Premier League

Live Blog Premier League, etapa a 8-a. Spurs poate scrie istorie: “Ar fi remarcabil pentru Mourinho să câştige!”

Live Blog Premier League etapa a 8a Spurs poate scrie istorie Ar fi remarcabil pentru Mourinho sa castige
ADVERTISEMENT

Etapa a 8-a din Premier League se desfăşoară în acest weekend pe parcursul a trei zile, începând de vineri, 6 noiembrie şi încheindu-se duminică, 8 noiembrie. De regulă, în Premier League se joacă pe sistemul sâmbătă-duminică-luni, dar ca urmare a faptului că după această rundă se intră în pauza echipelor naţionale s-a făcut devansarea.

De departe cel mai aşteptat meci al acestei runde este confruntarea dintre Manchester City şi Liverpool, programată pentru duminică. Este meciul dintre campioanele ultimelor trei sezoane, cormoranii în ediţia precedentă, cetăţenii celelalte două.

ADVERTISEMENT

Showul etapei vine după rezultate excelente pentru ambele echipe în etapa a 3-a a Champions League. City s-a impus acasă cu 3-0 în faţa lui Olympiakos Pireu iar trupa lui Jurgen Klopp a devastat Bergamo, administrându-i o bătaie de pomină, cu 5-0.


Premier League, etapa a 8-a

Duminică, 8 noiembrie

Arsenal – Aston Villa 0-3 (Saka autogol 25, Watkins 72, 75)

FINAL: Dezastru total pentru Arsenal, care este umilită pe teren propriu de Aston Villa. „Tunarii” sunt acum pe locul 11.

ADVERTISEMENT

Min. 75: GOOOL ASTON VILLA! Watkins reușește dubla din pasa lui Grealish.

Min. 72: GOOOL ASTON VILLA! Ross Barkley centrează pentru Ollie Watkins care dublează avantajul oaspeților.

Min. 25: GOOOL ASTON VILLA! Matt Target centrează în fața porții, iar Saka trimite mingea în propria poartă.

ADVERTISEMENT

Manchester City – Liverpool 1-1 (Jesus 31 / Salah 13)

FINAL: Remiză în duelul startului de sezon, după golurile lui Jesus și Salah.

PAUZĂ: Remiză pe Etihad Stadium la pauza derby-ului etapei din Premier League.

Min. 41: După ce a oferit o pasă decisivă pentru Gabriel Jesus, Kevin De Bruyne a ratat un penalty.

Min. 31: GOOOL MANCHESTER CITY! Gabriel Jesus egalează din pasa lui De Bruyne.

Min. 13: GOOOL LIVERPOOL! Salah deschide scorul din penalty!

  • Leicester – Wolverhampton 1-0 (Vardy 15)
  • West Bromwich Albion – Tottenham 0-1 (Kane 88)


Rezultatele de sâmbătă, 7 noiembrie

  • West Ham – Fulham 1-0 (Soucek 90+2)
  • Crystal Palace – Leeds United 4-1 (Dann 12, Eze 22, Costa aut. 43, Ayew 70 / Bamford 27)
ADVERTISEMENT

  • Chelsea – Sheffield United 4-1 (Abraham 23, Chilwell 34, Silva 77, Werner 80 / McGoldrick 8)

Min. 80: GOOOL CHELSEA! Timo Werner înscrie după pasa lui Ngolo Kante!

Min. 77: GOOOL CHELSEA! Marchează și Thiago Silva, din pasa aceluiași Ziyech.

Min. 34: GOOOL CHELSEA! Ben Chilwell își aduce echipa în avantaj după centrarea ui Ziyech.

Min. 23: GOOOL CHELSEA! Tammy Abraham marchează din pasa lui Kovacic.

Min. 8: GOOOL SHEFFIELD UNITED! Oaspeții deschid scorul după un corner la care mingea a avut un traseu haotic, înainte de a sfârși în poarta nefericitului Mendy.


  • Everton – Manchester United 1-3 (Bernard 20 / B. Fernandes 26, 33, Cavani 90+3)

Everton: Pickford – Coleman, Holgate, M. Keane, Digne – Doucoure, Allan, Sigurdsson – J. Rodriguez, Calvet-Lewin, Bernard. Antrenor: Carlo Ancelotii

Manchester United: De Gea – Wan-Bissaka, Lindelof, Maguire, Shaw – McTominay, Fred – Mata, B. Fernades, Rashford – Martial. Antrenor: Ole Gunnar Solskjaer

FINAL DE MECI: United se impune clar pe terenul lui Everton.

Min. 90+3: GOOOL MANCHESTER UNITED! Oaspeții au scăpat pe contraatac, iar Bruno Fernandes i-a pasat decisiv lui Edinson Cavani, care a finalizat simplu.

Min. 33: GOOOL MANCHESTER UNITED! Bruno Fernandes reușește dubla, după ce a trimis o minge în fața porții, iar Rashford a fost aproape să o devieze, fără să o atingă însă.

Min. 26: GOOOL MANCHESTER UNITED! Bruno Fernandes aduce egalarea cu o superbă lovitură de cap de la 10 metri, după o centrare a lui Shaw. Everton – Manchester United 1-1.

Min. 20: GOOOL EVERTON! Bernard îl învinge pe De Gea cu un șut la colțul scurt, de la marginea careului mare. Everton – Manchester United 1-0.


Rezultatele de vineri, 6 noiembrie

  • Brighton – Burnley 0-0
  • Southampton – Newcastle 2-0 (Adams 7, Armstrong 82)

 


UPDATE, 9 noiembrie, ora 20:02. Fostul fundaş al celor de la Manchester United, Gary Neville, a declarat că ar fi remarcabil ca Jose Mourinho să poată câştiga Premier League alături de Tottenham Hotspur:

“Am spus în urmă cu câteva săptămâni că Spurs nu ar putea câştiga Premier League şi tot nu cred că ar putea. Dar sunt de acord cu Carragher că ar fi o poveste extraordinară să îl văd pe Mourinho câştigând Premier League şi cu Spurs”


UPDATE, 9 noiembrie, ora 18:11. Deși a câștigat derby-ul cu Everton, Manchester United are mari probleme pe teren propriu. Este penultima în Premier League la numărul de puncte obținute acasă, cu un singur egal în acest sezon, 0-0 cu Chelsea. Doar Burnley stă mai prost în acest clasaement, al jocurilor de pe teren propriu.


UPDATE, 9 noiembrie, ora 16:42 / Victor Lindelof nu a fost lăsat de oficialii lui Manchester United să meargă la naţionala Suediei pentru amicalul cu Danemarca. Autorităţile engleze au anunţat că persoanele care se întorc în Anglia din această ţară vor trebui să intră în carantină, fără ca sportivii să fie exceptaţi.

Cu toate acestea, conducătorii clubului i-au permis fundaşului să meargă la selecţionată pentru partidele cu Croaţia şi Franţa, ultimele din Liga Naţiunilor.

Toate cluburile din Premier League au primit o înştiinţare prin care le-a fost comunicat faptul că jucătorii care vor merge la naţionalele Danemarcei, Suediei şi Islandei vor intra în carantină timp de 14 zile.


UPDATE, 9 noiembrie, ora 14:30 / Fostul căpitan al echipei Manchester United, Roy Keane, a lansat o tiradă la adresa fundașului formației Manchester City, Kyle Walker, cel care a provocat penalty-ul din care Liverpool a deschis scorul în meciul de duminică.

”Mane a obţinut penalty pentru că a avut ca adversar un idiot. Kyle Walker… lumea îmi spune că joacă bine… eu nu cred asta. Cred că băiatul ăsta are 30 de ani, e internaţional… e un accident, face mereu acelaşi tip de greşeli şi este pedepsit pe teren pentru ele.

Walker are acea obrăznicie şi poate lua decizii idioate. Nu mă mai surprinde când face greşeli. Când a pus piciorul, ştia că Mane urma să cadă. Mai avea un coechipier lângă el. Nu trebuia să facă asta”, a declarat Keane, conform FourFourTwo.


UPDATE, 9 noiembrie, ora 12:56 / Deciziile luate cu ajutorul VAR au creat un nou scandal în Premier League, la finalul meciului dintre Leicester City și Wolverhampton Wanderers.

Gazdele s-au impus cu scorul de 1-0 după un penalty acordat cu ajutorul arbitrajului video, după un presupus henț în careu al unui jucător al oaspeților. Însă, o filmare făcută la pauza întâlnirii în camera VAR arată discuții în contradictoriu între șeful departamentului Neil Swarbrick și cei doi arbitri care se ocupau la această partidă de arbitrajul video.


UPDATE, 9 octombrie, ora 10:49 / Antrenorul echipei Arsenal Londra, Mikel Arteta, își asumă toată responsabilitatea pentru elecul dur din partida cu Aston Villa.

”Am jucat sub standardele noastre și trebuie să spun că este prima dată când nu am fost o echipă. Îmi asum întreaga răspundere. Nu am început suficient de bine, am pierdut toate duelurile și am fost neglijenți când am avut mingea. Când ne-am creat șanse, nu am nimerit poarta. Este o combinație foarte proastă.

Sunt responsabil să fac echipa să performeze pe teren și astăzi nu am fost o echipă și este treaba mea. De aceea, eu stau aici. Este o frustrare. Este nevoie de mult pentru a construi un mod de a fi, de a trăi și de a face performanță.

Pentru prima dată nu am văzut spiritul și este total vina mea. Astăzi nu am reușit să fac echipa să joace la cel mai înalt nivel. Mă lupt să găsesc motivul, dar evident că a existat ceva acolo astăzi. Ei și-au dorit mai mult decât noi. Trebuie să fim mai nemiloși, uar astăzi nu am fost suficienți de buni”, a declarat spaniolul, conform Sky Sports.


UPDATE, 9 noiembrie, ora 08:05 / Fundașul dreapta al echipei FC Liverpool, Trent Alexander-Arnold, s-a accidentat în timpul derby-ului cu Manchester City și este al doilea apărător important pe care Jurgen Klopp îl pierde în ultima perioadă, după olandezul Virgil van Dijk.

Conform Sky Sport, Alexander-Arnold va fi supus unui examen medical pentru a se stabili cât de gravă este accidentarea sa la gambă. Mai mult ca sigur, el va pierde naționala Angliei care urmează să întâlnească pe 12 noiembrie Irlanda într-un meci amical, iar apoi are partide în Liga Națiunilor cu Belgia (15 noiembrie) și Islanda (18 noiembrie).


UPDATE, 9 noiembrie, ora 00:15 / Managerul lui Manchester City, Pep Guardiola, a dezvăluit că după finalul remizei scor 1-1 cu Liverpool, Jurgen Klopp i-a transmis că Trent Alexander-Arnold s-a accidentat pe parcursul meciului și de aceea a fost schimbat în mintuul 63. Internaționalul englez este lovit la gambă, anunță talkSport și ar putea rata meciurile Angliei cu Irlanda, Belgia și Islanda. Guardiola susține că este inacceptabil că în Premier League se pot face doar trei schimbări, spre deosebire de celelalte competiții de top ale Europei care permit cinci modificări. „E un dezastru. În toate competițiile puternice se fac trei schimbări, dar noi ne credem mai speciali și putem face doar trei modificări. În combinație cu acest calendar încărcat, nu are cum să rezulte decât un dezastru. Cer public să revenim la cinci schimbări. Toată lumea va avea de câștigat, de la antrenori până la jucători. Dacă nu… va fi dificil să ducem ritmul acesta”. În mod bizar, însă, tehnicianul catalan nu a folosit nici măcar cele trei schimbări pe care le care la dispoziție în nu mai puțin de cinci din șapte meciuri pe care le-a disputat în acest sezon de Premier League!


UPDATE, 8 noiembrie, ora 11:08 / Phil Foden, internaționalul de tineret al lui Manchester City, a început să prindă din ce în ce mai multe minute în echipa „cetățenilor” și pare a deveni unul dintre oamenii pe care Pep Guardiola se va baza în viitor. De aceea, managerul spaniol al lui City a hotărât să-i ofere lui Foden o prelungire de contract, care vine la pachet și cu o mărire substanțială de salariu.

Astfel, dacă va accepta noua înțelegere, Foden (20) va ajunge să câștige 75.000 de lire sterline pe săpătmână, de trei ori mai mult decât primește în prezent. În plus, în funcție de performanțele realizate, el ar mai putea beneficia și de un bonus săptămânal de 9.000 de lire.

  • 18 goluri a marcat Phil Foden pentru Manchester City în cele 83 de apariții în tricoul „cetățenilor”

UPDATE, 8 noiembrie, ora 09:20 / Prin succesul obținut sâmbătă pe terenul lui Everton, Manchester United a pus capăt unei serii mai puțin reușite de rezultate, ultima perioadă aducând o înfrângere și un egal pe teren propriu în campionat (0-0 cu Chelsea și 0-1 cu Arsenal), plus o înfrângere 1-2 la Istanbul în fața lui Basaksehir în Liga Campionilor.

Victoria obținută cu Everton a fost a șaptea consecutivă în deplasare pentru Manchester United, și, pe lângă faptul că i-a salvat scaunul lui Ole Gunnar Solskjaer, i-a prilejuit tehnicianului norvegian doborârea unui record vechi de peste 27 de ani. „Diavolii” mai reușiseră această performanță o singură dată, între aprilie și august 1993, când s-au impus tot de șapte ori la rând pe terenuri străine. Atunci, echipa era antrenată de legendarul Sir Alex Ferguson.


UPDATE, 7 noiembrie, ora 23:55 / Ole Gunnar Solskjaer, managerul lui Manchester United, a fost nemulțumit chiar dacă echipa sa a câștigat clar pe terenul lui Everton, scor 3-1. Norvegianul este extrem de iritat de programările pe care organizatorii Premier League i le oferă echipei sale. După ce a pierdut miercuri seara în Liga Campionilor la Istanbul, contra lui Bașakșehir, Manchester United a trebuit să joace la Liverpool în meciul care a deschis runda a opta din Anglia. „Diavolii” au evoluat de la ora locală 12:30.

„Prin ora de începere a acestui meci ne-au împins către eșec. E o rușine ce se întâmplă, acești băieți merită mai mult de atât. Am fost în Turcia cu un lot de jucători care deja au avut foarte multe partide de disputat în acest sezon, apoi ne-am întors joi dimineață, iar sâmbătă la prânz trebuei să jucăm din nou. Luke Shaw s-a accidentat din cauza suprasolicitării și s-ar putea să lipsească mult timp. Și Marcus Rashford are probleme fizice. Autoritățile ne-au împins către eșec, cine e de vină? Perioada aceasta, cu pandemia, este extenunată fizic și mental pentru jucători. Puneți-ne să jucăm duminică, urmează pauza dedicată echipelor naționale, mi se are că e o glumă ce s-a întâmplat. Jucătorii au fost splendizi, Cavani e tot mai bun”, a declarat Solskjaer după meciul cu Everton.


UPDATE, 7 noiembrie, ora 15:42 / Aflată pe primul loc în clasamentul virtual al Premier League, după victoria scor 2-0 cu Newcastle United, formația Southampton jubilează. Pe contul oficial de Twitter al „Sfinților” a fost publicată o imagine cu situația actuală din clasament, însoțită de mesajul „Stop the count” (n.r. trad. „Opriți numărătoarea”), aluzie la alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii, acolo unde susținătorii lui Donald Trump au cerut în unele state ca voturile să nu mai fie numărate, când au sesizat că favoritul lor era în avantaj. Southampton nu a mai fost pe primul loc de 32 de ani!


 

UPDATE, 7 noiembrie, ora 12:30 / Managerul echipei Arsenal Londra, Mikel Arteta, a pus ochii pe mijlocașul maghiar al formației FC Salzburg, Dominik Szoboszlai.

Conform cotidianului Daily Star, agentul jucătorului de 20 de ani a confirmat interesul grupării din Premier League și a precizat că ”tunarii” vor să-l achiziționeze în perioada de transferuri din iarnă.

Dominik Szoboszlai este cotat la 30 de milioane de euro, dar cota sa ar putea crește semnificativ după evoluțiile foarte bune din Champions League. Arsenal și Chelsea s-au mai interesat de jucător în vară, dar în cele din urmă el a rămas la campioana Austriei.


UPDATE 7 noiembrie, ora 9:47 / Veste bună pentru Carlo Ancelotti, antrenorul lui Everton, în perspectiva meciului de astăzi cu Manchester United. Columbianul James Rodriguez și-a revenit după accidentarea la testicule suferită în partida cu Southampton și va putea evolua împotriva „diavolilor”.

„Mi-a spus că este pregătit 100%. Știu că nu este așa, dar apreciez dorința lui James de a fi pe teren la acest meci important”, a declarat Ancelotti.

După un început excelent de sezon, în care ajunsese lider în Premier League, Everton a avut o cădere inexplicabilă, suferind două înfrângeri la rând în fața unor adversari mult mai slabi cotați, cum ar fi Southampton și Newcastle. De aceea, are nevoie de un rezultat pozitv în fața lui Manchester United, echipă care nu traversează nici ea o perioadă foarte fastă.


Etapa a 8-a din Premier League! Vezi aici programul, rezultatele şi clasamentul!

Evident, va fi un meci fără spectatori, aşa cum trăieşte Premier League încă din luna iunie, când s-a reluat fotbalul din primele două ligi. La City va lipsi principalul om de gol, Sergio Aguero, în timp ce Liverpool e fără cel mai important fundaş, van Dijk şi fără cel mai bun mijlocaş, Thiago Alcantara.

Liverpool merge pe Etihad Stadium din postura noului lider, o performanţă remarcabilă dacă ne amintim că în urmă cu doar trei meciuri Aston Villa îi spulbera pe cormorani cu un halucinant 7-2. În schimb City se află pe un loc absolut neobişnuit pentru ea, locul 10.

Alt meci important al etapei se joacă tot între echipe din Manchester şi Liverpool, dar de această dată teatrul operaţiunilor va fi stadionul Goodison Park, fieful lui Everton. Echipa lui Carlo Ancelotti primeşte vizita unui Manchester United extrem de inconstant în evoluţii.

Manchester City – Liverpool, derby-ul etapei!

Caramelele au fost pe primul loc, însă două înfrângeri consecutive au făcut ca Everton să ajungă acum pe locul 4, cu 13 puncte. În schimb United se află, incredibil, cu tot lotul de sute de milioane de lire sterline, tot mai aproape de poziţiile retrogradabile. ocupând locul 15.

La United, care s-a făcut de râs şi în Champions League, pierzând la Istanbul, pe terenul lui Basaksehir, se tot vorbeşte de îndepărtarea norvegianului Ole Gunnar Solskjaer de la cârma echipei, dar faptul că argentinianul Mauricio Pochettino nu a putut fi convins l-a menţinut încă pe nordic.

Arsenal – Aston Villa este al treilea meci din punctul de vedere al gradului de interes din această rundă, două echipe vecine şi ca puncte şi ca locuri în clasament. Tunarii vin şi după un meci în Europa League, acasă, cu Molde, însă Mikael Arteta a menajat mai mulţi titulari pentru campionat.

Programul etapei a 8-a din Premier League

Vineri, 6 noiembrie

ora 19:30 Brighton – Burnley

ora 22:00 Southampton – Newcastle

Sâmbătă, 7 noiembrie

ora 14:30 Everton – Man. United

ora 17:00 Crystal Palace – Leeds United

ora 19:30 Chelsea – Sheffield United

ora 22:00 West Ham – Fulham

ADVERTISEMENT