Premier League

Live Blog Premier League etapa a 37-a. West Ham, transfer de 21 de milioane de euro în plină pandemie. Video

Live Blog Premier League etapa a 37a West Ham transfer de 21 de milioane de euro in plina pandemie Video
ADVERTISEMENT

Etapa a 37-a din Premier League, penultima din acest sezon, începe sâmbătă, 18 iulie şi se încheie tocmai miercuri, 22 iulie, ca urmare a faptului că în weekend patru dintre cele mai importante echipe (Manchester United, Manchester City, Arsenal şi Chelsea) vor susţine meciurile din semifinalele Cupei Angliei.

Liverpool priveşte relaxată, poate prea relaxată pentru gustul antrenorului Jurgen Klopp, acest final de sezon, fiind deja noua campioană, motiv pentru care evoluţiile din momentul realizării obiectivului au scăzut mult şi ca joc şi ca rezultate, iritându-l pe exigentul tehnician german.

ADVERTISEMENT

De asemenea, urmare a verdictului dat de TAS, care a anulat sentinţa de suspendare pe doi ani din cupele europene, Manchester City nu mai are emoţii referitor la o nouă participare în grupele Champions League şi în discuţie vor fi până la ultimul fluier al stagiunii doar locurile 3 şi 4, pentru care se bat trei echipe: Chelsea, Leicester şi Manchester United.

Programul etapei a 37-a din Premier League

Miercuri, 22 iulie

  • Man. United – West Ham 1-1 (Greenwood 51 / Antonio 45+2 pen.) – VEZI VIDEO
  • Liverpool – Chelsea 5-3 (Keita 23, Alexander-Arnold 38, Wijnaldum 44, Firmino 55, Oxlade-Chamberlain 85 / Giroud 45+3, Abraham 61, Pulisic 73) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

Marţi, 21 iulie

  • Watford – Man. City 0-4 (Sterling 31, 40, Foden 63, Laporte 67) – VEZI VIDEO
  • Aston Villa – Arsenal 1-0 (Trezeguet 26) – VEZI VIDEO

Luni, 20 iulie

  • Brighton – Newcastle 0-0
  • Sheffield United – Everton 0-1 (Richarlison 46) – VEZI VIDEO
  • Wolverhampton – Crystal Palace 2-0 (D. Podence 42, J. Castro 68) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

Duminică, 19 iulie

  • Bournemouth – Southampton 0-2 (Ings 41, Adams 90+8) – VEZI VIDEO
  • Tottenham – Leicester 3-0 (Justin 6 aut., Kane 37, 40) – VEZI VIDEO

Sâmbătă, 18 iulie

  • Norwich – Burnley 0-2 (C. Wood 45+4, B. Godfrey 81) – VEZI VIDEO

Clasament Premier League

cpl


UPDATE, 24 iulie, ora 20:44 / West Ham l-a transferat definitiv pe Thomas Soucek de la Slavia Praga, pentru 21.000.000 de euro, sumă imensă pentru o formație care s-a luptat să nu retrogradeze, în plină pandemie.

ADVERTISEMENT

Fostul coleg al lui Nicușor Stanciu a semnat un contract valabil pe patru ani.


UPDATE, 24 iulie, ora 18:02 / FA a stabilit ca noul sezon din Premier League să înceapă pe data de 12 septembrie, însă meciurile se vor anunța doar cu trei săptămâni înainte de startul noului sezon.

Așadar, pe data de 21 august vor fi anunțate meciurile din noul sezon al campionatului Angliei, iar Supercupa Angliei se va juca pe 30 august.


UPDATE: 24 iulie, ora 15:18 / Croatul Dejan Lovren este primul jucător care va părăsi pe Liverpool în pauza competițională. El s-a înțeles cu rușii de Zenit Sankt Petersburg, care vor plăti în schimbul său 11 milioane de lire sterline. Lovren a decis să plece de la campioana Angliei deoarece ajunsese abia a treia variantă de fundaș central care să facă pereche cu Virgil van Dijk, după Joe Gomez și Joel Matip, iar șansele să evolueze în sezonul viitor erau din ce în ce mai mici.

În actualul campionat, Lovren a adunat doar 10 apariții în tricoul lui Liverpool. El fusese transferat de „cormorani” în 2014 de la Southampton, contra sumei de 20 de milioane de lire sterline.


UPDATE: 24 iulie, ora 11:30 / Continuă seria jucătorilor jefuiţi la locuinţele lor în Premier League. Ultimul intrat pe lista celor prăduiţi este mijlocaşul brazilian Fabinho de la Liverpool. Întâmplarea a avut loc miercuri, în timp ce pe Anfield Road s-a jucat meciul Liverpool – Chelsea 5-3 iar după partidă a avut loc festivitatea de decernare a medaliilor pentru campionii acestui sezon.

În timp ce Fabinho se afla pe Anfield Road locuinţa sa a fost vizitată de infractori, care au sustras un important număr de bijuterii dar au plecat totodată şi cu unul dintre autoturismele fotbalistului, un Audi 6. Din fericire, maşina a fost descoperită peste câteva ora abandonată pe o stradă din Wigan. Poliţia a deschis o anchetă.


UPDATE, 23 iulie, ora 23:40 / Managerul echipei FC Liverpool, Jurgen Klopp, a făcut primul transfer pentru sezonul viitor și l-a adus pe mijlocașul Thiago Alcantara de la Bayern Munchen.

Presa internațională scrie că internaționalul spaniol va semna un contract pe patru sezoane cu ”cormoranii”, care au ajuns la un acord cu Bayern și vor plăti 30 de milioane de euro plus bonusuri pentru această mutare.


UPDATE, 23 iulie, ora 21:17 / Mijlocașul echipei Bayer Leverkusen, Kai Havertz, este foarte aproape de un transfer la Chelsea Londra.

Cotidianul Daily Star scrie că agentul jucătorului a ajuns la un acord cu Marina Gavranovska, directorul clubului londonez, iar acfum Chelsea trebuie să se înțeleagă și cu Bayer Leverkusen pentru suma de transfer.

Jurnalistul italian Nicolo Schira anunță că Havertz s-a înțeles cu Chelsea pentru un contract pe cinci sezoane și va încasa un salariu anual de 8 milioane de euro plus bonusuri.


UPDATE, 23 iulie, ora 18:28 / Oficialii clubului FC Liverpool i-au criticat pe fanii care au venit la stadionul Anfield Road la finalul meciului cu Chelsea pentru a sărbători primirea trofeului după câștigarea Premier League.

”Liverpool Football Club ar dori să le mulțumească suporterilor care au rămas acasă la celebrarea primirii trofeului, protejându-i pe cei dragi și orașul nostru de amenințarea permanentă a acestei pandemii.

Cu toate acestea, suntem dezamăgiți de scenele din afara stadionului Anfield Road și că mai mulți suporteri nu au luat în seamă sfaturile de a sărbători la domiciliu”, este mesajul ”cormoranilor”.

Cotidianul britanic The Independent a anunțat că nouă suporteri ai echipei FC Liverpool, prezenți miercuri seară la stadionul Anfield Road pentru a sărbători primirea trofeului de campioni ai Premier League au fost arestați.


UPDATE, 23 iulie, ora 16:04 / Un club din Anglia a fost la un pas de dezastru, după ce hackerii au intrat în contul directorului și au fost aproape să fure 1.000.000 de euro dintr-un transfer.

Hoții cibernetici au eșuat pentru că banca a blocat operațiunea bancară, iar acum aceștia sunt urmăriți.

Totodată, ei cereau 400 de bitcoini, aproximativ 3.000.000 de euro pentru a opri atacurile. Cluburile din Anglia au fost avertizată pe tema securității cibernetice și specialiștii consideră că astfel de atacuri se vor înmulți.


UPDATE, 23 iulie, ora 11:10/ Arsenal e gata să facă totul pentru a-l determina pe golgeterul echipei, gabonezul Pierre Emerick Aubameyang, intrat în ultimul an de contract, să semneze o nouă înţelegere cu tunarii. Atacantul în vârstă de 31 de ani are un salariu săptămânal de 250.000 de euro, iar nou înţelegere l-ar face să câştige 300.00o de euro pe săptămână, adică 1,2 milioane pe lună sau 14,4 milioane anual, plus bonusurile de performanţă de club şi individuale.

Aubameyang a declarat că ar accepta să continue cu Arsenal numai în cazul în care în vară s-ar face transferuri de top, care să permită londonezilor să reintre din viitorul sezon în lupta măcar pentru primele patru locuri şi dacă echipa va juca în Europa League, obiectiv care, după neaşteptatul eşec de la Birmingham, 0-1 cu Aston Villa, ar mai fi posibil doar dacă Arsenal ar câştiga finala Cupei Angliei în faţa lui Chelsea.


UPDATE, 23 iulie, ora 00:50 / Liverpool a primit trofeul de campioană a Angliei. După victoria cu Chelsea, “cormoranii” au sărbătorit momentul aşteptat de 30 de ani.


UPDATE, 22 iulie, ora 16:43 / Bruno Fernandes, unul dintre cei mai buni jucători de la Manchester United, a oferit ajutor lui Aves, ultima clasată din Portugalia, o echipă ce traversează o gravă criză financiară. Cel care a dezvăluit informaţia a fost căpitanul lui Aves, Afonso Figueiredo, fost coechipier la naţionala U23 cu starul „diavolilor“. Bruno Fernandes nu este singurul care a făcut acest gest, Ricardo Pereira, de la Leicester, şi portarul Claudio Ramos de la Tondela s-au alăturat şi ei.

„Bruno Fernandes, pe lângă faptul că e un fotbalist extraordinar pe teren, reuşeşte să fie un om mare în afara lui. Şi Ricardo Pereira, mai mulţi colegi de-ai mei, Claudio Ramos, jucători care nu sunt indiferenţi la situaţia de aici. Vreau să vă mulţumesc tuturor pentru grija arătată şi pentru miile de mesaje pe care le-am primit în această perioadă“, a spus căpitanul celor de la Aves.


UPDATE, 22 iulie, ora 16:43 / Poliția britanică a anunțat că jucătorii echipei Liverpool nu vor avea voie să sărbătorească în afara stadionului primirea trofeului Premier League la finalul meciului de astăzi cu Chelsea.

”Circulă pe rețelele de socializare un zvon că jucătorii lui Liverpool își vor face apariția în această seară în afara stadionului pentru a sărbători primirea trofeului. Acest lucru nu se va întâmpla.

Singurul loc pentru a urmări sărbătoarea din această seară este la televizor. Vă rugăm să ascultați sfaturile managerului și jucătorilor de la Liverpool. Este ceea ce își doresc”, este mesajul transmis de poliție, conform BBC.


UPDATE, 22 iulie, ora 14:06 / Fostul antrenor al lui Watford, Nigel Pearson, concediat săptămâna trecută – după o ceartă cu patronul echipei-, va primi o primă de un milion de lire sterline dacă fosta lui formaţie va evita retrogradarea. La momentul despărţirii, Watford se afla pe locul 17, salvator, dar înfrângerea cu 0-4 în faţa lui Manchester City, coroborată cu victoria lui Aston Villa contra lui Arsenal (1-0), au dus-o o poziţie mai jos şi poate retrograda. Pearson reuşise să o ridice pe Watford de pe ultimul loc până în afara zonei roşii. În ultima rundă, Watford va juca împotriva lui Arsenal şi trebuie să obţină un rezultat mai bun decât Aston Villa contra lui West Ham.


UPDATE, 21 iulie, ora 18:36 / Premieră în Premier League! Pentru prima dată de la înfiinţarea competiţiei, pe trofeul decernat campioanei este grav numele FC Liverpool. „Cormoranii“ au câştigat competiţia şi vor primi trofeul la finalul meciului cu Chelsea, de miercuri, 22 iulie, ultimul meci pe teren propriu din acest sezon.


UPDATE, 21 iulie, ora 17:10 / Mijlocaşul englez Eric Dier şi-a prelungit contractul cu Tottenham Hotspur, noua înțelegere fiind valabilă până în 2024.

Eric Dier, în vârstă de 26 de ani, a fost achiziționat de Tottenham în vara anului 2014 pentru cinci milioane de euro de la Sporting Lisabona.


UPDATE, 21 iulie, ora 11:50 / Chelsea este foarte aproape să-l transfere pe Kai Havertz. Presa din Anglia a anunţat că londonezii s-au înţeles cu oficialii lui Bayer Leverkusen, iar costul final al mutării ar ajunge la 80.000.000 de euro.

Mijlocaşul ofensiv de 21 de ani a strălucit în sezonul recent încheiat din Bundesliga. Kai Havertz a marcat 17 goluri în 43 de meciuri şi mai are contract cu Bayer Leverkusen până în vara anului 2022. Real Madrid, Barcelona, Bayern Munchen şi PSG au fost interesate de jucătorul născut în Aachen.


UPDATE, 20 iulie, ora 19:01 / Wolves i-a stabilit prețul lui Adama Traore, iar cine vrea să-l transfere pe starul „lupilor” va fi nevoit să plătească nu mai puțin de 165.000.000 de euro.

Wolves l-a adus pe Adama Traore în 2018 de la Middlesbrough pentru 20.000.000 de euro.


UPDATE, 20 iulie, ora 18:18 / Harry Kane și Katie Goodland vor deveni părinți pentru a treia dată, iar atacantul lui Tottenham este în extaz pentru că va avea un băiat. Cuplul mai are două fetițe, care au asistat la momentul inedit al dezvăluirii sexului copilului.


UPDATE, 20 iulie, ora 16:48 / Manchester City se pregătește pentru următorul sezon, iar „cetățenii” au pus ochii pe Douglas Costa, extrema lui Juventus.

Pep Guardiola a mai lucrat cu Douglas Costa la Bayern Munchen, iar Manchester City ar trebui să plătească în jur de 40-50.000.000 de euro pentru a-l transfera definitiv.


UPDATE, 20 iulie, ora 15:27 / Chelsea poate răsufla ușurată după ce Valencia s-a arătat interesată să-l cumpere pe Kepa Arrizabalaga, portarul controversat al formației lui Frank Lampard.

În locul lui, Chelsea și-l dorește pe Jan Oblak, dar Atletico Madrid cere 120.000.000 de euro pentru portar, ceea ce ar putea însemna un nou record bătut, în cazul în care mutarea se va produce.


UPDATE, 19 iulie, ora 18:53 / Decizie surprinzătoare luată de Watford cu doar două etape înainte de finalul Premier League: l-a dat afară pe antrenorul Nigel Pearson, cel care preluase echipa în decembrie de la Quique Sanchez Flores. Pearson este al treilea antrenor demis de Watford în acest sezon, după Javi Gracia și mai sus numitul Quique Sanchez Flores.

În ultimele două etape, echipa va fi pregătită de antrenorul de la tineret Haydn Mullins și antrenorul de portari Graham Stack. Watford mai are de jucat cu Manchester City și Arsenal și are nevoie de o victorie pentru a scăpa matematic de retrogradare.


UPDATE, 19 iulie, ora 16:40 / Raheem Sterling, starul lui Manchester City, este foarte aproape să semneze un contract de sponsorizare istoric cu firma de echipament sportiv Adidas. Momentan, Sterling are un parteneriat cu Nike, dar acesta va expira la finalul lunii iulie.

Conform presei engleze, germanii de la Adidas îi oferă lui Sterling 10 milioane de lire sterline pentru a parafa înțelegerea, zvonurile fiind alimentate și de faptul că jucătorul a fost zărit încălțat cu ghetele producătorului german la unul dintre ultimele antrenamente ale lui City.

Semnarea acestui acord ar putea facilita transferul lui Sterling la Real Madrid, așa cum s-a întâmplat și în 2003, în cazul trecerii lui Beckham de la Manchester United la actuala campioană a Spaniei.

Printre starurile care se află sub contract cu Adidas îi mai putem aminti pe Leo Messi, Gareth Bale sau Paul Pogba.


UPDATE, 19 iulie, ora 10:40 / Marcelo Bielsa este dorit în continuare cu insistenţă de şefii lui Leeds United, după ce a reuşit să readucă echipa în Premier League după 16 ani de absenţă. Actualul său salariu la Leeds, deşi până de curând am vorbit de o echipă din Championship, este de 6,7 milioane euro, de două ori şi ceva mai mult decât selecţionerul Angliei, Gareth Southgate. Dacă va semna prelungirea contractului cel puţin până în 2022, Marcelo Bielsa va avea un salariu anual de 8,7 milioane euro.

Leeds a obţinut promovarea, dar este totodată şi campioana eşalonului secund, ceea ce îi va aduce în conturi nu mai puţin de 125 de milioane euro, bani pe care conducerea clubului a decis să îi investească în achiziţii de jucători în această vară.


UPDATE, 18 iulie, ora 22:59 / Rușii de la Zenit vor să îl înlocuiască pe Branislav Ivanovic cu Dejan Lovren de la Liverpool, motiv pentru care au înaintat o ofertă de 10.000.000 de euro. Deși „cormoranii” cer 16.500.000 de euro pentru fundașul croat, este foarte posibil să se ajungă la o înțelegere, deoarece diferența dintre cerere și ofertă nu este foarte mare.


UPDATE, 18 iulie, ora 20:24 / Norwich a terminat prima repriză a meciului cu Burnley în nouă jucători, după ce Buendia și Drmic au primit cartonașul roșu.


UPDATE, 18 iulie, ora 19:21 / Arsenal este interesată de serviciile lui Joelson Fernandes, puștiul minune al lui Sporting Lisabona, considerat de specialiștii lusitani „noul Cristiano Ronaldo”.

Pentru a-l transfera, „tunarii” sunt nevoiți să plătească clauza de reziliere a jucătorului în valoare de 45.000.000 de euro.


UPDATE, 18 iulie, ora 15:05 / Agentul lui Victor Osimhen a vorbit în presa din Itali despre cum Manchester United încearcă să-l deturneze pe jucătorul său din drumul spre Napoli.

„Acum câteva ore am primit un telefon de la Manchester United, pentru a mă întreba dacă transferul lui Victor la Napoli s-a făcut! 

O ofertă de la Manchester United este mai importantă pentru că au o putere financiară superioară lui Napoli”, a mai spus agentul lui Victor Osimhen pentru CalcioNapoli24.


UPDATE 18 iulie, ora 10:11 / Real Madrid a câștigat titlul în Spania, dar se sărbătorește la… Londra! Mai precis pe „Stamford Bridge”, fief-ul lui Chelsea. Triumful „los-blancos” în La Liga va mai aduce o sumă importantă în conturile lui Chelsea de pe urma transferului lui Eden Hazard la Madrid, realizat vara trecută pentru 100 de milioane de euro. Chiar dacă belgianul a evoluat pentru echipa antrenată de Zinedine Zidane în doar 16 partide ale acestui sezon, clauzele de performanță trebuie respectate, astfel că Real Madrid va fi nevoită să mai vireze încă 20 de milioane de euro în conturile lui Chelsea pentru câștigarea titlului.


UPDATE 18 iulie, ora 00:16 / Serge Aurier, fundașul francez al lui Tottenham, a zburat spre Franţa, pentru a fi alături de mama lui, după moartea violentă a fratelui. Christopher Aurier, 26 de ani, a decedat pe 13 iulie, după ce a fost împuşcat în abdoment în dimineaţa zilei de luni. Serge Aurier a declarat că nu simte niciun fel de ură sau dorinţă de răzbunare la adresa ucigaşului, dar se bucură că acesta s-a predat. Contrat aşteptărilor, fundaşul lui Tottenham a fost pe teren miercuri, în victoria 3-1 contra lui Newcastle, la numai două zile de la decesul fratelui său. Nu se ştie însă când va reveni la Londra și dacă va mai juca în cele două etape rămase din acest sezon, antrenorul Jose Mourinho precizând că totul depinde exclusiv de ceea ce îşi doreşte elevul său.


Luptă aspră pentru Champions League în etapa a 37-a din Premier League

„Diavolii” lui Ole Gunnar Solskjaer ar fi putut fi deja pe loc de Champions League, în detrimentul „vulpilor” din Leicester, dar au irosit, incredibil, în minutul 96 al meciului de acasă cu Southampton victoria, fiind egalaţi. În acest moment, Chelsea ocupă locul 3, cu 63 de puncte, iar Leicester şi Manchester United ţin aproape, cu 62 de puncte.

Runda e una de foc pentru Chelsea şi Leicester şi în mod normal ar trebui să avantajeze serios pe United. Asta pentru că trupa lui Frank Lampard, după semifinala cu Manchester United, de duminică, 19 iulie, va merge pe Anfield Road, miercuri, 22 iulie. Şi un meci acasă la Liverpool e un examen teribil chiar şi în actuala conjunctură cu cormoranii demult campioni.

Cea mai avantajată pare a fi Manchester United

Nici Leicester nu are parte de un meci uşor. Va juca duminică la Londra, împotriva unui Tottenham neînvins de patru meciuri şi care s-a apropiat la o singură lungime de Wolverhampton, ultimul loc de Europa League. Vulpile vor avea şi câteva absenţe importante, Albrighton, Maddison şi Chilwell.

În schimb, Manchester United va juca miercuri, 22 iulie, pe Old Trafford, cu West Ham United, echipă aflată în zona emoţiilor din subsol. Dacă nu vor reuşi să îi îndoaie pe ciocănari înseamnă că băieţii norvegianului Solskjaer nu merită să joace în Champions League.

Patru echipe se bat pentru locul de Europa League

Agitaţie mare şi în zona locurilor de Europa League. Locul 6, ocupat de Wolverhampton, 56 puncte, e ameninţat de Tottenham, 55, Sheffield United, 54 şi chiar Arsenal, 53. Lupii par a fi totuşi în continuare favoriţi, pentru că întâlnesc acasă pe Crystal Palace, o echipă fără nici o problemă.

Sheffield United joacă acasă cu Everton, un adversar imprevizibil, care poate fi bătut, dar care într-o zi bună este extrem de greu de îngenuncheat. Cum Arsenal are misiune foarte grea în semifinala Cupei, cu Manchester City, foarte probabil va merge marţi, 21 iulie, la victorie la Birmingham, situaţie care ar echivala cu condamnarea la Championship pentru Aston Villa. Ar fi pentru prima dată când o echipă, fie ea şi nou promovată, investeşte 150 de milioane în transferuri şi retrogradează la final de sezon!

Bournemouth şi Aston Villa, cele mai expuse echipe la retrogradare

Jos, unde se dau luptele pentru evitarea ultimelor două locuri care duc în Championship, lângă Norwich, sunt patru echipe: Bournemouth şi Aston Villa cele mai expuse, West Ham şi Watford, la mâna lor, dacă nu fac greşeli majore.

Bournemouth primeşte un oaspete extrem de incomod, Southampton şi dacă nu bate e capăt de linie, de Aston Villa am amintit că stau în faţa tunarilor. West Ham are misiune imposibilă pe Old Trafford şi Watford tremură, pentru că Manchester City e ultima echipă care şi-ar fi dorit să îi viziteze la reprezentaţia de adio pe teren propriu din acest sezon.

ADVERTISEMENT