Fotbal international

LIVE BLOG Serie A etapa a 17-a. Program, rezultate, clasament, informații de ultimă oră. Inter, campioană la sfârșitul anului 2019

LIVE BLOG Serie A etapa a 17a Program rezultate clasament informatii de ultima ora Inter campioana la sfarsitul anului 2019
ADVERTISEMENT

Ultima etapă a acestui an în Serie A începe încă de miercuri, 18 decembrie, cu partida Sampdoria – Juventus și se încheie duminică, 22 decembrie. Inter Milano a terminat anul pe primul loc în Italia cu 42 de puncte, după victoria cu 4-0 în fața lui Genoa, la egalitate cu Juventus, dar cu un golaveraj mai bun.


UPDATE, 22 decembrie, ora 23:42 / Meciurile din etapa 17 din Serie A:

  • Sampdoria – Juventus 1-2
  • Fiorentina – Roma 1-4
  • Udinese – Cagliari 2-1 
  • Inter – Genoa 4-0
  • Torino – SPAL Ferrara 1-2
  • Atalanta – Milan 0-5
  • Parma – Brescia 1-1
  • Lecce – Bologna 2-3 
  • Sassuolo – Napoli 1-2
ADVERTISEMENT

UPDATE, 22 decembrie, ora 15:15/ AC Milan a făcut unul dintre cele mai proaste meciuri din ultimii ani. „Diavolii roșii” au mers la Bergamo cu gândul la o victorie care i-ar fi adus la cinci puncte de locurile de Europa League, dar au fost umiliți de Atalanta, formație calificată în șaisprezecimile Champions League.

Echipa lui Gasperini a deschis scorul după 10 minute, în urma unei acțiuni individuale reușite de Alejandro Gomez, care a stabilit și scorul pauzei. Șocul a venit în partea a doua, când Atalanta a punctat de alte patru ori, prin Mario Pasalic (min. 61), Josep Ilicic (min. 63, 72) și Luis Muriel (min. 83).

ADVERTISEMENT

AC Milan a reușit contraperformanța de a nu trimite niciun șut pe poartă pe toată durata partidei.

După meciul de la Bergamo, Milan a bifat a patra înfrângere la cinci goluri diferență din toată istoria clubului. Precedenta umiliță de acest tip a fost în mai 1998, împotriva celor de la AS Roma.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 21 decembrie, ora 15:07 / În urma partidei pierdute de Fiorentina pe teren propriu cu AS Roma, 1-4, Vincenzo Montella, tehnicianul „violei” a fost demis din poziția de antrenor al echipei.

Montella a preluat echipa pe 10 aprilie, iar la ultimele trei formații pe care le-a antrenat (Sevilla, AC Milan și Sampdoria) nu a reușit să reziste un sezon.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 18 decembrie, ora 21:53 / Juventus a învins la Genoa pe Sampdoria, scor 2-1, și a revenit pe locul 1 în Serie A până la duelul dintre Inter și Genoa de sâmbătă. Dybala și Ronaldo au marcat golurile ”Bătrânei Doamne”.


UPDATE, 18 decembrie, ora 20:53 / Starul portughez al celor de la Juventus, Cristiano Ronaldo, a marcat un gol de pe altă planetă în deplasarea ”Bătrânei Doamne” cu Sampdoria. În minutul 45, lusitanul a adus avantajul pentru echipa lui Sarri cu o detentă incredibilă. Practic, ”CR7” a zburat peste apărătorii gazdelor.


UPDATE, 18 decembrie, ora 19:55 / A început meciul Sampdoria – Juventus.


LIVE BLOG Serie A etapa a 17-a

Așadar, miercuri, 18 decembrie, de la ora 20:00 Cristiano Ronaldo și compania își vor lua la revedere de la tifosi pe stadionul Marassi din Genova, acolo unde vor întâlni formația pregătită de Claudio Ranieri, o echipă care tocmai a reușit să scoată trei puncte din derbyul cu Genoa și a săltat astfel pe locul 16, în afara celor trei poziții retrogradabile, dar pericolul rămâne.

Evident, Juventus este clar favorită și pentru genovezi dacă ar reuși un egal ar fi perfect. Inter are meci acasă sâmbătă exact cu a doua echipă din Genova. Genoa este însă în situație disperată, iar portarul Ionuț Radu va juca tocmai împotriva echipei care l-a vândut la Genoa în vară. Aici chiar că orice alt rezultat în afara succesului lui Inter ar fi de domeniul miracolului.

Fiorentina – Roma, un meci în care totul e posibil

Vineri se joacă Fiorentina – Roma, un meci în care se poate întâmpla orice. Toscanii au smuls, fantastic, în ultimele momente, un punct lui Inter în ultima etapă și speră să reușească măcar un egal și în acest joc. Roma a arătat multe fluctuații de formă, așa că totul e posibil în acest meci.

Învinsă absolut incredibil de Lazio chiar în Sardinia, după ce avea 1-0 în minutul 92, Cagliari se deplasează la Udine, unde gazdele sunt în foame de puncte. Însă sarzii chiar alcătuiesc o echipă bine pusă la punct și vor face viață grea friulanilor, așa încât oaspeții se pot întoarce măcar cu un egal.

Chiricheș nu poate juca împotriva fostei sale echipe

Atalanta – AC Milan este un alt joc foarte interesant al ultimei etape din 2019, o partidă a regiunii Lombardia, care merită toată atenția. Atalanta a reușit o calificare senzațională după ultimele două meciuri din grupe în optimile de finală ale Champions League, dar acum trebuie să se ocupe și de campionat, pentru a rămâne în zona europeană. Milan e o echipă care are mari lacune, dovadă ultimul 0-0 acasă cu Sassuolo.

La Reggio Emilia, acolo unde joacă partidele de acasă Sassuolo, va veni Napoli, care la primul meci cu Gennaro Gattuso pe bancă a pornit cu stângul, 1-2 acasă cu Parma. Din păcate Vlad Chiricheș, transferat în vară de Sassuolo de la Napoli, nu e nici acum refăcut și nu va putea evolua împotriva fostei lui echipe.

Programul etapei a 17-a din Serie A

Miercuri, 18 decembrie, ora 20:00

Sampdoria – Juventus

Vineri, 20 decembrie, ora 21:45

Fiorentina – Roma

Sâmbătă, 21 decembrie

ora 16:00 Udinese – Cagliari

ora 19:00 Inter – Genoa

ora 21:45 Torino – SPAL Ferrara

Duminică, 22 decembrie, ora 16:00

ora 13:30 Atalanta – Milan

Parma – Brescia

Lecce – Bologna

ora 21:45 Sassuolo – Napoli

ADVERTISEMENT