Fotbal international

Live Blog Serie A etapa a 10-a. Milan, victorie cu emoții. ”Diavolii”, 5 puncte avans. Video

06.12.2020 | 23:29
Live Blog Serie A etapa a 10a Milan victorie cu emotii Diavolii 5 puncte avans Video
ADVERTISEMENT

Etapa a 10-a din Serie A se joacă în acest weekend, pe parcursul a trei zile, începând de sâmbătă, 5 decembrie şi până luni, 7 decembrie, inclusiv, când se joacă Fiorentina – Genoa. Partida vedetă a rundei este derby-ul oraşului Torino.

Juventus – Torino este cunoscut sub denumirea de Il derby della Mole, de la numele unei celebre clădiri din capitala Piemontului şi este cel mai vechi meci intercitadin din fotbalul italian, prima partidă având loc în anul 1907.

ADVERTISEMENT

În ultimii ani diferenţa de valoare dintre cele două echipe a fost netă în favoarea lui Juventus, care a pierdut, cu 2-1, o singură dată din 2000 încoace, în 2015. Următorul pas greşit pentru bianconeri în istoria confruntărilor directe mergând înapoi în tunelul timpului a fost în 1995, an în care s-a consemnat un adevărat eveniment, Torino câştigând ambele meciuri de campionat, 2-1 şi 3-2.

Programul etapei a 10-a din Serie A

Duminică, 6 decembrie

  • Verona – Cagliari 1-1 (Zaccagni 21 / R. Marin 49) – VEZI VIDEO

Min. 49 / Răzvan Marin a egalat pentru Cagliari cu un şut din interiorul careului. Mijlocaşul român este la prima reuşită în campionatul Italiei. VEZI AICI GOLUL

ADVERTISEMENT

  • Parma – Benevento 0-0
  • Roma – Sassuolo 0-0
  • Udinese – Atalanta – meci amânat din cauza ploii și a terenului impracticabil
  • Crotone – Napoli 0-4 (Insigne 31, Lozano 58, Demme 76, Petagna 90+1) – VEZI VIDEO
  • Sampdoria – Milan 1-2 (Ekdal 82 / Kessie 45 pen., Castillejo 77) – VEZI VIDEO

Sâmbătă, 5 decembrie

  • Spezia – Lazio 1-2 (Nzola 64 / Immobile 15, Milinkovic-Savic 33) – VEZI VIDEO
  • Juventus – Torino 2-1 (McKennie 77, Bonucci 89 / N’Koulou 9) – VEZI VIDEO
  • Inter – Bologna 3-1 (Lukaku 16, Hakimi 45, 70 / Vignato 67) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

Luni, 7 decembrie, ora 21:45

  • Fiorentina – Genoa

sa


UPDATE, 6 decembrie, ora 16:45 / Partida Udinese – Atalanta Bergamo a fost amânată din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. Stadionul din Friuli era plin de apă după o ploaie torențială, iar întâlnirea urmează să fie reprogrmată.

sa


Juventus e favorită în derbyul de Torino din etapa a 10-a din Serie A

Juventus-ul lui Andrea Pirlo nu este însă acel metronom care a dominat clar fotbalul din Peninsulă în ultimul deceniu, câştigând lo scudetto an de an până acum. Echipa a pierdut neaşteptat multe puncte cu echipe modeste, exemplu remizele cu nou promovatele Crotone, lanterna roşie şi Benevento.

ADVERTISEMENT

Nu s-a mai întâmplat de foarte multă vreme ca Juve să nu fie pe primul loc, aşa cum se petrece acum, când se află pe locul 4, la nu mai puţin de şase puncte în spatele liderului Milan, cu 17 puncte scoase din patru victorii şi cinci egaluri. E adevărat că alături de Milan e neînvinsă, dar evoluţiile sunt aproape permanent neconvigătoare.

Torino se află pe ultimele locuri

Torino este în situaţie şi mai rea. Deşi beneficiază de prezenţa unor jucători de bună valoare, în frunte cu atacantul naţionalei, Andrea Bellotti, Toro se zbate în zona periculoasă, fiind abia pe locul 18, la retrogradare, cu şase puncte.

Fiind însă vorba de un derby cu o încărcătură emoţională foarte mare şi cu ambiţii uriaşe de ambele părţi nu ar mira pe nimeni ca squadra granata să facă un meci bun şi să pună probleme vecinilor cu mult mai titraţi. Juve are o artilerie grea fenomenală, cu Cristiano Ronaldo, Dybala şi Morata, însă la mijloc lucrurile merg greu.

Milan joacă la Genova, cu Sampdoria

Liderul Milan va merge la Genova pentru meciul cu Sampdoria şi cum rossoneri s-au descurcat foarte bine şi fără zmeul Ibrahimovic au şanse mari să mai culeagă trei puncte de la echipa lui Claudio Ranieri. Vecinii de la Inter joacă acasă cu Bologna şi orice alt rezultat în afara victoriei ar fi o mare surpriză.

Sassuolo şi-a pierdut invincibilitatea în acest sezon etapa trecută, în meciul socotit acasă cu Inter, un sec 0-3, în care, din păcate şi internaţionalul român Vlad Chiricheş, considerat stâlpul apărării neroverde, a fost de nerecunoscut, dându-şi şi un autogol.

Napoli se duce la ultima clasată

Acum merge la Roma, pentru o confruntare cu echipa care poartă numele oraşului şi care vine şi ea după un cutremur de gradul patru la Napoli.

După ce a călcat în picioare Roma Napoli va juca pe terenul ultimei clasate, la Crotone, formaţie care se poate lăuda doar cu acel egal acasă cu Juventus şi încă un 0-0 la Torino, în rest au trecut nouă etape şi tot aşteaptă primul succes în acest sezon, dar greu de crezut că ar putea fi cu Napoli.

ADVERTISEMENT