05 / Arsenal l-a adus pe Martin Odegaard, sub formă de împrumut, însă la ultimele partide nu s-a putut baza pe gabonezul Pierre-Emerick Aubameyang. Despre acesta s-a știut doar că absentează din cauza unor probleme personale. Fotbalistul și clubul nu au oferit mai multe detalii până ieri, când gabonezul a anunțat motivul absenței. „Mama mea se confruntă cu unele probleme de sănătate și a trebuit să fiu alături de ea. Deja se simte mult mai bine și mă voi întoarce acasă, diseară (n.r. 27 ianuarie). Sunt recunoscător doctorilor și asistentelor care au ajutat-o să treacă prin această situație. Și, evident, le mulțumesc celor din familia Arsenal pentru dragostea pe care mi-au arătat-o. Sunt mai determinat ca niciodată să îmi continui forma bună. Vă mulțumesc tuturor și de abia aștept să revin”. a spus fotbalistul într-o scrisoare publicată pe Twitter.


Martin Odegaard a fost prezentat oficial la Arsenal

UPDATE, 27 ianuarie, ora 14:56 / Arsenal l-a adus sub formă de împrumut pe Martin Odegaard, de la Real Madrid. Mikel Arteta speră ca norvegianul să aducă un plus semnificativ de creativitate în echipa sa. „De fiecare dată când am auzit despre acest club, am avut un sentiment bun. Și acum joc aici. Așa că sunt de părere că așa a fost să fie!”, a spus Odegaard la prezentarea sa. Noul număr 11 al lui Arsenal va evolua pe Emirates doar până la finalul sezonului, însă londonezii și Real Madrid s-ar putea înțelege și pentru un transfer definitiv, dacă lucrurile merg bine pentru deținătoarea FA Cup și pentru noul său jucător.


Încă un manager ar putea fi demis. Steve Bruce nu mai este dorit de fani

UPDATE, 27 ianuarie, ora 12:05 / Managerul lui Newcastle, Steve Bruce, ar putea fi îndepărtat de la conducerea echipei care este amenințată cu retrogradarea, după ultimele rezultate. Newcastle a legat înfrângerile în ultima vreme și nu a mai câștigat de la jumătatea lunii decembrie! În aceste condiții, trupa din nordul Angliei riscă să intre puternic în lupta pentru evitarea retrogradării. Cu două meciuri mai puțin față de Fulham, Newcastle ar putea ajunge la doar două puncte deasupra ultimului loc retrogradabil, în cazul în care londonezii își câștigă restanțele. Astfel, deși s-a declarat mulțumit de jocul echipei sale din duelul cu Leeds United, Sky Sports anunță că Steve Bruce se află sub presiune, după ce o parte a fanilor lui Newcastle s-au întors împotriva sa și vor să fie îndepărtat de la club. „A fost groaznic în ultima vreme, nu pot contesta asta, dar am văzut destule la viața mea pentru a-mi da seama că nu suntem în pericol și că putem construi încredere în viitorul apropiat”, a spus Bruce.


Manchester City vrea să îi aducă pe Lionel Messi și Erling Haaland

UPDATE, 27 ianuarie, ora 09:10 / Englezii de la Daily Mail anunță că Manchester City vrea să îi îndeplinească toate cerințele lui Pep Guardiola. După ce și-a prelungit contractul cu „cetățenii”, catalanul s-ar putea bucura și de investiții extrem de generoase din partea conducerii. Șefii de pe Etihad vor să profite de situația instabilă de la FC Barcelona și să mai facă un asalt pentru transferul lui Lionel Messi, pe care speră să îl convingă să ia drumul Angliei începând cu vara lui 2021. De asemenea, Guardiola ar putea să îl antreneze din sezonul viitor și pe Erling Haaland, vârful norvegian de la Borussia Dortmund. Dacă Messi ar veni liber de contract și nu ar fi necesară plata unei sume de transfer în schimbul său, pentru Haaland va fi nevoie de un efort financiar extrem de generos.


Thomas Tuchel, prezentat oficial la Chelsea

UPDATE, 26 ianuarie, ora 20:21 / Chelsea a anunţat oficial că Thomas Tuchel este noul antrenor al lui Chelsea. Antrenorul a fost prezentat pe site-ul oficial al clubului.

“Vreau să le mulţumesc pentru încredere acordată mie şi staff-ului meu. Cu toţii îi purtăm un mare respect lui Frank Lampard. Abia aştept să îi întâlnesc pe jucători şi să particip în cea mai importantă competiţie din lume”, a declarat Thomas Tuchel pentru site-ul lui Chelsea.


Thomas Tuchel ajunge marţi la Chelsea

UPDATE, 26 ianuarie, ora 17:40 / Thomas Tuchel va ajunge marţi la Chelsea, iar oficialii clubului londonez speră ca acesta să stea pe banca echipei la meciul cu Wolverhampton. Conform The Athletic, antrenorul neamţ şi trei persoane din staff-ul acestuia au efectuat deja testele pentru coronavirus şi vor putea să fie prezenţi la antrenamentul de marţi seară al echipei.


Pierre-Emerick Aubameyang ratează meciul Southampton – Arsenal

UPDATE, 26 ianuarie, ora 16:05 / Pierre-Emerick Aubameyang nu va evolua în meciul pe care Arsenal îl va juca în această seară, la Southampton. Gabonezul va lipsi din rațiuni personale. Nu se știu foarte multe detalii despre problemele lui Aubameyang, care au fost însă confirmate de managerul Mikel Arteta: „Nu știm nici noi foarte multe, dar nu va juca împotriva lui Southampton”, a spus acesta. Și fundașul stânga Kieran Tierney ar putea absenta în meciul cu formația lui Ralph Hassenhutl.


Martin Odegaard a făcut vizita medicală la Arsenal

UPDATE, 26 ianuarie, ora 14:55 / Norvegianul Martin Odegaard a trecut vizita medicală la Arsenal și va fi în cel mai scurt timp prezentat ca fiind noul jucător al „tunarilor”. Mijlocașul în vârstă de 22 de ani va fi noul fotbalist al echipei de pe Emirates și va juca la Londra, sub formă de împrumut, până în vara acestui an.


Angel Di Maria, pe lista de transferuri a lui Tottenham Hotspur

UPDATE, 26 ianuarie, ora 12:40 / Jose Mourinho vrea să îl aducă la Tottenham Hotspur pe Angel Di Maria. Contractul argentinianului cu PSG expiră în vară, iar francezii de la L’Equipe anunță că jucătorul de bandă ar fi extrem de atras de posibilitatea de a juca din nou în Premier League, după experiența eșuată de la Manchester United. Mourinho l-a mai pregătit pe Di Maria și când ambii lucrau pentru Real Madrid, iar portughezul ar vrea să îl aducă la Spurs pentru a ataca titlul în sezonul următor.


Jesse Lingard, la un pas de transferul la West Ham United

UPDATE, 26 ianuarie, ora 11:00 / West Ham vrea să îl aducă pe Jesse Lingard, de la Manchester United. Atacantul nu a mai aevoluat pentru „diavoli” în ultimele luni, iar Ole Gunnar Solskjaer nu se mai bazează pe el. West Ham vrea să îl transfere definitiv pe Said Benrahma. Această mutare ar costa 20 de milioane de lire, însă ar permite eliberarea unui loc de fotbalist împrumutat. În Premier League, un club nu poate avea mai mult de doi fotbaliști împrumutați din fotbalul intern. Benrahma este împrumutat de la Brentford, iar West Ham îl vrea pe Lingard doar sub formă temporară, până la finalul sezonului.


