Fotbal international

Live Blog semifinale baraj EURO 2020. Ştim finalele pentru ultimele patru locuri la turneul final

09.10.2020 | 00:29
Live Blog semifinale baraj EURO 2020 Stim finalele pentru ultimele patru locuri la turneul final
Live Blog semifinale baraj EURO 2020. Program, rezultate, informaţii de ultimă oră. Bulgaria-Ungaria şi Norvegia-Serbia, celelalte capete de afiş. Erling Haaland şi Martin Odergaard, starurile Norvegiei. Foto: VG.no
ADVERTISEMENT

Joi, 8 octombrie este o dată foarte importantă în calendarul pentru EURO 2020, competiţia care trebuia să aibă loc în această vară, dar care din cauza pandemiei de coronavirus a fost mutată pentru vara lui 2021 sub aceeaşi titulatură. În această zi se vor juca toate partidele programate în semifinalele barajelor pe fiecare din cele patru divizii din Liga Naţiunilor.

De altfel, pentru a valoriza la maxim noua competiţie creată UEFA a decis acest scenariu, de a se juca semifinale şi finală pentru un loc din fiecare din cele patru divizii ale Ligii Naţiunilor, ceea ce reprezintă un eveniment notabil, întrucât pentru prima oară naţionale modeste precum Macedonia de Nord, Georgia sau Kosovo ar putea să obţină calificări istorice la un turneu final de asemenea anvergură.

ADVERTISEMENT

Evident, din programul de opt meciuri cel mai important pentru noi este partida de la Reykjavik, Islanda – România, o confruntare grea pentru tricolori împotriva unei echipe experimentate, care şi-a chemat toţi veteranii special pentru acest meci.

Cum arată finalele de baraj pentru EURO 2021

Ungaria – Islanda

Irlanda de Nord – Slovacia

Serbia – Scoţia

Georgia – Macedonia de Nord

Rezultate: 

Scoţia – Israel 0-0 (5-3 după loviturile de la 11 metri)

Bosnia-Herţegovina – Irlanda de Nord 1-1 (3-4 după loviturile de la 11 metri)

Slovacia – Irlanda 0-0 (4-2 după loviturile de la 11 metri)

Norvegia – Serbia 1-2

Islanda – ROMÂNIA 2-1

Macedonia de Nord – Kosovo 2-1

Bulgaria – Ungaria 1-3

Georgia – Belarus 1-0 (Okriashvili 7 pen.) VEZI VIDEO


UPDATE, 8 septembrie, ora 20:57. Georgia este prima echipă calificată în finala de la baraj pentru Euro 2020. Gruzinii s-au impus cu 1-0 pe teren propriu împotriva Belarusului.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 8 septembrie, ora 19:00. Start în confruntările de baraj pentru Euro 2021. Primul meci, Georgia – Belarus


Toate partidele din semifinalele barajelor de calificare la EURO 2020 sunt foarte echilibrate

Însă toate jocurile se anunţă echilibrate, lucru întărit şi de cotele foarte strânse la majoritatea partidelor. Este foarte greu de dat un verdict în privinţa şanselor la calificare, pentru că jucându-se un singur meci trebuie ca ambele echipe să caute să joace la victorie.

ADVERTISEMENT

Cele mai atractive jocuri, prin prisma loturilor si a conotaţiei pentru noi sunt Bulgaria – Ungaria, pentru că de aici se va alege adversarul echipei care va câştiga la Reykjavik şi Norvegia – Serbia, unde marea atracţie sunt cele două vedete dintre fiorduri, Erling Haaland, vârful Borussiei Dortmund şi mijocaşul Martin Odegaard de la Real Madrid.

La Sofia s-ar decide adversarul din finală dacă ne calificăm

La Sofia calculele hârtiei indică naţionala Ungariei ca având prima şansă, însă vecinii de la Sud sunt foarte greu de bătut la ei acasă, chiar dacă valoric lotul Ungariei este superior. Ar urma să jucăm fie la Sofia, fie la Budapesta, dacă trecem de islandezi, finala pentru locul din grupa de EURO 2020.

ADVERTISEMENT

Tinerii frumoşi ai Norvegiei au sedus multă lume prin calitatea evoluţiilor lor la echipe de cluburi, dar la Oslo vine o naţională care are foarte mulţi jucători experimentaţi, obişnuiţi cu orice tip de presiune. Sârbii îl au ca MVP pe mijlocaşul lui Lazio, Serghei Milinkovic.-Savic, însă multă teamă inspiră şi masivul vârf al lui Fulham, Aleksandr Mitrovic.

Georgia, Belarus, Macedonia şi Kosovo vor da o prezenţă exotică la turneul final

Ambele naţionale ale Irlandei sunt implicate în lupta pentru calificare, dar au parte de deplasări foarte grele. Irlanda de Nord merge la Sarajevo, în Bosnia-Herţegovina, unde prezenţa lui Edin Dzeko e o mare ameninţare pentru alb-verzii care fac parte din grupa noastră de Liga Naţiunilor. Irlanda va juca în Slovacia, gazdele apelând la Marek Hamsik, care acum joacă în China, pentru a întări lotul.

Cele mai exotice partide, judecând la rankingul ocupat în ierarhia FIFA şi UEFA, vor avea loc la Tbilisi şi respectiv Skopje. Georgia întâlneşte Belarus, iar Macedonia de Nord pe vecinii de la Kosovo. Apoi va avea loc finala dintre învingătoarele celor două partide.

Programul meciurilor din semifinalele barajelor de calificare la EURO 2020

Joi, 8 octombrie, ora 21:45

ora 19:00 Georgia – Belarus

Macedonia de Nord – Kosovo

Slovacia – Irlanda

Bosnia-Herţegovina – Irlanda de Nord

Norvegia – Serbia

Scoţia – Israel

Bulgaria – Ungaria

Islanda – ROMÂNIA

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: