Premier League

Live Blog Premier League etapa a 24-a. Chelsea – Newcastle 2-0. Victorie fără emoții și top 4 pentru Tuchel

16.02.2021 | 00:01
Live Blog Premier League etapa a 24a Chelsea  Newcastle 20 Victorie fara emotii si top 4 pentru Tuchel
ADVERTISEMENT

Pe parcursul a trei zile (de sâmbătă, 13 februarie până luni 15 februarie inclusiv) s-au desfășurat meciurile din cadrul etapei a 24-a din Premier League. Evident, toate privirile s-au îndreptat spre echipele care se bat la titlu și pentru clasarea în top 4. După venirea lui Thomas Tuchel, Chelsea și-a intrat în formă și este acum din nou printre primele 4 echipe!

Programul etapei a 24-a din Premier League

Luni, 15 februarie

Chelsea – Newcastle 2-0 (Giroud 30, Werner 39)

  • Thomas Tuchel a decis să îl titularizeze pe Kepa Arrizabalaga! Portarul spaniol nu a mai jucat în Premier League din 17 februarie 2020!
ADVERTISEMENT


West Ham – Sheffield United 3-0 (Rice pen. 41, Diop 58, Fredericks 90+3)

Duminică, 14 februarie

Everton – Fulham 0-2 (Maja 48, 65)

Arsenal – Leeds United 4-2 (Aubameyang 13, 40-pen., 47, Bellerin 45 / Struijk 58, Costa 69)

West Bromwich – Manchester United 1-1 (Diagne 2 / Fernandes 44)

Southampton – Wolverhampton 1-2 (Ings 23 / Neves pen. 52, Neto 67)


Sâmbătă, 13 februarie

Brighton – Aston Villa 0-0


Manchester City – Tottenham 3-0 (Rodrigo pen. 23, Gundogan 50, 66)

  • Min. 66: GOOOOL MANCHESTER CITY! Același Gundogan marchează din pasa portarului Ederson.
  • Min. 50: GOOOOL MANCHESTER CITY! Ilkay Gundogan marchează din pasa lui Sterling.
  • Min. 23: GOOOOL MANCHESTER CITY! Rodrigo transformă penalty-ul obținut de Gundogan.


Crystal Palace – Burnley 0-3 (Gudmundsson 5, Rodriguez 10, Lowton 47)


Leicester – Liverpool 3-1 (Maddison 79, Vardy 81, Barnes 86 / Salah 67)

  • FINAL DE MECI! Liverpool pierde din nou clar și devine tot mai clar că nu își va putea apăra titlul.
  • Min. 86: GOOOL LEICESTER! Barnes înscrie și el, pe contraatac, după pasa lui Ndidi.
  • Min. 81: GOOOL LEICESTER! Vardy marchează după o gafă uluitoare a lui Alisson și Kabak.
  • Min. 79: GOOOL LEICESTER! Maddison egalează după o lovitură liberă din marginea careului. A fost nevoie de VAR, după ce s-a suspectat că Amartey a fost în offside.
  • Min. 67: GOOOL LIVERPOOL! Salah a deschis scorul cu un șut la colțul lung, după o pasă minunată a lui Roberto Firmino.
  • Leicester: Schmeichel – Amartey, Evans, Soyuncu – Pereira, Tielemans, Ndidi, Albrighton – Maddison, Barnes – Vardy. Antrenor: Brendan Rodgers 
  • Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Kabak, Henderson, Robertson – Milner, Wijnaldum, Jones – Salah, Firmino, Mane. Antrenor: Jurgen Klopp.
ADVERTISEMENT


Klopp, văzut cu prima șansă la demietere

UPDATE, 15 februarie, ora 15:24 / Managerul echipei FC Liverpool, Jurgen Klopp, este managerul cu cele mai mari șanse la demitere din Premier League la casele de pariuri, după ce ”cormoranii” au înrregistrat trei înfrângeri consecutive în campionate și are doar trei victorii în ultimele 12 meciuri în toate competițiile.

Pe rețelele de socializare tot mai mulți fani ai campioanei cer ca neamțul să fie dat afară, dar fostul mare internațional englez Gary Lineker nu este de acord cu acest lucru și îi critică pe cei care se leagă de Klopp: ”V-ați pierdut mințile?”