Reacţia lui Jose Mourinho după ce Frank Lampard a fost demis

UPDATE, 26 ianuarie, ora 09:50 / Fost manager al lui Frank Lampard la Chelsea, portughezul Jose Mourinho a reacționat după ce fostul mijlocaș a fost dat afară de la clubul de pe Stamford Bridge. Concediat și el de două ori de Roman Abramovic, Mourinho consideră că plecarea lui Lampard dovedește că fotbalul modern este extrem de brutal: „Sunt supărat de fiecare dată când unul dintre colegii mei își pierde locul de muncă. Dar Frank nu e doar un coleg, e o persoană foarte importantă pentru cariera mea, așa că îmi pare extrem de rău că a fost dat afară. Aceasta e brutalitatea fotbalului, în special a fotbalului modern. Când te faci manager, știi că ți se va întâmpla și ție ceva de genul, mai devreme sau mai târziu”, a spus Mourinho după victoria lui Tottenham cu 4-1 în fața lui Wycombe, din FA Cup.


UPDATE, 26 ianuarie, ora 08:45 / Chelsea a anunțat oficial despărțirea de Frank Lampard, cel considerat a fi cel mai mare jucător din istoria clubului. Lampard a fost managerul echipei din Londra în ultimele 18 luni, însă a fost îndepărtat de la club după ce ar fi căzut în dizgrația conducerii. În locul lui va veni Thomas Tuchel, iar presa din Germania și Anglia oferă informații contradictorii cu privire la momentul debutului noului antrenor de pe Stamford Bridge. Conform unelor surse, el ar putea fi pe bancă la meciul cu Wolves, programat miercuri. Anunțul numirii germanului se va produce astăzi, 26 ianuarie, însă alte publicații anunță că Tuchel este încă în Germania și ar putea intra în auto-izolare timp de 10 zile, la sosirea la Londra. Chelsea speră ca neamțul să fie exceptat de la această restricție.

Liderul Manchester United primeşte vizita lanternei roşii

Liderul Manchester United are teoretic un meci uşor acasă cu lanterna roşie, Sheffield United, care, cu numai cinci puncte, se poate socoti deja ca reîntoarsă în Championship, eşalonul secund al fotbalului englez. Este greu de crezut că echipa lui Ole Gunnar Solskjaer s-ar putea împiedica, şi pe Old Trafford, de o echipă ca Sheffield United.

Tot miercuri va fi pe teren într-o partidă interesantă atât prin prisma obiectivului oaspeţilor, dar şi a echipamentului identic, Burnley şi Aston Villa. Burnley e jos, dar are multe puncte peste cele trei locuri retrogradabile. Trupa din Birmingham are două meciuri mai puţin, ca urmare a faptului că a fost lovită serios de pandemia de COVID-19 şi dacă le câştigă se poate bate la primele patru poziţii. De aceea porneşte favorită în acest meci, chiar dacă acasă Burnley e greu de doborât.

Everton – Leicester, un meci pentru Top 4

Un alt meci foarte important al zilei de miercuri va avea loc la Liverpool, între Everton şi Leicester. Echipa lui Carlo Ancelotti este în afara zonei europene cu un loc, dar are două meciuri mai puţin şi este la numai două puncte în spatele rivalei concitadine de-o viaţă. Leicester nu e genul de echipă care să nu poată fi răpusă atunci când joacă în deplasare.

Însă toată lumea va aştepta a doua confruntare dintre Tottenham şi Liverpool. Pe Anfield Road s-au impus cormoranii în minutul 90, ceea ce a declanşat atunci furia lui Jose Mourinho, care a spus că nu a câştigat echipa care a jucat mai bine. La acea vreme Spurs era lider iar Liverpool pe locul 2 şi au făcut rocada.

Tottenham vrea revanşa în faţa lui Liverpool

Problema este că între timp campioana la zi din Premier League, Liverpool, nu se regăseşte de etape bune şi a ajuns pe locul 4 iar multă lume susţine că nici nu va termina în primele patru. Ceva ciudat se întâmplă la formaţia lui Jurgen Klopp, care a ajuns să nu mai poată bate acasă echipe mici precum West Bromwich sau Burnley.

Singura absenţă notabilă, care pare de nerezolvat, este cea a stâlpului apărării, olandezul Virgil van Dijk, care mai are mult până va reveni, dar şi aşa e greu de înţeles cum o echipă cu forţa ofensivă a cormoranilor, cu Salah, Mane sau Firmino, nu mai poate câştiga un meci.

ADVERTISEMENT
Tags: