Fotbal international

LIVE BLOG Rennes – CFR Cluj în etapa a 3-a din Europa League. Coregrafie impresionantă a fanilor francezi

24.10.2019 | 22:04
LIVE BLOG Rennes  CFR Cluj in etapa a 3a din Europa League Coregrafie impresionanta a fanilor francezi
ADVERTISEMENT

Meciul Rennes – CFR Cluj are loc joi, 24 octombrie, cu începere de la ora 22:00, în cadrul etapei a treia a grupei E din Europa League. Echipa lui Dan Petrescu are o victorie în primul meci, acasă, în fața lui Lazio și o înfrângere în al doilea joc, la Glasgow, la revanșa cu Celtic. Acum urmează primul contact cu cea de-a treia formație din grupă, francezii de la Rennes. Pe care îi vor întâlni apoi, în următorul meci, pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu din Cluj. Rennes are doar un punct după primele două meciuri, egal acasă cu Celtic și înfrângere la Roma.

UPDATE, 24 octombrie, ora 22:00 / Fanii lui rennes au pregătit o coregrafie impresionantă la meciul cu CFR Cluj.

ADVERTISEMENT
Coregrafia fanilor lui Rennes înainte de meciul cu CFR Cluj. Sursă foto: twitter
Coregrafia fanilor lui Rennes înainte de meciul cu CFR Cluj. Sursă foto: twitter

UPDATE, ora 21.20. Calciomercato.com anunță că AC Milan și-a trimis omul la meciul pe care CFR Cluj îl va disputa pe terenul celor de la Rennes, toate acestea pentru a-l vedea la treabă pe tânărul Eduardo Camavinga. Mai mult, sursa citată mai sus suține că italienii sunt pregătiți să ofere nu mai puțin de 20.000.000 de euro în schimbul fotbalistului în vârstă de 16 ani.


UPDATE, ora 17.05. CFR Cluj pleacă cu șansa a doua la meciul din Franța, iar casele de pariuri îi oferă campioanei României cota 4.80 pentru o victorie pe stadionul Roazhon Park. De partea cealaltă, Rennes, echipă care ocupă ultimul loc în clasamentul din Grupa E din Europa League, are cota 2.00.

ADVERTISEMENT

LIVE BLOG Rennes – CFR Cluj

După ce au făcut un meci bun cu Lazio, reușind să întoarcă rezultatul de la 0-1 în favoarea lor elevii Bursucului au dormit, inexplicabil, la Glasgow, acolo unde reușiseră cu ceva mai mult de o lună în urmă o superbă victorie cu 4-3 în turul 3 preliminar al Champions League. Datorită acelei performanțe Clujul a acum în grupele Europa League, pentru că deși a pierdut play-off-ul în fața Slaviei Praga pentru grupele Champions League a obținut automat accesul în grupele celei de-a doua competiții intercluburi de pe continent.

Clujenii au recunoscut faptul că la Glasgow nu au jucat mai nimic și vor să se revanșeze față de suporteri la partida de la Rennes. Meciul este foarte greu, pentru că vor avea în față echipa care i-a suflat superputerii PSG Cupa Franței în vară și l-a făcut pe Neymar să sară după meci la bătaie, în tribune, cu un suporter al lui Rennes. Însă CFR poate, cu o bună organizare a jocului, în special în compartimentul median, să pună probleme francezilor.

ADVERTISEMENT
Rennes – CFR Cluj. Ardelenii au pierdut ultimul joc în Europa League la Glasgow, cu Celtic

Lacina Traore a marcat primul lui gol de la revenirea la Cluj

Clujul are şi moral bun după victoria în faţa Craiovei în ultima etapă de campionat. În care Dan Petrescu a surprins prin decizia de a lăsa în tribună pe Andrei Burcă, fundaşul central titular, chemat şi la echipa naţională şi pe bancă pe Billel Omrani, care a intrat pe parcurs şi a adus liniştea cu golul de 2-0. Aceste mutări pot fi percepute şi drept menajare a unor jucători cheie în perspectiva deplasării de la Rennes.

Vestea bună pentru clujeni vine din atac, unde Lacina Traore, reîntors la CFR după nouă ani, a marcat primul său gol și pare că începe să își recapete din imaginea de atacant prolific pe care o avea atunci când CFR reușea în Champions League o mare victorie la Roma. Asta înseamnă că Dan Petrescu are mai multe soluții ofensive pentru Rennes, unde cel mai probabil va juca doar un singur vârf.

ADVERTISEMENT
Rennes – CFR Cluj. Lacina Traore a marcat cu Craiova primul gol de la revenirea la Cluj

Rennes are cel mai bogat patron din Ligue 1

O altă veste excelentă este revenirea din iarnă la pregătiri a lui George Țucudean, care a întrerupt temportar activitatea ca urmare a problemelor cardiace depistate de medici. Se pare că acum lucrurile s-ar fi rezolvat definitv și din iarnă Țucudean se va alătura lotului, iar CFR este gata să îi ofere un contract pe termen lung, de cinci ani.

Paradoxal, adversara CFR-ului, antrenată în urmă cu câțiva ani și de Laszlo Boloni, are, exceptând consorțiul arab de la PSG, unde e vorba de un grup nu de o persoană, cel mai bogat patron din fotbalul francez, Francois Pinault, locul 74 în lume ca potență financiară și care după tragedia de la catedrala Notre Dame din Paris a donat 113 milioane dolari pentru refacere.

Rennes – CFR Cluj. Familia Pinault, patronii lui Rennes, locul 74 în lume ca bogăție

Noua perlă este angolezul Camavigna

Cei mai cunoscuți jucători de la Rennes, care au mari șanse de a juca împotriva Clujului sunt atacantul Niang, trecut și pe la Milan, mijlocașul suedez Jakob Johansson și noua perlă a fotbalului din Hexagon, care vine din Angola, Eduardo Camavigna. Meciurile de acasă se joacă pe stadionul Roazhon Park, Roazhon fiind nimic altceva decât denumirea în bretonă a orașului Rennes, pentru că aici este centrul regiunii Bretagna.

Rennes – CFR Cluj. Puștiul Eduardo Camavigna, noua perlă de la Rennes

Interesul pentru meciul cu CFR Clul este neașteptat de mare. Suporterii rouge et noir nu uită că favoriții lor au mers până în sferturile Europa League în ediția precedentă și consideră că echipa lor poate repeta perormanța. Rennes a făcut atunci cel mai bun joc în fața lui Arsenal, pe teren propriu, obținând victoria și dând impresia că poate ataca la Londra calificarea, dar tunarii au avut forța și au întors rezultatul.

ADVERTISEMENT