Fotbal intern

Live Blog România – Macedonia de Nord. Răzvan Marin, discurs tranșant: ”Ne-am pierdut capul”

26.03.2021 | 00:46
Live Blog Romania  Macedonia de Nord Razvan Marin discurs transant Neam pierdut capul
ADVERTISEMENT

Naţionala României se află la startul unei noi campanii de calificare la turneul final al unui campionat mondial, acolo unde nu am mai ajuns din vara anului 1998, când ne-am oprit în optimi, eliminaţi din penalty de golul croatului Davor Suker. De atunci s-a tras cortina peste performanţele tricolorilor în  cursa pentru un alt Mondial.


Răzvan Marin vrea ca naționala să elimine greșelile

UPDATE, 26 martie, ora 00:48 / Mijlocașul echipei naționale a României, Răzvan Marin, s-a arătat nemulțumit de cele câteva minute de lipsă de concentrare care a dus la cele două goluri marcate de Macedonia de Nord.

ADVERTISEMENT

”Am simțit că o să vină Mister lângă noi, astăzi dimineață i-am transmis lui Ianis că o să fie lângă noi. E bine că am câștigat, am avut acele cinci-zece minute când ne-am pierdut capul. Dacă vrem să ne calificăm și să facem ceva în grupa asta, trebuie să nu mai avem astfel de momente.

Mă refer aici la toată echipa, și la mine. Ne-am pierdut puțin capul, cel mai important este că am reglat-o pe final. Astfel de momente n-ar trebui să se mai întâmple. Știm cu toții ce fel de echipă este Germania.

ADVERTISEMENT

Eu îmi doresc foarte mult să scoatem un rezultat pozitiv, important este să avem încredere în noi. Cred că putem scoate patru puncte din următoarele două meciuri. Am încredere în colegii mei, cred că putem obține un rezultat pozitiv cu Germania”, a spus Marin.


Vestiarul și echipamentele României, gata de meci

UPDATE, 25 martie, ora 19:57 / Cu mai puțin de două ore înainte de startul meciului cu Macedonia de Nord, noile echipamente ale României sunt pregătite, iar vestiarul îi așteaptă pe jucătorii lui Mirel Rădoi.

ADVERTISEMENT

Eric Bicfalvi e Thor… „Tricolor”

UPDATE, 25 martie, ora 19:00 / Look-ul lui Eric Bicfalvi le-a dat idei celor care se ocupă de rețelele de socializare ale Echipei naționale a României. În ultima postare, mijlocașul lui FC Ural a fost asemănat cu Thor, zeul tunetului. La fel ca personajul interpretat în filmele Marvel de actorul Chris Hemsworth, Bicfalvi apare într-o fotografie ținând în mână ciocanul lui Thor.

„Thor… Tricolor! Să nu greșim ținta niciodată, precum arma lui, și mingea să se întoarcă mereu la noi, precum în mâinile personajului mitologic!

ADVERTISEMENT

România – Macedonia de Nord, ora 21:45”, este mesajul postat de Echipa națională pe pagina oficială de Instagram.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Echipa națională a României (@echipanationala)


Darko Velkovski s-a accidentat la antrenament și nu va juca împotriva României

UPDATE, 25 martie, ora 16:55 / Fundașul central Darko Velkovski, titular de drept în naționala Mecedoniei de Nord, s-a accidentat în timpul antrenamentului oficial și nu va putea juca în meciul cu România.

Conform site-ului gol.mk, jucătorul de 25 de ani a acuzat dureri musculare la antrenamentul de miercuri seară, iar selecționerul Igor Angelovski a decis să nu riște cu el în meciul de pe Arena Națională în speranța că va fi recuperat pentru jocurile cu Liechtenstein (28 martie) și Germania (31 martie).

Jurnaliștii macedoneni anunță că Angelovski va folosi la întâlnirea cu România un sistem cu trei fundași centrali, aceștia urmând a fi Visar Musliu, Kire Ristevski și Egzon Bejtulai.


„Tricolorii” vor juca în galben, macedonenii în roșu

UPDATE, 25 martie, ora 15:47 / La ședința tehnică dinaintea partidei România – Macedonia de Nord, care a avut loc în această dimineață, s-au stabilit, printre altele, și echipamentele în care vor evolua cele două formații diseară. „Tricolorii” vor îmbrăca tricouri galbene, șorturi albe și jambiere galbene, în timp ce oaspeții vor purta un echipamet de culoare roșie.

„Tricolorii” vor juca în galben, macedonenii în roșu

Totodată, s-a stabilit ca acoperișul Arenei Naționale să nu fie tras, prognoza meteo neindicând precipitații la ora partidei.


„Tricolorii” și-au ales numerele cu care vor evolua în meciul cu Macedonia de Nord

UPDATE, 25 martie, ora 11:58 / Jucătorii echipei naționale a României și-au ales numerele cu care vor evolua în partida cu Macedonia de Nord, ce reprezintă debutul în preliminariile CM 2022.

1. Florin Niță; 2. Vasile Mogoș; 3. Alin Toșca; 4. Ovidiu Popescu; 5. Ionuț Nedelcearu; 6. Vlad Chiricheș; 7. Nicolae Stanciu; 8. Alexandru Cicâldău; 9. George Pușcaș; 10. Alexandru Maxim; 11. Nicușor Bancu; 12. David Lazar; 13. Claudiu Keșeru; 14. Ianis Hagi; 15. Andrei Burcă; 16. Ionuț Radu; 17. Erik Bicfalvi; 18. Răzvan Marin; 19. Florin Tănase; 20. Dennis Man; 21. Valentin Mihăilă; 22. Mario Camora; 23. Florinel Coman.

Deoarece numărul limită de jucători admis de UEFA pentru acest joc este de 23, nu au prins lotul portarul Florin Iacob și Alexandru Crețu.


Spectacol la ultimul antrenament al „tricolorilor”

UPDATE, 25 martie, ora 8:02 / Echipa națională de fotbal a României a efectuat miercuri seara, la baza FRF de la Mogoșoaia, antrenamentul oficial înaintea partidei de astăzi cu Macedonia de Nord, prima din preliminariile Campionatului Mondial din Qatar 2022. Vasile Mogoș, Ianis Hagi, Alexandru Maxim și Florin Tănase au făcut spectacol la concursul de executare a loviturilor libere, reușind superexecuții cu care poți face invidios orice fotbalist din lume.


Antrenorul cu portarii, anunț despre titularul din meciul cu Macedonia de Nord

UPDATE, 24 martie, ora 18:25 / Antrenorul cu portarii de la echipa națională a României, Leo Toader, crede că nu există un gol pe acest post după retragerea lui Ciprian Tătărușanu și a explicat cum se va alege titularul pentru întâlnirea cu Macedonia de Nord.

”Importante sunt calitățile fizice, bagajul tehnico-tactic și calitățile psihologice. Nu este un post problematic, după retragerea lui Tătărușanu, deoarece noi am gândit de acum trei ani, de când am venit la națională, un grup de portari și mereu am fost atent la ce va urma.

Aveam 4 portari care jucau la club, apoi au dispărut, unul câte unul din păcate, a fost opțiunea lor. Trebuie să-i mulțumim și să-i fim recunoscători lui Tătărușanu, pare a fi lăsat un gol, dar nu este așa, pentru că-i avem pe Niță, Lazar, Iacob, Bălgrădean, Ionuț Radu, portari care pot face față competiției.

”Nu ne așteptam ca în doi ani să schimbăm așa repede din portari, dar noi am fost pregătiți. Important este ca portarul care-i va lua locul lui Tătărușanu să aibă constanță. Avem portari maturi, 33 de ani cum are Niță, a jucat în Europa cu FCSB, cu Sparta, Lazar a jucat și el, ok, mai puțin, Radu are experiența unui Campionat European, deci au experiență.

De regulă, eu sunt pentru constanță în poartă. Portarul titular trebuie să îndeplinească această condiție, dar contează și filosofia și cerințele pe care Mirel Rădoi le are de la un portar. Toți patru sunt portari cu viteză deosebită, agilitate, au reflexe bune. Deosebirea o va face experiența acumulată de fiecare în parte.

Sunt cam la același calibru, nefiind portari de talie foarte înaltă, sunt foarte buni pe explozie, viteză de deplasare, lucruri care mie îmi plac. Personalitatea este un lucru foarte important. Trebuie să dea încredere în echipă portarul naționalei. Contează cum se impune în grup și încrederea pe care o are grupul în el”, a declarat Toader pentru FRF TV.


Toți jucătorii sunt apți de meciul cu Macedonia de Nord după efectuarea testelor COVID

UPDATE, 23 martie, ora 21:30 / Jucătorii echipei naționale și membrii staff-ului tehnic au efectuat testele COVID înaintea partidei de joi cu Macedonia de Nord și toți au primit rezultat negativ.

„ULTIMA ORĂ! Avem rezultatele testării COVID oficiale pentru meciul cu Macedonia de Nord! Toți tricolorii și toți membrii staff-ului de la Mogoșoaia sunt apți! Așteptăm concluziile și pentru Mirel Rădoi! Luptăm Împreună spre Mondial”, a anunțat FRF într-o postare pe Facebook.

ULTIMA ORĂ❗ Avem rezultatele testării COVID oficiale pentru meciul cu Macedonia de Nord! Toți tricolorii și toți membrii…

Publicată de Echipa națională de fotbal a României pe Marţi, 23 martie 2021


Tricoul naționalei, expus la Expoziți Fotbalului pentru Pace

UPDATE, 23 martie, ora 21:30 / Tricoul echipei naționale a României va fi expus la o Expoziție a Fotbalului pentru Pace în cadrul unui muzeu permanent la Madrid.

”Ambasadorul României în Regatul Spaniei, Gabriela Dancău, a înmânat luni, 22 martie a.c., președintelui Academiei Diplomatice Spaniole, Santiago Velo de Antelo, și reprezentantei Ligii Profesioniste de Fotbal spaniole (La Liga), Blanca Ochoa, tricoul oficial al Echipei naționale de fotbal a României, ca parte a inițiativei părții spaniole de realizare a unei Expoziții a Fotbalului pentru Pace în cadrul unui muzeu permanent la Madrid”, se arată într-un mesaj al Ambasadei României în Spania.

Tricoul cu numărul 10 donat de FRF este de la ultima partidă România – Spania, de la București, din 5 septembrie 2019.


Fabio Verissimo, delegat la România – Macedonia de Nord

UPDATE, 23 martie, ora 16:49 / Portughezul Fabio Verissimo va arbitra meciul României cu naţionala Macedoniei de Nord, care va avea loc, joi, 25 martie, de la ora 21.45, pe Arena Națională, în grupa J din preliminariile CM 2022.

El va fi ajutat de asistenții Luis Campos și Bruno Rodrigues, iar Antonio Emanuel Carvalho Nobre va fi arbitru de rezervă. Singura legătură a lui Fabio Verissimo cu naționala României este că a fost al patrulea oficial la întâlnirea din deplasare cu Kazahstan, scor 0-0, din preliminariile CM 2018.


Au trecut aşadar 23 de ani de la acel memorabil turneu final din Franţa la care tricolorii au făcut senzaţie vopsindu-se blonzi după victoriile în faţa Columbiei şi Angliei care le asiguraseră calificarea în optimi şi practic o singură dată am mai fost aproape de mai bifa o prezenţă, imediat în 2002, când am pierdut barajul în  faţa Sloveniei, rezultat considerat şi de presa internaţională la acea vreme drept o mare surpriză.

Acum, România este în Grupa J alături de Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia şi Liechtenstein. Lupta se va da pentru locul 2, din moment ce nemţii sunt mari favoriţi la calificarea directă, de pe prima poziţie.

România – Macedonia de Nord, startul tricolorilor în preliminariile CM 2022

Primul meci din preliminariile CM 2022 Grupa J, grupa României, va avea loc joi, 25 martie, pe teren propriu, în compania Macedoniei de Nord. În urmă cu peste două decenii un asemenea joc de deschidere ar fi fost considerat unul de încălzire a motoarelor, aşa cum a fost în campania pentru CM 1998, când i-am învins pe predecesorii lui Goran Pandev şi compania tur-retur, fără probleme.

Însă datele problemei astăzi sunt mult schimbate şi nu tocmai în bine pentru noi. România încă îşi linge rănile după ce a ratat şansa de a juca pe teren propriu meciurile din grupă la EURO 2020, pierzând nu doar calificarea directă în preliminarii, pentru că s-a clasat departe de primele două locuri, dar şi uriaşa şansa de a intra prin Liga Naţiunilor, în barajul din Islanda.

Încă nu se ştie dacă Mirel Rădoi va fi sănătos până la ora meciului

Acela a fost şi primul meci oficial al lui Mirel Rădoi pe banca echipei naţionale, după ce a fost adus să pompeze sânge tânăr în lot, din cel al echipei de tineret cu care tocmai făcuse un turneu final de Europene memorabil în Italia, ajungând până în semifinale. Acum, tot cu Mirel Rădoi la cârmă, ne pregătim să pornim în noua aventură.

Vorbind strict despre persoana selecţionerului încă nu se ştie dacă acesta va putea sau nu să stea pe bancă la propriu, după ce a fost testat pozitiv la COVID-19 şi a intrat în izolare. Dacă nu va putea fi pe bancă la meciul cu Macedonia de Nord, locul acestuia va fi luat de secundul Nicolae Dică.

Linia de mijloc, compartimentul nostru forte

Lotul convocat este un amalgam de jucători experimentaţi şi fotbalişti tineri, care au arătat multe lucruri bune în ultima vreme, gen Dennis Man sau Valentin Mihăilă, coechipieri la Parma. O problemă va fi poarta, pentru că titularul ultimilor ani, Ciprian Tătăruşanu s-a retras de la echipa naţională şi oricum la Milan apără foarte puţin. Rădoi va trebui să aleagă între Florin Niţă (Sparta Praga), Ionuţ Radu (Inter) şi David Lazar (Astra), ultimul debutând în amicalul cu Belarus.

Compartimentul nostru forte pare a fi linia mediană, acolo unde avem jucători care sunt titulari la cluburile lor şi care au avut evoluţii bune sau chiar excepţionale, cum este cazul lui Nicolae Stanciu la Slavia Praga, autorul unor goluri fabuloase. Dar şi Răzvan Marin, meci de meci la Cagliari, Alexandru Maxim sau Eric Bicfalvi merg foarte bine, dau goluri, mai puţin Marin, care e închizător şi pot aduce un aport important la echipa naţională.

Debutanţii sunt Ovidiu Popescu şi Valentin Mihăilă

Debutanţi sunt Ovidiu Popescu de la FCSB, convocat pentru a suplini eventuale probleme în sistemul defensiv şi Valentin Mihăilă, în mare formă la Parma, unde a dat primele lui două goluri în Serie A. Vlad Chiricheş este omul care trebuie să dirijeze apărarea, lângă el cele mai mari şanse avându-le să joace Ionuţ Nedelcearu de la AEK Atena.

Macedonia de Nord nu mai este demult un adversar facil, având mulţi jucători legitimaţi la cluburi importante. Emblema rămâne Goran Pandev, care la 38 de ani continuă să joace şi să o facă bine în Serie A la Genoa, dar şi Nestorovski sau Trajkovski sunt periculoşi.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,71 este cota pentru ”nu se va marca în minutul: 76+” la meciul România-Germania. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT