Fotbal international

LIVE BLOG Serie A etapa a 2-a. Program, rezultate, clasament, informaţii de ultimă oră. Ionuț Radu, pasă decisivă pentru Genoa! Lukaku o salvează pe Inter. VIDEO

LIVE BLOG Serie A etapa a 2a Program rezultate clasament informatii de ultima ora Ionut Radu pasa decisiva pentru Genoa Lukaku o salveaza pe Inter VIDEO

Etapa a 2-a din Serie A se va juca pe parcursul a doar trei zile, fără meci la începutul săptămânii viitoare, în ziua de luni, pentru că selecţionerul Roberto Mancini are de pregătit următoarea rundă a echipei naţionale în preliminariile Euro 2020. Aşadar, vineri, 30 august, cu meciul Bologna – SPAL Ferrara, sâmbătă, 31 august, două jocuri şi cea mai mare parte a etapei duminică, 1 septembrie, dar deja o rundă cu două meciuri de foc: sâmbătă, Juventus – Napoli şi duminică arde capitala la confruntarea Lazio – Roma.


UPDATE, 2 septembrie, ora 00:07 / Ionuț Radu a reușit pasă decisivă la golul marcat de Kouame în meciul Genoa – Fiorentina 2-1. Portarul român a prins o minge centrată și a repus-o imediat în joc printr-o degajare precisă la Kouame. Acesta a făcut o preluare de senzație, iar apoi a înscris cu un șut din marginea carelui mare.

Toare rezultatele de duminică seară:

Atalanta – Torino 2-3

Cagliari – Inter 1-2

Genoa – Fiorentina 2-1

Lecce – Verona 0-1 (Benzar a jucat în primele 59 de minute la gazde)

Sassuolo – Sampdoria 4-1

Udinese – Parma 1-3


UPDATE: 1 septembrie, ora 16:50: Liga Profesionistă din Italia a decis să ofere fiecărui laureat al sezonului trecut câte o insignă pe care să o poarte pe tricoul de joc. Au primit aceste însemne cel mai bun portar, Samir Handanovic de la Inter, cel mai bun fundaş, Kalidou Koulibaly de la Napoli, cel mai bun mijlocaş, Sergej Milinkovic-Savic de la Lazio, cel mai bun atacant, Fabio Quagliarella, de la Sampdoria, care a ieşit şi golgeterul Serie A, Nicolo Zaniolo, cel mai bun tânăr jucător, de la Roma şi vedeta lui Juventus, Cristiano Ronaldo, MVP-ul Serie A. Portughezul a anunţat însă că nu va purta această insignă. A motivat decizia prin faptul că nu doreşte să fie considerat mai presus de coechipierii săi.

LIVE BLOG Serie A 2019. Aşa arată insigna concepută de Ligă pentru premianţii sezonului trecut

UPDATE, 31 august, ora 23:42 / Juventus a învins Napoli, scor 4-3, în derby-ul etapei a doua din Serie A, un adevărat thriller. Torinezii au condus cu 3-0 prin golurile marcate de Danilo (16), Higuain (19) și Ronaldo (62), dar Napoli a revenit cu reușitele lui Manolas (66), Lozano (68) și Di Lorenzo (81). Jocul a fost decis la ultima fază de autogolul lui Koulibaly (90+2).


UPDATE 31 august, ora 23:28 / Derby-ul etapei din Serie A, Juventus – Napoli, e în plină desfășurare. Gazdele au condus cu 2-0 la pauză, după golurile marcate de Danilo și Higuain. Juventus a avut 3-0 după ce și Ronaldo a punctat în partea secundă, însă Napoli a revenit în joc prin golurile lui Manolas și Lozano. Di Lorenzo a egalat la 3 în minutul 81.


UPDATE 31 august, ora 20:55 / AC Milan a obținut prima victorie în noul sezon de Serie A. Milanezii au câștigat pe „San Siro” cu 1-0 în fața Bresciei. Unicul gol al partidei a fost înscris de Hakan Calhanoglu.


LIVE BLOG Serie A etapa a 2-a

Poate că aceste meciuri vin prea repede, la Juventus – Napoli testându-se două candidate la titlu iar în derby capitolin se va vedea ce poate Roma sub bagheta fostului antrenor de la Şahtior Doneţk, Paulo Fonseca, pentru că Lazio este cu acelaşi Simone Inzaghi, la al treilea sezon pe bancă. Şi dacă la Juventus -.Napoli şanse pentru Vlad Chiricheş de a intra pe teren sunt undeva înspre zero, în derbyul Romei vom avea, ca de obicei, în ultimele 12 sezoane, un reprezentant, pe Ştefan Radu.

Juventus intră în meciul cu Napoli fără antrenorul principal, Maurizio Sarri, cel care a ghidat timp de trei sezoane gruparea de la poalele Vezuviului şi care pe atunci nu mai contenea să atace pe torinezi pentru tot felul de ajutoare pe care le-ar fi primit de la arbitri. Acum Sarri a ajuns la Torino, ceea ce pentru fanii lui Napoli se numeşte înaltă trădare, dar nu va fi pe bancă ca urmare a unei foarte serioase pneumonii, care l-a împiedicat să se afle lângă echipă şi la Parma, în runda inaugurală. O adoua problemă pentru bianconeri va fi pierderea cel puţin până la sfârşitul acestui an a lui Giorgio Chiellini, veteranul apărării, cu ruptură de ligamente la genunchi.

Live blog Serie A. Antrenorul lui Napoli e încrezător în forţa echipei sale

Napoli şi-a luat atacanţi

Napoli a făcut puţine achiziţii, dar cea mai importantă ar trebui să fie grecul Manolas în apărare, lângă uriaşul Koulibaly, însă judecând după faptul că echipa, chiar dacă a învins la Florenţa cu 4-3 a primit trei goluri se pare că mai e ceva de lucru la sudarea acestui cuplu. În ultimele zile Napoli a reuşit şi două lovituri în atac, aducându-i pe mexicanul Lozano de la PSV Eindhoven şi pe spaniolul Fernando Llorente.

Live blog Serie A. Deja e ora derbyului roman, care înseamnă şi o confruntare între bomberi: Immobile – Dzeko

Lazio a făcut spectacol în primul joc la Genova, un 3-0 foarte clar pe terenul Sampdoriei şi pare a avea un lot echilibrat, care are consistenţă în toate compartimentele. Şi Roma are de lucrat în apărare, unde pierderea lui Manolas e evidentă, iar începutul, 3-3 acasă cu Genoa, nu e tocmai ceea ce şi-au dorit suporterii. Important este că a rămas bosniacul Dzeko în atac şi că a venit acum câteva zile englezul Smalling să acopere golul lăsat de Manolas în centrul apărării.

Programul etapei a 2-a din Serie A

Vineri, 30 august, ora 21:45

Bologna – SPAL Ferrara 1-0 (Soriano 90+4)

Sâmbătă, 31 august

ora 19:00 Milan – Brescia

ora 21:45 Juventus – Napoli

Duminică, 1 septembrie, ora 21:45

ora 19:00 Lazio – Roma

Genoa – Fiorentina

Lecce – Verona

Udinese – Parma

Cagliari – Inter

Atalanta – Torino

Sassuolo – Sampdoria