ADVERTISEMENT

Jose Mourinho nu are clauză de reziliere la Tottenham

UPDATE, 15 februarie, ora 13:43 / Presa britanică a dezvăluit că managerul echipei Tottenham Hotspur, Jose Mourinho, nu are nicio clauză de reziliere în contract.

Conform givemesport.com, acest lucru îi permite portughezului să stea liniștit până la finalul înțelegerii din vara lui 2023, deoarece în cazul în care va fi demis, londonezii vor fi nevoiți să-i plătească o sumă uriașă.

ADVERTISEMENT

Martial a primit din nou insulte rasiste

UPDATE, 15 februarie, ora 10:45 / Atacantul echipei Manchester United, Anthony Martial, a fost ținta atacurilor rasiste pe rețelele de socializare, după remiza din meciul cu West Bromwich Albion.

Conform The Sun, pe pagina de Instagram a fotbalistului francez au fost postate mai multe mesaje rasiste în care au fost utilizate emoji-uri abuzive și în care s-a folosit cuvântul ”negru”.

Anthony Martial a mai fost victima unor astfel de atacuri rasiste și după întâlnirea cu Sheffield United, atunci când fanii l-au luat în colimator și pe coechipierul său Alex Tuanzebe. Un al jucător de la Manchester United care s-a lovit de o astfel de problemă este Marcus Rashford, după derby-ul cu Arsenal Londra.


Pochettino îl vrea pe Lloris la PSG

UPDATE, 15 februarie, ora 09:05 / Portarul echipei Tottenham Hotspur, Hugo Lloris, ar putea pleca în vară de la Tottenham Hotspur, fiind dorit insistent de antrenorul Mauricio Pochettino la PSG.

Conform Football Insider, tehnicianul argentinian are o relați excelentă cu portarul francez de 34 de ani și își dorește să-l aducă pe Parc des Princes, mai ales că acesta mai are contract cu Spurs doar până în vara anului 2022.

Cei doi ar discuta constant despre această variantă, ei fiind foarte apropiați și pe vremea când Pochettino se afla pe banca tehnică a lui Tottenham, lucru care nu se întâmplă și cu actualul manager al londonezilor, Jose Mourinho.


Frank Lampard primește o sumă uriașă de la Chelsea în fiecare săptămână, deși nu mai e la club!

UPDATE, 15 februarie, ora 00:00 / The Sun anunță că Chelsea va trebui să îi plătească lui Frank Lampard încă 75.000 de lire pe săptămână până în vară, în cazul în care fostul manager al „The Blues” nu semnează un contract cu o altă echipă. În aceste condiții, londonezii ar putea să îi achite lui Lampard încă 1,5 milioane de lire sterline fără ca acesta să mai fie în vreun fel implicat la club!


Jurgen Klopp nu mai crede în șansele la titlu

UPDATE, 14 februarie, ora 11:03 / Managerul echipei FC Liverpool, Jurgen Klopp, a mărturisit că nu mai crede în șansele formației sale de a reveni în lupta la titlu după eșecul din meciul cu Leicester.

”Ca să fiu sincer, nu cred că putem să recuperăm această diferență în acest sezon. Da, nu-mi vine să cred, dar cred că s-a terminat lupta pentru noi. Nu suntem naivi să ne mai gândim la titlu”, a declarat nemțul.


Florin Andone trage tare la antrenamentele lui Brighton

UPDATE 13 februarie, 11:30 / Florin Andone s-a accidentat la mijlocul lunii iunie, când evolua împrumutat la Galatasaray, şi de atunci nu a mai jucat niciun meci. A revenit la Brighton la finalul sezonului precedent şi trage tare la antrenamente pentru a intra din nou pe teren pentru „pescăruşi“.

Florin Andone trage tare la antrenamentele lui Brighton. FOTO: instagram
Florin Andone trage tare la antrenamentele lui Brighton. FOTO: instagram

El a postat pe conturile sale de socializare mai multe imagini de la pregătire, iar fanii lui Brighton i-au urat să revină cât mai repede. Nici suporterii lui Galata nu l-au uitat, lăsându-i multe mesaje în care îi urau sănătate şi îşi exprimau regretul pentru plecarea lui de la trupa Cimbom.


Hoţii i-au spart casa lui Carlo Ancelotti în Anglia

UPDATE 13 februarie, 10:20 / Carlo Ancelotti are probleme în Anglia, înainte de meciul facil cu Fulham din etapa 24. Antrenorului italian i-a fost spartă casa. Doi bărbaţi mascaţi au pătruns în locuinţă şi au furat seiful în cursul serii de vineri, anunţă presa din Regat. Fiica tehnicianului se afla acasă, iar cei doi infractori s-au speriat şi au fugit rapid. Din informaţiile din presa locală, antrenorul nu se afla la domiciliu în momentul comiterii furtului. Poliţia investighează incidentul care a avut loc la ora locală 18:30 (20:30 în România).

Spargerea are loc la doar câteva zile după ce Ancelotii a declarat că se simte foarte bine acasă. „Trebuie să mărturisesc faptul că mă simt foarte bine aici. Nu există foarte multă presiune. Locuiesc într-o zonă frumoasă“.


Cel mai interesant meci îl are liderul cu nouă victorii consecutive, Manchester City, pentru că se va afla în fața unui nou episod al vechii lor rivalități, inamicii Pep Guardiola și Jose Mourinho. Avem așadar Manchester City – Tottenham, cu două momente total diferite în evoluțiile celor două echipe.

Tottenham se poate lăuda că este una dintre cele două echipe care au reușit să îi pună la podea pe “cetățeni”, cu un 2-0 în turul campionatului, dar acela a fost momentul magic al oamenilor lui Mourinho, care pentru scurt timp ajunseseră chiar în vârf și declarau că a venit momentul titlului.

Manchester United, vizită la penultima clasată

Jucăria s-a stricat însă la Spurs, care acum ocupă locul 8, e drept la numai trei lungimi de locul 4, ultimul de Champions League, dar la 14 de liderul detașat al Premier League care este Manchester City. Fără Sergio Aguero și Kevin de Bruyne de multe jocuri, echipa lui Guardiola a executat un marș imperturbabil pe lângă restul competitoarelor.

Ocupanta poziției secunde, Manchester United, cinci puncte în urma vecinilor, care au și un meci mai puțin, va juca pe terenul penultimei clasate, West Bromwich Albion, care nu mai ține minte de când nu a mai câștigat. Problema echipei lui Solskjaer este că are deja o contraperformanță, pierzând acasă cu 2-1 în fața lanternei roșii Sheffield United.

“Cormoranii”, în pericol să fie mâncați de “vulpi”

Al doilea meci cheie al etapei se joacă la Leicester. unde “vulpile” primesc niște “cormorani” cu aripile frânte, departe de prestațiile din sezonul anterior, pe care l-au câștigat la pas. Liverpool are și o listă care parcă nu se mai termină de accidentați, în special în apărare și în plus săptămâna viitoare va juca la Budapesta turul optimilor de finală din Champions League cu Leipzig.

Leicester este acum condusă de fostul antrenor al lui Liverpool, Brendan Rodgers, omul care a fost înlocuit pe Anfield Road de către germanul Jurgen Klopp. Germanul a stat timp de un an, cu chirie, în casa pe care o are Rodgers în orașul Beatleșilor. Un nou pas fals, coroborat cu foarte posibilele succese acasă pentru Chelsea și West Ham ar scoate Liverpool de pe locul 4 și ar arunca-o pe poziția a șasea.

Atenție și la Aston Villa, care are două restanțe

Chelsea nu a pierdut de la schimbarea antrenorului. A făcut un 0-0 acasă cu Wolverhampton și în rest a bătut tot. Iar acum pe Stamford Bridge vine Newcastle, echipă care e pe locul 16, cu 25 de puncte. La felul în care a început să se miște Chelsea orice alt rezultat în afara victoriei ar fi o mare surpriză.

Tot în zona Champions League se află West Ham, care primește vizita ultimei clasate, Sheffield United dar și Everton, care întâlnește pe Fulham. Și să nu scoatem din calcule pe Aston Villa, care va juca la Brighton, dar care are două meciuri restanță și câștigate ar însemna  că trupa din Birmingham s-ar bate pentru locul 4.

ADVERTISEMENT
Tags: