Premier League

Live Blog Premier League, etapa a 28-a. Liverpool, victorie cu Wolves. Se apropie de locurile care duc în Liga Campionilor

15.03.2021 | 23:00
Live Blog Premier League etapa a 28a Liverpool victorie cu Wolves Se apropie de locurile care duc in Liga Campionilor
ADVERTISEMENT

Liverpool a închis etapa a 28-a din Premier League. “Cormoranii” au învins-o pe Wolverhampton şi rămân în cursa pentru un loc care duce în Liga Campionilor.

Programul etapei a 28-a din Premier League

Luni, 15 martie

  • Wolverhampton – Liverpool 0-1 (Jota 45+2)

Min. 87 / Rui Patricio s-a accidentat în faza în care Salah a marcat, dar golul a fost anulat. Portarul lui Wolves a suferit o comoţie, după ce a fost lovit în cap de un coleg, şi a fost înlocuit cu John Ruddy.

ADVERTISEMENT

Duminică, 14 martie

  • Manchester United – West Ham 1-0 (Dawson aut. 53)

  • Arsenal – Tottenham 2-1 (Odegaard 44, Lacazette pen. 64 / Lamela 33)

Min. 76: Cartonaş roşu pentru Eric Lamela. Argentinianul a încasat două „galbene“ în mai puţin de 10 minute.

Min. 64: GOOOOL ARSENAL! Lacazette marchează din penalty.

Min. 44: GOOOOL ARSENAL! Odegaard egalează înainte de pauză, cu un șut din careu!

Min. 33: GOOOOL TOTTENHAM! Eric Lamela deschide scorul din rabona, din interiorul careului lui Leno.

Argentinianul intrase în locul lui Son, accidentat după mai puțin de 15 minute. Golul său este unul cum rar se vede pe orice teren de fotbal, cu atât mai mult în Premier League.

ADVERTISEMENT

  • Leicester – Sheffield United 5-0 (Iheanacho 39, 69, 78, Vardy 80, Perez 64)
  • Southampton – Brighton 1-2 (Adams 27 / Dunk 17, Trossard 56)

Sâmbătă, 13 martie

  • Fulham – Man. City 0-3 (Stones 47, Jesus 56, Aguero pen. 60)
  • Everton – Burnley 1-2 (Calvert-Lewin 32 / Wood 13, McNeil 26)
  • Crystal Palace – West Bromwich 1-0 (Milivojevic pen. 37)
  • Leeds United – Chelsea 0-0
ADVERTISEMENT

Vineri, 12 martie

  • Newcastle – Aston Villa 1-1 (Lascelles 90+4 / Clark 86-a.g.)

 

Nemții din Anglia ar putea rata convocările la echipa națională a lui Joachim Low

UPDATE, 15 martie, ora 20:43 / Englezii anunță că Joachim Low ar putea să nu se bazeze pe Ilkay Gundogan, Timo Werner, Kai Havertz, Bernd Leno și Antonio Rudiger. Fotbaliștii germani din Premier League ar trebui să stea 14 zile în carantină la venirea din Anglia în Germania. Selecționerul Germaniei nu ar vrea nici să îi trimită pe oamenii din Premier League direct la București. Totul va fi clarificat miercuri, atunci când Institutul Robert Koch va oferi un răspuns Federației Germane de Fotbal, care a solicitat ca fotbaliștilor să le fie permis accesul în Germania în baza unui test negativ la coronavirus.


Manchester United va economisi 1.000.000 de lire pe săptămână!

UPDATE, 15 martie, ora 16:00 / Manchester United va economisi aproximativ 1.000.000 de lire sterline pe săptămână, dacă reușește să scape de cinci jucători și de salariile lor. Este vorba despre David De Gea, Edinson Cavani, Juan Mata, Jesse Lingard și Phil Jones. Dintre toți, doar primii doi au fost oameni pe care Solskjaer s-a bazat în acest sezon. Juan Mata este rezervă, Lingard este împrumutat la West Ham United și i-a impresionat pe londonezi, astfel că s-ar putea să fie cumpărat definitiv, în vreme ce Phil Jones este accidentat la genunchi încă din vara anului precedent. The Sun anunță că De Gea nu mai este dorit pe Old Trafford, deoarece Dean Henderson este considerat pregătit să devină noul titular, iar Edinson Cavani vrea să plece în Argentina, la Boca Juniors.

ADVERTISEMENT

Ole Gunnar Solskjaer, contract nou și salariu de 10 milioane de lire pe an de la Manchester United

UPDATE, 14 martie, ora 10:56 / Rezultatele foarte bune înregistrate de Manchester United în ultima perioadă i-au convis pe șefii „diavolilor” să îi ofere o prelungire de contract antrenorului Ole Gunnar Solskjaer, cu un salariu mărit substanțial, cu aproximativ 25%. Vechea înțelegere expiră în vara anului viitor și, conform Daily Mirror, Manchester United îi oferă o extindere până în 2026, cu un salariu anual net de 10 milioane de lire sterline.

„Este evident progresul echipei în ultimul an. Ole știe să gestioneze grupul și suntem optimiști pentru viitorul apropiat”, a spus Ed Woodward, director executiv al lui Manchester United.

În plus, United a mai făcut două achiziții la nivel administrativ. Începând din martie, John Murtough este noul director sportiv, în timp ce fostul jucător Darren Flecher va ocupa funcția de director tehnic.


Sheffield United l-a demis pe Chris Wilder înaintea partidei cu Leicester

UPDATE, 14 martie, ora 08:43 / Clubul Sheffield United l-a demis pe antrenorul Chris Wilder chiar înaintea partidei de duminică din deplasare cu Leicester, din cauza rezultatelor proaste înregistrate în acest sezon. După 28 de partide disputate în Premier League, Sheffield ocupă ultimul loc în clasament, cu 14 puncte, și are șanse minime de a evita retrogradarea.

„Să fiu antrenorul lui Sheffield United a fost o călătorie specială pe care nu o voi uita niciodată. Am fost încântat să primesc această onoare în 2016 și am fost încântat de succesul la care am ajuns, care include două promovări și cea mai bună clasare a echipei în Premier League”, a declarat Chris Wilder la despărțire.


Kyle Walker și-a luat câine pentru a se proteja de hoți

UPDATE, 14 martie, ora 00:10 / Fundașul lui Manchester City, Kyle Walker, a decis să își cumpere un câine care să îl protejeze de hoți. Fotbaliștii din Anglia sunt deseori țintele preferate ale celor care vor să dea spargeri importante, iar internaționalul din Albion a luat o măsură drastică. El a plătit nu mai puțin de 40.000 de lire pentru a-și achiziționat un câine doberman, care să îi păzească locuința, anunță The Sun. Walker a urmat modelul lui Raheem Sterling, colegul său de la City.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chaperone K9 Ltd (@chaperonek9)


Antrenorul lui Brighton anunță când revine Florin Andone pe teren

UPDATE 13 MARTIE, ora 11:38 / Florin Andone este gata de revenirea pe teren după ruptura de ligamente suferită în vara lui 2020 pe când evolua la Galatasaray.

Internaționalul român se pregătește normal alături de coechipierii săi de la Brighton și este așteptat să revină pe gazon la începutul luni aprilie, după pauza cauzată de meciurile echipelor naționale din preliminariile CM 2022.

„Ne bucurăm că s-a întors la antrenament, pentru că a trecut printr-o perioadă lungă de recuperare, după ce a muncit din greu. Oamenii din staff-ul medical au făcut o treabă fantastică cu el. Acum trebuie să se antreneze și, probabil, va avea parte și de minute. Ne așteptăm să joace după pauza internațională. Va depinde de modul în care el se va simți în următoarele săptămâni. Nu cred că e departe de revenire, dar a lipsit mult timp, așa că trebuie să avem grijă”, a spus Graham Potter, antrenorul lui Andone la Brighton.


Pep Guardiola îl vrea pe Joao Felix în locul lui Aguero

UPDATE 13 MARTIE, ora 9:47 / Măcinat de accidentări și aflat pe finalul carierei, argentininianul Kun Aguero are șanse foarte mici de a mai continua cu Manchester City și din vară, atunci când îi expiră contractul. Pep Guardiola i-a oferit foarte puține minute în acest sezon, dar nici înlocuitorul său, brazilianul Gabriel Jesus, nu s-a descurcat prea bine atunci când a fost folosit.

De aceea, tehnicianul spaniol vrea să transfere un atacant de top, pentru a nu mai fi nevoit să apeleze la improvizații. Astfel, el a pus ochii pe Joao Felix, puștiul-minune pentru care Atletico a plătit 127 de milioane de euro în urmă cu doi ani celor de la Benfica.

Conform Daily Mail, Manchester City va face toate eforturile pentru a-l transfera în vară pe atacantul portughez, însă suma pe care va trebui să o scoată din buzunar va fi una semnificativă, dacă e să ținem cont de vârsta lui Joao Felix sau de prețul plătit de Atletico în schimbul său.


ȘTIRE INIȚIALĂ 12 MARTIE, ora 22:13

Lupta la titlu e un subiect încheiat cel puţin în proporţie de 95 la sută, dacă nu sută la sută, pentru că încă nu permite matematica. Manchester City a mai jucat un meci în avans, din etapa 33, şi a făcut spectacol acasă cu “sfinţii” de la Southampton, 5-2, cu De Bruyne şi Mahrez în mare formă.

Cum despre City toată lumea s-a lămurit că va sărbători curând oficial un nou titlu, englezii au început să facă tot felul de calcule, de simulări, bazate pe forma echipelor, pe forţa atacurilor şi soliditatea defensivă, pentru a stabili care va fi ordinea celorlalte cluburi care se bat pentru trei poziţii de Champions League şi pentru locurile din celealte cupe europene.

Cum arată simulat clasamentul primelor zece locuri la final de sezon

După toate calculele reiese că Manchester United, echipa care a reuşit să stopeze marşul spre record al lui City la 19 meciuri fără eşec, va reuşi să încheie sezonul pe poziţia secundă, o clasare foarte bună în opinia tuturor. Pe locul 3 se va afla Leicester, cu condiţia ca “vulpile” să fie mai atente cu punctele de pe teren propriu, iar ultima poziţie de Champions League va reveni lui Chelsea, mult schimbată în bine de germanul Thomas Tuchel.

Tottenham va termina sezonul pe locul 5, urmată de campioana ultimului sezon, Liverpool. Abia pe poziţia a şaptea se va afla West Ham, cu un sezon foarte bun şi care acum se bate de la egal la egal cu Chelsea pentru Champions League. Pe locul 8 va fi Everton, urmată de Arsenal şi de Aston Villa.

Manchester United, duel greu după meciul cu Milan

În această etapă liderul Manchester City va juca la Londra cu Fulham, echipa care dă semne evidente că ar avea forţa să se salveze de la retrogradare şi care a câştigat etapa trecută la Liverpool. Însă City e cu totul altceva, o maşinărie diabolică, pregătită să toace rezistenţa adversarului printr-o fluenţă a construcţiei greu de egalat.

Manchester United are parte de un meci greu, chiar dacă va fi pe Old Trafford. La câteva zile după turul optimilor de finală din Europa League, cu Milan, urmează disputa cu “ciocănarii” din Londra, West Ham fiind o nucă greu de spart chiar şi de către cei mari. United trebuie să fie foarte atentă şi să nu se arunce în atac orbeşte, londonezii fiind maeştri ai contrelor.

Gareth Bale, pericolul pentru “tunari”

Etapa oferă ca premiu derby-ul londonez dintre Arsenal şi Tottenham, care în orice moment, indiferent de locurile din clasament, se joacă pe viaţă şi pe moarte, fiind o mare rivalitate. Spurs a reuşit, în sfârşit, să beneficieze de serviciile unui Gareth Bale ajuns, se pare, la parametrii fizici optimi şi care a început să înscrie meci de meci.

Leicester, acasă cu lanterna roşie Sheffield United, şi Everton, acasă cu Burnley, pot bifa câte trei puncte, în schimb Chelsea se va deplasa la Leeds, acolo unde echipa nebunului Bielsa e capabilă de orice, bun sau rău. Londonezii joacă tot mai bine cu Thomas Tuchel pe bancă şi sunt neînvinşi.

ADVERTISEMENT
Tags: