Premier League

Live Blog Premier League, etapa a 27-a. Tuchel, record istoric după Chelsea – Everton 2-0. Leeds pierde cu West Ham

08.03.2021 | 23:58
Live Blog Premier League etapa a 27a Tuchel record istoric dupa Chelsea  Everton 20 Leeds pierde cu West Ham
ADVERTISEMENT

Și englezii, la fel ca italienii, galopează spre linia de sosire a acestui sezon. Sâmbătă, 6 martie, au început meciurile din cadrul etapei a 27-a, care ne-a propus, în primul rând, războiul de tradiție al orașului Manchester.

Programul etapei a 27-a din Premier League

Luni, 8 martie

  • West Ham – Leeds United 2-0 (Lingard 21, Dawson 27)

  • Chelsea – Everton 2-0 (Godfrey 31-a.g., Jorginho pen. 66)
  • Thomas Tuchel, neamțul care o pregătește pe Chelsea, a devenit primul manager din istoria Premier League care nu primește gol în primele cinci partide disputate pe teren propriu. Momentan, Chelsea are 6 victorii și 3 egaluri în primele nouă meciuri cu Tuchel pe bancă. Doar Maurizio Sarri, în 2018 (12 meciuri fără înfrângere, tot cu Chelsea) și Frank Clark (11 meciuri consecutive fără eșec cu Nottingham Forrest în 1994) au avut debuturi mai de succes în Premier League, din punct de vedere al lipsei înfrângerilor.
ADVERTISEMENT

Duminică, 7 martie

  • Tottenham – Crystal Palace 4-1 (Bale 26, 50, Kane 52, 77/ Benteke 45+2)

  • Manchester City – Manchester United 0-2 (Fernandes pen. 2, Shaw 50)

  • Liverpool – Fulham 0-1 (Lemina 45+1)
  • Liverpool pierde și ajunge la șase înfrângeri consecutive pe teren propriu!

  • West Brom – Newcastle 0-0


Sâmbătă, 6 martie

  • Brighton – Leicester 1-0 (Lallana 11 / Iheanacho 62, Amartey 88)

  • Aston Villa – Wolverhampton 0-0

  • Sheffield United – Southampton 0-2 (Ward-Prowse pen. 32, Adams 49)

  • Burnley – Arsenal 1-1 (Wood 39 / Aubameyang 6)

Echipele de start:


Măsurile anti-COVID-19 dau roade! Anunțul făcut de Premier League

UPDATE, 8 martie, ora 16:00 / Măsurile împotriva coronavirusului care au fost luate pentru desfășurarea campionatului englez sunt bune. Premier League a anunțat că s-au înregistrat doar două teste pozitive în ultimele șapte zile, pentru a patra săptămână la rând.

ADVERTISEMENT

De luni, 1 martie, până joi, 4 martie, s-au făcut 1599 de teste, în timp ce alte 1276 de teste s-au făcut de vineri până duminică (5-7 martie), acestea din urmă ieșind toate negative.

Prin urmare, protocolul impus la începutul lunii ianuarie pare să dea roadem, având în vedere ceea ce s-a întâmplat în perioada sărbătorilor de iarnă, atunci când mai mulți fotbaliști au fost surprinși încălcând regulile, iar la multe echipe au apărut focare de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Liverpool, cea mai slabă campanie a unei campioane din Anglia

UPDATE, 8 martie, ora 14:24 / Liverpool a ajuns la a noua înfrângere în campionat, a şasea pe teren propriu, şi a devenit campioana Angliei cu cel mai slab parcurs în următorul sezon după cucerirea titlului. Cu 43 de puncte după 28 de meciuri, “cormoranii” aveau cu 36 de puncte mai mult în sezonul trecut, în acelaşi moment.

Leicester, campioana surpriză din sezonul 2015-2016, avea cu 27 de puncte mai puţin în stagiunea 2016-2017, după 28 de meciuri. Locul trei este deţinut de Chelsea, care a avut un minus de 25 de puncte în sezonul 2015-2016.

ADVERTISEMENT

Jose Mourinho, ironic după ce Tottenham a ajuns la 105 goluri marcate în acest sezon

UPDATE, 8 martie, ora 12:06 / Tottenham a ajuns la 105 goluri marcate în actualul sezon, după victoria în faţa lui Crystal Palace, scor 4-1, iar Jose Mourinho şi-a ironizat contestatarii cu această ocazie.

“Mi s-a spus că am înscris peste 100 de goluri în acest sezon, ceea ce pentru o echipă foarte defensivă, atât de negativă, nu este rău. Nu pot controla celelalte echipe și rezultatele lor. Trebuie doar să adunăm cât mai multe puncte. Dacă e posibil jucând bine, marcând goluri și păstrându-ne poarta intactă. Refuz să pun Europa League pe planul secund pentru că avem o finală care ne așteaptă”, a spus Jose Mourinho.

Contract nou de sponsorizare pentru Manchester United

UPDATE, 8 martie, ora 10:17 / Manchester United este aproape să-şi schimbe sponsorul principal de pe tricouri. Acordul cu firma Chevrolet, care îi aducea 64.000.000 de lire anual, se va încheia în luna decembrie, iar presa din Anglia anunţă că “diavolii” îşi vor schimba sponsorul.

O companie IT din SUA, al cărui nume nu a fost încă dezvăluit, ar urma să semneze un contract cu Manchester United. Noul contract i-ar aduce 70.000.000 de lire pe an echipei antrenate de Ole Gunnar Solskjaer. În prezent, acordul semnat cu Chevrolet este cel mai scump din istoria fotbalului, iar potenţialul nou sponsor ar sparge recordul.


Reacţia lui Pep Guardiola după ce a pierdut derby-ul oraşului Manchester

UPDATE, 8 martie, ora 09:10 / Manchester United a oprit seria de victorii consecutive a lui Manchester City şi i-a administrat prima înfrângere după 21 de meciuri în care “cetăţenii” au ieşit mereu învingători. La finalul meciului, Pep Guardiola a oferit o primă reacţie.

“În primul rând, felicitări lui Manchester United. Mai sunt zece meciuri în campionat, de acum începe cea mai importantă parte a sezonului. Ultimele zece partide sunt cruciale şi vom încerca să câştigăm cât mai multe pentru a obţine titlul.

Cu West Ham am jucat mult mai prost decât azi şi nu meritam să câştigăm. Acum nu cred că meritam să pierdem. Nu am jucat prea bine în faţă, atacanţii nu au prins o zi prea bună”, a spus Pep Guardiola după Manchester City – Manchester United 0-2.


Tottenham, adversar de coșmar pentru Crystal Palace

UPDATE, 7 martie, ora 11:22 / Crystal Palace are o statistică groaznică în confruntările cu Tottenham. Echipa lui Jose Mourinho are o serie de 11 meciuri consecutive fără înfrângere în fața grupării de pe Selhurst Park.

În acest interval, Spurs a înregistrat nouă victorii și două rezultate de egalitate. Crystal Palace este astfel echipa din Premier League în fața căreia Tottenham stă cel mai bine la dueluri directe.


Aston Villa, record impresionant pe teren propriu

UPDATE, 6 martie, ora 12:07 / Aston Villa se pregătește să primească vizita lui Wolves în această rundă. Meciul de pe Villa Park e programat, astăzi, la ora 19:30. Acasă, fosta câștigătoare a Cupei Campionilor Europeni are un record demn de speriat pentru „lupi”.

În cele cinci meciuri de Premier League în care Aston Villa a deschis scorul pe Villa Park, echipa lui Dean Smith a și reușit să se impună.


Un fotbalist de la Brighton rivalizează cu Kevin De Bruyne

UPDATE, 6 martie, ora 10:39 / Astăzi, de la ora 22:00, Brighton primește vizita lui Leicester. Deși e pe locul 16 în Premier League, echipa lui Florin Andone se laudă cu un fotbalist care rivalizează cu Kevin De Bruyne.

Este vorba despre Pascal Gross. De când Brighton a promovat în Premier League, în sezonul 2017-2018, doar playmakerul belgian al lui Manchester City a creat mai multe șanse de gol (339) decât colegul german al lui Florin Andone (242).


Derby-ul Manchester City – Manchester United, șocul etapei a 27-a din Premier League

Este clar că problema titlului nu mai trebuie să frământe pe nimeni, pentru că echipa lui Pep Guardiola pur și simplu a pulverizat totul în cale și Manchester City are acum un avans decisiv de 14 puncte peste vecina United, dar acest lucru nu are nici o importanță când vine vorba de ora confruntărilor directe.

Cu siguranță așa va fi și acum duminică seară, pe Etihad Park, fieful lui City. E adevărat că un derby cu tribunele goale este precum un pianist care cântă într-o sală pustie dar pandemia a stricat absolut tot ceea ce însemna normalitate în viețile noastre și implicit în sport.

City e cu toată artileria grea pe teren, ceea ce anunță o seară grea pentru apărarea lui United, care nu se va putea baza pe aportul unor piese de bază. În primul rând portarul De Gea, din motive personale, apoi mijlocașul Pogba, care are deja câteva săptămâni de când e pe bară și nu în cele din urmă atacantul Martial.

Toată lumea așteaptă să vadă dacă echipa lui Ole Gunnar Solskjaer e capabilă să se lupte cu echipa care nu mai știe de când nu a mai pierdut un meci, după ce United a dezamăgit crunt etapa precedentă când nu a putut mai mult de un 0-0 pe terenul unui Crystal Palace decimat de cele zece absențe.

Chelsea are meci greu acasă cu Everton

Un al doilea meci important se va juca pe Stamford Bridge din Londra, unde Chelsea, neîvinsă în cele zece meciuri sub conducerea lui Thomas Tuchel, va primi vizita unei echipe incomode și foarte capricioase așa cum este Everton, antrenată de italianul Carlo Ancelotti.

Este un meci important deoarece ambele echipe se află în luptă directă pentru un loc de Champions League, cel mai probabil locul 4. Chelsea îl ocupă în prezent, cu 47 de puncte, dar Everton îi suflă în ceafă, cu un punct mai puțin. Meciul are loc luni, 8 martie, în aceeași seară cu West Ham – Leeds United, o altă partidă importantă pentru locul 4, ciocănarii având doar două puncte mai puțin decât Chelsea.

Liverpool e la pământ. Își revine cu Fulhama?

Liverpooltremură serios pentru un loc de Champions League. Campioana sezonului anterior se află abia pe locul 7, cu 43 de puncte și ar trebui să înceapă să obțină o serie de rezultate utile pentru a putea spera că poate conta în această luptă. Poate începe chiar acum, când pe Anfield Road vine Fulham, una dintre codașele clasamentului, dar care în ultima vreme a obținut rezultate interesante.

O altă echipă care nu trebuie neglijată este Tottenham. Aceasta pentru că trupa lui Jose Mourinho are 42 de puncte dar și un meci mai puțin și dacă îl va câștiga va reduce ecartul față de locul 4 la numai două lungimi. Acum întâlnește acasă pe Crystal Palace și dacă vulturii vor avea iarăăși mulți absenți Spurs poate bifa alte trei puncte.

ADVERTISEMENT