Premier League

Video Premier League. Leicester închide etapa a 7-a cu victorie categorică la Leeds

02.11.2020 | 23:53
Video Premier League Leicester inchide etapa a 7a cu victorie categorica la Leeds
ADVERTISEMENT

Etapa a 7-a din Premier League se derulează pe parcursul a patru zile, începând vineri, 30 octombrie şi încheindu-se luni, 2 noiembrie. Capul de afiş al acestei runde este un meci de veche tradiţie din fotbalul englez, confruntarea de pe Old Trafford dintre Manchester United şi Arsenal.

Această etapă începe vineri seară cu partida dintre Wolverhampton şi Crystal Palace. Lupii încep să dea oarecare semne de reviriment, după un start de sezon mai puţin reuşit. Ambele echipe au câte zece puncte şi sunt vecine de clasament, în zona de mijloc. Wolves e neînvinsă de trei meciuri.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă sunt programate trei partide. Manchester City, chiar dacă se află între jocuri din Champions League, pleacă totuşi mare favorită în meciul de la Sheffield, echipa locală fiind doar umbra formaţiei care s-a bătut multă vreme ediţia precedentă la loc de Europa League. Chiar şi fără Aguero City are forţa de a se impune.

Programul etapei a 7-a din Premier League

Luni, 2 noiembrie

Leeds United – Leicester 1-4 (Dallas 48 / Barnes 3, Tielemans 21, Vardy 76, Tielemans 90+1) – VEZI VIDEO

ADVERTISEMENT

Fulham – WBA 2-0 (Reid 26, Aina 30) – VEZI VIDEO

Duminică, 1 noiembrie

Tottenham – Brighton 2-1 (Kane 13-pen., Bale 73 / Lamptey 56) – VEZI VIDEO

Man. United – Arsenal 0-1 (Aubameyang 69 pen.) VEZI VIDEO

Arsenal câștigă cu 1-0 pe Old Trafford datorită golului marcat de Aubameyang. Au trecut 14 ani de la ultima victorie a “tunarilor” pe “Teatrul Viselor”, la chiar meciul 100 al lui Ole Gunnar Solskjaer pe banca lui United. Pentru “diavoli” este cel mai slab start de pe teren propriu din 1972 încoace. Nicio victorie acasă în acest sezon în care au înregistrat înfrângeri cu Palace, Tottenham, Arsenal și un egal cu Chelsea.

Newcastle – Everton 2-1 (Wilson 56, 84 / Calvert-Lewin 90+1)  VEZI VIDEO

Aston Villa – Southampton 3-4 (Mings 62, Watkins 90+2, Grealish 90+7 / Vestergaard 20, Ward-Prowse 33, 45, Ings 58) VEZI VIDEO

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 31 octombrie

Liverpool – West Ham 2-1 (Salah 42, Jota 85 / Fornals 10) VEZI VIDEO

Burnley – Chelsea 0-3 (Ziyech 26, Zouma 63, Werner 70) VEZI VIDEO

Sheffield United – Man. City 0-1 (Walker 28) VEZI VIDEO

Vineri, 30 octombrie

Wolverhampton – Crystal Palace 2-0 (Ait Nouri 18, Podence 27) – VEZI VIDEO


Min. 87 / Milivojevic (Crystal Palace) a fost eliminat pentru un fault dur la Joao Moutinho. Fotbalistul a văzut cartonaşul roşu după ce arbitrul a consultat sistemul VAR.

Wolverhampton: Patricio – Boly, Coady, Kilman – Semedo, Dendoncker, Neves, Ait Nouri – Neto, Podence – Jimenez

ADVERTISEMENT

Crystal Palace: Guaita – Clyne, Kouyate, Dann, van Aanholt – Townsend, Milivojevic, Riedewald, Schlupp – Batshuayi, Zaha


UPDATE, 2 noiembrie, ora 17:35 / Manchester City a transferat un fotbalist de la Partizan Belgrad. Tânărul de doar 18 ani, Filip Stevanovic, va ajunge în ianuarie pe Etihad Stadium, iar formația lui Pep Guardiola a achitat deja 8.000.000 de euro în schimbul său. Anunțul transferului a fost făcut deja de clubul sârb. Mijlocașul de bandă era dorit și de Manchester United și a debutat la prima echipă a lui Partizan în 2018, când avea doar 16 ani.


UPDATE, 2 noiembrie, ora 15:50 / Nathaniel Phillips a ajuns la Liverpool în 2016, după un trial, iar în prezent este soluția salvatoare pentru Jurgen Klopp, rămas fără soluții pentru centrul liniei defensive, după accidentările lui van Dijk, Matip și Fabinho. În vârstă de de ani, fundașul a debutat în Premier League în victoria 2-1 contra lui West Ham, însă a mărturisit că în vară a fost aproape să plece din nou de la club, după ce în sezonul precedent fusese împrumutat la Stuttgart: „A fost ciudat în ultima vreme, pentru că pe parcursul perioadei de transferuri se părea că o să plec, existau multe cluburi interesate. Dar nu s-a fructificat nimic și sunt foarte fericit că am rămas aici, mai ales că acum am ocazia să joc”, a spus Phillips pentru BBC. Conform sursei citate, de fundașul lui Liverpool au fost interesate Middlesbrough, Bristol City, dar și cluburi din Bundesliga precum Schalke sau Werder Bermen.


UPDATE, 2 noiembrie, ora 14:00 / CIES Football Observatory a anunţat topul celor mai bine evaluaţi tineri jucători din Europa. Mason Greenwood (Manchester United) este jucătorul din Premier League cu cea mai bună cotă, fiind plasat pe locul 5 în această ierarhie, cu 115.300.000 de euro.

Ferran Torres (Manchester City, 106.000.000 de euro) şi Bukayo Sako (Arsenal, 95.800.000 de euro) sunt următorii clasaţi, pe locurile 6, respectiv 7. În top 10 se mai regăseşte Phil Foden (Manchester City), cotat la 70.300.000 de euro.

  1. Mason Greenwood (Manchester United) – 115.300.000 euro
  2. Ferran Torres (Manchester City) – 106.000.000 euro
  3. Bukayo Sako (Arsenal) – 95.800.000 euro
  4. Phil Foden (Manchester City) – 70.300.000 euro
  5. Callum Hudson-Odoi (Chelsea) – 47.100.000 euro

UPDATE, 2 noiembrie, ora 12:06 / Cluburile din Premier League vor să revină la sistemul cu cinci schimbări pe meci, folosit în meciurile din Anglia în vară. Pep Guardiola a susţinut că regula trebuie implementată pentru a scădea numărul de jucători accidentaţi.

“Accidentările de natură musculară s-au înmulțit cu 47% față de campionatul anterior. Totul din cauza lipsei unei pregătiri corespunzătoare și a calendarului foarte aglomerat. Germania, Spania și restul ligilor au păstrat regula pentru a-și proteja jucătorii, doar la noi s-a decis să ne întoarcem la trei modificări. Trebuie să ne adaptăm la pandemie și cred că 100% cluburile vor vota să fim în rând cu restul Europei”, a decalarat Pep Guardiola.


UPDATE, 2 noiembrie, ora 10:20 / Gareth Bale i-a adus victoria lui Tottenham în meciul cu Brighton, scor 2-1, după golul marcat în minutul 73. Galezul nu mai înscrisese de pe 22 ianuarie 2020, într-un meci din Cupa Regelui: Unionistas – Real Madrid 1-3.

“Am un sentiment extraordinar după ce am marcat și sunt foarte fericit pentru victorie”, a fost mesajul postat de Gareth Bale pe contul personal de Twitter.


UPDATE, 2 noiembrie, ora 08:16 / Paul Pogba a vorbit după Manchester United – Arsenal 0-1, meci în care a comis faultul din care “tunarii” au marcat golul victoriei.

“Nu trebuia să faultez aşa, dar am rămas fără aer şi am făcut o greşeală stupidă. Am crezut că pot atinge minge, dar nu s-a întâmplat aşa. Este greşeala mea şi nu trebuia să se întâmple. Ştim că nu am jucat prea bine. Trebuie să fim mai buni, începând cu mine”, a spus Paul Pogba.


UPDATE, 1 noiembrie, ora 12:40 / Mikel Arteta țintește să egaleze un record care datează de aproape 100 de ani. Cu o victorie în fața lui Manchester United astăzi, ar fi doar al doilea antrenor din istoria lui Arsenal care să câștige primele două întâlniri cu „diavolii roșii” după Herbert Chapman în sezonul 1925-1926.


UPDATE, 31 octombrie, ora 21:40 / Liverpool a egalat un record vechi din 1980. Atunci, trupa de pe Anfield Road lega 63 de partide pe teren propriu, fără să piardă vreuna. Aceeași performanță au reușit-o și elevii lui Jurgen Klopp, după o serie începută în 2017. De atunci, Liverpool a jucat 63 de partide în Premier League și a câștigat 62. Au fost și 11 egaluri, însă performanța este mai bună decât cea din 1978-1980 pentru că atunci „cormoranii” câștigau doar 49 de partide. De asemenea, trupa actuală are 166 de goluri înscrise, mai multe decât cele 142 reușite cu Bob Paisley pe bancă.

Statistica de dinaintea meciului cu West Ham United
Statistica de dinaintea meciului cu West Ham United

UPDATE, 31 octombrie, ora 21:05 / Edouard Mendy a atins o performanță pe care niciun alt portar de ai lui Chelsea nu o reușise în ultimii ani. Mendy are trei meciuri consecutive în Premier League fără să primească gol, lucru pe care nu l-a mai reușit nimeni de la Petr Cech, în 2004. Culmea, și goalkeeperul ceh fusese transferat de „albaștri” tot de la Rennes.


UPDATE, 31 octombrie, ora 13:15 / Ole Gunnar Solskjaer va bifa meciul cu numărul 100 pe banca lui Manchester United, cu ocazia duelului dintre „diavolii roșii” și Arsenal. Până acum, Solskjaer a adunat 55 de victorii, 21 de egaluri și 23 de înfrângeri, ceea ce îi oferă un procentaj al victoriilor în valoare de 56%. Recordul norvegianului este mult superior celui al legendarului Sir Alex Ferguson, care are un procentaj de reușită de 48%, cu 48 de victorii după primele 100 de partide. În schimb, Jose Mourinho îi este superior lui Solskjaer, cu 62%, iar pe primul loc se află Ernest Mangnall cu 64%, anunță The Sun.

Statisticile managerilor lui Manchester United. Sursa foto: The Sun
Statisticile managerilor lui Manchester United. Sursa foto: The Sun

 


Campioana primeşte vizita “ciocănarilor”

Chelsea se deplasează la Burnley. Gazdele sunt departe de evoluţia excelentă din sezonul precedent şi au doar un punct. Londonezii ocupă abia o poziţie pe la mijloc, făcând trei egaluri în ultimele cinci meciuri şi se află şi sub presiunea jocurilor din Champions League.

Liverpool joacă acasă cu West Ham. După accidentarea gravă a lui van Dijk Klopp a mai pierdut un om important în meciul cu Midtjyland, pe brazilianul Fabinho, alt fotbalist cu profil defensiv. Poate fi un meci cu multe goluri, pentru că şi ciocănarii joacă ofensiv şi marchează destul de uşor.

Everton merge la jumulit de “coţofene”

Duminică au loc patru meciuri, culminând cu duelul de pe Old Trafford. La Birmingham se vor afla faţă în faţă Aston Villa şi Southampton. Echipa locală a suferit prima înfrângere în acest sezon etapa trecută, acasă, un sec 0-3 cu Leeds United, după ce bătuse la scor istoric, 7-2, pe campioana Liverpool. Sfinţii sunt neînvinşi de patru etape şi runda precedentă au adus primul eşec liderului Everton.

Everton va căuta să repare pasul fals de la Southampton într-o altă deplasare, la Newcastle, unde mult dorita preluare a clubului de la proprietarul Mike Ashley a devenit o himeră. după ce afacerea ca şi încheiată cu un miliardar din Arabia Saudită a căzut.

“Diavolii roşii” gata să urce pe tunurile londonezilor

Cum spuneam marele meci este Manchester United .- Arsenal. Tunarii vin după un meci greu acasă în Champions League cu Leipzig, în timp ce tunarii au avut o partidă mult mai simplă acasă, în Europa League, cu vecinii irlandezi de la Dundalk, motiv pentru care Mikael Arteta a decis să folosească mulţi jucători de rezervă, meanjând titularii pentru partida de campionat.

Tottenham joacă acasă cu Brighton la câteva zile după deplasarea de la Antwerp din Europa League. Jose Mourinho are din nou toată artileria grea disponibilă şi poate câştiga, pentru a se menţine în zona podiumului. Luni partida Leeds United – Leicester poate oferi orice rezultat, nou promovata jucând fără nici un fel de complexe.

ADVERTISEMENT
Tags: