Premier League

Live Blog Premier League, etapa a 4-a. Manchester United, trei transferuri: a semnat şi Cavani

06.10.2020 | 00:06
Live Blog Premier League etapa a 4a Manchester United trei transferuri a semnat si Cavani
ADVERTISEMENT

Etapa a patra din Premier League a fost comprimată pe parcursul a numai două zile. Dintre meciurile granzilor, sâmbătă s-au jucat Chelsea-Crystal Palace, Everton – Brighton și Leeds United-Manchester City. Duminică, 4 octombrie, au fost partidele Arsenal-Sheffield, Manchester United – Tottenham și Aston Villa – Liverpool.

UPDATE, 6 octombrie, ora 00:11 / Manchester United a anunţat transferul lui Edinson Cavani. Fostul atacant al lui PSG a semnat un contract pe un sezon, cu posibilitatea prelungirii pe încă un an.

ADVERTISEMENT

În plus, “diavolii” au anunţat şi transferul lui Amad Traore de la Atalanta. Jucătorul de 18 ani va ajunge la Manchester United în ianuarie, iar italienii vor primii 21.000.000 de euro plus alte 20.000.000 de euro în funcţie de performanţe. Echipa de pe “Old Trafford” a realizat trei transferuri luni: Edinson Cavani, Amad Traore şi Alex Telles.

  • Ruben Loftus-Cheek a fost împrumutat de Chelsea la Fulham
  • Theo Walcott a fost împrumutat de Everton la Southampton
  • Leeds United l-a transferat pe Raphinha de la Rennes
ADVERTISEMENT

UPDATE, 5 octombrie, ora 22:16 / Eliana Guercio, nevasta portarului Sergio Romero, le-a spus celor de la Manchester United să îl lase pe portar să plece.

„Sergio Romero a muncit din greu pentru acest club. Ultimul trofeu câștigat, l-au ridicat cu el. El i-a ajutat să ajungă în 4 finale/semifinale și apoi a fost lăsat pe bancă, doar să le piardă clubul pe toate. Acum este momentul ca ei să îi întoarcă oportunitatea și să îl lase să plece. Aveți respect o dată!”, a postat Eliana.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 5 octombrie, ora 20:10 / Manchester United a anunţat transferul lui Alex Telles de la FC Porto. “Diavolii” au plătit 15.400.000 pentru a-l aduce pe fundaşul stânga de 27 de ani. Jucătorul a semnat un contract valabil pentru următorii patru ani.

Tiemoue Bakayoko a fost trimis de Chelsea la Napoli sub formă de împrumut. Acordul este valabil până la finalul sezonului 2020-2021.

ADVERTISEMENT

Theo Walcott face vizita medicală la Southampton, unde va fi împrumutat de Everton până la finalul stagiunii.


UPDATE, 5 octombrie, ora 19:42 / The Sun anunţă că Arsenal este dispusă să plătească 45.000.000 de euro, clauza de reziliere a contractului lui Thomas Partey cu Atletico Madrid. “Tunarii” au confirmat împrumutul lui Matteo Guendouzi la Hertha Berlin până la finalul sezonului.


UPDATE, 5 octombrie, ora 18:05 / Ousmane Dembele va rămâne la FC Barcelona. Clubul catalan nu ia în calcul să îl cedeze pe francez la United, care l-ar fi vrut măcar sub formă de împrumut. Barca ar fi vrut să se despartă de Dembele doar dacă United plătea o sumă foarte mare de bani, care să ajute la amortizarea investiției inițiale de 105 milioane de euro în fotbalistul francez. Nici Dembele nu este încântat de o experiență pe Old Trafford, iar RMC Sport anunță că atacantul de 23 de ani va rămâne pe Camp Nou.


UPDATE, 5 octombrie, ora 16:18 / Gianluca Di Marzio a anunţat transferul lui Amad Traore de la Atalanta la Manchester United. “Diavolii” vor plăti 30.000.000 de euro pentru fotbalistul de 18 ani, iar mutarea se va efectua abia în ianuarie.


UPDATE, 5 octombrie, ora 15:14 / Arsenal vrea să-l transfere pe Thomas Partey de la Atletico Madrid, însă spaniolii nu vor să accepte o ofertă sub 45.000.000 de euro, clauza de reziliere a fotbalistului. În acelaşi timp, madrilenii sunt foarte aproape să-l împrumute pe Lucas Torreira.

Alex Telles şi Edinson Cavani au ajuns la baza de pregătire a lui Manchester United, unde vor efectua vizita medicală. Pe ultima sută de metri, “diavolii” vor să-l aducă şi pe Ousmane Dembele, fotbalist care ar putea să fie împrumutat de la Barcelona.


UPDATE, 5 octombrie, ora 14:35 / După înfrângerea cu 2-7 de pe terenul lui Aston Villa, fanii lui Liverpool primesc încă o veste proastă. Echipa lui Jurgen Klopp nu se mai poate baza pe Alisson, după ce portarul s-a accidentat la un antrenament. Jurgen Klopp a făcut anunțul, iar brazilianul va lipsi „mai multe săptămâni”. Este posibil ca Alisson să rateze partida cu Everton, care se va disputa după pauza dedicată echipelor naționale. După ce Liverpool a primit 7 goluri cu Villa, în absența lui Alisson, s-a discutat despre posibilitatea aducerii lui Paulo Gazzaniga de la Tottenham, însă portarul nu va ajunge pe Anfield.

UPDATE, 5 octombrie, ora 10:15 / Este ultima zi de transferuri în Premier League, iar mutările se anunță a fi spectaculoase. Deja PSG a oficializat aducerea lui Moise Kean de la Everton, sub formă de împrumut. „Caramelele” se despart de vârful italian de 20 de ani, după ce nici Carlo Ancelotti nu a reușit să colaboreze eficient cu el. Kean va sta la Paris până la finalul sezonului, iar clubul francez nu are opțiune de transfer definitiv.

Chelsea a câștigat clar în fața lui Crystal Palace, scor 4-0, în vreme ce Everton a reușit și ea o victorie categorică împotriva lui Brighton, cu 4-2. Leeds și Manchester City au terminat la egalitate, 1-1, iar ziua de sâmbătă a fost nu neapărat ieșită din comun.

Adevăratele „bombe” au căzut duminică, atunci când partidele lui Man. United și Liverpool au oferit scoruri incredibile chiar și pentru jocurile video. Dacă Arsenal s-a impus cu 2-1 acasă, contra lui Sheffield, rivalii din nordul Londrei au câștigat pe terenul lui Manchester United cu un neverosimil 6-1!

De asemenea, elevii lui Jurgen Klopp, care mergeau la Aston Villa ca mari favoriți, au pierdut cum nici nu s-ar fi gândit cineva vreodată. Trupa din Birmingham a câștigat cu 7-2!

Programul etapei a 4-a din Premier League

Duminică, 4 octombrie

  • Aston Villa – Liverpool 7-2 (Watkins 4, 23, 39, McGinn 35, Barkley 55, Grealish 66, 75 / Salah 33, 60)

Min. 75 / GOOOL Aston Villa!!! Liverpool este în genunchi şi Grealish reuşeşte dubla.

Min. 66 / GOOOL Aston Villa!!! Grealish duce scorul la 6-2.

Min. 60 / GOOOL Liverpool!!! Salah face dubla.

Min. 55 / GOOOL Aston Villa!!! Ross Barkley a înscris cu un şut superb din afara careului.

Min. 39 / GOOOL Aston Villa!!! Watkins face tripla cu Liverpool.

Min. 35 / GOOOL Aston Villa!!! McGinn marchează cu ajutorul unui şut deviat.

Min. 33 / GOOOL Liverpool!!! Salah reduce din diferenţă.

Min 23 / GOOOL Aston Villa!!! Watkins reuşeşte dubla în meciul cu Liverpool.

Min. 4 / GOOOL Aston Villa!!! Watkins profită de o greşeală în defensivă lui Liverpool şi marchează primul lui gol în Premier League.

Liverpool: Adrian – Alexander-Arnold, Gomez, van Dijk, Robertson – Keita, Fabinho, Wijnaldum – Salah, Firmino, Jota. Antrenor: Jurgen Klopp


  • Man. United – Tottenham 1-6 (Fernandes 2 / Ndombele 5, Son 7, 37, Kane 31, 78, Aurier 51)

Min. 78 / GOOOL Tottenham!!! Hary Kane face dubla după ce a executat perfect o lovitură de la 11 metri.

Min. 51 / GOOOL Tottenham!!! Aurier profită de o nouă gafă în apărare lui Manchester United şi este 5-1.

Min. 37 / GOOOL Tottenham!!! Son face dubla după ce a scăpat de fundaşul care îl marca.

Min. 31 / GOOOL Tottenham!!! Harry Kane duce scorul la 3-1.


Min. 28 / Martial a fost eliminat după ce l-a lovit cu palma în bărbie pe Lamela.

Min. 7 / GOOOL Tottenham!!! Son porneşte o cursă pe contraatac şi îi aduce în avantaj pe londonezi.

Min. 5 / GOOOL Tottenham!!! Ndombele egalează după o busculadă în defensiva lui Manchester United.

Min. 2 / GOOOL Manchestre United!!! Fernandes deschide scorul dintr-un penalty obţinut în secunda 30.

Manchester United: De Gea – Wan-Bissaka, Bailly, Maguire, Shaw – Matic, Pogba – Greenwood, Fernandes, Rashford – Martial. Antrenor: Ole Solskjaer

Tottenham: Lloris – Aurier, Sanchez, Dier, Reguilon – Sissoko, Hojbjerg, Ndombele – Lamela, Kane, Son. Antrenor: Jose Mourinho


  • Arsenal – Sheffield United 2-1 (Saka 61, Pepe 64 /McGoldrick 84) – VEZI AICI GOLURILE
  • Wolverhampton – Fulham 1-0 (Neto 56)

Min 56 / GOOOL Wolverhampton!!! Neto deschide scorul cu un şut plasat.


  • Leicester – West Ham 0-3 (M. Antonio 14, Fornals 35, Bowen 83)

Min. 83 / GOOOL West Ham!!! Bowen l-a executat pe Schmeichel cu un şut din interiorul careului.


Min. 35 / GOOOL West Ham!!! Fornals majorează diferenţa cu un şut plasat. Pasa decisivă a venit din propria jumătate, de la Cresswell, cu o minge trimisă ca la rugby.

Min. 14 / GOOOL West Ham!!! Antonio deschide scorul cu o lovitură de cap.


  • Southampton – WBA 2-0 (Djenepo 41, Romeu 68)

Min. 69 / GOOOL Southampton!!! Romeu majorează scorul cu un voleu spectaculos.

Min. 41 / GOOOL Southampton!!! Djenepo deschide scorul cu un şut din interiorul careului.


Sâmbătă, 3 octombrie

  • Newcastle – Burnley 3-1 (Saint-Maximin 14, Wilson 65, 71 pen. / Westwood 61)

Min. 71: GOOOL NEWCATLE: Callum Wilson a făcut dubla după ce a transformat un penalty. Newcastle – Burnley 3-1.

Min. 65: GOOOL NEWCASTLE: Saint-Maximin face o cursă superbă în dreapta, centrează în careu și Wilson îndeplinește o simplă formalitate. Newcastle – Burnley 2-1.

Min. 61: GOOOL BURNLEY: Westwood a restabilit egalitatea cu un șut din prima din interiorul careului. Newcastle – Burnley 1-1.

Min.14: GOOOL NEWCASTLE: Allan Saint-Maximin a deschis scorul cu un șut de la marginea careului mare, după ce a întors de mai multe ori apărarea adversă. Newcastle – Burnley 1-0.

  • Leeds United – Man. City 1-1 (Rodrigo 59 / Sterling 17)

Manchester City: Ederson – Walker, Dias, Laporte, Mendy – Rodri – Mahrez, De Bruyne, Foden, Torres – Sterling. Antrenor: Josep Guardiola

Min. 59: GOOOL LEEDS: Rodrigo restabilește egalitatea profitând de o eroare mare făcută de Ederson. Leeds – Manchesater City 1-1.

Min. 17: GOOOL MANCHESTER CITY: Raheem Sterling deschide scorul cu un șut de la 14 metri, după ce a trecut de mai mulți jucători adverși. Leeds – Manchester City 0-1.


  • Everton – Brighton 4-2 (Calvert-Lewin 16, Yerri Mina 45+2, J. Rodriguez 52, 70 / Maupay 41, Bissouma 90+2)

Min. 90+2: GOOOL BRIGHTON: Bissouma a redus din diferență cu un gol superb printr-un șut de la marginea careului mare. Everton – Brighton 4-2.

Min 70: GOOOL EVERTON: James Rodriguez reușește dublu după o pasă a lui Doucoure. Everton – Brighton 4-1.

Min. 52: GOOOL EVERTON: James Rodriguez a mărit avantajul ”caramelelor” reșluând din cădere o centrare venită de la Iwobi. Everton – Brighton 3-1.

Min 45+3: GOOOL EVERTON: Yerry Mina a readus-o în avantaj pe Everton cu o lovitură de cap după o lovitură liberă executată de James Rodriguez. Everton – Brighton 2-1.

Min 41: GOOOL BRIGHTON: Neal Maupay profită de o eroare colosală a portarului Jordan Pickford și egalează situația. Everton – Brighton 1-1.

Min 16: GOOOL EVERTON: Daniel Calvert-Lewin deschide scorul cu o lovitură de cap după o centrare a islandezului Gylfu Sigurdsson. Everton – Brighton 1-0.

  • Chelsea – Crystal Palace 4-0 (Chilwell 50, Zouma 66. Jorginho 78 pen., 82 pen.)

CHELSEA: Mendy – Azpilicueta, T. Silva, Zouma, Chilwell – Kante, Jorginho – Hudson-Odoi, Havertz, Werner – Abraham. Antrenor: Frank Lampard

Min. 82: GOOOL CHELSEA: Jorginho face dubla de la punctul cu var. Chelsea – Crystal Palace 4-0.

Min. 78: GOOOL CHELSEA: Jorginho transformă cu siguranță un penalty. Chelsea – Crystal Palace 3-0.

Min. 66: GOOOL CHELSEA: Kurt Zouma mărește diferența cu o superbă lovitură de cap din centrarea lui Chilwell. Chelsea – Crystal Palace 2-0.

Min. 50: GOOOL CHELSEA: Ben Chilwell deschide scorul pe „Stamford Bridge” cu un șut puternic din interiorul careului. Chelsea – Crystal Palace 1-0.


  • ple

UPDATE, 4 octombrie, ora 12:13 / Manchester City are un stat dezamăgitor de campionat, după 2-5 cu Leicester City şi 1-1 cu Leeds United. Pep Guardiola a comentat jocul echipei la finalul partidei.

“Ştiu în ce situaţie ne aflăm. Ca manager, pot spune că sunt mulţumit până acum. Nu putem să vorbim după trei meciuri şi să tragem o concluzie în privinţa şanselor la titlu. Trebuie să mai lucrăm şi din păcate am pierdut câteva puncte”, a declarat Pep Guardiola.


UPDATE, 4 octombrie, ora 10:32 / Liverpool a anunţat că l-a vândut pe Rhian Brewster la Sheffield United. “Cormoranii” vor încasa 26.000.000 de lire + 15% dintr-un viitor transfer. În plus, contractul prevede şi o clauză de răscumpărare în valoare de 40.000.000 de lire.

Rhian Brewster a jucat un singur meci pentru Liverpool în actualul sezon, fiind folosit un minut în Supercupa Angliei. În stagiunea trecută, fotbalistul de 20 de ani a fost împrumutat la Swansea.


UPDATE, 3 octombrie, ora 21:59 / Manchester United este aproape să de amarea lovitură a perioadei de transferuri și să-l aducă pe atacantul Edinson Cavani, care este liber de contract după despărțitea de Paris Saint-Germain.

Uruguayanul este așteptat duminică în Anglia pentru ultimele detalii, dar se pare că este de acord cu un contract pe un sezon cu drept de prelungire pentru încă unul. Cavani ar urma să primească pe Old Trafford un salariu de 10 milioane de euro pe sezon.


UPDATE, 3 octombrie, ora 12:10 / Tottenham a obţinut împrumutul atacantului Carlos Vinicius, 25 ani, de la Benfica Lisabona, pentru a suplini astfel absenţa de durată a sud-coreeanului Son. Deocamdată, Vinicius a venit sub formă de împrumut pentru numai 4 milioane euro, însă la final de sezon, dacă vor dori să îl păstreze, englezii vor trebui să achite 47 de milioane euro.


UPDATE, 3 octombrie, ora 01:02 / Sadio Mane a fost depistat pozitiv cu coronavirus. Anunţul a fost făcut de oficialii clubului Liverpool.

Sadio Mane a fost testat pozitiv şi a intrat în autoizolare. Atacantul, care a înscris în victoria cu 3-1 de luni, a prezentat simptome minore ale virusului, dar are o stare de sănătate bună. Va rămâne totuşi în izolare atât timp cât este nevoie”, au anunţat oficialii lui Liverpool.

Și jucătorul a anunțat pe conturile de socializare că a fost găsit pozitiv, dar a precizat că se simte bine și că nu are simptome severe.


Thiago Alcantara de la Liverpool e în carantină cu COVID

După ce a obţinut calificarea în sferturile de finală ale Cupei Ligii la lovituri de departajare pe terenul lui Liverpool tunarii de la Arsenal aşteaptă vizita lui Sheffield United, echipă pe care sezonul acesta nu o mai văd capabilă să repete sezonul excelent de la promovare şi mai degrabă să lupte pentru supravieţuire.

Campioana Liverpool va juca la Birmingham contra lui Aston Villa. Un singur meci a jucat noul sosit Thiago Alcantara pentru The Reds, la victoria de la Londra cu Chelsea şi acum este out infectat cu coronavirus. Şi căpitanul Henderson este incert, dar Jurgen Klopp are destule soluţii pentru a obţine cele trei puncte.

Jose Mourinho, faţă în faţă cu trecutul

Meciul cel mai aşteptat se va derula pe Old Trafford. Pentru că pe teren se vor afla trecutul şi prezentul din cariera lui Jose Mourinho. Portughezul vine cu Tottenham cu intenţia de exorciza diavolii, dar fără una dintre piesele de bază, vitezistul atacant sud-coreean Son, care va lipsi minim o lună, accidentat.

United mai are nevoie de jucători, antrenorul Ole Gunnar Solskjaer spunând răspicat acest lucru, însă şansele ca până luni, 5 octombrie să poată reuşi transferul lui Jadon Sancho de la Borussia Dortmund sunt aproape nule. Venirea olandezului Donny van de Beek nu este suficientă din punctul de vedere al tehnicianului norvegian.

Sunt aşteptate mutări de ultim moment până luni

Până luni, 5 octombrie este de aşteptat ca în Premier League să mai fie perfectate câteva achiziţii importante. Cluburile care ar putea cheltui pe ultima sută de metri sunt cele două grupări din Manchester, Liverpool, Arsenal, Wolverhampton şi Leeds United.

Toate acestea au făcut declaraţii, în special prin antrenorii lor, asupra necesităţii de acoperi problemele constatate pe unele posturi prin aducerea unor jucători pe ultima sută de metri. Însă nu doar echipele enunţate mai sus pot face mutaţii, ci şi formaţiile care se află deja în impas şi care au identificat care sunt carenţele ce trebuie remediate.

ADVERTISEMENT