Fotbal international

Video. Fanii lui Liverpool au „incendiat” stadionul Anfield. Imagini rare cu Jurgen Klopp la petrecere. Ce i-a transmis Pep Guardiola

Video Fanii lui Liverpool au incendiat stadionul Anfield Imagini rare cu Jurgen Klopp la petrecere Ce ia transmis Pep Guardiola
ADVERTISEMENT

Și englezii aplică principiul din La Liga pentru încheierea acestui sezon. Sloganul este fiecare zi cu cel puțin două meciuri, etapele curgând una după alta, fără pauze. Abia s-a terminat prima etapă după pandemie, etapa a 30-a și deja de marți, 31 iunie, se dă adunarea pentru următoarea rundă, care va dura trei zile, până joi, 25 iunie.

Liverpool pare a juca mai mult cu frâna de mână trasă, știind că nici măcar astrele nu i se mai pot împotrivi să readucă titlul pe Anfield Road după 30 de ani. Cormoranii erau gata să piardă derbyul cu Everton, dar barele au fost ale lor și acum mai pot face încă un pas spre desfacerea șampaniilor dacă vor bate acasă miercuri pe Crystal Palace.

ADVERTISEMENT

E adevărat că Palace vine după o victorie în deplasare, dar una este Bournemouth, echipă aflată pe loc de ghilotină și alta e Anfield Road, fie el și fără spectatori. Oricum, se vede că lui Jurgen Klopp îi este greu să mai capaciteze la maxim niște jucători care știu că e doar o chestiune de ore până să devină campioni.

Programul etapei a 31-a din Premier League

Marți, 23 iunie

  • Leicester – Brighton 0-0
  • Tottenham – West Ham 2-0 (Soucek – autogol 64, Kane 82)

Miercuri, 24 iunie

  • Man. United – Sheffield United 3-0 (Martial 7, 44, 74)

  • Ole Gunnar Solskjaer a efectuat cele cinci schimbări permise în minutul 80, când au intrat pe teren Ighalo, McTominay, Pereira, James şi Mata.
ADVERTISEMENT

  • Wolverhampton – Bournemouth 1-0 (Jimenez 60)
  • Norwich – Everton 0-1 (Keane 56)
  • Newcastle – Aston Villa 1-1 (Gayle 69 / Elmohamady 84)
  • Liverpool – Crystal Palace 4-0 (Alexander-Arnold 23, Salah 44, Fabinho 55, Mane 69)

  • Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson – Henderson, Fabinho, Wijnaldum – Salah, Firmino, Man
  • Liverpool poate să câştige titlul în Anglia dacă Manchester City nu va câştiga meciul cu Chelsea de joi
ADVERTISEMENT

Joi, 25 iunie

  • Burnley – Watford 1-0 (Rodriguez 73)
  • Southampton – Arsenal 0-2 (Nketiah 21, Willock 87)
  • Chelsea – Manchester City 2-1 (Pulisic 36, Willian 78 / De Bruyne 55)

  • Chelsea: Kepa – Azpilicueta, Rudiger, Christensen, M. Alonso – Kante, Barkley, Mount – Pulisic, Giroud, Willian. Antrenor: F. Lampard.
  • Manchester City: Ederson – Walker, Fernandinho, Laporte, Mendy – Gundogan, Rodrigo, De Bruyne – Mahrez, Sterling, B. Silva. Antrenor: P. Guardiola
ADVERTISEMENT

Clasament Premier League


UPDATE, 26 iunie, ora 15:58 / Josep Guardiola, antrenorul lui Manchester City, a transmis felicitări clubului Liverpool și antrenorului Jurgen Klopp pentru câștigarea titlului în Premier League după o pauză de 30 de ani.

”Felicitări fanilor lui Liverpool, antrenorului şi jucătorilor. Binemeritat, campioni merituoşi. În acest sezon am pierdut puncte de la început, unele nemeritate şi altele pentru că am făcut greşeli precum cele de azi. Trebuia să fim mult mai consistenți. Acum două sezoane, aveam 25 puncte în fața lui Liverpool, iar în sezonul următor au recuperat. Acum e rândul nostru să recuperăm”, a spus tehnicianul lui City.


UPDATE, 26 iunie, ora 15:21 / Jurgen Klopp a sărbătorit în stitlul caracteristic titlul câștigat cu Liverpool.

Tehnicianul german a fost surprins la petrecere dansând într-un stil haios spre amuzamentul celor prezenți.

View this post on Instagram

Championssss!!!! ?

A post shared by Trent Alexander-Arnold (@trentarnold66) on


UPDATE, 26 iunie, ora 15:14 / Autoritățile orașului Liverpool au anunțat că echipa lui Jurgen Klopp va beneficia de o paradă pentru a sărbători titlul cu numărul 19, dar nu îanainte ca situația medicală să fie sub control.

”Analizăm planurile cu privire la modul în care câștigarea titlului poate fi sărbătorită de echipă alături de fani printr-o paradă. Acest lucru se va întâmpla doar atunci când totul va fi în siguranță, restricțiile de se vor relaxa și rata de infecție a coronavirusului va fi în scădere”, a declarat un purtător de cuvânt al primăriei, conform The Independent.


UPDATE 26 iunie, ora 13:50/ Steven Gerrard, unul dintre jucătorii emblemă din istoria lui Liverpool, dar care nu a câștigat niciodată titlul, a adresat un mesaj de felicitare.

Felicitări Liverpool pentru câștigarea Premier League. O performanță incredibilă din partea unui grup de jucători fantastici, conduși de un manager de clasă mondială. În cele din urmă, acest titlu este și al fanilor care așteaptă de 30 de ani un campionat. Trofeul e al lor în primul rând! Să înceapă petrecerea, a scris Gerrard pe Instagram.

Steven Gerrard a jucat 18 ani la formaţia de pe Anfield şi are în palmares multe alte trofee. Gerrard a jucat 453 de meciuri, a marcat 101 goluri, şi a câştigat Cupa și Supercupa Angliei în 2001 și 2006, Cupa Ligii în 2001, 2003 și 2012, Cupa UEFA în 2001, UEFA Champions League în 2005, Supercupa Europei în 2001 și 2005.


UPDATE 26 iunie, ora 13:15 / Pe contul de Instagram al lui Sadio Mane a fost postat un filmuleț foarte amuzant, trucat, în care ni se arată cum petrec jucătorii și antrenorul Jurgen Klopp după cucerirea titlului. Mesajul este și el elocvent: „One More Win!”.

View this post on Instagram

? ????

A post shared by Sadio Mane (@sadiomaneofficiel) on

UPDATE, 26 iunie, ora 00:35 / Nebunie la Liverpool după ce echipa antrenată de Jurgen Klopp a câștigat matematic titlul de campioană în Premier League, după o pauză de 30 de ani. Mii de fani ai „cormoranilor” nu au mai ținut cont de nicio regulă de distanțare socială și s-au adunat la stadionul „Anfield” pentru a sărbători cucerirea campionatului.

 

Scenes outside Anfield currently. ?

Nai-post ni Football Away Days noong Huwebes, Hunyo 25, 2020


UPDATE, 26 iunie, ora 00:10 / Jucătorii lui Liverpool au urmărit împreună partida dintre Chelsea și Manchester City, care a consfințit câștigarea Premier League.

Golul lui Willian din minutul 78, care a adus victoria lui Chelsea și titlul pe Anfield după o pauză de 30 de ani, a declanșat fiesta printre „cormorani”, așa cum se vede și din imaginile postate pe rețelele de socializare.


UPDATE, 26 iunie, ora 00:03 / Imediat după ce Liverpool a devenit matematic campioană, oficialii clubului au postat un clip emoționant pe canalele oficiale de social-media.

De asemenea, a apărut și prima poză „oficială” cu echipa campioană.


UPDATE, 25 iunie, ora 19:50 / Rezervele lui Arsenal de la partida cu Southmapton ne oferă imaginea zilei din Premier League. Alexander Lacazette, vârful „tunarilor”, se protejează de soare cu o umbrelă, așteptând momentul când va fi introdus pe teren.


UPDATE, 25 iunie, ora 19:50 / FC Liverpool a anunțat pe site-ul oficial că se desparte de fundașul Nathaniel Clyne, al cărui contract se încheie la 30 iunie.

Transferat în 2015 de la Southampton, Clyne,în vârstă de 29 de ani, a jucat 103 meciuri pentru ”cormorani” şi a marcat două goluri.

Presa din Scoţia a anunţat la finalul lunii martie că Steven Gerrard l-a convins pe Nathaniel Clyne să vină la Rangers, acolo unde ar urma să fie coleg cu Ianis Hagi.


UPDATE, 25 iunie, ora 16:39 / Jurgen Klopp, antrenorul lui Liverpool, a oferit o reacție amuzantă la adresa lui Pep Guardiola: „Pep spune că va evolua cu rezervele împotriva lui Chelsea? Ar trebui să meargă să joace poker.

Nu există om care să respecte mai mult City decât mine. Fotbalul pe care îl joacă e impresionant, îmi place enorm.

Noi jucăm diferit, pentru că suntem diferiţi, nu dorim să fim Manchester City. Sunt două filosofii despre fotbal, dar asta nu înseamnă că nu îi apreciez enorm. Îmi plac foarte mult ambele stiluri”.


UPDATE, 25 iunie, ora 14:52 / Pedro va pleca de la Chelsea după 5 ani petrecuți pe „Stamford Bridge”. Mijlocașul spaniol va rămâne până la finalul campionatului, iar după este așteptat la AS Roma.


Meciul de pe Stamford Bridge va fi vedeta etapei a 31-a din Premier League

Meciul acestei runde va fi joi, la Londra, pe Stamford Bridge, o partidă dintre două formații care vor termina în Top 4, cu mențiunea însă că pentru City la orizont se prefigurează ieșirea din Champions League, stabilită de UEFA. În iulie va veni răspunsul de la TAS și atunci se va ști dacă trupa lui Guardiola va mai sta sau nu la masa bogaților.

La ora actuală Chelsea este în proces de formare a unei formule competitive, care poate deveni redutabilă din sezonul viitor, cu Ziyech și Werner sosiți pe post de staruri. Deocamdată, City are lot mai bun, însă pe Stamford Bridge se iau greu puncte.

Derby londonez marți seară

Vulpile din Leicester fac pași mici, dar siguri pentru a juca sezonul viitor în Champions League, reușind să demonstreze o constanță deosebită în rezultate. Au opt puncte peste ocupanta locului 5, Manchester United, care mai mult își pune speranțe în necazul vecinilor de la City, decât să mai prindă locul 4 pe teren. Leicester joacă acasă cu Brighton, echipă care a pornit excelent, cu victorie în fața lui Arsenal, în lupta pentru a sta și anul viitor în Premier League.

Marți seară se joacă un derby londonez în care doar echipa oaspete este foarte interesată de puncte, însă va fi foarte greu să le obțină. Tottenham a avut multe momente de joc bun cu Manchester United, dar a terminat la egalitate și poate spune adio Europei. Ciocănarii, cu 27 de puncte, la fel ca Bournemouth, sunt pe buza prăpastiei.

Tunarii merg în casa sfinților

Manchester United va juca pe Old Trafford cu Sheffield United, care vine după un duș de gheață la Newcastle, unde a luat trei goluri. Cu francezul Pogba în ultima parte a meciului cu Tottenham diavolii au arătat multă forță și pot trece, în mod normal, de Sheffield, care s-a autodepășit la primul sezon de la revenirea în elită după foarte mulți ani.

Wolves e mare favorită acasă în fața unei echipe în mare derivă cum e Bournemouth, Everton are suficiente atuuri pentru a lua trei puncte la Norwich și Newcastle poate repeta piesa din partida cu Sheffield și în fața lui Aston Villa. Din nou un meci foarte greu afară pentru Arsenal, de această dată la Southampton, sfinții având destule șanse să îi miruiască niște tunari care au pierdut demult direcția de tragere.

ADVERTISEMENT
Tags: