Fotbal intern

Live Blog România – Germania. Vestiarul și echipamentele tricolorilor, pregătite înaintea meciului. Video

28.03.2021 | 19:47
Live Blog Romania  Germania Vestiarul si echipamentele tricolorilor pregatite inaintea meciului Video
ADVERTISEMENT

România a obţinut cele trei puncte la debutul în preliminariile CM 2022, învingând cu 3-2 Macedonia de Nord la capătul unui meci în care au existat multe lumini, dar şi multe umbre în evoluţia echipei pregătite de Mirel Rădoi, umbrele însemnând o defensivă cu mult prea multe greşeli, unele de curtea şcolii.

Vestiarul și echipamentele tricolorilor, pregătite înaintea meciului

UPDATE, 28 martie, ora 19:55 / Federația Română de Fotbal a publicat un videoclip din vestiarul naționalei. Echipamentele sunt pregătite înaintea super-meciului cu Germania, care va începe la 21:45.

ADVERTISEMENT

Șansa revanșei pentru cinci tricolori

UPDATE, 28 martie, ora 19:00 / Ionuț Radu, Ionuț Nedelcearu, Dennis Man, George Pușcaș, Ianis Hagi și Alexandru Cicâldău au jucat la Euro U21 din 2019. Ei au fost învinși atunci cu 4-2, în semifinalele competiției, chiar de tineretul nemților, iar acum au șansa revanșei. Din tabăra adversă, trei fotbaliști care au fost la tineret în 2019 pot fi utilizați de Joachim Low acum. Este vorba despre Klostermann, Tah și Neuhaus, anunță FRF. În preliminariile Euro 2015, naționala U21 a nemților i-a învins pe tricolori cu 8-0. Jucau, atunci, pentru tineret, Tănase, Pușcaș și Crețu. De la nemți, au evoluat în urmă cu șase ani Emre Can și Younes.


Bancu și Cicâldău, recital de penalty-uri

UPDATE, 28 martie, ora 11:42 / Jucătorii formației Universitatea Craiova, Nicușor Bancu și Alexandru Cicâldău, a făcut un concurs inedit de lovituri de la 11 metri la ultimul antrenament al echipei naționale a României, iar în poartă s-a aflat David Lazar.

ADVERTISEMENT

După 12 serii în care egalitatea s-a păstrat constant, Cicâldău s-a impus în cele din urmă cu 10-9.


Alexandru Crețu în lotul pentru Germania

UPDATE, 28 martie, ora 10:41 / Jucătorii echipei naționale a României și-au ales numerele cu care vor evolua în partida cu Germania, din etapa a doua a preliminariilor CM 2022.

ADVERTISEMENT

Singura schimbare în lotul lui Mirel Rădoi este apariția lui Alexandru Crețu, în locul accidentatului Floroinel Coman. Mijlocașul de la NK Maribor i-a luat și numărul 23 pe care l-a avut starul de la FCSB în primul joc din preliminarii.

1. Florin Niță; 2. Vasile Mogoș; 3. Alin Toșca; 4. Ovidiu Popescu; 5. Ionuț Nedelcearu; 6. Vlad Chiricheș; 7. Nicolae Stanciu; 8. Alexandru Cicâldău; 9. George Pușcaș; 10. Alexandru Maxim; 11. Nicușor Bancu; 12. David Lazar; 13. Claudiu Keșeru; 14. Ianis Hagi; 15. Andrei Burcă; 16. Ionuț Radu; 17. Erik Bicfalvi; 18. Răzvan Marin; 19. Florin Tănase; 20. Dennis Man; 21. Valentin Mihăilă; 22. Mario Camora; 23. Alexandru Crețu.

ADVERTISEMENT

Live Blog România - Germania


Toţi „tricolorii“, rezultate negative la testele COVID

UPDATE, 27 martie, ora 19:20 / Jucătorii şi staff-ul naţionalei României au primit rezultatele testele COVID înaintea partidei cu Germania şi toate au fost negative.


Niklas Sule, accidentat, nu va evolua pe Arena Națională

UPDATE, 27 martie, ora 17:55 / Accidentat la coapsă, fundaşul echipei Bayern Munchen, Niklas Sule, nu va evolua pentru Germania în meciul cu România, din preliminariile CM 2022.

