Premier League

Live Blog Premier League etapa a 34-a. Suma impresionantă pe care o oferă Leicester pentru Luka Jovic. Video

Live Blog Premier League etapa a 34a Suma impresionanta pe care o ofera Leicester pentru Luka Jovic Video
ADVERTISEMENT

Etapa a 34-a din Premier League are loc pe parcursul a trei zile, începând de marţi, 7 iulie până joi, 9 iulie. Punctele de interes rămase deschise asupra acestui final de sezon privesc locurile 3 şi 4, care înseamnă calificare în grupele Champions League şi respectiv ultimele două pozițiii retrogradante. Norwich e deja în Championship, după înfrângerea de la Watford.

Chelsea a învins-o marți pe Crystal Palace, scor 3-2, după un meci dificil şi visează la calificarea în grupele Ligii Campionilor. Al doilea meci important al zilei a fost Arsenal – Leicester 1-1, “tunarii” fiind egalaţi pe finalul partidei de pe “Emirates”.

ADVERTISEMENT

Cum Wolverhampton a făcut un nou pas greșit, singura formație care mai are pretenții de Top 4 este Manchester United. „Diavolii” au reușit o nouă prestație consistentă pe terenul lui Aston Villa, unde s-au impus cu 3-0, condamnând practic echipa din Birmingham la retrogradare.

Programul etapei a 34-a din Premier League

Joi, 9 iulie

  • Bournemouth – Tottenham 0-0
  • Everton – Southampton 1-1 (Rivccharlison 43 / Ings 30) – VEZI VIDEO
  • Aston Villa – Man. United 0-3 (Fernandes 27, Greenwood 45+3, Pogba 58) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

Miercuri, 8 iulie

  • Man. City – Newcastle 5-0 (G. Jesus 10, R. Mahrez 21, M. Ritchie 58-AG, D. Silva 66, R. Sterling 90+2) – VEZI VIDEO
  • Sheffield United – Wolverhampton 1-0 (J. Egan 90+3) – VEZI VIDEO
  • West Ham – Burnley 0-1 (J. Rodriguez 39) – VEZI VIDEO
  • Brighton – Liverpool 1-3 (L. Trossard 45 / M. Salah 6, 76, J. Henderson 8) – VEZI VIDEO 

Marţi, 7 iulie

  • Crystal Palace – Chelsea 2-3 (Zaha 34, Benteke 72 / Giroud 6, Pulisic 27, Abraham 71) – VEZI VIDEO
  • Watford – Norwich 2-1 (Dawson 10, Welbeck 56 / Buendia 5) – VEZI VIDEO
  • Arsenal – Leicester 1-1 (Aubameyang 21 / Vardy 84) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT


UPDATE, 10 iulie, ora 22:05 / Oficialii clubului Leicester City sunt interesați de achiziționarea atacantului sârb al formației Real Madrid, Luka Jovic.

Conform Daily Mail, Leicester este pregătită să facă o ofertă de 31 de milioane de lire sterline pentru aducerea internaționalului sârb în ideea de a-i oferi un nou partener de atac lui Jamie Vardy.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 10 iulie, ora 19:59 / Premier League a recunoscut, vineri, că au existat trei erori la deciziile luate cu privire la penalty-uri cu ajutorul VAR, la trei meciuri disputate în urmă cu o zi, în etapa a XXXIV-a a campionatului Angliei.

Conform BBC, Southampton şi Manchester United nu ar fi trebuit să beneficieze de penalty-uri la partidele cu Everton şi Aston Villa, iar Tottenham ar fi trebuit să primească o lovitură de la 11 metri la meciul cu Bournemouth.

Tottenham a remizat cu Bournemouth, scor 0-0, Southampton a terminat la egalitate cu Everton, scor 1-1, şi Manchester United a învins Aston Villa, scor 3-0.


UPDATE, 10 iulie, ora 17:12 / Antrenorul echipei Manchester City, Josep Guardiola, a anunțat că atacantul Sergio Aguero nu va mai juca în acest sezon de Premier League.

Mai mult, spaniolul a anunțat că internaționalul argentinian, care a fost operat după o accidentare la menisc în meciul cu Burnley din 22 iunie, va rata și manșa secundă a întânirii cu Real Madrid, din Champions League, care va avea loc la 7 august.

Sergio Aguero ar putea fi disponibil pentru turneul Final 8 al Ligii Campionilor, dacă ”cetățenii” se vor califica, dar șansele ca el să fie folosit sunt minime, ținând cont că va fi nepregătit.


UPDATE, 10 iulie, ora 14:15 / Pep Guardiola îl vrea pe fundaşul austriac David Alaba, de la Bayern Munchen, pentru a rezolva problema benzii stânga a apărării lui Manchester City. Alaba are 28 de ani şi este din 2008 la Munchen. Contractul său cu bavarezii expiră în vara lui 2021 şi jucătorul a refuzat prelungirea contractului, deşi Bayern îl vrea în continuare.

În aceste condiţii e clar că bavarezii vor dori să îl vândă în această vară, pentru a putea obţine o sumă bună pentru transfer. Chelsea, Inter şi PSG sunt la fel de interesate, însă Guardiola speră să iasă el cel câştigător, prin faptul că l-a antrenat la Munchen pe Alaba timp de trei sezoane şi această relaţie l-ar putea determina să vină la City.


UPDATE, 10 iulie, ora 8:46/ Jordan Henderson, căpitanul și unul dintre cei mai buni oameni ai lui Liverpool în acest sezon, a suferit o accidentare serioasă în minutul 80 al partidei de la Brighton, câștigată de „cormorani” cu 3-1. Potrivit presei engleze, „Hendo” va lipsi de pe gazon cel puțin două luni, urmând să piardă startul noii ediții din Premier League, dar și meciurile naționalei Angliei cu Islanda și Danemarca, din 5-8 septembrie.

Căpitanul lui Liverpool va fi supus în aceste zile unor teste pentru a se vedea cât de gravă este accidentarea de la genunchi și care va fi perioada de indisponibilitate.


UPDATE, 9 iulie, ora 20:10/ Jose Mourinho, antrenorul lui Tottenham, riscă o suspendare drastică din partea Federației engleze după ce i-a luat apărarea lui Eric Dier, care sărise în tribună la meciul cu Norwich să bată un fan ce îi jignise fratele. În urma acestui gest, Dier a fost suspendat 4 etape și amendat cu 40.000 de lire sterline, ceea ce a stârnit mânia lui „Mou”.

“Sunt oameni puternici care nu aparţin acestei lumi şi nici nu o protejează. Este dificil să conducă ceva dacă nu înţeleg nimic din fotbal, ei nu posedă know-how-ul necesar. Ar trebui să fim îndrăgostiţi de acest joc şi să-l acceptăm cu bune, dar şi cu rele. Şi jucătorii sunt oameni, iar managerii lor au sentimente şi nu le convine deloc să piardă meciurile, chiar mai mult decât fotbaliştilor”, este declarația lui Mourinho care i-a înfuriat pe șefii fotbalului englez.


UPDATE, 9 iulie, ora 15:10/ Mesut Ozil vrea să îşi ducă la bun sfârşit contractul cu Arsenal, care expiră la finalul lui iunie 2021, iar apoi să mai joace în SUA sau Turcia. The Sun scrie că mijlocaşul „tunarilor“ a mărturisit prietenilor că nu va juca decât în aceste două ţări, dar numai după ce îşi termină contractul bănos de la Arsenal. Ozil primeşte 350.000 de lire sterline pe săptămână la Londra, adică puţin peste 20 de milioane de euro pe sezon.

Ozil nu a jucat niciun minut de la reluarea Premier League, în ultimele 3 meciuri nefăcând parte nici măcar din lot. Conform variantei oficiale, germanul are probleme la nivelul spatelui.


UPDATE, 9 iulie, ora 11:10/ După cum scrie tabloidul The Sun, Chelsea este gata să se despartă fie de N’Golo Kante, fie de Jorginho, pentru a putea realiza transferul germanului Kai Havertz de la Bayer Leverkusen, cotat la 100 de milioane de euro. Cum suma în sine este foarte mare londonezii speră să poată vinde una dintre cele două vedete, pentru a amortiza astfel din efortul financiar făcut.

Nu doar cei doi sunt pe lista de plecări de pe Stamford Bridge. Şi Emerson şi Zouma sunt consideraţi transferabili, iar Batshuayi, Traore, Kenedy, Marcos Alonso şi Drinkwater vor părăsi şi ei echipa pregătită de Frank Lampard.


UPDATE, 8 iulie, ora 16:48 / Adama Traore este revelația sezonului din Premier League, iar mijlocașul lui Wolves a intrat în atenția cluburilor mari din Europa.

Liverpool, Manchester City și Liverpool sunt interesate de serviciile mijlocașului spaniol. Totuși, Wolves cere o sumă imensă pe el, și anume 90.000.000 de euro.


UPDATE, 8 iulie, ora 14:29 / Harvey Neville, fiul lui Phil, îi calcă pe urme tatălui său și a semnat primul contract de fotbalist profesionist cu Manchester United, echipa la care tatăl său a scris istorie.

Harvey are doar 18 ani, dar Ole Gunnar Solskjaer îl consideră un puști talentat, care poate să-i ajute pe „diavolii roșii” în viitor.


Etapa a 34-a din Premier League începe marţi cu trei meciuri cheie

Chelsea e încă pe locul 4, cu 57 de puncte, însă în ceafă îi suflă clar o echipă aflată în mare formă, Manchester United, la doar două lungimi. Aşa încât are mare nevoie cu Crystal Palace, formaţie lipsită de orice griji.

La Londra se joacă şi Arsenal – Leicester. Tunarii au distrus în ultima etapă visul lupilor de a trage la Champions League, ochindu-i chiar în bârlogul lor şi acum sunt la vânătoare de vulpi. Mai ales că vulpile vin acum în bătaia tunurilor. Leicester are 58 de puncte şi riscă să piardă tot ce a clădit până acum pe acest final mai puţin reuşit.

West Ham e aproape de salvare

În fine Watford, care e încă deasupra liniei de ghilotină din subsol, e obligată să aplice acasă lovitura de graţie canarilor de la Norwich, pentru a se proteja în faţa lui Bournemouth şi Aston Villa.

Miercuri au loc patru partide. Manchester City primeşte vizita lui Newcastle într-un meci strict statistic, fără nici o importanţă. Nici Sheffield United – Wolverhampton nu mai are impactul scontat, după eşecul lui Wolves acasă cu Arsenal. În schimb, West Ham, după două rezultate excelente, 3-2 acasă cu Chelsea şi 2-2 la Newcastle, trebuie să ia cel puţin un punct acasă cu Burnley, pentru a sta linişită pe final de sezon.

Diavolii roşii merg la victorie la Birmingham

Şi meciul Brighton – Liverpool e un spectacol fără miză, gazdele fiind 99 la sută sigure de menţinerea în primul eşalon, iar cormoranii jucând acum fără mare dăruire, cum s-a văzut în meciul cu Aston Villa.

Ultimele trei partide sunt joi. Bournemouth, cu cuţitul la os şi ciuca bătăilor pe linie de la reluarea campionatului, are puţine şanse acasă cu Tottenham. Everton – Southampton e meci de clasament, iar Aston Villa – Man. United are doi poli de interes: gazdele să evite retrogradarea, oaspeţii să prindă loc de Champions League. După cum joacă United nu ar trebui să aibă probleme la Birmingham.

ADVERTISEMENT
Tags: