Sporturi

LIVE BLOG România – Rusia în barajul Fed Cup. Atmosferă incredibilă la Cluj după setul câștigat de Ana Bogdan. VIDEO

LIVE BLOG Romania  Rusia in barajul Fed Cup Atmosfera incredibila la Cluj dupa setul castigat de Ana Bogdan VIDEO
ADVERTISEMENT

Vineri, 7 februarie și sâmbătă, 8 februarie, Clujul va fi din nou gazda unei confruntări din lumea tenisului de elită la nivel de echipe naționale, meciul din barajul Fed Cup, competiția rezervată fetelor, dintre România și Rusia.


UPDATE, 8 februarie, ora 15:45/ După ce a pierdut primul set, 5-7, Ana Bogdan a cedat doar trei game-uri în actul secund și a trimis confruntarea cu Ekaterina Alexandrova în decisiv.

ADVERTISEMENT

Ana a câștigat punctul pentru 6-3 după un schimb lungi de mingi, iar momentul în care rusoaica a trimis mingea în fileu a declanșat un adevărat vacarm pe arena din Cluj. Vezi AICI video cu momentul.


UPDATE, 8 februarie, ora 09:49 / Polițiștii au inspectat arena BT din Cluj încă de la prima oră înainte de meciurile decisive ale întîlnirii de Fed Cup dintre România și Rusia. Oamenii de ordine au verificat să nu existe dispozitive care să pună în pericol siguranța celor prezenți în sală.

ADVERTISEMENT


UPDATE, 7 februarie, ora 20:35/ Veronika Kudermetova a oferit prima reacție după ce a pierdut, scor 3-6, 7-6 (5), 1-6, cu Ana Bogdan, meci ce a dus la 1-1 scorul dintre România și Rusia în barajul de calificare la turneul final al FED Cup.

Ana a fost mai puternică, în special în setul decisiv. A fost incredibil de concentrată la fiecare punct, a jucat foarte bine. Nu am simțit că a contat atât de mult prezența suporterilor români. Cel mai mult a contat că Ana a fost foarte bună”, a declarat Kudermetova.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 7 februarie, ora 16:37 / La partida dintre România și Rusia, în tribunele arenei din Cluj, și-a făcut apariția și Dan Petrescu, antrenorul campioanei din Casa Pariurilor Liga 1.

Dan Petrescu, prezent la Fed Cup
Dan Petrescu, prezent la Fed Cup

UPDATE, 7 februarie, ora 16:00/ Emil Boc este prezent la arena BT din Cluj, unde România întâlnelște Rusia pentru un loc în turnul final al FED Cup. Ca și la ediția de anul trecut, primarul municipiului Cluj îndeplinește rolul de lider de galerie, având în „arsenal” o tobă.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 7 februarie, ora 14:11 / Fanii României pregătesc o coregrafie specială pentru meciul cu România. Organizatorii le-au oferit suporterilor tricouri galbene, multe dintre acestea fiind deja puse pe scaunele din sală.


UPDATE, 7 februarie, ora 14:00 / Spectatorii care vin cu maşinile la BT Arena sunt întâmpinaţi de forţe de ordine care efectuează controale la sânge. “Nu sunt amenințări cu vreo bombă, dar controlăm preventiv. Este o competiție internațională foarte importantă”, a declarat un reprezentant al Poliţiei din Cluj.


UPDATE, 5 februarie, ora 21:00. Miercuri seara a avut loc dineul oficial înainte de confruntarea dintre România şi Rusia din Fed Cup. Româncele au luat ochii tuturor la fotografiile de grup realizate la hotelul de lux unde are loc evenimentul. 

LIVE BLOG România - Rusia în barajul Fed Cup. Româncele au strălucit la dineul oficial!
LIVE BLOG România – Rusia în barajul Fed Cup. Româncele au strălucit la dineul oficial!
LIVE BLOG România - Rusia în barajul Fed Cup. Româncele au strălucit la dineul oficial!
LIVE BLOG România – Rusia în barajul Fed Cup. Româncele au strălucit la dineul oficial!
LIVE BLOG România - Rusia în barajul Fed Cup. Româncele au strălucit la dineul oficial!
LIVE BLOG România – Rusia în barajul Fed Cup. Româncele au strălucit la dineul oficial! Sursa foto: Andrei Nourescu
LIVE BLOG România - Rusia în barajul Fed Cup. Româncele au strălucit la dineul oficial! GALERIE FOTO
LIVE BLOG România – Rusia în barajul Fed Cup. Româncele au strălucit la dineul oficial! GALERIE FOTO

LIVE BLOG România – Rusia în barajul Fed Cup

Este o întâlnire extrem de importantă, echipa învingătoare urmând a se califica pentru turneul final ce va avea loc la Budapesta în luna aprilie, în prima ediție după noul format al Fed Cup, un format criticat vehement de mai multe nume grele din tenisul feminin, inclusiv de Simona Halep.

Din păcate, pentru acest meci căpitanul României,   Florin Segărceanu, nu va putea conta pe cele mai bune jucătoare ale noastre. Simona Halep, nr.2 mondial, Irina Begu și Monica Niculescu au anunțat că nu vin, având ca obiectiv anul acesta prezența la JO de la Tokyom, unde Halep țintește o medalie cât mai prețioasă. Mihaela Buzărnescu este în recuperare după o operație la umăr, iar Sorana Cârstea este în conflict cu Federația și nu mai vrea să vină la lot.

românia – rusia în Fed Cup. Căpitanul României, Florin Segărceanu, conștient de misiunea imposibilă în absența Simonei Halep și a altor nume importante din lotul României

Ana Bogdan e noul lider al echipei noastre

În aceste condiții, echipa României este una care are ca lider pe Ana Bogdan, nr. 98 WTA și lângă Raluca Olaru, specialista noastră în proba de dublu au fost aduse, în premieră, trei tinere jucătoare: Irina Bara, nr.160 WTA, Gabriela Ruse, 183 WTA și Jaqueline Cristian, 209 WTA.

Inițial, căpitanul Rusiei, Igor Andreev, miza pe prezența a două nume de top din tenisul feminin, Anastasia Pavliucenkova, sfertfinalistă la Australian Open și veterana Svetlana Kunznețova, dar cele două l-au anunțat în urmă cu câteva zile că nu vor veni.În acest fel lotul Rusiei le cuprinde pe Ekaterina Alexandrova, nr.28 mondial, Anna Blinkova, nr.54, Veronica Kudermetova, nr.40 și Anna Kalinskaya, nr.109, dar aceasta din urmă pentru proba de dublu.

românia – rusia în Fed Cup. Ana Bogdan, locul 98 WTA, e cea mai bine clasată dintre jucătoarele noastre

Florin Segărceanu admite că Rusia e favorită

Florin Segărceanu recunoaște că și așa, fără Pavliucenkova și Kuznețova, Rusia tot pleacă din postura de favorită la calificare, însă spune că fetele nu simt nici o presiune și acest lucru e în avantajul lor, pentru că jucând relaxat pot oferi o replică foarte bună și așa ar putea apărea surprizele.

Ana Bogdan este încântatăpentru faptul că în sfârșit va putea intra pe teren pentru a apăra culorile României și spune că va da absolut totul pentru obținerea unui rezultat bun, ea considerând că echipa României nu trebuie deloc privită ca o victimă încă dinaintea începerii partidelor și că e convinsă că fiecare jucătoare prezentă aici va căuta să profite de marea oportunitate pe care o are și să facă meciul vieții.

Nu am luat niciodată măcar un meci rusoaicelor

George Cosac, președintele FRT, a fost foarte multă vreme optimist în privința faptului că va reuși să o convingă pe Simona Halep să revină asupra deciziei de a nu juca împotriva Rusiei, dar toate eforturile sale au fost sortite eșecului.

România nu a întâlnit niciodată Rusia în această denumire, dar are două precedente, ambele pierdute cu 3-0, din perioada când adversara purta titulatura de URSS. Am pierdut în 1978, la Melbourne, în sferturile de finală ale Grupei Mondiale și în 1986, la Praga, în turul doi al competiției.

românia – rusia în Fed Cup. Ekaterina Alexandrova, locul 28 WTA, e liderul echipei Rusiei

România a fost aproape de finala Fed Cup ediția trecută

La ultima ediție România a produs o mare surpriză în sferturi, la Ostrava, eliminând Cehia chiar la ea acasă, dar a pierdut apoi dramatic, scor 2-3, la Rouen, semifinala cu Franța, după ce Simona Halep a jucat și meciul de dublu, alături de Monica Niculescu, stând mai bine de șase ore pe teren în a doua zi a partidei!

Iată programul complet al meciurilor de baraj, echipele învingătoare calificându-se pentru turneul final de la Budapesta din luna aprilie, acolo unde vor fi deja Ungaria, în calitate de țară organizatoare, Franța și Australia, care au jucat ultima finală după vechiul format și Cehia, care a primit wild card pentru faptul că este naționala feminină cu cele mai multe succese în Fed Cup din ultimii ani.

românia – rusia în Fed Cup. Cu Simona Halep lider România a pierdut dramatic semifinala de anul trecut cu Franța

România – Rusia

SUA – Lituania

Olanda – Belarus

Brazilia – Germania

Spania – Japonia

Elveția – Canada

Belgia – Kazahstan

Slovacia – Marea Britanie

 

ADVERTISEMENT