Sport

Premier League, etapa a 37-a. Liverpool câştigă pe terenul lui Burnley şi urcă în Top 4

Premier League, etapa 37, penultima, program, rezultate, marcatori, clasament
Premier League etapa a 37a Liverpool castiga pe terenul lui Burnley si urca in Top 4
Liverpool a câştigat pe terenul lui Burnley şi urcă în Top 4. FOTO: twitter
ADVERTISEMENT
19-05-2021
16:20

Programul etapei a 37-a din Premier League

Miercuri, 19 mai

  • Burnley – Liverpool 0-3 (Firmino 44, Phillips 52, Oxlade-Chamberlain 88)

  • West Bromwich – West Ham 1-3 (Soucek 27 autogol / Soucek 45+1, Ogbonna 82, Antonio 88)

  • Everton – Wolverhampton 1-0 (Richarlison 48)

  • Newcastle – Sheffield United 1-0 (Willock 45+5)

  • Tottenham – Aston Villa 1-2 (Bergwijn 8 / Reguillon 20 autogol, Watkins 39)

  • Crystal Palace – Arsenal 1-3 (Benteke 62 / Pepe 35, 90+5, Martinelli 90+1)

19-05-2021
16:20

Rezultatele etapei a 37-a din Premier League, marţi, 18 mai

  • Southampton – Leeds United 0-2 (Bamford 73, Roberts 90+5)
  • Manchester United – Fulham 1-1 (Cavani 15 / Bryan 76)
  • Brighton – Manchester City 3-2 (Trossard 50, Webster 72, Burn 76 / Gundogan 2, Foden 48)
  • Chelsea – Leicester 2-1 (Rudiger 47, Jorginho 66 pen. / Iheanacho 77)

ple

19-05-2021
12:25
19-05-2021
12:25

Frank Lampard, inclus în Hall of Fame

Frank Lampard va primi un loc în Hall of Fame-ul Premier League, cea mai importantă distincție acordată fotbaliștilor retrași din activitate, în semn de apreciere pentru talentul și reușitele din campionatul Angliei.

Cu 177 de goluri marcate în cele peste 600 de meciuri disputate, legendarul mijlocaș al lui Chelsea va face parte astfel dintr-o galerie selectă, alături de staruri precum Thierry Henry, Alan Shearer, Eric Cantona și Roy Keane.

18-05-2021
22:50

Manchester United - Fulham 1-1

Manchester United a făcut doar 1-1 cu retrogradata Fulham, în primul meci cu spectatori, după relaxarea din Marea Britanie. 

Deși nu au învins, „diavolii” și-au asigurat cu acest punct locul 2 la finalul sezonului, cu 71 puncte, indiferent de rezultatele din ultima etapă.

18-05-2021
22:48

Chelsea bate pe Leicester și urcă pe locul 3

Chelsea a învins cu 2-1 pe Leicester în etapa 37 din Premier League, luându-și revanșa dupa finala FA Cup pierdută în fața “vulpilor” în weekend, pe Wembley.

Cu victoria de pe Stamford Bridge, Chelsea a urcat pe 3, peste Lceicester, cu 67 puncte, un punct peste adversara de aseară. Duminică are loc ultima etapa, decisivă pentru stabilirea locurilor de Champions League.

Etapa a 37-a va avea loc marţi, 18 mai şi miercuri, 19 mai, pentru ca în weekend să bată gongul de final. Un singur obiectiv mai trebuie lămurit şi ţine atenţia multor iubitori ai fotbalului, în special ai celui din Insulă.

Este vorba de stabilirea echipelor care vor termina pe locurile 3 şi 4, ultimele poziţii care trimit la masa bogaţilor, în viitoarea ediţie a Champions League. Spunem locurile 3 şi 4, deoarece şi Leicester City, recent aureolată cu Cupa Angliei, nu este matematic sigură de faptul că va termina în primele patru.

ADVERTISEMENT

Şi asta pentru că vulpile au parte de un program pe final de stagiune extrem de dificil. În etapa intermediară vor merge la Londra, ce coincidenţă, chiar pe Stamford Bridge, acasă la Chelsea, adică la echipa pe care tocmai au învins-o în finala Cupei!

Program infernal pentru Chelsea pe final de sezon

A fost după acel incredibil titlu cu Claudio Ranieri pe bancă al doilea trofeu din istoria lui Leicester City, prima victorie din confruntările directe cu Chelsea în istoricul Cupei Angliei şi revanşa după 56 de ani de la înfrângerea cu 3-2 din finala Cupei Ligii în faţa londonezilor.

ADVERTISEMENT

Însă acum lucrurile se complică serios. Leicester mai are de jucat la Chelsea şi în ultima etapă acasă cu Tottenham, care chiar dacă va fi doar în Europa League, rămâne oricând un adversar de temut. Şi Chelsea tremură, pentru că trebuie să câştige cu Leicester, altfel poate sări pe locul 4 Liverpool, care are, teoretic, meci mai uşor la Burnley.

Liverpo0l, salvată de golul unui portar!

Am spus teoretic pentru că The Reds sunt de o inconstanţă incredibilă în acest sezon, după un succes de echipă mare pe Old Trafford, cu Manchester United având nevoie de miraculosul gol al portarului Alissonpentru a înfrânge opoziţia unei echipe de mult retrogradate, cum este West Bromwich Albion.

ADVERTISEMENT

Chelsea se află prinsă între două focuri. Pe de o parte are imperios nevoie de punctele cu Leicester şi să învingă apoi şi la Birmingham pe Aston Villa, pentru a fi sigură de locul 4, cel puţin, pe de alta pe 29 mai este finala Champions League, la Porto, cu Manchester City şi nu e nici o garanţie că va lua trofeul pentru a fi sigură de prezenţa în Champions League.

Tuchel nu îşi poate permite să odihnească nici un titular

Asta înseamnă că antrenorul Thomas Tuchel e nevoit să rişte şi să joace toate meciurile cu formula cea mai bună, fără a o dihni vreun titular, spre deosebire de Manchester City, care deja de la partida de la Newcastle a început să folosească foarte multe rezerve şi să meanjeze titularii.

ADVERTISEMENT

Liverpool şi-a adus fanii în pragul infarctului, pentru că fără acel gol venit de nicăieri reuşit de un Alisson care astfel şi-a şters toate păcatele, şi nu au fost puţine, din acest sezon, practic pentru cormorani cursa pentru Champions League ar fi luat deja sfârşit. Aşa, cu cel mai avantajos program, deplasare la Burnley şi apoi meci acasă cu Crystal Palace, trupa lui Jurgen Klopp are bune şanse de a fura la potou locul 4.

ADVERTISEMENT