Premier League

Live Blog Premier League, etapa a 33-a. Leicester, victorie cu Palace și își consolidează locul de UCL

26.04.2021 | 23:40
Live Blog Premier League etapa a 33a Leicester victorie cu Palace si isi consolideaza locul de UCL
ADVERTISEMENT

Chelsea a profitat din plin de egalul înregistrat de Liverpool pe teren propriu cu Newcastle și a luat o opțiune serioasă pentru ocuparea unui loc ce asigură prezența în viitoarea ediție a Ligii Campionilor.

Programul etapei a 33-a din Premier League

Luni, 26 aprilie

  • Leicester – Crystal Palace 2-1 (Castagne 50, Iheanacho 80 / W. Zaha 12)

Duminică, 25 aprilie

  • Aston Villa – West Bromwich 2-2 (El-Ghazi 9 pen., Davis 90+2 / Pereira 23 pen., Diagne 48)
  • Leeds United – Manchester United 0-0
ADVERTISEMENT

  • Wolverhampton – Burnley 0-4 (Wood 15, 21, 44, Westwood 86)

Sâmbătă, 24 aprilie

  • Sheffield United – Brighton 1-0 (McGoldrick 19)
  • West Ham United – Chelsea 0-1 (Werner 44)

  • Liverpool – Newcastle 1-1 (Salah 3 / Willock 90+6)

Newcastle a marcat în minutul 90+3 prin Wilson, însă golul a fost anulat după intervenția VAR pe motiv de henț. Totuși, „coțofenele” au reușit o egalare dramatică pe „Anfield” în minutul 90+6, prin Willock.

Vineri, 23 aprilie

  • Arsenal – Everton 0-1 (Richarlison 76) – VEZI VIDEO

ple


Mikel Arteta s-a săturat de VAR

UPDATE, 26 aprilie, ora 20:48 / Mikel Arteta s-a enervat cumplit după meciul dintre Arsenal și Everton, pierdut de „tunari” cu 1-0. La trei zile distanță de la disputarea partidei, tehnicianul spaniol s-a plâns de sistemul VAR, despre care spune că s-a săturat.

ADVERTISEMENT

Erorile fac parte din fotbal, am primit un autogol, care a schimbat total soarta partidei. Am avut un penalty clar, am revăzut de 20 de ori faza și nu înțeleg. Nu înțeleg cum sau cine a luat decizia, dar ne-a fost anulat un penalty valabil.

E de ajuns! Mi-a fost de-ajuns și mi s-a luat de VAR. Au fost multe greșeli împotriva noastră, dar încă nu am primit nicio explicație”, a spus Mikel Arteta pentru BBC.

ADVERTISEMENT

Niciun caz de contaminare cu Covid-19 săptămâna trecută

UPDATE, 26 aprilie, ora 19:19 / Niciun caz pozitiv cu Covid-19 nu a fost detectat săptămâna trecută în Premier League, ceea ce ar putea duce la o revenire progresivă a fanilor pe stadioane la finalul sezonului.

Premier League a anunţat pe site-ul oficial că în perioada 19-25 aprilie, 2.787 de persoane au fost testate, iar niciun rezultat nu a fost pozitiv. Este pentru prima dată din august 2020 când în prima ligă din Anglia nu se înregistrează niciun caz.

ADVERTISEMENT

Potrivit presei britanice, acest lucru înseamnă că în curând fanii vor putea reveni pe stadioane în număr limitat.


Eric Bailly și-a prelungit contractul cu Manchester United

UPDATE, 26 aprilie, ora 18:04 / Fundașul central Eric Bailly și-a prelungit contractul cu Manchester United până în vara anului 2024.

”Sunt foarte fericit. Această decizie este ceva la care nu a trebuit să mă gândesc, îmi place acest club și îmi place să joc la Manchester United. Sunt fericit și familia mea la fel, totul este bine. Acum, momentul accidentării mele a trecut, sunt în formă și mă simt bine. Un nou contract este ca o nouă provocare și sunt pregătit pentru asta.

Noul contract arată că grupul are încredere în mine, iar acest lucru este foarte important. Pentru mine, este un vis să fiu aici. Acum este al cincilea sezon și sper să fiu aici mult timp”, a declarat internaționalul ivorian pentru site-ul oficial al clubului.


Echipele engleze ar putea să scape de pedepsele din cazul “Superligii Europei”

UPDATE, 26 aprilie, ora 16:30 / Aleksandar Ceferin a vorbit despre sancţiunile pe care cluburile fondatoare ale Superligii Europei le vor putea primi. Preşedintele UEFA nu a precizat care vor fi pedepsele, însă pe listă vor intra şi conducătorii cluburilor, însă echipele din Anglia ar putea să scape mai uşor.

“Sancţiunile vor afecta şi liderii, care riscă suspendarea sau interzicerea exercitării funcţiilor. Toată lumea trebuie să sufere consecinţele a ceea ce a făcut, nu se poate spune că nu s-a întâmplat nimic.

Pentru mine există o mare diferenţă între cluburile engleze şi celelalte şase. Cluburile engleze au ieşit primele, şi-au recunoscut greşeala. Este nevoie de o anumită tărie de caracter pentru a spune: ‘m-am înşelat'”, a anunţat Aleksandar Ceferin.


Harry Maguire şi Fred, scandal pe teren în Leeds – Manchester United 0-0

UPDATE, 26 aprilie, ora 13:15 / Manchester United a pierdut două puncte pe terenul lui Leeds, iar doi dintre jucătorii “diavolilor” s-au contrat pe teren. Conform Marca, Harry Maguire a fost enervat de Fred, pe care l-a numit “idiot nenorocit”. Nu e prima oară când căpitanul lui United are o ieşire nervoasă la adresa unui coleg, după ce în urmă cu o lună l-a taxat şi pe Marcus Rashford.

La finalul meciului, Ole Gunnar Solskjaer a explicat motivul pentru care spiritele sunt mai încinse la Manchester United. “Avem un grup cu jucători exigenți, care cer mult unul de la celălalt. Exigența este mare, atât la antrenamente, cât și la jocuri”, a spus antrenorul “diavolilor”.


Care este primul transfer pe care Arsenal vrea să-l facă în vară

UPDATE, 26 aprilie, ora 10:50 / Arsenal a început să-şi schiţeze strategia de transferuri pentru vară. Martin Odegaard îi va părăsi pe “tunari”, urmând să se întoarcă la Real Madrid, de unde era împrumutat. În aceste condiţii, londonezii vor să-l transfere pe Julian Brandt în vară.

Conform The Sun, Arsenal ar urma să-i plătească 25.000.000 de euro Borussiei Dortmund pentru mijlocaşul ofensiv de 23 de ani. Suma ar acoperi clauza de reziliere a fotbalistului german. În actualul sezon, Julian Brandt a marcat 3 goluri în 40 de meciuri.


Cluburile din Anglia boicotează reţelele de socializare pentru un weekend

UPDATE, 26 aprilie, ora 08:50 / Din ce în ce mai mulţi jucători s-au plâns de faptul că au fost victime ale abuzurilor pe reţelele de socializare, motiv pentru care cluburile au decis să organizeze un boicot. După votul din urmă cu o săptămână, echipele din Premier League, Championship, League One, League Two şi Super Liga Feminină au anunţat că îşi vor înceta activitatea pe Facebook, Twitter sau Instagram în perioada 30 aprilie-3 mai.

În ultimele luni, mai mulţi fotbalişti s-au plâns de faptul că au primit mesaje rasiste sau au fost abuzaţi pe reţelele de socializare. Astfel, în perioada amintită, cluburile nu vor mai face niciun anunţ pe reţelele de socializare, urmând ca informaţiile importante să apară doar pe site-urile oficiale.


Pogba cere un salariu de 27 de milioane de euro pentru a-și prelungi contractul cu Manchester United

UPDATE 25 aprilie, ora 12:51 / Contractul lui Paul Pogba cu Manchester United expiră în vara anului viiitor, iar mijlocașul francez cere o sumă exorbitantă pentru a-l prelungi. Conform cotidianului The Sun, impresarul Mino Raiola a avut o primă rundă de discuții cu șefii „diavolilor” și le-a transmis că vrea pentru clientul său un salariu anual net de 27 de milioane de euro.

Dacă pretențiile financiare îi vor fi satisfăcute, Pogba va deveni cel mai bine plătit jucător din istoria lui Manchester United. El a fost transferat în vara lui 2016 pe „Old Trafford” de la Juventus Torino, în schimbul a 105 milioane de euro.


Manchester City a plătit 12 milioane de euro pentru brazilianul Kayky, considerat „noul Neymar”

UPDATE 25 aprilie, ora 11:22 / Manchester City a anunțat că l-a cumpărat de la Fluminense pe brazilianul Kayky (17 ani), considerat în țara sa ca fiind noul Neymar. „Cetățenii” au plătit 12 milioane de euro pentru transfer, iar gruparea braziliană a mai păstrat și 20% din drepturile federative ale jucătorului. Kayky va semna un contract pe 5 ani cu Manchester City și va ajunge sub comanda lui Pep Guardioa în vară.


Familia Glazer cere 4 miliarde de lire în schimbul lui Manchester United

UPDATE 25 aprilie, ora 09:47 / Familia Glazer, proprietara lui Manchester  United, s-a decis să facă un pas în spate după recentul scandal cu înființarea Super Ligii Europei și este dispusă să vândă clubul. Vestea este una excelentă pentru fanii „diavolilor”, care i-au contestat în permanență pe americani, însă suma cerută în schimbul pachetului majoritar de acțiuni este imensă și nu ar putea fi achitată foarte ușor: 4 miliarde de lire sterline.

Familia Glazer a cumpărat Manchester United în 2005 cu 790 de milioane de lire sterline. Acum, gruparea de pe „Old Trafford” este cotată la 3,51 miliarde de euro, fiind al patrulea club din lume ca valoare după Real Madrid, Marcelona și Bayern Munchen.

Primul care și-a anunțat intenția de a cumpăra Manchester United este luptătoul irlandez Connor McGregor, însă declarația sa trebuie privită cu rezerve, fiind mai mult o strategie de marketing. „Hei băieți, mă gândesc să cumpăr Manchester United! Ce credeți?”, a scris McGregor pe Twitter.


Fondatorul Spotify a anunţat că este dispus să cumpere clubul Arsenal

UPDATE 24 aprilie, ora 13:34 / Daniel Ek, în vârstă de 38 de ani, este fan declarat al clubului din nordul Londrei, Arsenal, și a declarat că este dispus să achiziționeze pachetul majoritar de acțiuni, dacă americanii de la Kroenke Sport Enterprises ar fi dispuși să vândă clubul.

”Ţin cu Arsenal de când eram copil. Dacă Kroenke Sport Enterprises ar dori să vândă clubul Arsenal, aş fi fericit să mă implic”, a scris Daniel Ek, pe Twitter.

Daniel Ek are o avere estimată la 4,4 miliarde de dolari ți este co-fondator și CEO al serviciului de streaming de muzică Spotify. Suporterii ”tunarilor” au protestat recent împotriva deciziei clubului de a evolua în European Super League, proiect care a eșuat lamentabil după intervenția în forță a UEFA, FIFA și a fanilor echipelor implicate.


Tottenham îl vrea pe Gareth Southgate în locul lui Jose Mourinho

UPDATE 24 aprilie, ora 11:28 / Tottenham vrea un antrenor de top în locul lui Jose Mourinho, iar patronul Daniel Levy încearcă să dea marea lovitură prin aducerea lui Gareth Southgate, actualul selecționer al Angliei. Levy se bazează în tentativa sa pe relația excelentă pe care Southgate o are cu Harry Kane și speră ca vedeta lui „Spurs” să-l convingă să accepte provocarea.

Înainte de a se gândi la Southgate, Tottenham i-ar fi dorit pe Julian Nagelsmann de la RB Leipzig sau pe Brendan Rodgers de la Leicester, însă niciuna dintre variante nu pare a avea sorți de izbândă. Nagelsmann este foarte aproape de a o prelua pe Bayern Munchen după plecarea lui Hansi Flick, în timp ce Rodgers a declarat că nu intenționează să o părăsească pe Leicester.


Liverpool îl transferă pe Ibrahima Konate de la RB Leipzig

UPDATE 24 aprilie, ora 10:06 / Liverpool a avut a mari probleme cu fundașii centrali în acest sezon din cauza accidentărilor, iar rezultatele „cormoranilor” au fost mult sub așteptări. Jurgen Klopp a fost nevoit să improvizeze de multe ori în defensivă, unde a folosit chiar și mijlocași centrali, dar  nu a reușit de fiecare dată să nimerească formula ideală.

De aceea, pentru a evita astfel de cazuri, conducerea lui Liverpool a ajuns la un acord cu Ibrahima Konate, fundașul central al lui RB Leipzig, care va sosi în vară pe „Anfield” și va semna un contract pe 5 sezoane. În schimbul său, echipa antrenată de Jurgen Klopp va plăti 35 de milioane de euro, atât cât este clauza de reziliere.


ȘTIRE INIȚIALĂ 23 aprilie, ora 21:44

Manchester City are titlul în buzunar, lupta la retrogradare e cam încheiată

În acest weekend au loc partidele din cadrul etapei a 33-a din Premier League. Se joacă doar opt meciuri, pentru că având duminică, 25 aprilie, finala Cupei Ligii, Tottenham şi Manchester City şi-au disputat anticipat jocurile din această rundă.

În momentul de faţă zarurile au cam fost aruncate în mai multe direcţii. Este fără îndoială că titlul de campioană va reveni pentru a treia oară în ultimele patru sezoane celor de la Manchester City, care astfel îşi pot vedea liniştiţi de lucrurile mai importante şi imediate, finala Cupei Ligii, dar mai ales semifinala Champions League de săptămâna viitoare de la Paris.

Şi în zona minată a clasamentului lucrurile par a fi destul de limpezi, în sensul în care West Bromwich ar avea nevoie de o minune pentru a nu o însoţi pe deja retrogradata Sheffield United. Fulham încă mai speră şi poate ar fi făcut-o mai serios dacă etapa trecută Arsenal nu o egala în minutul 97. Şansele de salvare sunt foarte mici, mai ales că deja şi-a jucat meciul din această rundă.

Derby londonez de mare importanţă

Atenţia se va concentra pe zona locurilor 3 şi 4, cele care aduc calificarea în grupele Champions League. Pentru aceste locuri se bat Leicester, Chelsea, West Ham, Tottenham şi Liverpool. Distanţele nu sunt mari între aceste echipe şi orice este posibil până la final. Şi Liverpool a ratat runda trecută o bună ocazie de a fi şi mai bine plasată în cursă, fiind egalată pe final de meci, la Leeds.

În această rundă principalul eveniment din zona Champions League este derby-ul londonez West Ham – Chelsea. Cele două grupări au câte 55 de puncte, Chelsea fiind momentan pe locul 4 doar datorită golaverajului. “Ciocănarii” vor avea câteva absenţe, în timp ce la Chelsea, care e înaintea meciului tur din semifinala Champions League, nu va fi absent decât mijlocaşul Kovacic, o absenţă mai veche.

Liverpool joacă acasă cu Newcastle

Leicester pare a fi echipa cu un program mai avantajos, urmând a primi vizita unui Crystal Palace care nu are niciun obiectiv, fiind o echipă fără griji. E un nou sezon bun pentru “vulpi”, care au reuşit şi să ajungă în finala Cupei Angliei după foarte mulţi ani.

Tottenham şi Liverpool au câte 53 de puncte, adică la două lungimi de fericire, dar londonezii nu vor juca, având deja 33 de partide bifate, în timp ce cormoranii au meci acasă cu Newcastle pe care sunt obligaţi să îl câştige, pentru a merge mai departe, la asaltul final.

Tottenham, viaţa după Jose Mourinho

La Tottenham s-a produs un adevărat seism prin demiterea antrenorului Jose Mourinho, căruia clubul va trebui să îi plătească, întrucât era sub contract, incredibila sumă de 30 de milioane de euro drept compensaţii, lusitanul ajungând să strângă din demiterile la care a fost supus o sumă de peste o sută de milioane euro în ultimii ani.

În această etapă mai avem două meciuri interesante ca spectacol, Arsenal – Everton şi Leeds United – Manchester United, în care nu există vreun obiectiv, iar pentru “tunari” şi “diavolii roşii” sunt partidele dinaintea semifinalelor tur din Europa League de săptămâna viitoare.

ADVERTISEMENT