Premier League

Live Blog Premier League etapa a 30-a. Manchester City, victorie la scor cu Burnley. Mesaj controversat pe Etihad. Liverpool, avans de 20 de puncte. Video

Live Blog Premier League etapa a 30a Manchester City victorie la scor cu Burnley Mesaj controversat pe Etihad  Liverpool avans de 20 de puncte Video
ADVERTISEMENT

Gata, după multe săptămâni de tatonări, de studii, de analizare aproape pe algoritmi matematici a riscului de infectare cu COVID 19, fotbalul englez e gata să revină în iarbă cu partide din Premier League şi Championship, celelalte divizii neavând acest privilegiu din partea diriguitorilor federali.

Urmează să se joace începând de la etapa a 30-a, dar încălzirea o vor face miercuri, 17 iunie, patru echipe care au restanţe din etapa a 28-a. Este vorba de Aston Villa – Sheffield United şi Manchester City – Arsenal.

ADVERTISEMENT

Evident, vestea că fotbalul englez nu a urmat exemplul vecinilor de peste Canalul Mânecii, care au tras obloanele peste Ligue 1, a fost primită ca o izbăvire la Liverpool, acolo unde fanii cormoranilor aşteaptă de numai puţin de 30 de ani un nou titlu, care ar fi, greu de crezut dar adevărat, primul pentru acest club din era Premier League!

Programul meciurilor din Premier League

Etapa a 30-a

Luni, 22 iunie

Manchester City – Burnley 5-0 (Foden 23, 64 Mahrez 43, 45+2, D. Silva 51) – VEZI VIDEO

  • Manchester City: Ederson – Cancelo, Fernandinho, Otamendi, Zinchenko – Foden, Rodri, D. Silva – Mahrez, Aguero, B. Silva. Antrenor: Pep Guardiola
ADVERTISEMENT

Duminică, 21 iunie

Everton – Liverpool 0-0

  • EVERTON: Pickford – Coleman, Holgate, Keane, Digne – Gordon, Gomes, Davies, Iwobi – Richarlison, Calvert-Lewin.
  • LIVERPOOL: Alisson – Alexander-Arnold, van Dijk, Matip, Milner – Henderson, Fabinho, Keyta – Minamino, Firmino, Mane.

  • Newcastle – Sheffield 3-0 (Saint-Maximin 55, Ritchie 69, Joelinton 78) – VEZI VIDEO
  • Aston Villa – Chelsea 1-2 (Hause 43 / Pulisic 60, Giroud 62) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 20 iunie

  • Watford – Leicester 1-1 (Dawson 90+3 / Chilwell 90) – VEZI VIDEO AICI
  • Brighton – Arsenal 2-1 (Dunk 76, Maupay 90+5 / Pepe 68) – VEZI VIDEO AICI
  • West Ham – Wolverhampton 0-2 (Jimenez 73, Neto 85) – VEZI VIDEO AICI
  • Bournemouth – Crystal Palace 0-2 (Milivojevic 12, Ayew 23) – VEZI VIDEO AICI

Vineri, 19 iunie

  • Norwich – Southampton 0-3 (Ings 50, Armstrong 54, N. Redmond 79) – VEZI VIDEO AICI
  • Tottenham – Manchester United 1-1 (Bergwijn 27 / B. Fernandes 80) – VEZI VIDEO AICI
ADVERTISEMENT

  • TOTTENHAM: Lloris – Aurier, Sanchez, Dier, Davies – Sissoko, Winks – Son, Lamela, Bergwijn – Kane
  • MANCHESTER UNITED: De Gea – Wan-Bissaka, Lindelof, Maguire, Shaw – McTominay, Fred – James, Fernandes, Rashford – Martial

Restanţe etapa a 28-a

Miercuri, 17 iunie

  • Aston Villa – Sheffield United 0-0
  • Manchester City – Arsenal 3-0 (Sterling 45+2, De Bruyne 50, Foden 90+2) – VEZI VIDEO

  • Manchester City: Ederson – Walker, Laporte (70 Fernandinho), Mendy, E. Garcia – Gundogan, De Bruyne (70 Rodri), D. Silva (65 B. Silva) – Sterling, Jesus (80 Aguero), Mahrez (65 Foden). Antrenor: P. Guardiola
  • Arsenal: Leno – Bellerin, Tierney, Mustafi, P. Mari (24 D. Luiz) – Willock (67 Nelson), Guendouzi (67 Maitland-Niles), Nketiah (67 Lacazette), Xhaka (8 Ceballos), Saka – Aubameyang. Antrenor: M. Arteta


UPDATE, 22 iunie, ora 23:45 / La începtul meciului Manchester City – Burnley, la fel ca la toate partidele din Premier League, jucătorii celor două echipe au îngenuncheat, un semn prin care se alătură mişcării “Black Lives Matter”. La scurt timp după ce acest moment, un avion a survolat stadionul “cetăţenilor” în timp ce arbora un mesaj controversat: “White Lives Matter Burnley”. Faza a fost intens criticată de oficialii clubului, dar şi de internauţi.


UPDATE, 22 iunie, ora 12:02 / Derby-ul dintre Everton și Liverpool a fost cel mai urmărit meci de pe teritoriul Marii Britanii, înregistrând audiențe record de 5.500.000 de persoane care au vizionat partida.

Cifrele impresionante au fost realizate, cel mai probabil, și din cauza interzicerii suporterilor pe stadioane, dar și din pub-uri.


UPDATE, 21 iunie, ora 11:02. Sadio Mane, aflat pe lista de priorități a lui Real Madrid, ar putea continua la Liverpool cu o condiție: să obțină un salariu similar cu al lui Virgil van Dijk. Anume, 220.000 de lire pe săptămână, dezvăluie The Sun!


UPDATE, 20 iunie, ora 17:57 / Portarul echipei Arsenal, Bernd Leno, s-a accidentat la genunchi în meciul cu Brighton și a fost scos cu targa de pe teren și înlocuit cu Emiliano Martinez.

După un duel Neal Maupay, germanul a căzut cu genunchiul sub el și nu a mai putu continua jocul.


UPDATE, 20 iunie, ora 12:04 / Fostul căpitan al celor de la Manchester United, Roy Keane, a avut o reacție dură la adresa lui David De Gea după prestația ibericului în meciul cu Tottenham:

„Nu i-aș fi lăsat în autobuz după meci, ar fi trebuit să ia un taxi până la Manchester. Nu pot să cred că această echipă este United. 

Sunt șocat de golul pe care De Gea l-a primit! Am văzut mult fotbal de-a lungul anilor și să iei acel gol… Sunt foarte nervos! M-am săturat de acest portar! I-aș fi dat niște pumni la pauză! Nu am niciun dubiu în privința asta.

Acea intervenție era una normală pentru un portar de nivel internațional. Nu am mai văzut niciodată un goalkeeper atât de supraevaluat. Sunt consternat!”, a spus Keane la Sky Sports.


UPDATE, 19 iunie, ora 17:28 / Everton i-a făcut o ofertă lui Thiago Silva pentru două sezoane, după ce fundașul brazilian a anunțat că nu va mai continua la PSG din sezonul următor.

„Caramelele” vor să se întărească în defensivă, iar venirea lui Thiago Silva ar fi de bun augur pentru echipa lui Carlo Ancelotti.

Totodată și Arsenal își dorește pe Thiago Silva, mai ales după problemele în defensivă de la ultimul meci jucat în Premier League, 0-3 cu Manchester City.


UPDATE, 19 iunie, ora 16:06 / Pep Guardiola a confirmat faptul că Manchester City se va despărți în vară de Leroy Sane, după ce acesta a refuzat să-și prelungească contractul cu „cetățenii”.

Mijlocașul german care are șanse mari să ajungă la Bayern Munchen.

Sane s-a accidentat în Supercupa Angliei câștigată de „cetățeni” în fața lui Liverpool la penalty-uri și nu a jucat niciun meci pentru Manchester City în acest sezon.


UPDATE, 19 iunie, ora 14:34 / Brazilianul Richarlison, mijlocașul lui Everton, a vorbit despre derby-ul pe care echipa sa îl are de jucat împotriva lui Liverpool: „Toată lumea dinAnglia urăște Liverpool. Toți sunt obsedați de Virgil van Dijk, dar nu e cel mai bun fundaș din lume.

Rhiago Silva, Marquinhos și Sergio Ramos sunt mai buni ca el”.


UPDATE, 19 iunie, ora 10:30 / Meciurile din Premier League pot fi urmărite de fanii din România pe Eurosport. Vineri, cele două partide ale zilei (Norwich – Southampton şi Tottenham – Manchester United) sunt transmise în direct.


UPDATE, 18 iunie, ora 21:00 / Paul Pogba, mijlocașul lui Manchester United, a fost oprit de polițiști din cauza plăcuțelor Rolls Royce-ului său, care erau înmatriculate în Franța.

În Anglia, dacă ești rezident trebuie să ai înmatriculată mașina cu plăcuțe englezești. Astfel, Paul Pogba a rămas, pentru un moment, fără bolidul său de lux, acesta fiind confiscat de polițiști.

Masina lui Paul Pogba. Sursă foto: thesun.co.uk
Masina lui Paul Pogba. Sursă foto: thesun.co.uk

UPDATE, 18 iunie, ora 19:40 / Jose Mourinho, antrenorul lui Tottenham, a anunțat revenirea lui Harry Kane pentru meciul cu United, iar tehnicianul portughez este precaut la Bruno Fernandes, noul star al „diavolilor roșii”:

„Jucătorii buni se adaptează mai repede sau mai târziu, dar în cazul lui cred că a făcut-o foarte bine, iar Manchester United are un avantaj cu el pe teren, dar nu știu dacă îi va ajuta în meciul cu noi”.


UPDATE, 18 iunie, ora 17:26 / Liverpool se va despărți în vară de Xherdan Shaqiri, Divock Origi, Dejan Lovren, Adam Lallana, Marko Grujic și Harry Wilson.

Jurgen Klopp îi mai dă o șansă lui Naby Keita și îl va folosi mai des în următoarele meciuri de Premier League, iar mijlocașul venit de la RB Leipzig va rămâne și în următorul sezon în tabăra „cormoranilor”.


UPDATE, 18 iunie ora 16:11 / Premier League continuă să adopte măsuri inovatoare pentru fani, iar Amazon va transmite gratuit patru meciuri din prima ligă pe Twitch.

Prima partidă transmisă pe Twitch va fi cea dintre Crystal Palace și Burnley de pe 29 iunie.


UPDATE, 18 iunie, ora 14:53 / Premier League a confirmat faptul că a ieșit pozitiv unul din cele 1.541 de teste care au fost făcute săptămâna aceasta.

„Pe 15 iunie și 16 iunie, 1.541 de jucători și personalul clubulrilor au fost testați pentru COVID-19. Dintre acestea, o persoană a fost depistată pozitiv.

Jucătorii și personalul clubului care au fost testați pozitiv se vor autoizola pe o perioadă de șapte zile”, esta anunțul oficial.


UPDATE, 18 iunie, ora 14:30 / Arsenal e în căutare de fundași centrali după seara de coșmar făcută de David Luiz. Pe lista „tunarilor” îi regăsim pe Thiago Silva, fostul căpital al PSG-ului, Dayot Upamecano de la RB Leipzig, Daniele Rugani, de la Juventus și Jerome Boateng, de la Bayern Munchen.

Totodată, din vară, la Arsenal va reveni și William Saliba, un tânăr fundaș francez, care este văzut de mulți specialiști drept un mare talent.


UPDATE, 18 iunie, ora 00:05 / Nici Manchester City nu a scăpat de probleme în acest meci. Cu puține momente înainte de final, Eric Garcia s-a ciocnit violent de portarul Ederson si a suferit o accidentare gravă. A fost nevoie de intervenția medicilor, i s-a aplicat chiar și o mască de oxigen, partida fiind întreruptă pentru aproximativ 8 minute. A părăsit terenul pe targă, fiind transportat de urgență la spital.


UPDATE, 17 iunie, ora 23:25 / Seară de coșmar pentru David Luiz. Intrat pe teren în minutul 24 în locul accidentatului P. Mari, brazilianul a greșit grav la primul gol al lui City marcat de Sterling în prelungirile primei reprize. Mai apoi, la 5 minute după reluare, el a comis penalty-ul din care De Bruyne a majorat diferența, fiind eliminat la acea fază.

Seară de coșmar pentru David Luiz. A „produs” primele două goluri ale lui City și a fost eliminat

UPDATE, 17 iunie, ora 20:45 / Ghinion incredibil pentru Arsenal. Xhaka și P. Mari s-au accidentat în primele 20 de minute ale partidei și nu au mai putut continua, obligându-l practic pe Mikel Arteta să regândească tot planul tactic.


UPDATE, 17 iunie, ora 20:45 / Situaţie inexplicabilă în primul meci din Premier League după pauza de trei luni. Pe final de primă repriză, în minutul 42, portarul celor de la Aston Villa, Ørjan Nyland, a prins o minge trimisă spre poartă din lovitură liberă, dar a trecut cu ea dincolo de linia porţii, după cum se poate vedea în captura de mai jos. Goalkeeperul fusese jenat de un adversar, dar arbitrul Mike Riley nu a acordat fault în atac, dar nici nu a validat golul!

Deşi în Premier League există tehnologia Goal Line şi sistemul VAR, niciuna dintre ele nu a corectat greşeala. Ceasul de pe încheietura arbitrului ar fi trebuit să indice faptul că mingea trecuse cu toată circumferinţa linia porţii. De asemenea, arbitrii din camera VAR nu au intervenit.


UPDATE, 17 iunie, ora 20:24 / Clubul Aston Villa a adus un omagiu tatălui managerului Dean Smith. Ron Smith a fost stewart la stadionul Villa Park. Bătrânul a decedat anul acesta, din cauza coronavirusului. Vesta sa de stewart a fost aşezată în tribunele arenei la primul meci după pauza cauzată de COVID-19.


UPDATE, 17 iunie, ora 13:30 / Duminică are loc derbyul oraşului Liverpool, un meci în care, ajutată şi de rezultate, dacă Manchester City va pierde cu Arsenal în restanţa de miercuri, echipa lui Jurgen Klopp ar putea deja să se încoroneze campioană după o pauză de 30 de ani.

Live Blog Premier League etapa a 30-a. Liverpool vine cu vestiarele la derbyul cu Everton! Azi e restanța Manchester City – Arsenal. Foto: The Sun

În vederea acestui meci şi pentru a respecta, acolo unde se poate, una dintre regulile ciudate ale Project Restart, planul de reluare al fotbalului din primele două divizii engleze, cei de la Liverpool au plătit montarea unor vestiare separate. Everton va beneficia de cele două vestiare existente pe stadionul Goodison Park, unul pentru echipă, altul pentru staff, iar Liverpool va avea tot două cabine, cu aceleaşi modul.

Live Blog Premier League etapa a 30-a. Liverpool vine cu vestiarele la derbyul cu Everton! Azi e restanța Manchester City – Arsenal. Foto: The Sun

Dacă Liverpool va deveni oficial campioană duminică seară suporterii sunt rugaţi să stea în case şi să nu iasă să sărbătorească pe străzi, poliţia fiind pregătită să intervină pentru a stopa orice manifestare. Şi jucătorii şi antrenorul Klopp au trimis un mesaj în acest sens fanilor, rugându-i să înţeleagă situaţia şi să sărbătorească doar acasă la ei. Toată lumea ştie că The Reds vor fi campioni, încât şi trofeul are deja gravat numele campioanei din acest sezon.

Live Blog Premier League etapa a 30-a. Liverpool vine cu vestiarele la derbyul cu Everton! Azi e restanța Manchester City – Arsenal. Foto: The Sun.co.uk

Jucătorii vor avea voie să facă un mini party în vestiarele improvizate, în amândouă, nu e permis să se reunească doar în unul singur, timp de strict 40 de minute.


UPDATE,17 iunie, ora 12:55 / Cumpărarea lui Newcastle de către suadiți încă nu a fost parafată, motiv pentru care un alt miliardar a intrat pe fir și încearcă să profite de situație.

Este vorba despre omul de afaceri Henry Maruiss, care este dispus să ofere 350.000.000 de lire sterline pentru clubul patronat de Mike Ashley, susțin jurnaliștii de la Daily Mail.


Premier League etapa a 30-a, dominată de meciul din oraşul Beatleşilor

Dacă s-ar fi luat decizia închiderii competiţiei fără a se juca ultimele etape, titlul nu s-ar mai fi acordat şi ar fi fost o dramă de proporţii pentru Liverpool, care are un avans stratosferic peste locul 2, Manchester City, de 25 de puncte şi practic nu mai are nevoie decât de şase puncte pentru a destupa sticlele cu şampanie în vestiar.

Aşadar, avem debutul miercuri cu partidele de la Birmingham şi de pe Etihad Park, unde un City – Arsenal ar fi umplut tribunele. După care, de vineri 19 iunie până luni, 22 iunie, inclusiv, partidele din etapa a 30-a.

Watford, misiune grea în faţa vulpilor din Leicester

Primele două partide au loc vineri:  Norwich – Southampton şi Tottenham – Manchester United. Fosta echipă a lui Jose Mourinho vine la Londra, cu un lot complet, pentru a-i da lovitura de graţie portughezului în speranţa că ar mai putea reveni în lupta pentru cupele europene. Spurs va fi fără sud-coreeanul Son şi fără Dele Alli.

Vulpile din Leicester jocă la Watford, una dintre cele şase echipe care ar fi dorit ca sezonul să nu se mai reia şi care e la mare luptă în zona retrogradării, fiind momentan prima peste linie. Leicester a jucat foarte bine afară, de neuitat acel 9-0 pe terenul lui Southampton.

Brighton şi West Ham, cu cuţitul la os

Brighton – Arsenal e altă partidă în care avem una dintre echipele puciste din Premier League, cea locală şi care a avut trei jucători infestaţi cu COVID 19. Tunarii vor fi lipsiţi de muntele din apărare, bosniacul Kolasinac, accidentat.

West Ham – Wolverhampton e al treilea meci de sîmbătă. Şi ciocănarii londonezi trăiesc extrem de periculos aceste ultime etape, cu sufletul la gură, în timp ce lupii vor să se aşeze la masa bogaţilor, fiind la doar două puncte de locul 5.

Fanii lui Newcastle aşteaptă miliardarul saudit

Ultimul meci de sâmbătă este Bournemouth, prima echipă sub linie, dar egală la puncte cu Watford şi cu West Ham, contra Crystal Palace, formaţie fără nici o problemă, la mijloc de clasament. Bournemouth avea o grămadă de absenţi când s-a întrerupt campionatul şi are minim cinci şi acum.

Duminică începe cu Newcastle – Sheffield United, meci fără emoţii de o parte sau alta. Fanii lui Newcastle aşteaptă cu sufletul la gură preluarea clubului de către un miliardar saudit, pentru a sări direct în grupul forţelor din Premier League.

Liverpool va fi pustiu la ora meciului

La Birmingham, cei de la Aston Villa primesc vizita lui Chelsea, care e fără câteva piese importante: Kovacic, Abraham, Pulisic şi foarte posibil francezul Kante, cel speriat enorm de virusul pandemic.

De la ora 21:00, va fi un oraş Liverpool paralizat, cu fanii celor două echipe locale aşezaţi acasă în faţa micilor ecrane sau strânşi în puburi pentru a urmări derbyul. La Everton lipsesc Walcott, Coleman şi Schneiderlin, la Liverpool nu e portarul titular Alisson.

Fără Aguero şi de Bruyne la Man. City

Ultima partidă e luni seară, Manchester City – Burnley. Ca şi în restanţa cu Arsenal, Pep Guardiola va fi lipsit de doi dintre cei mai importanţi oameni ofensivi: golgeterul Aguero şi creatorul Kevin de Bruyne.

ADVERTISEMENT