Sport

LIVE BLOG România la CM de handbal feminin 2019. Bogdan Voina, reacție dură după înfrângerea cu Japonia: „Când pierzi la 17 goluri nu mai știi pe unde să ieși din sală. E incalificabil”

11.12.2019 | 12:36
LIVE BLOG Romania la CM de handbal feminin 2019 Bogdan Voina reactie dura dupa infrangerea cu Japonia Cand pierzi la 17 goluri nu mai stii pe unde sa iesi din sala E incalificabil
ADVERTISEMENT

România participă în perioada 30 noiembrie – 15 decembrie la cea de-a 24-a ediție a turneului final al CM de handbal feminin. Competiția este organizată în regiunea Kumamoto cu participarea a 24 de reprezentative, repartizate în câte patru grupe de șase echipe, din care primele trei clasate merg mai departe.


UPDATE, 11 decembrie, ora 12:45/ Bogdan Voina, fost jucător de handbal al Stelei și al echipei naționale, a criticat dur prestația României de la ultimul meci de la Mondial, pierdut la 17 goluri cu Japonia.

ADVERTISEMENT

Atunci când pierzi la 17 goluri diferență nu mai știi pe unde să ieși din sală, nu mai ai nici sărbători nimic, e ca și cum ai pierde cu 0-8 la fotbal. Și dacă te bate Norvegia la 17 goluri e o umilință, dar dacă te bate Japonia așa e incalificabil”, a declarat Bogdan Voina la Telekomsport.


UPDATE, 10 decembrie, ora 16:16 / Jucătoarele Denisa Dedu și Mădălina Zamfirescu au dat vina pe oboseală pentru înfrângerea grea din meciul cu Suedia.

ADVERTISEMENT

”După meciul de mâine vom face o analiză, vom vedea ce ne-a lipsit, ce-am făcut bun. Campionatul ăsta a fost parcă mai greu ca niciodată. De când vin la națională, acum a fost cel mai apăsător. E frustrant, dar asta e situația, știam că n-o să ne fie ușor.

”Sunt multe jucătoare obosite, s-au făcut prea multe greșeli neforțate și cred că asta se datorează și acestui aspect. Într-adevăr, nu e plăcut, am luat multe goluri ușoare, vreo cinci sau șase cu poarta goală. Atunci când faci greșeli tehnice, te costă, mai ales la nivelul acesta.

ADVERTISEMENT

”E mai important să joace echipa bine și să câștigăm, sunt mai puțin importante evoluțiile personale. Am încercat să-mi aduc aportul cât s-a putut, din păcate noi nu am făcut un joc bun. E dezamăgitor, dar asta e situația”, a spus Dedu pentru lead.ro.

Și Mădălina Zamfirescu a vorbit despre oboseala jucătoarelor: ”E clar că ne doare această înfrângere, nu ne-am pregătit pentru asta, nu ne-am dorit asta. Astăzi, pur și simplu, nu ne-a ieșit nimic: nu am înscris, am făcut destul de multe greșeli, apărarea nu a funcționat. Nu știu ce s-a întâmplat.

ADVERTISEMENT

”În astfel de momente, oboseala psihică își pune cel mai puternic amprenta. Îmi pare nespus de rău, mai ales pentru acești oameni care sunt alături de noi și au venit din țară până aici, ca să ne susțină.

”Din păcate, astăzi doar atât am putut. E clar că nu asta e fața României, e clar că lucrurile nu au ieșit așa cum ne-am dorit. Avem mâine un meci important. Trebuie să punem niște lucruri la punct, iar mâine să o luăm de la capăt.

”Dacă stăm să ne gândim la circumstanțele de dinainte de venirea noastră aici, cum ne vedea toată lumea, nici nu ne dădeau șanse să ieșim din grupe, eu zic că am făcut de un ‘binișor’ la acest Mondial. Am vrut mai mult, dar atât s-a putut”.


UPDATE, 10 decembrie, ora 15:15/ România a pierdut al doilea meci din grupa principală de la Mondialul din Japonia. După înfrângerea la 12 goluri cu Suedia, Oana Manea declară că principalul motivul al eșecului este lipsa de experiență a multora dintre jucătoare, care nu evoluează constant la echipa de club.

Sunt fete tinere, au dorință, dar trebuie să joace la echipa de club. Cristina Neagu face mai mult de 80% din echipa, trebuie ca și celelalte fete să se ambiționeze și să demonstreze că merită să joace la echipa națională. Trebuie să se gândească că sunt jucătoare profesioniste și depinde doar de ele.

Chiar dacă nu este Cristina trebuie să faci față la acest nivel, să te ambiționezi, să arăți că meriți. Suferim că fetele care sunt la națională nu prea joacă la club, sunt tinere, au calități dar trebuie să joace în campionat pentru a căpăta încredere și experiență.

Nu cred că este un Campionat Mondial ratat, știm cu ce echipă am mers acolo, ce probleme au fost înainte. Cu Japonia trebuie să se motiveze și să joace până la capăt, să joace cu mult mai multă încredere în ele”, a declarat Oana Manea la Digisport.


UPDATE, 6 decembrie, ora 16:40/ Jucătoarele României au sărbătorit alături de suporterii din Japonia victoria obținută in extremis cu Ungaria, ce a adus calificarea în grupele principale ale Campionatului Mondial.

Bucuria naționalei după calificarea în grupele principale – Japonia 2019

Tradiția continuă! ? Din toată inima, pentru România ?? !?Bucuria imensă a naționalei României după victoria ? Ungaria ?? (28-27) trăită alături de românii veniți în Japonia să sprijine echipa!Hai, România!??❤️#NationalaDeHandbal #HandbalFeminin #CMJaponia2019 #HandbalulSportNational

Gepostet von FRH – Federația Română de Handbal am Freitag, 6. Dezember 2019


UPDATE, 6 decembrie, ora 13:36 / România a învins Ungaria după un meci dramatic cu 28-27, Cristina Neagu transformând o aruncare de la 7 metri în ultima secundă. Unguroaicele au avut avans de șapte goluri în prima repriză, iar casele de pariuri ofereau atunci o cotă de 19.00 pentru victoria fetelor noastre. Cota a crescu la pauză la 30.00, atunci când România era condusă ci 16-10.


UPDATE, 6 decembrie, ora 10.06. Fetele noastre au primit cadouri din partea suporterilor înainte de meciul decisiv cu Ungaria pentru calificarea în grupele principale la Mondialul de Handbal. Nu doar fanii români au fost cei care au ţinut să le încurajeze pe elevele lui Tomas Ryde, ci şi câţiva japonezi care s-au apropiat sufleteşte de Naţionala noastră în timpul campionatului. România trebuie să învingă Ungaria în meciul care are loc vineri, de la ora 12.00, pentru a se califica în grupele principale ale CM, adversarele noastre având şi varianta egalului.


UPDATE, 30 noiembrie, ora 8:00. Naționala feminină de handbal a României va debuta, sâmbătă, la Campionatul Mondial din Japonia. În duelul contra Spaniei, elevele lui Tomas Ryde pleacă cu șansa a doua, conform caselor de pariuri. România are o cotă de 3,05 pentru a se impune în primul meci din Japonia, față de 1,60 cât primesc ibericele.

  • 35 este cota României să câștige Campionatul Mondial din Japonia. Avem a 9-a șansă. Spania are 41

De remarcat faptul că duelul România – Spania a plecat cu tricolorele favorite. La afișarea cotelor, Neagu & co. aveau 1,95-2,00 pentru un succes, față de 2,10-2,15 adversarele iberice. Problemele din lotul României din zilele premergătoare plecării în Asia, cu scandalul de dopaj de la Corona Brașov, au influențat evoluția șanselor în viziunea bookmakerilor.

  • Sâmbătă, 30 noiembrie, ora 11:00 România – Spania

Programul complet al meciurilor României în grupa C la CM 2019 din Japonia

  • 30 noiembrie, ora 11:00 România – Spania
  • 1 decembrie, ora 11:00 Senegal – România
  • 3 decembrie, ora 12:00 România – Kazahstan
  • 4 decembrie ora 08:00 România – Muntenegru
  • 6 decembrie, ora 12:00 România – Ungaria

LIVE BLOG România la CM de handbal feminin 2019

România face parte din grupa C, alături de naționalele Spaniei, Ungariei, Kazahstan, Senegal și Muntenegru. Pentru a accede din această grupă în a doua fază a competiției, grupele principale, va trebui în mod obligatoriu să lăsăm în urma Spania, Muntenegru sau Ungaria, misiune nu tocmai facilă în actualul context, în care lotul României a suferit schimbări dramatice.

România este singura națională din lume prezentă la toate cele 24 de ediții de turnee finale de CM, unde a câștigat un titlu, în 1962, la București, a pierdut două finale, în 1973, 11-16 cu Iugoslavia și în 2005, 23-28 cu Rusia și a mai reușit o medalie de bronz în 2015, după finala mică adjudecată clar în fața Poloniei. Însă, la ultima participare tricoloarele au avut o evoluție modestă, încheind abia pe locul 10.

România la CM de handbal feminin 2019. Suntem singura țară din lume care a fost prezentă la toate cele 24 de ediții de Mondial

Lotul, modificat de urgență, după scandalul de dopaj de la Corona Brașov

Vestea cea mare pentru noi este revenirea la potențial maxim a numărului 1 mondial în patru rânduri Cristina Neagu, după grava accidentare la ligamentele genunchiului la turneul final al CE din decembrie 2018, în Franța, chiar într-un meci cu una dintre actualele adversare în Japonia, echipa Ungariei.

Veștile rele sunt, din păcate, mult mai numeroase. După ce a ieșit un scandal teribil pentru neconvocarea golgeterului campionatului intern, Sorina Târcă de la Corona Brașov, a venit bomba sezonului: jucătoarele clubului brașovean sunt acuzate de dopaj cu laser intravenos.

România la CM de handbal feminin 2019. Cristina Laslo (tricou galben, stânga) e una dintre marile absente pentru dopaj

Pe bancă e selecționerul cu care am luat bronzul în 2015

În acest fel nu mai puțin de patru dintre jucătoarele care urmau să facă deplasarea în Japonia, două dintre ele piese importante, au rămas acasă. Este vorba de experimentata Eliza Buceschi, de Cristina Laslo, un bun inter de 9 metri, de Bianca Bazaliu și de Daria Bucur, ele fiind înlocuite cu alte jucătoare, printre care și Elena Dache, omisă inițial.

Selecționerul României este, ca și în 2015, când am câștigat bronzul după ce am ratat dramatic marea finală, după prelungiri, în fața Norvegiei, suedezul Tomas Ryde. Acesta, ca și căpitanul echipei, Cristina Neagu, au anunțat că obiectivul de a se bate pentru medalii suferă modificări totale, în noile condiții, în care avem un lot cu multe jucătoare fără experiența unor mari competiții.

România la CM de handbal feminin 2019. Suedezul Tomas Ryde e pe bancă, la fel ca în 2015

Cristina Neagu a stabilit noul obiectiv

Noul obiectiv este calificarea la turneul preolimpic, pentru că în programul Federației de handbal prezența vara viitoare, tot în Japonia, dar la Tokyo, la turneul olimpic, este o țintă prioritară. Cristina Neagu a avertizat că echipa va face tot posibilul să obțină cât mai multe rezultate pozitive, însă pierderea unor jucătoare importante este grea.

„Îmi doresc să obţinem o clasare care să ne permită să jucăm la turneul preolimpic. Cred că ăsta e cel mai important lucru acum, e greu să ne gândim la medalii. Avem iar debutante, aşa că eu cred că obţinerea unui loc pentru turneul preolimpic este un obiectiv realist. Avem o grupă destul de echilibrată, primul meci cu Spania este foarte important.

România la CM de handbal feminin 2019. Cristina Neagu e marele câștig, revenind la timp după nouă luni de absență

Vedeta echipei noastre spune că nu e la potențial maxim

Dacă vom câştiga, atunci băgăm Spania sub noi în clasament, după care urmează două partide cu cele mai slabe clasate echipe din grupă… Deci dacă vom câştiga primele 3 meciuri din grupă vom fi sigure de calificarea în grupele principale. Dar în acest format e important cu câte puncte mergi în grupele principale, aşa că ne dorim să facem cât mai multe.

Merg la acest Campionatul Mondial să ajut echipa naţională atât cât pot. Nu o să fiu jucătoarea de acum un an pentru că îmi va fi practic imposibil. Eu nu am aceste aşteptări de la mine şi nu ar trebui să le aibă nimeni pentru că nu sunt robot.

Multe jucătoare noi față de CE din Franța 2018

Dar atâta vreme cât voi fi pe teren voi încerca să dau tot ce am mai bun. Cred că sunt în lot 7 jucătoare noi faţă de Campionatul European. Este o echipă mai puţin experimentată faţă de anul trecut, asta e clar. Cumva echipa naţională este într-o continuă reconstrucţie, deşi suntem în an preolimpic. Însă eu am încredere în acest lot”.

Iată lotul pe care îl are la dispoziție selecționerul Tomas Ryde

Portari: Dedu, Dumanska, Ciucă

Extreme stânga: Florica, Iuganu

Interi stânga: Neagu, Perianu, Polocoșer

Centri: Pristăviță, Zamfirescu, Dache

Interi dreapta: Vizitiu

Extreme dreapta: Udriștoiu, Seraficeanu

Pivoți: Pintea, Băcăoanu, Ostase

Programul meciurilor României în grupa C la CM 2019

30 noiembrie, ora 11:00 România – Spania

1 decembrie, ora 11:00 Senegal – România

3 decembrie, ora 12:00 România – Kazahstan

4 decembrie ora 08:00 România – Muntenegru

6 decembrie, ora 12:00 România – Ungaria

 

ADVERTISEMENT