Fotbal international

Live Blog Serie A etapa a 17-a. Juventus, victorie chinuită cu Sassuolo. Chiricheș a greșit la un gol. Video

10.01.2021 | 23:32
Live Blog Serie A etapa a 17a Juventus victorie chinuita cu Sassuolo Chiriches a gresit la un gol Video
ADVERTISEMENT

Serie A merge în ritm alert, cu meciuri la interval scurt de timp. Au avut loc deja primele două etape din 2021 şi la numai trei zile de la ultima rundă iată că în weekend se joacă etapa a 17-a penultima din turul campionatului.

Un campionat care pare a readuce în lupta pentru titlu, alături de cele două grupări din Milano şi pe câştigătoarea ultimelor nouă ediţii, Juventus, după succesul clar al bianconerilor pe San Siro, 3-1 cu Milan. Juve va juca peste puţin timp din nou pe acelaşi stadion, dar atunci adversară îi va fi Inter.

ADVERTISEMENT

Până atunci situaţia din fruntea clasamentului a rămas neschimbată. Şi asta pentru că deşi diavolul milanez a fost exorcizat pentru prima dată după zece luni şi 27 de meciuri fără eşec urmăritoarea Inter nu a putut profita, deşi era la un singur punct în spate, pentru că a capotat la rândul ei la Genova, în faţa Sampdoriei.

Programul etapei a 17-a din Serie A

Duminică, 10 ianuarie

AS Roma – Inter 2-2 (Pellegrini 17, Mancini 86 / Skriniar 56, Hakimi 63)

Echipele de start pentru AS Roma – Inter


Verona – Crotone 2-1 (Kalinic 17, Dimarco 25 / Messias 55)

Parma – Lazio 0-1 (L. Alberto 55)


Valentin Mihăilă a rezervă la Parma şi a intrat în minutul 75, în timp ce Radu Ştefan a fost titular la Lazio

ADVERTISEMENT

Udinese – Napoli 1-2 (Lasagna 28 / Insigne 15, Bakayoko 90)

Fiorentina – Cagliari 1-0 (Vlahovic 72) – Răzvan Marin a fost integralist la oaspeţi

Juventus – Sassuolo 3-1 (Danilo 50, Ramsey 82, Ronaldo 90+2 / Defrel 58)

JUV

Vlad Chiricheș e titular la Sassuolo, în timp ce Radu Drăgușin e rezervă la Juventus

Sâmbătă, 9 ianuarie

Benevento – Atalanta 1-4 (Sau 50 / Ilicic 31, Toloi 70, Zapata 71, Muriel 86)

Genoa – Bologna 2-0 (Zajc 44, Destro 55)

Milan – Torino 2-0 (Rafael Leao 25, Kessie 36 pen.)

mil

Luni, 11 ianuarie

Spezia – Sampdoria 2-1 (Terzi 20, Nzola 60 / Candreva 24)

sa


Chiricheș l-a înfuriat pe Ronaldo

UPDATE, 10 ianuarie, ora 23:22 / Fundașul echipei Sassuolo, Vlad Chiricheș, a făcut un meci foarte bun în fața campioanei en-titre Juventus Torino și l-a scos din sărite pe starul Cristiano Ronaldo cu intervențiile sale exacte.

La mijlocul primei reprize, portughezul a încercat să treacă în viteză de căpitanul naționalei României și să șuteze la poartă, dar Chiricheș l-a bloca cu o alunecare la sacrificiu. Mai mult, mingea a ieșit în afara terenului din Ronaldo și portughezul a avut o ieșire nervoasă dând cu palmele în gazon.

ADVERTISEMENT

Live Blog Serie A etapa a 17-a


Milan joacă acasă cu Torino în etapa a 17-a din Serie A

Milan are urgentă nevoie să revină la ritmul de până la meciul cu Juventus şi are o excelentă oportunitate de a-şi păstra şefia, pentru că joacă acasă cu Torino, o formaţie aflată în zona retrogradării. Şansele la victorie sunt amplificate de anunţul veştii aşteptate de fani de mai multă vreme. Revine pe teren golgeterul suedez de 39 de ani, Zlatan Ibrahimovic.

Mult mai dificilă se anunţă situaţia pentru Inter, care are parte de o deplasare cu adevărat foarte dură, pe Olimpico, unde va întâlni pe Roma, aflată pe locul 3. Antonio Conte poate fi bucuros pentru faptul că omul său de gol, belgianul Lukaku, revine în echipă după problema avută înainte de partida de la Genova.

ADVERTISEMENT

Vali Mihăilă, anunţat pentru prima dată titular la Parma

Roma pare a fi găsit în spaniolul David Mayoral acel jucător complet în 30 de metri de poarta adversă, capabil să intre în combinaţii rapide, să pătrundă în forţă, destabilizând defensivele adverse. Mayoral a fost omul meciului la Crotone.

La Parma s-ar putea să avem parte de un duel românesc. Asta pentru că în premieră în acest sezon Gazzetta dello Sport îl anunţă pe Vali Mihăilă în echipa de start a meciului de acasă cu Lazio. În schimb, evoluţiile mai puţin sigure din partidele anterioare ale lui Ştefan Radu l-au trimis pe bancă la meciul cu Fiorentina şi se pare că aşa va continua şi la Parma.

Juventus, asalt asupra echipei lui Vlad Chiricheş

Juventus are două victorii la rând, acasă cu Udinese şi pe terenul liderului Milan şi pare a începe să capete cadenţa care să îi permită să conteze în calculele pentru scudetto. Acum vine în vizită Sassuolo, o echipă eminamente ofensivă, care poate pune probleme oriunde, însă Cristiano Ronaldo şi compania vor să continue seria pozitivă.

Cagliari, echipa lui Răzvan Marin, a luat-o rău la vale şi urmează deplasarea de la Florenţa. Românul a fost criticat pentru jocul său, presa peninsulară fiind surprinsă că rămâne piesă fixă în schema lui Eusebio di Francesco.

ADVERTISEMENT