Premier League

LIVE BLOG Premier League etapa a 21-a. Program, rezultate, informații de ultimă oră. Calum Chambers nu va mai juca în acest sezon

LIVE BLOG Premier League etapa a 21a Program rezultate informatii de ultima ora Calum Chambers nu va mai juca in acest sezon
ADVERTISEMENT

Pe 1 ianuarie, când lumea se trezește cu greu și la ore înaintate după noaptea trecerii în noul an, englezii nu au astâmpăr și și-au programat aproape toată etapa cu numărul 21 din Premier League. Aproape toată, pentru că au lăsat și pentru a doua zi, 2 ianuarie, o partidă, cea dintre Liverpool şi Sheffield United. probabil pentru a onora postura de lider detaşat şi neînvins pe care o are echipa lui Jurgen Klopp.


UPDATE, 2 ianuarie, 19:53 / Fundaşul central al echipei Arsenal, Calum Chambers, accidentat la meciul cu Chelsea, a fost operat de ruptură la ligamentul încrucişat anterior la genunchiul stâng și nu va mai juca în acest sezon. El va fi indisponibil între şase şi nouă luni.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 2 ianuarie, ora 16:53 / Trei spectatori, doi fani ai gazdelor și unul al oaspeților, au fost arestați la meciul Brighton – Chelsea, în trei incidente diferite. Un suporter al lui Brighton a fost reținut pentru rasism la adresa jucătorilor lui Chelsea, iar celălalt pentru scandări homofobe la adresa susținătorilor londonezilor. Fanul lui Chelsea a fost arestat tot pentru scandări homofobe care i-au avut ca țintă pe suporterii gazdă.


UPDATE, 1 ianuarie, ora 23:10 / Primul fan care a pătruns pe teren în 2020 este un puști englez care asista la meciul Plymouth Argyle – Swindon Town, din liga a patra engleză. Tânărul suporter al gazdelor a pătruns pe gazon și a făcut gesturi obscene la adresa celor 1.000 de fani ai oaspeților. Puștiul a fost scos de pe teren de portarul formației Plymouth Argyle, Alex Palmer, înainte de intervenția stewarzilor. Swindon a câștigat meciul cu 2-1, revenind de la 0-1.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 1 ianuarie, ora 21:24 / Manchester City a învins-o pe Everton, scor 2-1, într-un duel între cei doi mari tehnicieni Pep Guardiola și Carlo Ancelotti. Rezultatele meciurilor de la 19:30:

  • Manchester City – Everton 2-1 (Gabriel Jesus 51, 58 / Richarlinson 71)
  • Norwich – Crystal Palace 1-1 (Cantwell 4 / Wickham 85)
  • West Ham – Bournemouth 4-0 (Noble 17, 35 din penalty, Haller 25, Felipe Anderson 66)
ADVERTISEMENT

UPDATE, 1 ianuarie, ora 20:39 / West Ham United are un nou idol al tribunelor și anume Mark Noble. Veteranul echipei a reușit să-l egaleze pe Paolo Di Canio, legenda „ciocănarilor”.

Noble are 45 de goluri și 33 de pase decisive, în timp ce italianul are 47 de goluri și 31 de assist-uri.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 1 ianuarie, ora 18:52 / Jose Mourinho a suferit prima înfrângere, chiar în prima zi din 2020, după ce Tottenham a pierdut cu 1-0 în deplasarea de la Southampton. Unicul gol al meciului a fost marcat de Danny Ings în minutul 17.

  • Watford – Wolverhampton 2-1
  • Southampton – Tottenham 1-0
  • Newcastle – Leicester 0-3
  • Brighton – Chelsea 1-1 (Azpilicueta 10 / Jahanbakhsh 87)
  • Burnley- Aston Villa 1-2 (Wood 80 / Wesley 27, Grealish 40)

UPDATE, 1 ianuarie, ora 16.22. Iranianul lui Brighton, Jahanbakhsh, a marcat un gol fabulos prin care a egalat în minutul 87 al meciului cu Chelsea. Asiaticul a trimis o foarfecă perfectă în colțul lung al porții lui Kepa de la marginea careului mare.

Scorurile în primele meciuri din 2020:

  • Watford – Wolverhampton 2-1
  • Southampton – Tottenham 1-0
  • Newcastle – Leicester 0-3
  • Brighton – Chelsea 1-1 (Azpilicueta 10 / Jahanbakhsh 87)
  • Burnley- Aston Villa 1-2 (Wood 80 / Wesley 27, Grealish 40)

UPDATE 1 ianuarie, ora 15:55 / VAR-ul a mai creat încă o controversă, de data aceasta la meciul dintre Burnley și Aston Villa. Jack Grealish a deschis scorul în minutul 10, dar golul său a fost anulat, după verificarea VAR, din cauza călcâiului care a depășit linia.

Fanii au înnebunit pe rețelele de socializare și s-au rezoltat: „Este o glumă proastă ceea ce se întâmplă acum la meciul lui Villa, nu?”.  În cele din urmă, Jack Grealish a reușit să înscrie, în a doua repriză.


UPDATE 1 ianuarie, ora  14:49 / Golul lui Cesar Azpilicueta a fost marcat chiar la a 100-a apariție a lui din poziția de căpitan al lui Chelsea, iar ca un bonus, este prima reușită din 2020 din Premier League.

Fundașul lateral al lui Chelsea este la al treilea gol în acest sezon, pentru trupa lui Frank Lampard.


  • Burnley – Aston Villa 
  • Brighton – Chelsea
  • ora 17:00 Watford – Wolverhampton
  • ora 17:00 Southampton – Tottenham
  • ora 17:00 Newcastle – Leicester
  • ora 19:30 Man. City – Everton
  • ora 19:30 West Ham – Bournemouth
  • ora 19:30 Norwich – Crystal Palace
  • ora 22:00 Arsenal – Man. United

LIVE BLOG Premier League etapa a 21-a

Etapa se deschide, conform obiceiului, de la ora 14:30, dar de această dată la această orănu va avea loc un singur meci, ci sunt programate două: Brighton – Chelsea şi Burnley -. Aston Villa. Chelsea are o misiune grea la Brighton, unde echipa locală joacă destul de bine şi vine după o victorie clară cu Bournemouth. Şi Chelsea a reuşit în numai trei minute să întoarcă pe final derbyul cu Arsenal, pentru a păstra locul 4. 

Trei meciuri au loc de la ora 17:00: Newcastle – Leicester, Southampton – Tottenham şi Watford – Wolverhampton. Leicester a depăşit repede şocul acelui 0-4 acasă cu Liverpool şi a câştigat la Londra cu West Ham, iar faptul că Newcastle a pierdut acasă cu Everton runda trecută face din vulpi favorite să le execute pe coţofene. Trupa lui Mourinho trebuie neapărat să joace la victorie pe terenul sfinţilor, dacă mai vrea să se bată la locul 4, dar fără sud-coreeanul Son lipseşte explozia din atac. Şi Wolves pleacă la Watford cu prima şansă.

Arsenal are foarte multe absenţe

De la ora 19:30 alte trei partide: Manchester City – Everton, West Ham – Bournemouth, cu David Moyes revenit pe banca londonezilor şi Norwich – Crystal Palace. Pentru Manchester City, care a învins etapa trecută pe Sheffield United pe Ettihad, dar fără a convinge ca joc, nu va fi simplu, Everton avându-l acum pe bancă pe Carlo Ancelotti şi cu el a obţinut deja două victorii la rând.

De la ora 22:00 un Arsenal cu o listă impresionantă de absenţi şi de incerţi (Sokratis, Kolasinac, Bellerin, Xhaka, Ceballos, Holding) primeşte vizita unei echipe în evidentă revenire de formă, Manchester United şi judecând după evoluţiile celor două echipe din ultimele etape va fi greu pentru tunari să obţină cele trei puncte, chiar dacă pe teren vor fi atacanţi precum Aubameyang sau Lacazette. Joi, Liverpool ar trebui să bifeze alte trei puncte în marşul spre titlu, pentru că Sheffield United oricât de organizată ar fi în mod normal nu poate face faţă pe Anfield Road.

 

Programul etapei a 21-a din Premier League

Miercuri, 1 ianuarie 2020

ora 14:30 Burnley – Aston Villa

ora 14:30 Brighton – Chelsea

ora 17:00 Watford – Wolverhampton

ora 17:00 Southampton – Tottenham

ora 17:00 Newcastle – Leicester

ora 19:30 Man. City – Everton

ora 19:30 West Ham – Bournemouth

ora 19:30 Norwich – Crystal Palace

ora 22:00 Arsenal – Man. United

Joi, 2 ianuarie, ora 22:00

Liverpool – Sheffield United

ADVERTISEMENT
Tags: