Premier League

Live Blog Premier League etapa a 35-a. Destinația surpriză a lui Willian. Video

13.07.2020 | 23:58
Live Blog Premier League etapa a 35a Destinatia surpriza a lui Willian Video
ADVERTISEMENT

Etapa a 35-a din Premier League are loc în acest weekend şi se anunţă deosebit de interesantă pe trei fronturi, rămase deschise cel mai probabil până în ultimele minute ale sezonului. Este vorba de locurile 3 şi 4, care duc în grupele Champions League, de locurile 5-7, care trimit în Europa League şi de zona retrogradării.

Norwich a fost învinsă de West Ham, scor 0-4, şi a retrogradat matematic în liga a doua din Anglia. FANATIK a anunţat în exclusivitate joi că reprezentanţii formaţiei engleze au venit la Bucureşti pentru a negocia transferul lui Dennis Man. “Canarii” au intrat în istoria Premier League, fiind prima echipă care retrogradează în liga a doua pentru a cincea oară în istorie. În actualul sezon, Norwich a reuşit să câştige cinci meciuri în 35 de etape.

ADVERTISEMENT

Manchester United a ratat ocazia să urce pe locul 3. “Diavolii” au fost egalaţi în minutul 90+6 şi nu au profitat de înfrângerile suferite de Chelsea şi Leicester.

Programul etapei a 35-a din Premier League

Luni, 13 iulie

Manchester United – Southampton 2-2 (Rashford 20, Martial 23 / Armstrong 12, Obafemi 90+6) – VEZI VIDEO

ADVERTISEMENT

Duminică, 12 iulie

Wolverhampton – Everton 3-0 (R. Jimenez 45+1, Dendoncker 47, Jota 74) – VEZI VIDEO

Aston Villa – Crystal Palace 2-0 (Trezeguet 45+4, 59) – VEZI VIDEO

Tottenham – Arsenal 2-1 (Son 19, Alderweireld 81 / Lacazette 16) – VEZI VIDEO

Bournemouth – Leicester 4-1 (Stanislas 65 pen., Solanke 67, 87, Evans 83 aut. / Vardy 24) – VEZI VIDEO

Sâmbătă, 11 iulie

Norwich – West Ham 0-4 (M. Antonio 12, 45+1, 54, 74) – VEZI VIDEO

Watford – Newcastle 2-1 (Deeney 51, 80 / Gayle 24) – VEZI VIDEO

Liverpool – Burnley 1-1 (Robertson 39 / J. Rodriguez 69) – VEZI VIDEO

Sheffield United – Chelsea 3-0 (McGoldrick 18, 77, McBurnie 33) – VEZI VIDEO

Brighton – Man. City 0-5 (Sterling 21, 53, 81 G. Jesus 44, B. Silva 57) – VEZI VIDEO

Clasament Premier League


UPDATE, 14 iulie, ora 15:20 / Tottenham este favorită să obțină semnătura lui Willian de la Chelsea, care va rămâne liber de contract la finalul sezonului.

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, Willian a mai fost dorit de Barcelona și de Juventus, însă Jose Mourinho, fostul său antrenor de la Chelsea, insistă pentru el.


UPDATE, 14 iulie, ora 9:34 / Frank Lampard nu este mulțumit deloc de prestațiile portarului spaniol Kepa Arrizabalaga și caută să îi aducă un înlocuitor pentru sezonul viitor. Alegerea sa pare a fi Jan Oblak de la Atletico Madrid, unul dintre cei mai bine cotați goalkeeperi ai momentului. Singurul impediment în realizarea mutării este acela că Oblak are o clauză de reziliere de 120 de milioane de euro, în timp ce Chelsea nu ar fi dispusă să plătească mai mult de 100 de milioane.

ADVERTISEMENT

Chiar și așa, dacă trasferul se va realiza în condițiile dorite de gruparea londoneză, vom putea asista la doborârea unui nou record privind prețul de achiziție al unui portar. Precedentul îi aparținea tot lui Chelsea, când l-a luat pe Kepa de la Bilbao cu 80 de milioane de euro..


UPDATE, 13 iulie, ora 17:02 / Barcelona vrea să aducă mai mulți jucători buni la echipă în vară, iar catalanii au pus ochii pe doi fotbaliști din Premier League.

Campioana Spaniei este interesată de Tanguy Ndombele și de Ryan Sessegnon, ambii fiind jucătorii lui Tottenham.


UPDATE, 13 iulie, ora 10:22 / Un băiat de doar 12 ani a fost arestat de autoritățile engleze după ce a avut mai multe scandări la adresa lui Wilfried Zaha, starul lui Crystal Palace.


Care sunt meciurile din zona Champions League în etapa a 35-a din Premier League

În zona locurilor de Champions League lupta se dă pentru locurile 3 şi 4 între trei echipe, Chelsea, Leicester şi Manchester United, formaţia lui Ole Gunnar Solskjaer fiind cu o medie de puncte de campioană după pandemie, mergând din victorie în victorie.

Chelsea nu are parte de o deplasare lejeră, urmând a juca pe terenul nou promovatei Sheffield United, echipă care este revelaţia sezonului. Sheffield ocupă locul 7, care i-ar da dreptul să participe în Europa League, ce e drept nu direct în grupe, ci în play-off.

Meciuri grele pentru Chelsea şi Leicester

Acasă Sheffield United s-a dovedit a fi o echipă greu de îngenuncheat, care are o organizare defensivă foarte bună şi aşteaptă oportunităţi pe contraatac. Chelsea are nevoie de toate punctele, pentru a fi ferită de surprize, pentru că nu are decât două puncte peste locul 5, Manchester United.

Leicester este evident pe o pantă descendentă, cu o singură victorie în ultimele cinci etape. Joacă la Bournemouth, formaţie cu funia deasupra capului, pentru că are 28 de puncte şi este pe loc retrogradabil, la trei puncte de salvare. Bournemouth a făcut primul punct după şase meciuri, reuşind o remiză albă acasă cu Tottenham.

Manchester United poate profita

Manchester United este diavolul care stă la pândă, aşteptând orice jumătate de pas greşit din partea lui Chelsea sau a lui Liecester. Trupa norvegianului Solskjaer funcţionează perfect, tânărul Mason Greenwood e considerat deja mai bun ca Rashford în atac, iar la mijloc revenitul Pogba, alături de Bruno Fernandes, fac o placă turnantă fantastică. Southampton joacă bine, e foarte greu de învins, dar jocul foarte bun al lui United dă speranţe la o nouă victorie.

Pentru locurile de Europa League Manchester United sau oricare din echipele aflate acum în Top 4 care ar cădea pe poziţia a cincea nu ar avea probleme. Însă rămân în luptă locurile 6 şi 7, pe care sunt acum Wolverhampton şi Sheffield United. Arsenal, Tottenham şi chiar Burnley au şanse reale şi trebuie luate în calcul. Derbyul Tottenham-Arsenal e un meci direct, Sheffield United poate pierde locul 7, pentru că primeşte vizita lui Chelsea.

West Ham merge la retrogradata Norwich

Wolverhampton nu are meci uşor acasă, fiind şi în pană de rezultate, cu două eşecuri în ultimele două etape. Everton rămâne un adversar dificil, chiar dacă a pierdut şansele la Europa League. Burnley merge pe Anfield Road, un meci cu Liverpool înseamnă mereu infernul, însă acum cormoranii joacă doar de plăcere.

În zona suspinelor mai sunt de evitat locurile 18 şi 19, ocupate de Aston Villa şi Bournemouth. Echipa din Birmingham are 27 de puncte şi e penultima, Bournemouth are un punct mai mult. Nu sunt scutite de griji Watford, prima peste linie, 31 puncte şi la fel West Ham United. Aston Villa poate învia puţin dacă bate acasă pe Crystal Palace, fără obiectiv, Bournemouth are un meci cumplit cu Leicester, lui Watford nu îi va fi uşor acasă cu Newcastle. Teoretic, ar putea profita West Ham, meci la retrogradata Norwich, însă nimeni nu se aşteaptă la un non combat al gazdelor.

ADVERTISEMENT