Sule nu a venit la Bucureşti cu lotul Germaniei, el revenind la Munchen pentru recuperare. El nu va fi înlocuit în lot de selecţionerul Joachim Low.


Alexandru Crețu nu concepe ratarea calificării

UPDATE, 27 martie, ora 17:02 / Mijlocașul Alexandru Crețu a oferit un interviu inedit și a dezvăluit că ar prefera să rămână acasă, dar să vadă naționala României calificată la CM 2022.

Jucătorul de la NK Maribor a acceptat să răspundă foarte scurt la 15 întrebări. Iată răspunsurile oferite de mijoocașul român:

  • 1. Mai bine un tackling sănătos decât un duel pierdut
  • 2. Fotbalul din Slovenia este, față de cel din România, mai tactic
  • 3. Dintre jucătorii naționalei, aș fi vrut să am viteza lui Coman și tehnica lui Ianis sau Stanciu
  • 4. O să mă întorc să joc la Poli Iași pe finalul carierei
  • 5. Credința mea m-a făcut un fotbalist mai echilibrat
  • 6. Cea mai mare tristețe pe care mi-a produs-o pandemia este supărarea față de faptul că nu m-am întâlnit cu prietenii
  • 7. Decât să nu ne calificăm la mondial, mai bine rămân eu acasă
  • 8. Suporterii lui Maribor m-au acceptat, deși veneam de la Olimpija Ljubljana, în momentul în care îmi era greu
  • 9. Ce mă poate enerva cel mai mult la un arbitru este indolența
  • 10. Fotbalul fără spectatori este ca nunta fără lăutari
  • 11. Cel mai de preț lucru pe care l-am învățat de la un adversar a fost altruismul
  • 12. Cred că arbitrajul VAR nu ajută
  • 13. Bucuria unui copil, după marcarea unui gol, este precum sarea în mămăligă
  • 14. Suma pe care aș plăti-o ca să-l transfer pe Alex Crețu este un milion
  • 15. Primul lucru pe care-l voi povesti copiilor mei, despre echipa națională, va fi debutul

Camora, cerut titular în locul lui Bancu

UPDATE, 27 martie, ora 15:49 / Fostul fundaș de la CFR Cluj și FCSB, Ionuț Rada, este de părere că Mario Camora ar trebuie să fie titulșar în partida cu Germania, deoarece acesta este mult mai constant decât Nicușor Bancu.

”Mario Camora greșește o dată la zece ani, așa cum s-a întâmplat în meciul cu FCSB! În niciun caz, el nu este ieșit din formă. Nu va greși și în fața Germaniei, cu siguranță. Camora trebuie să fie titular duminică, pentru că în fața nemților nu mai scapi!

Cu Macedonia, benzile noastre au suferit mult, am văzut o lipsă de comunicare și pot să spun că am avut noroc, pentru că au fost superficiali la ocaziile lor. Ovidiu Popescu și Nicușor Bancu au fost neglijenți, iar fundașul de la FCSB a fost de fapt o soluție de avarie, pentru că el poate juca pe mai multe posturi.

Spre deosebire de Nicușor Bancu, Mario Camora este fundaș de meserie și asta va conta într-un meci cu Germania! Stă mult mai bine decât Bancu din punct de vedere defensiv și știe să se apere.

Spre deosebire de Bancu, Mario are avantajul că s-a luptat cu mulți jucători foarte buni în cupele europene, așa cum vor fi și jucătorii Germaniei. În meciul de duminică, Mirel Rădoi are nevoie cu siguranță de o altă abordare”, a declarat Rada pentru prosport.ro.


Ionuț Radu ar putea fi titular la Inter

UPDATE, 27 martie ora 15:02 / Portarul echipei Inter Milano, Ionuț Radu, ar putea fi titular în partida cu Bologna, prima după revenirea de la națională, iar fostul său antrenor de la Genoa, Aurelio Andreazzoli, l-a lăudat pentru prestațiile avute sub comanda sa.

”Are multe calități, fundamentele. A avut nevoie de timp să se dezvolte. La Genoa, Radu și-a făcut treaba excelent. Cu el în poartă, Inter poate sta liniștită”, a declarat Andreazzoli, conform site-ului tuttomercatoweb.com.


Maxim, încrezător înaintea duelului cu Germania

UPDATE, 27 martie, ora 12:04 / Mijlocaşul Alexandru Maxim a declarat, într-o conferinţă de presă, că naţionala României va trebui să facă un meci perfect din punct de vedere tactic cu Germania pentru a reuși să scoată punct sau puncte.

”Sunt pregătit, îmi doresc să fiu pe teren și voi încerca să ajut echipa. Este o onoare să port numărul 10, dar cel mai important este să fiu la națională. Din punct de vedere tractic trebuie să facem un meci perfect.

Va trebui să avem grijă defensiv, nu doar cei patru de pe linia de fund, ci toţi cei 11. Trebuie să le dăm puține spații și să facem un meci defensiv foarte bun. Jucăm împotriva favoritei grupe. Îi respectăm, dar doar până intrăm pe teren. Trebuie să obținem puncte din fiecare meci.

Având în vedere că jucăm acasă cred că fanii ne-ar fi împins de la spate, dar ne-am obișnuit puțin cu absența spectatorilor. Când vorbim de faza defensivă, vorbim de toată echipa. Jucătorii din atacul Germaniei au o calitate în plus față de cei din Macedonia și nu trebuie să le dăm spații.

Dacă vom fi inteligenți pe ambele faze atunci avem șanse. Nu plecăm de la premiza că pierdem acest meci, trebuie să gândim pozitiv și să mergem la stadion cu gândul la victorie. Avem calitatea necesară să le punem probleme din punct de vedere ofensiv. Și ei când nu au mingea pot face greșeli.

Nu trebuie să ne concentrăm pe un singur jucător, trebuie să fim focusați pe întreaga echipă a lor. Va fi o bucurie şi o onoare să marchez pentru naţională, să-i dau gol lui Neuer”, a spus Maxim.


Brigadă din Franța la România – Germania

UPDATE, 27 martie, ora 10:53 / Arbitrul francez Clement Turpin va conduce la centru meciul România – Germania, care va avea loc, duminică, 28 martie, de la ora 21:45, pe Arena Națională, în preliminariile CM 2022.

El va fi ajutat asistenţii Nicolas Danos şi Cyril Gringore, iar Jerome Brisard va fi rezervă. Centralul francez de 38 de ani a fost delegat la Euro U19 din 2011 găzduit de România, unde a condus partida tricolorilor U19 cu Cehia, scor 1-3. Turpin a mai arbitrat meciul Sporting Lisabona – FC Vaslui 2-0, din faza grupelor Europa League, sezonul 2011-2012.


Mirel Rădoi a făcut antrenament cu rezervele. Titularii au fost trimiși la refacere

UPDATE 26 martie, ora 14:01 / La mai puțin de 24 de ore de la terminarea partidei cu Macedonia de Nord, selecționerul Mirel Rădoi a programat azi un antrenament la baza de la Mogoșoaia la care au participat jucătorii care nu au evoluat joi seara sau cei care au fost jucat foarte puțin.

Titularii din meciul cu Macedonia au făcut un antrenament special la sala de forță, după care au urmat un program de refacere. Cum până la meciul de duminică împotriva Germaniei mai e doar o zi la mijloc, antrenamentul oficial de sâmbătă va fi singurul condus de Mirel Rădoi la care vor participa toți jucătorii.


ȘTIRE INIȚIALĂ 26 martie, ora 11:12

Importante sunt punctele, însă acum urmează un meci de cu totul altă factură, în care adversarul este cu câteva ştachete mai sus decât Pandev şi compania, un adversar cu un CV absolut impresionant la nivel mondial şi european.

Germania reprezintă unul dintre etaloanele de valoare ale balonului rotund, o echipă cu numeroase trofee în vitrină şi care impune respect oriunde s-ar afla. A considera Germania că se află pe o pantă descendentă după acel scurtcircuit din Liga Naţiunilor din Spania, când a fost spulberată cu 6-0, ar fi o enormă greşeală, pentru că nemţii după astfel de momente devin şi mai puternici.

Germania are trei jucători out pentru meciul de la Bucureşti

Germania este indiscutabil favorita grupei J la calificarea directă, adică la primul loc, dar asta nu înseamnă că „tricolorii” trebuie să intre pe teren precum vasalii faţă de nobilii în faţa cărora îngenuncheau, pentru că este şansa acestei echipe în care au apărut mulţi jucători tineri de mare valoare să demonstreze că nu cunoaşte nici frica, nici obiedenţa.

Echipa lui Joachim Low are o problemă serioasă în privinţa stării de sănătate a unor jucători, pentru că tocmai acum, la startul preliminariilor, coronavirusul s-a furişat în vestiarul germanilor şi deja i-a făcut KO pe Jonas Hofman de la Monchengladbach şi Marcel Halstenberg de la RB Leipzig, intraţi în izolare. În plus, cel mai bun pasator, Toni Kroos, deja a revenit la Madrid, după ce s-a accidentat.

Chiar şi aşa, oaspeţii au în continuare foarte multă calitate în lot şi foarte posibil îl vom vedea la Bucureşti, măcar pentru câteva minute, în repriza a doua, pe tânărul Musiala de la Bayern Munchen, debutant cu Islanda la 18 ani.

Florin Tănase şi Valentin Mihăilă, bilele albe ale României în meciul cu Macedonia de Nord. Bila neagră: s-a accidentat Florinel Coman

Mirel Rădoi poate fi foarte mulţumit de evoluţia „lupilor tineri” aruncaţi în luptă cu Macedonia de Nord, în special Florin Tănase şi Valentin Mihăilă, însă trebuie să caute soluţii urgent pentru a remedia marile probleme din apărare, unde tocmai cel mai experimentat jucător, căpitanul Chiricheş, a fost la un pas să-şi îngroape colegii, făcând cel mai slab meci sub „tricolor”.

Macedonia de Nord a avut multe acţiuni periculoase şi a reuşit două goluri în mai puţin de două minute, semn al unei vulnerabilităţi excesive a apărării României, în special pe axul central. Acolo trebuie umblat urgent şi reparată situaţia, altminteri Germania ne va folosi drept sparring-partner.

L-am pierdut pe Florinel Coman, accidentat în meciul de joi, dar l-am câştigat pe Vali Mihăilă, expressul care a trecut ca fulgerul prin apărarea adversă şi a marcat un gol care la această oră deja îi aduce multe căutări pe Google din partea marilor cluburi din Europa.

Am zdrobit Germania în amicalul din 2004

Cu Germania, nu am reuşit niciodată să câştigâm o partidă oficială. Am făcut egal 1-1 la EURO 2000, gol al lui Viorel Moldovan, şi am pierdut la EURO 1984 cu 1-2, gol al lui Coraş. Dar avem acel meci de referinţă din 2004, când pe stadionul Giuleşti îi demolam cu 5-1 în amical.

La acest moment, Rădoi are câteva certitudini, cuplul de închizători Marin – Stanciu, trioul din spatele vârfului Man – Tănase – Mihăilă. Rămâne să se decidă dacă va continua cu Niţă în poartă, cu Ovidiu Popescu şi Nicuşor Bancu fundaşi laterali şi să decidă dacă pe centru vor fi tot gafeurii Chiricheş şi Burcă sau măcar unul dintre ei îi va face loc lui Nedelcearu.

Apărarea, punctul vulnerabil al oaspeţilor

Germania are foarte multe soluţii ofensive care ne pot produce mari probleme în apărare şi beneficiază de jucători de calitate la mijloc, abili în a găsi cele mai potrivite culoare pentru oamenii din faţă. Punctul vulnerabil este oarecum apărarea, puţin cam lentă şi central şi pe benzi, ceea ce poate fi exploatat de viteza lui Mihăilă şi învăluirile lui Tănase.

Casele de pariuri consideră că România aproape că nici nu există în faţa Germaniei, care a primit cotă de 1,35 pentru victorie. 9,50 este cota pentru succesul României şi 1,85 pentru măcar un gol marcat în poarta lui Neuer.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,35 este cota pentru ”2 solist” la meciul România-Germania. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT