Premier League

Live Blog Premier League etapa a 25-a. Brighton – Crystal Palace 1-2. Victorie dramatică pentru oaspeți!

22.02.2021 | 16:12
Live Blog Premier League etapa a 25a Brighton  Crystal Palace 12 Victorie dramatica pentru oaspeti
ADVERTISEMENT

După ce Wolverhampton a învins-o pe Leeds în primul meci al rundei, sâmbătă a adus două remize. Chelsea a luat un punct pe terenul lui Southampton, în timp ce Burnley şi WBA s-au anihilat reciproc. Derby-ul etapei, Liverpool – Everton, a adus un scandal monstru după un penalty primit de oaspeţi, care au câştigat pe Anfield după 22 de ani de aşteptare.

Programul etapei a 25-a din Premier League

Luni, 22 februarie

Brighton – Crystal Palace 1-2 (Veltman 55 / Mateta 28, Benteke 90+5)

Vineri, 19 februarie

Wolverhampton – Leeds United 1-0 (Meslier 64 aut.)

wol

Sâmbătă, 20 februarie

Southampton – Chelsea 1-1 (Minamino 34 / Mount 54)

Burnley – West Bromwich 0-0

Min. 31 / WBA joacă în 10 după ce Semi Ajayi a primit cartonaşul roşu pentru un fault dur.

Liverpool – Everton 0-2 (Richarlison 3, Sigurdsson 81)

Fulham – Sheffield United 1-0 (Lookman 61)

Duminică, 21 februarie

West Ham – Tottenham 2-1 (Antonio 5, Lingard 47 / Lucas 64)

Aston Villa – Leicester 1-2 (Traore 48 / Maddison 19, Barnes 23)

Arsenal – Man. City 0-1 (Sterling 2)

Man. United – Newcastle 3-1 (Rashford 30, D. James 57, Fernandes 74 / Saint-Maximin 36)

Liverpool, dezamăgire totală în rolul de campioană în exercițiu

UPDATE, 22 februarie, ora 21:05 / Doar două cluburi au făcut o treabă mai proastă decât Liverpool în sezonul următor câștigării titlului, de la schimbarea formatului în prima ligă a Angliei. Oamenii lui Jurgen Klopp au adunat doar 40 de puncte după 25 de partide, mai puțin decât Manchester United în 2013-2014, Blackburn în 1995-1996 și Chelsea în 2010-2011. Doar Chelsea, în sezopnul 2015-2016 și Leicester, în 2016-2017 s-au descurcat mai prost decât „cormoranii”. Îngrijorător pentru Liverpool este că dintre aceste campioane în exeercițiu care au dezamăgit, doar Chelsea în 2011 a reușit să prindă top 4.

ADVERTISEMENT


Cel mai tânăr prim 11 al sezonului, după debutul lui Shoretire

UPDATE, 22 februarie, ora 18:50 / Shola Shoretire a debutat în meciul Manchester United – Newcastle, în tricoul „diavolilor roșii”, la vârsta de doar 17 ani și 19 zile. Englezii de la The Sun au făcut primul 11 al celor mai tineri jucători din Premier League. Iată cum arată echipa în care și-au făcut loc și nume deja cunoscute:

Illan Meslier (20 de ani, 6 luni și 10 zile, Leeds United) – Ki-Jana Hoever (18 ani, 8 luni și 9 zile, Wolves), Eric Garcia (19 ani, 8 luni, 18 zile, Manchester City), Allan Tchaptchet (19 ani, 1 lună și 12 zile, Southampton), Luke Thomas (19 ani, 4 luni, 23 de zile, Leicester City) – Mason Greenwood (18 ani, 11 luni, 19 zile, Manchester United), Caleb Watts (19 ani, 10 zile, Southampton), Elliot Anderson (18 ani, 2 luni, 12 zile, Newcastle), Shola Shoretire (17 ani, 19 zile, Manchester United), Dane Scarlett (16 ani, 10 luni, 14 zile, Tottenham Hotspur), Antwoine Hackford (16 ani, 9 luni, 13 zile, Sheffield United)

ADVERTISEMENT


Declan Rice despre Jose Mourinho: „Am citit ce a spus, de aia i-am bătut”

UPDATE, 22 februarie, ora 16:15 / Căpitanul lui West Ham United, englezul Declan Rice, a vorbit despre succesul formației sale în fața lui Tottenham și a dezvăluit că discursul lui Jose Mourinho despre „ciocănari” a fost unul motivator pentru el și colegii săi. „Am citit în săptămâna de dinaintea meciului că Mourinho a declarat că la finalul sezonului nu vor putea fi comparate West Ham și Tottenham și că ne vor depăși. Citești, ca jucător, astfel de declarații, și te gândești „Da? O să îți demonstrăm că te înșeli!”. Evident că intri pe teren motivat să dai tot ce ai mai bun și cu toții am vrut să facem asta, de aia ne-am dorit așa mult să o batem pe Spurs”, a spus Rice, citat de The Sun.


Jose Mourinho: „Spurs are probleme. Nu pot să le rezolv singur”

UPDATE, 22 februarie, ora 12:39 / Deși nu consideră că echipa sa e în criză, managerul lui Tottenham, Jose Mourinho este extrem de supărat după ce Tottenham a pierdut la West Ham scor 1-2. A fost a doua la rând în campionat, după cea cu City, scor 0-3, și a opta a sezonului.

ADVERTISEMENT

„Nu aș spune că suntem într-o criză. Avem însă o serie foarte, foarte proastă de rezultate. E evident. Pierdem prea multe meciuri. Mă gândesc de foarte mult timp și îmi dau seama că avem probleme pe care nu le pot rezolva singur. Cel puțin suntem bine în Europa League. E o șansă pentru noi. Poate vom ajunge în Liga Campionilor prin intermediul Europa League”, a declarat Jose Mourinho.

Spurs va juca miercuri, 24 februarie, returul cu Wolfsberger din 16-imile Europa League. În tur, echipa lui Mourinho s-a impus cu scorul de 4-1.

ADVERTISEMENT

Contestat de fanii lui Arsenal, Arteta e lăudat de Guardiola: „E prea bun”

UPDATE, 22 februarie, ora 11:58 / Contestat vehement de fanii lui Arsenal, Mikel Arteta a primit încurajări de la mentorul său, Pep Guardiola. Deși l-a învins cu 1-0 în Arsenal – Man City, managerul „cetățenilor” a vorbit la superlativ de Arteta.

„Ultimele 15 minute au fost fantastice. M-am mirat și eu cât de bine jucăm. Totul a venit de la sine. Nu ne-am chinuit deloc. În ceea ce îl privește pe Mikel, el știe totul, nu doar pe mine. E prea bun. Nu spun asta doar pentru că îmi e prieten. Chiar dacă astăzi l-am bătut, Mikel e foarte bun. Plănuiește excelent totul. E foarte conștiincios. Chiar și eu am ce învăța de la el”, a declarat Pep Guardiola.

Arsenal e pe locul 10 în Premier League, cu 34 de puncte, la 11 lungimi de top 4. În ultimele cinci runde a înregistrat un singur succes, cu Leeds United, scor 4-2.


Brighton a închis poarta! De când n-a mai primit gol „acasă”

UPDATE, 22 februarie, ora 11:13 / Deși a primit gol în șase din cele șapte confruntări directe cu Palace, Brighton are o apărare de invidiat înaintea meciului din această seară. Echipa lui Graham Potter n-a primit gol de trei meciuri pe teren propriu.

În cazul în care va scăpa fără gol și din confruntarea cu Crystal Palace, Brighton va bifa un record important. Niciodată nu a avut patru „clean sheet-uri” consecutive în Premier League.


Crystal Palace, dominantă în confruntările directe cu Brighton

UPDATE, 22 februarie, ora 09:53 / Statistică de coșmar pentru Brighton înaintea confruntării cu Crystal Palace din această seară. Meciul este programat la ora 22:00 și va trage cortina peste etapa cu numărul 25.

Oaspeții au marcat în șase din cele șapte dueluri pe care le-a avut cu Brighton în Premier League. Singura dată când Palace nu a reușit să înscrie în poarta lui Brighton s-a întâmplat în primul duel direct din istorie, încheiat la egalitate, scor 0-0, în noiembrie 2017.


Manchester City continuă şirul victoriilor consecutive

UPDATE, 21 februarie, ora 20:55 / Manchester City a învins-o pe Arsenal, scor 1-0, după ce Raheem Sterling a deschis scorul în minutul 2. “Cetăţenii” au ajuns la 18 victorii consecutive în toate competiţiile, stabilind un nou record pentru fotbalul englez. Ultima oară când City nu a câştigat s-a întâmplat pe 15 decembrie 2020, când echipa lui Pep Guardiola a remizat cu WBA, scor 1-1.


Ce a spus Jose Mourinho după a patra înfrângere în cinci etape

UPDATE, 21 februarie, ora 19:35 / “Mă simt trist, evident. Cred că rezultatul ar fi trebuit să fie unul diferit ținând cont de ce am jucat, în special în repriza a doua. Acesta este sentimentul meu și este unul de deja-vu. Fundașii lor centrali ne-au făcut un meci foarte dificil. Jocul a debutat cu o greșeală a noastră și am început repriza a doua cu încă una.

În doua repriză băieții au încercat absolut totul. Am avut șanse, a lovit bara, am avut centrări excelente în fața porții. Am avut poziții ușoare de a marca, așa că ar fi trebuit să înscriem mai multe goluri”, a spus Jose Mourinho la finalul meciului West Ham United – Tottenham 2-1.

Cum ar putea ajunge Harry Kane la PSG

UPDATE, 21 februarie, ora 12:19 / PSG şi-a făcut strategia de transferuri pentru vară, iar campioana Franţei are un plan în cazul plecării lui Kylian Mbappe sau Neymar. Dacă unul dintre cei doi va pleca, oficialii clubului de pe “Parc des Princes” sunt dispuşi să-l aducă pe Harry Kane.

Mutarea nu va fi una ieftină, din moment de Tottenham ar accepta o ofertă care să depăşească 150.000.ooo de euro. Presa din Anglia susţine că Harry Kane a făcut schimb de mesaje cu Mauricio Pochettino, după ce acesta a devenit antrenorul lui PSG, iar relaţia bună dintre cei doi ar ajuta la realizarea transferului.


Ce a spus Jurgen Klopp după Liverpool – Everton 0-2

UPDATE, 21 februarie, ora 10:50 / Jurgen Klopp a comentat prestaţia elevilor lui în Liverpool – Everton 0-2 şi a susţinut că echipa antrenată de el a controlat jocul, dar a fost pedepsită la prima eroare. În plus, neamţul a comentat şi accidentarea suferită de Jordan Henderson.

“Am controlat jocul, dar la prima eroare pe care o facem suntem pedepsiți. Adversarii ar fi putut greși de zece ori, noi tot nu-i pedepsim. E greu de acceptat altă accidentare. Nu arată bine deloc, doctorii nu sunt optimiști”, a spus Jurgen Klopp.


Scandal după penalty-ul primit de Everton în derby-ul cu Liverpool

UPDATE, 20 februarie, ora 23:22 / Everton a beneficiat de un penalty controversat în derby-ul Merseyside. Arbitrul a considerat că Trent Alexander-Arnold, fundaşul dreapta al lui Liverpool aflat în alunecare, cu spatele la adversar, l-a împiedicat pe Dominic Calvert-Lewin să joace o minge respinsă de Alisson în lateral. Pe imagini se vede însă cum atacantul lui Everton îl loveşte pe apărător cu genunchiul în cap şi se prăbuşeşte. Deşi a consultat şi imaginile VAR la marginea terenului, arbitrul şi-a menţinut decizia şi a dictat lovitură de pedeapsă. Gylfi Sigurdsson a transformat, stabilind scorul final Liverpool – Everton 0-2.

Comentariile au curs pe internet, unde fanii lui Liverpool s-au arătat furioşi. „L-a lovit cu genunchiul în cap. Serios, ce se întâmplă cu arbitrii din acest campionat?“, „O eroare gravă de arbitraj şi în acest derby“, „Ăsta e penalty, dar la Mane cu WBA nu a fost?“, „Cea mai proastă decizie de penalty din istorie“, „Arbitrii englezi sunt o glumă“ au fost doar câteva dintre reacţiile internauţilor.


Liverpool e egalat un record negativ vechi de 98 de ani

UPDATE, 20 februarie, ora 21:29 / Liverpool a pierdut derby-ul cu Everton, scor 0-2, şi a ajuns la patru înfrângeri consecutive pe “Anfield”, ceea ce nu se mai întâmplase din 1923.

În plus, Everton nu mai câştigase pe terenul lui Liverpool din 1999, când “caramelele” se impuneau în campionat, scor 1-0.


Noi detalii despre situaţia lui Virgil van Dijk

UPDATE, 20 februarie, ora 12:22 / Accidentat în Everton – Liverpool 2-2, meci din turul campionatului, Virgil van Dijk este în continuare la recuperare şi a început primele antrenamente mai uşoare. Fundaşul olandez are şanse minime să revină până la finalul actualului sezon. La ultima şedinţă de pregătire, fotbalistul s-a fotografiat alături de Joe Gomez, accidentat şi el din luna noiembrie. “Împreună. Mai puternici”, a fost mesajul postat de Virgil van Dijk pe Instagram.


Ce contract îi pregăteşte Manchester City lui Lionel Messi

UPDATE, 20 februarie, ora 10:54 / Presa din Anglia a anunţat că oficialii lui Manchester City i-au pregătit o nouă ofertă de contract lui Lionel Messi. Dacă în vara anului trecut, “cetăţenii” erau gata să-i ofere un salariu de 606 milioane de lire sterline pentru cinci ani de contract, datele s-au schimbat acum.

Conform The Sun, Manchester City ar fi dispusă să-i ofere 433 de milioane de lire sterline pentru cinci ani. Contractul lui Lionel Messi cu Barcelona expiră în această vară.


Asta nu înseamnă că restul partidelor sunt de nebăgat în seamă, însă e clar că acestea trei domină prim-planul ca grad de interes, chiar dacă şi Liverpool şi Everton au evidente fluctuaţii de formă sau Arsenal şi Tottenham sunt departe de obiectivele propuse la startul sezonului.

Primul din cele trei este războiul Liverpool-ului, găzduit de arena cormoranilor, Anfield Road, care vine după importanta gură de oxigen luată de oamenii lui Jurgen Klopp în Champions League la Budapesta, unde au învins cu 2-0 pe Leipzig. Caramelele lui Carlo Ancelotti au fost însă mestecate uşor de un Manchester City absolut de neoprit, ajuns acum la zece puncte avans faţă de locul 2, într-o restanţă din etapa a 16-a.

Liverpool şi Everton, faţă în faţă în etapa a 25-a din Premier League

Liverpool are exact aceleaşi absenţe ca la Budapesta, din fericire nu a mai căzut nimic victimă la infirmieria şi aşa plină, ceea ce înseamnă că Jurgen Klopp îl va titulariza pe noul venit în iarnă Ozan Kabak, numai 20 de ani, în centrul defensivei, după ce acesta a jucat foarte bine cu Leipzig. Marea problemă la Everton e absenţa golgeterului Calvert Lewin.

Liverpool ocupă locul 6, cu 40 de puncte, Everton are 37, dar şi un meci mai puţin, ambele echipe vin după trei înfrângeri consecutive în Premier League. Pentru campioana detaşată a sezonului anterior neclasarea în primele patru locuri ar aduce pierderi financiare de proporţii şi în vară pe lângă faptul că ar trebui vândută o vedetă pentru a echilibra bugetul nici nu s-ar putea face achiziţii de top.

Manchester City vrea al doisprezecelea succes consecutiv

Duminică au loc partidele din inima Londrei. Arsenal, care joi seară a jucat la Roma turul 16-imilor de finală ale Europa League cu Benfica, primeşte vizita celei mai în formă echipe din Premier League, Manchester City, unsprezece victorii consecutive şi pe cale de o semna pe a douăsprezecea.

De altfel, antrenorul Arteta a fost sincer şi a recunoscut că la acest moment singura echipă pe care nu şi-ar fi dorit să o întâlnească este cea a lui Pep Guardiola, pentru că numai dacă ai un noroc ieşit din comun poţi scăpa viu din ciocnirea cu Manchester City. De abia revenit pe teren, cu gol, golgeterul tunarilor, Aubameyang, are din nou probleme medicale şi este incert.

West Ham trage la locul de Champions League

West Ham – Tottenham e un derby londonez cu vechime şi tradiţie, în care Spurs a fost de mai multe ori vioara întâi. Rămâne o confruntare echilibrată, dar de această dată ciocănarii trebuie serios luaţi în calcul, pentru că se află pe locul 5, cu 42 de puncte, exact cât Chelsea, de pe locul 4, cu şase lungimi peste echipa lui Jose Mourinho. Momentan West Ham chiar trebuie tratată ca un potenţial rival pentru locul 4, locul de Champions League.

Fără Abraham, Tiago Silva şi Havertz Chelsea merge în chilia sfinţilor la Tottenham, cu obiectivul unei noi victorii, care să menţină invincibilitatea de la venirea pe bancă a lui Thomas Tuchel şi locul 4, de Champions League. Încă un meci de patru stele se anunţă a fi şi Aston Villa – Leicester, echipa din Birmigham, chiar dacă are 36 de puncte trebuind a fi luată în calcul, pentru că are două restanţe.

ADVERTISEMENT