Premier League

Live Blog Premier League, etapa a 35-a. Fulham pierde cu Burnley și retrogradează în Championship

10.05.2021 | 23:54
Live Blog Premier League etapa a 35a Fulham pierde cu Burnley si retrogradeaza in Championship
ADVERTISEMENT

Etapa cu numărul 35 din Premier League s-a terminat cu o retrogradare. Fulham e sigură că va juca în Championshipă după ce a pierdut cu 0-2, cu Burnley. În aceeași rundă, Manchester City a pierdut cu 1-2 derby-ul de pe teren propriu cu Chelsea și a ratat șansa de a deveni matematic campioană cu 3 etape înainte de finalul campionatului, pentru că Manchester United a câștigat pe terenul lui Aston Villa.

Programul etapei a 35-a din Premier League

Luni, 10 mai

  • Fulham – Burnley 0-2 (Westwood 36, Wood 45)

Duminică, 9 mai

  • Arsenal – West Bromwich 3-1 (Smith 29, Pepe 35, Willian 90 / Pereira 67)
  • West Ham – Everton 0-1 (Calvert-Lewin 24)
  • Aston Villa – Manchester United 1-3 (B. Traore 24 / B. Fernandes 52 pen., Greenwood 56, Cavani 88)
ADVERTISEMENT

  • Wolverhampton – Brighton 2-1 (A. Traore 76, Gibbs-White 90 / Dunk 13)

În minutul 54, Dunk (Brighton) a văzut direct cartonașul roșu pentru un fault dur.


Sâmbătă, 8 mai

  • Liverpool – Southampton 2-0 (Mane 30, Alcantara 90)

  • Manchester City – Chelsea 1-2 (Sterling 44 / Ziyech 63, Alonso 90+2)

În minutul 45+3, Sergio Aguero a ratat un penalty. El a încercat o scăriță, pe care portarul Mendy a reținut-o fără probleme.

  • Sheffield United – Crystal Palace 0-2 (Benteke 2, Eze 88)
  • Leeds United – Tottenham 3-1 (Dallas 13, Bamford 42, Rodrigo 84 / Son 25)
ADVERTISEMENT

Vineri, 7 mai

  • Leicester – Newcastle 2-4 (Albrighton 80, Iheanacho 87 / Willock 22, Dummett 34, Wilson 64, 73)

Cavani a dezvăluit de ce a ales să continue pe Old Trafford

UPDATE, 10 mai, ora 19.34 / Manchester United a confirmat informația conform căreia Edison Cavani va juca pe Old Trafford până la finalul sezonului 2021-2022. Atacantul ocupantei locului 2 din Premier League a dezvăluit ce l-a determinat să ia această decizie.

„Am dezvoltat o afecțiune fantastică pentru acest club. E o simbioză între mine și colegi. De la ei primesc zilnic motivație. Simt că împreună putem reuși lucruri excepționale”, a declarat Cavani pentru rețelele de socializare ale „diavolilor”.

ADVERTISEMENT

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Manchester United (@manchesterunited)


Uruguayanul Edison Cavani a semnat prelungirea contractului cu Manchester United

UPDATE, 10 mai, ora 16:52 / ”El Matador” Edison Cavani va evolua și în sezonul viitor la Manchester United. Conform jurnalistului Fabrizio Romano, uruguayanul în vârstă de 34 de ani a avut o ofertă concretă de a continua în Argentina, la Boca Juniors, dar a decis să accepte oferta ”diavolilor” din Manchester.

Cavani a semnat cu Man Unidet în vara anului trecut, din postura de jucător liber de contract, după ce angajamentul cu PSG ajunsese la scadență, iar oficialii de pe Parc des Princes nu i-au propus prelungirea. La Manchester United Edison Cavani a avut un sezon foarte bun și a contribuit decisiv la calificarea echipei în finala UEFA Europa League. În 35 de meciuri, în toate competițiile, Cavani a marcat 15 goluri pentru trupa lui Ole Gunnar Solkjaer.

ADVERTISEMENT

Azi putem afla ultima echipă retrogradată din Premier League

UPDATE, 10 mai, ora 13:00 / Luni se dispută Fulham – Burnley, ultimul meci al etapei a 35-a din Premier League. Duelul are o importanţă crucială în lupta pentru evitarea retrogradării, iar gazdele vor pica în Championship dacă vor pierde partida. În caz de egalitate, diferenţa dintre cele două va rămâne de 9 puncte, iar Fulham va avea şanse minime să se salveze.

O victorie ar putea să mai aprindă speranţa pentru Fulham, în condiţiile în care diferenţa ar ajunge la 6 puncte. Până în prezent se ştiu primele două echipe retrogradate, West Bromwich Albion şi Sheffield United.

Programul celor două echipe în ultimele etape

  • Fulham: Southampton (deplasare), Manchester United (deplasare), Newcastle (acasă)
  • Burnley: Leeds United (acasă), Liverpool (acasă), Sheffield United (deplasare)

Chelsea a intrat în lupta pentru transferul lui Harry Kane

UPDATE, 10 mai, ora 10:10 / Harry Kane ar putea să plece în vară de la Tottenham, iar marile echipe din Europa pregătesc ofertele pentru atacantul de 27 de ani. Conform Football Insider, Chelsea este ultimul club intrat în cursa pentru transferul vedetei naţionalei Angliei.

Roman Abramovich ar fi pregătit să facă o ofertă pentru Harry Kane, ceea ce ar betona atacul lui Chelsea. Tottenham vrea 200.000.000 de lire pentru fotbalistul de 27 de ani, însă mutarea s-ar putea face pe bani mai puţini din cauza crizei financiare provocate de pandemie.

Conform The Sun, Manchester United este gata să facă o ofertă de 100.000.000 de lire pentru Tottenham, iar Harry Kane ar urma să fie transferul prin care familia Glazer vrea să-i liniştească pe fani. Pe lista cluburilor interesate se mai află PSG, Real Madrid, Barcelona şi Manchester City.


Manchester United a ratat un contract de sponsorizare din cauza fanilor

UPDATE, 10 mai, ora 08:30 / Revolta fanilor lui Manchester United, organizată pe 2 mai şi care a dus la amânarea derby-ului cu Liverpool, nu a rămas fără urmări. “Diavolii” au pierdut un contract de sponsorizare în valoare de 200 de milioane de lire de sterline.

Compania Hut Group urma să aibă sigla pe tricourile de antrenament ale lui Manchester United, iar acordul se întindea pe următorii zece ani. În urma scandalului provocat de fani, contractul a fost rupt, iar ultraşii cer ca şi alte companii care sponsorizează clubul să plece.

“Banii voștri vor fi folosiți pentru plătirea datoriei și dividende. Faptul că susțineți familia Glazer nu înseamnă că susțineți clubul. Doar susțineți o relație de paraziți. Drept urmare, fanii lui Manchester United vă vor boicota produsele, vă vor ataca brandul și vor susține concurența până veți încheia parteneriatul comercial cu familia Glazer.

De îndată ce sponsorii își vor da seama că asocierea cu familia Glazer nu aduce succes, suntem siguri că fanii lui United vor reveni la aceste companii”, a fost apelul făcut de fanii lui Manchester United.


Alex Oxlade-Chamberlain va pleca de la Liverpool la finalul sezonului

UPDATE 9 mai, ora 11:38 / Liverpool va mai pierde un jucător de top la finalul sezonului, după ce olandezul Wijnaldum a refuzat să-și prelungească înțelegerea și va pleca liber de contract de pe „Anfield”. Esrte vorba despre Alex Oxlade-Chamberlain, care s-a săturat să stea mai mult pe banca de rezerve și își dorește un club la care să evolueze constant.

Conform Daily Mail, conducerea „cormoranilor” și-a dat acceptul ca Ox să plece în vară în schimbul unei sume modice, cea mai probabilă destinație urmând a fi Southampton, echipă cu care Liverpool se află în relații excelente. De aici au fost transferați de-a lungul timpului Rickie Lambert, Dejan Lovren, Van Dijk, Adam Lallana sau Sadio Mane, dar au fost și jucători care au făcut drumul invers, precum Danny Ings sau Minamino.

De serviciile lui Oxlade-Chamberlain ar fi interesată și Borussia Dortmund, însă jucătorul preferă să rămână în Premier League, considerând că acest campionat i se potrivește cel mai bine.


Everton e dispusă să ofere 40 de milioane de euro pentru brazilianul Coutinho de la Barcelona

UPDATE 9 mai, ora 09:54 / Everton vrea să pună la cale una dintre cele mai mari trădări din istoria Premier League și e gata să ofere 40 de milioane de euro în schimbul brazilanului Coutinho, jucător care în trecut a scris istorie în tricoul rivalei de moarte Liverpool.

Coutinho a fost vândut de „cormorani” cu 160 de milioane de euro la Barcelona, dar nu s-a adaptat deloc la catalani, care vor să scape în primul rând de salariul imens pe care i-l oferă, de 13 milioane de euro net anual. În plus, brazilianul a fost mult timp indisponibil din cauza accidentărilor, ultima ținându-l departe de gazon din decembrie 2020 și până în prezent.


Familia Glazer le cere scuze fanilor lui Manchester United

UPDATE 8 mai, ora 11:23 / Joel Glazer, președintele și, totodată, unul dintre patronii lui Manchester United, a publicat o scrisoare deschisă prin intermediul căreia își cere scuze fanilor pentru greșelile comise.

Manchester United Supporters Trust (MUST), una dintre cele mai puternice organizații ale fanilor „diavolilor, susține că „este nevoie de o schimbare majoră, iar clubul trebuie să acționeze acum” și a elaborat un plan în cinci puncte într-o scrisoare adresată conducerii lui Manchester United.

„Am fost impresionat de anumite părți ale scrisorii, pentru că ați explicat foarte clar de ce implicarea noastră în Super Ligă v-a înfuriat. Aș vrea să îmi cer scuze pentru greșelile care au fost făcute. Recunosc că este nevoie de schimbare și să ne consultăm mai mult cu voi privind mai multe probleme, inclusiv competițiile în care jucăm. Recunoaștem importanța implicării fanilor în procesul de decizie la toate nivelurile clubului și suntem deschiși la discuții constructive privind cum am putea să impunem acest principiu”, a fost răspunsul lui Joel Glazer pentru suporteri.


Jurgen Klopp vrea să aducă la Liverpool trei jucători de top

UPDATE 8 mai, ora 9:58 / Jurgen Klopp pare decis să construiască în vară o nouă echipă de temut la Liverpool, cu care să se bată cu succes la titlu în Premier League sau în Liga Campionilor, trofee pe care le-a cucerit deja în ultimii ani. Pentru acest lucru, tehnicianul german și-a făcut deja lista de achiziții, iar pe ea figurează trei jucători de top, care ar putea ajuta gruparea de pe Anfield în îndeplinirea obiectivelor.

Primul transfer, ca și realizat, este cel al francezului Ibrahima Konate de la RB Leipzig, în schimbul căruia „cormoranii” vor achita în jur de 35 de milioane de euro.

Al doilea pe listă este Florian Wirtz, tânărul de numai 18 ani al lui Leverkusen, care face furori în Bundesliga. El are 8 goluri marcate în 33 de partide disputate în tricoul „farmaciștilor”.

Ultima țintă este tot un jucător de 18 ani, Camavinga de la Rennes, care a refuzat să-și prelungească înțelegerea scadentă în 2022 și ar putea ajunge pe „Anfield” contra unei sume mult mai mici față de cele 60 de milioane de euro solicitate în trecut de Rennes. Altfel, francezii l-ar putea pierde gratis vara viitoare.


ȘTIRE INIȚIALĂ 7 mai, ora 20:46

Manchester City și Manchester United sunt matematic în Liga Campionilor

Alături de City şi vecinii de la Manchester United, care vor termina pe locul secund, impunând o clară dominare a fotbalului din Premier League de către oraşul Manchester, au deja matematic asigurate biletele pentru viitoarea ediţie a celei mai prestigioase competiţii intercluburi din Europa.

Lupta pentru locurile 3 şi 4 implică pe Leicester, 63 puncte, Chelsea, 61, West Ham 58, Tottenham, 56 şi Liverpool 54, un meci mai puţin. Vulpile din Leicester sunt în cea mai bună poziţie pentru a prinde loc la masa bogaţilor, în timp ce cele mai mici şanse le are tocmai campioana din sezonul precedent, Liverpool.

Chelsea vine după puncte pe terenul campioanei

Această etapă cu numărul 35 ne aduce la rampă finala Champions League din 29 mai în variantă insulară. Pe Etihad Park din Manchester soseşte Chelsea, adică protagonistele care se vor lupta peste două săptămâni pentru trofeul Champions League.

Şi revederea în campionat vine după o scurtă perioadă de când cele două finaliste Champions League s-au mai războit o dată, pe stadionul Wembley în semifinala Cupei Angliei. City era mare favorită dar în finala cu Leicester au mers londonezii, care au jucat tactic perfect şi au învins maşina de fotbal a lui Pep Guardiola.

West Ham e la trei puncte în urma echipei lui Thomas Tuchel

Meciul de campionat este important pentru Chelsea. Asta pentru că West Ham United se află la trei puncte în urmă şi joacă acasă cu Everton un meci deloc uşor, dar pe care îl poate câştiga şi astfel i-ar egala la puncte pe oamenii lui Thomas Tuchel dacă ar pierde.

Pep Guardiola declara după calificarea în finala Champions League că intenţionează să odihnească în weekend câţiva titulari, dar s-ar putea ca în noul context să trimită pe teren cel mai bun unsprezece, pentru a vedea cum se descurcă echipa sa în faţa unui adversar care deja a bătut-o.

Leeds United – Tottenham şi Liverpool – Southampton sunt alte jocuri importante

În afara acestui regal de la Manchester etapa mai oferă câteva confruntări interesante. Este vorba în primul rând despre meciul amintit mai sus, West Ham – Everton, pe care ciocănarii trebuie să îl câştige, pentru a mai spera la locul 4.

De asemeni Leeds United – Tottenham şi Liverpool – Southampton sunt jocuri de prim plan, cu menţiunea că echipa lui Jurgen Klopp are un joc mai puţin, cel de la Manchester, cu United, nedisputat din cauza invaziei terenului de către fanii diavolilor.

ADVERTISEMENT
Tags: