Premier League

Live blog Premier League etapa a 3-a. Liverpool o învinge pe Arsenal! Jota, gol la debut pentru “cormorani”

Live blog Premier League etapa a 3a Liverpool o invinge pe Arsenal Jota gol la debut pentru cormorani
ADVERTISEMENT

Etapa a 3-a din Premier League are loc pe parcursul a trei zile, începând de sâmbătă, 26 septembrie şi încheindu-se luni, 28 septembrie. Cel mai atractiv meci al rundei este programat luni, pe Anfield Road, între Liverpool şi Arsenal, două echipe care au pornit bine în noul sezon.

Este prima lor confruntare, pentru că sorţii au decis ca ele să se afle faţă în faţă şi în următorul tur al Cupei Ligii, doar că atunci gazde vor fi tunarii. Arsenal s-a întărit în acesastă vară prin venirile lui Gabriel în apărare şi Willian la mijloc şi dacă se va concretiza şi achiziţionarea lui Jorginho de la Chelsea în următoarele zile tunarii vor avea un lot cu care să se bată la Top 4.

ADVERTISEMENT

Nici Liverpool nu a stat cu mâinile în sân. A plătit peste 70 de milioane pentru Thiago Alcantara de la Bayern şi pentru Diogo Jota de la Wolverhampton, mijlocul fiind astfel întărit prin aducerea omului care a jucat şapte sezoane la campioana Germaniei.

Liverpool a câştigat derby-ul cu Arsenal

Liverpool – Arsenal 3-1 – VEZI AICI GOLURILE

Min. 88: Diogo Jota a marcat primul lui gol la Liverpool. Portughezul a şutat din afara careului şi nu i-a dat nicio şansă lui Leno.

ADVERTISEMENT

Min. 35: Robertson o aduce în avantaj pe Liverpool. Fundaşul “cormoranilor” a profitat o greşeală tactică a fundaşilor lui Arsenal şi a marcat.

Min. 28: Mane a egalat după trei minute, cu un şut din interiorul careului.

Min. 25: Lacazette deschide scorul după o gafă uriaşă a lui Robertson. Atacantul lui Arsenal a lovit defectuos mingea, însă a reuşit s-o trimită în poartă.

ADVERTISEMENT

Acestea sunt echipele de start în derby-ul etapei a treia din Premier League:

Echipe de start in derby-ul Liverpool-Arsenal
Echipe de start in derby-ul Liverpool-Arsenal

Fulham – Aston Villa 0-3

Final: Aston Villa câștigă fără drept de apel acasă la Fulham și urcă pe locul 4 în clasament, peste Liverpool!

Min. 48: Tyrone Minges duce scorul la 3-0 pentru Aston Villa.

Min.15: Aston Villa se desprinde după ce John McGinn îl găsește cu pasă excelentă pe Conor Hourihane, iar acesta șutează din prima la nivelul ierbii.

ADVERTISEMENT

Min. 4: Jack Grealish a deschis scorul încă din minutul 4 al meciului, cu un șut puternic din careu, în colțul din dreapta al porții.

Programul de duminică, 27 septembrie

LIVE VIDEO

West Ham – Wolverhampton 4-0 (Bowen min. 17, 57, Soucek min. 66, Haller min. 90+3)

Manchester City – Leicester City 2-5 (Mahrez min. 4, Ake min. 84 / Vardy min. 37, 54, 58, Maddison min. 77, Tielemans min. 88)

Victorie incredibilă pentru Leicester City pe terenul lui Manchester City. Oamenii lui Brendan Rodgers s-au impus cu 5-2 pe Etihad Stadium și au predat o adevărată lecție de fotbal trupei lui Pep Guardiola. Omul meciului a fost Jamie Vardy, care a reușit să marcheze de trei ori. Două goluri au fost marcate din penalty, în vreme ce pe al treilea Vardy l-a înscris cu călcâiul.

Au mai marcat pentru Leicester și James Madisson, cu o execuție superbă din afara careului, dar și Youri Tielemans, tot din penalty.

Pentru City, a deschis scorul Riyad Mahrez, revenit după ce a fost izolat ca urmare a infectării cu coronavirus, și a înscris pentru 2-4 Nathan Ake, după un corner.

Tottenham Hotspur – Newcastle United 1-1 (Lucas Moura min. 25, Wilson 90+7)

Spurs: Lloris – Doherty, Sanchez, Dier, Davies – Hojbjerg, Winks, Lo Celso – Son, Kane, Lucas Leiva

Rezerve: Hart, Alderweireld, Ndombele, Reguilon, Sissoko, Lamela, Bergwijn

Antrenor: Jose Mourinho

Newcastle: Darlow – Manquillo, Lascelles, Fernandez, Ritchie – Hendrick, Shelvey, Hayden, Almiron – Joelinton, Wilson

Rezerve: Gillespie, Longstaff, Murphy, Yedlin, Krafth, Lewis, Carroll

Antrenor: Steve Bruce

Newcastle a egalat dramatic în partida de pe Tottenham Hotspur Stadium. Echipa lui Steve Bruce a înscris după un penalty acordat cu VAR, în prelungirile partidei. Inițial, arbitrii din cabina VAR au verificat poziția lui Andy Carroll, atacantul lui Newcastle. Aflat în poziție regulamentară, Acesta a trimis o minge în mâna lui Eric Dier, iar arbitrii au dictat penalty.

Furios, Mourinho a plecat la vestiare imediat după ce Callum Wilson, vârful lui Newcastle, a înscris de la punctul cu var. Tottenham a condus aproape toată partida, după ce Moura a deschis scorul în minutul 25, însă nu a mai putut face nimic după ce Newcastle a egalat, iar partida s-a încheiat 1-1.

Sheffield United – Leeds United 0-1 (Bamford, min. 88)

 


Rezultatele de sâmbătă, 26 septembrie:

Burnley – Southampton 0-1 (Ings 5)

West Bromwich Albion – Chelsea 3-3 (Robinson min. 4, 25, Bartley min. 27 / Mount min. 54, Odoi min.70, Abraham min. 90+3)

 

Chelsea va folosi un echipament inedit contra lui WBA. Sursa foto: Twitter
Chelsea va folosi un echipament inedit contra lui WBA. Sursa foto: Twitter

Chelsea joacă împotriva lui West Bromwich Albion într-un echipament inedit. Tricourile roș-albastre vor fi folosite la prima partidă disputată de Thiago Silva pentru noul său club, în Premier League. Brazilianul va purta chiar banderola de căpitan al echipei!

Crystal Palace – Everton 1-2 (Kouyate min. 26 / Calvert-Lewin min. 10, Richarlison min. 40)

Everton a reușit să obțină a treia victorie consecutivă a sezonului, după 2-1 pe terenul lui Crystal Palace. Trupa lui Ancelotti are punctaj maxim în această ediție a Premier League și este lider!

Brighton – Man. United 2-3 (Maupay min. 40, March 90+5 / Dunk autogol min. 43, Rashford min. 55, Fernandes 90+10)

Manchester United a câștigat în cel mai dramatic mod cu putință meciul de la Birhgton. După ce a fost egalată la doi în minutul 95, United a marcat din penalty după ce arbitrul fluierase finalul meciului! La ultima fază, oamenii lui Solskjaer au primit un corner, iar Maupay a atins mingea cu mâna în careu.

Arbitrul a dictat penalty după ce a revăzut faza prin intermediul arbitrajului video, deși apucase să fluiere finalul meciului. Gazdele au protestat vehement, considerând că arbitrul a prelungit prea mult partida.

Brighton a fost echipa mai bună pe parcursul celor 90 de minute și a trimis mingea în bară de nu mai puțin de cinci ori! De asemenea, ambele echipe au avut câte un gol anulat. Brighton a primit și un penalty la scorul de 1-1, anulat apoi de arbitru cu ajutorul VAR.

Pentru Manchester United, aceasta este victoria cu numărul 666 în Premier League. „Diavolii roșii” au ajuns și la 10.000 de goluri în istoria clubului, grație reușitei lui Marcus Rashford. 


UPDATE, 28 septembrie, ora 14:07 / Manchester City l-a achiziționat pe fundașul portughez Ruben Dias de la Benfica Lisabona în schimbul sumei de 68 de milioane de euro.

Transferul a fost anunțat pe site-ul oficial al grupării portugheze, care mai precizează că în conturi ar mai putea intra 3,6 milioane de euro ca bonusuri de performanță.

Într-o tranzacție separată, Manchester City l-a cedat la Benfica pe fundașul argentinian Nicolas Otamendi în schimbul a 15 milioane de euro.


Liverpool – Arsenal, duel în etapa a 3-a din Premier League şi în Cupa Ligii

S-a văzut chiar etapa trecută, când Liverpool s-a impus sec la Londra, în faţa lui Chelsea, cu 2-0, deşi trupa lui Frank Lampard a cheltuit peste 200 de milioane de euro pe transferuri.

Învinsa cormoranilor, Chelsea, trebuie, în mod normal să îşi ia punctele pierdute în vizita pe terenul nou promovatei WB Albion. Chiar şi fără două piese de bază la mijloc, americanul Pulisic şi marocanul Ziyech, ambii accidentaţi, londonezii sunt superiori echipei lui Slaven Bilic.

Unde joacă echipele din Manchester

Manchester City – Leicester este un al doilea meci de top al etapei. Echipa lui Pep Guardiola e dată mare favorită, cu o cotă ridicolă, 1,32, dar nu are mulţi jucători la acest meci: fundaşul Laporte, mijlocaşii Bernardo Silva şi Gundogan, ultimul infectat cu coronavirus şi vechea problemă din atac, Sergio Aguero, care are opt luni de când nu a mai jucat.

Cealaltă echipă din Manchester a ratat startul de sezon, pierzând acasă în runda inaugurală cu Crystal Palace, o mare surpriză. Are un singur meci până acum, pentru că partida cu Aston Villa nu s-a jucat. United merge la Brighton cu scopul clar de a sparge gheaţa în acest sezon şi cum tot lotul e valid poate face acest lucru.

Tottenham caută a patra victorie consecutivă

Marea performeră de pe Old Trafford, Crystal Palace, condusă în continuare de cel mai în vârstă tehnician din Premier League, primeşte vizita lui Everton. Formaţia lui Carlo Ancelotti a făcut câteva achiziţii foarte bune şi poate candida la un loc de Europa League. Însă îi va lipsi o piesă de bază, atacantul Calvert-Lewin.

Echipa lui Jose Mourinho, care e angrenată şi în calificările din Europa League, reuşind să ajungă în play-off, a avut un început bun de sezon. Tottenham vrea să se bată la Top4, iar pentru asta trebuie să treacă lejer de adversari precum Newcastle, care o vizitează în această rundă.

Programul etapei a 3-a din Premier League

Sâmbătă, 26 septembrie

ora 14:30 Brighton – Man. United

ora 17:00 Crystal Palace – Everton

ora 19:30 WB Albion – Chelsea

ora 22:00 Burnley- Southampton

Duminică, 27 septembrie

ora 14:00 Sheffield United – Leeds United

ora 16:00 Tottenham – Newcastle

ora 18:30 Man. City – Leicester

ora 22.00 West Ham – Wolverhampton

Luni, 28 septembrie

ora 19:45 Fulham – Aston Villa

ora 22:00 Liverpool – Arsenal

 

 

 

ADVERTISEMENT