Fotbal international

Live Blog Serie A etapa a 23-a. Cristiano Ronaldo, „dublă” fabuloasă contra lui Crotone. Video. Clasamentul actualizat

22.02.2021 | 23:12
Live Blog Serie A etapa a 23a Cristiano Ronaldo dubla fabuloasa contra lui Crotone Video Clasamentul actualizat
ADVERTISEMENT

Etapa a 23-a din Serie A a început vineri, 19 februarie şi s-a încheiat luni, 22 februarie. Etapa a fost dominată categoric de celebrul Il Derby della Madonnina, războiul rivalelor din Milano, încheiat cu scorul de 3-0 pentru elevii lui Antonio Conte. Juventus a încheiat etapa cu o victorie cu 3-0 contra lui Crotone.

Programul etapei a 23-a din Serie A

Luni, 22 februarie, ora 21:45

Juventus – Crotone 3-0 (Ronaldo 38, 45+1, McKennie 66)

Duminică, 21 februarie

Milan – Inter 0-3 (Martinez 5, 57, Lukaku 65)

Atalanta – Napoli 4-2 (Zapata 52, Gosens 64, Muriel 71, Romero 79 / Zielinski 58, Maehle 76 autogol)

ADVERTISEMENT

Benevento – Roma 0-0

Parma – Udinese 2-2 (Cornelius 4, Kucka 32 / Okaka 63, Nuytinck) / Dennis Man este rezervă la Parma

Min 66: Dennis Man a fost introdus pe teren în locul lui Karamouh

Min 31: Valentin Mihăilă a scos lovitura de la 11 metri din care Kucka a marcat al doilea gol al meciului.

ADVERTISEMENT

Vineri, 19 februarie

Fiorentina – Spezia 3-0 (Vlahovic 51, Castrovilli 65, Eysseric 83)

Cagliari – Torino 0-1 (Bremer 77)

cag

Sâmbătă, 20 februarie

Lazio – Sampdoria 1-0 (Luis Alberto 24)

Genoa – Verona 2-2 (Shomurodov 49, Badelj 90+4 / Ilic 17, Faraoni 61)

Sassuolo – Bologna 1-1 (Caputo 53 / Soriano 17)


Cagliari l-a demis pe Eusebio Di Francesco

UPDATE, 22 februarie, ora 16:13 / Mijlocașul Răzvan Marin a rămas fără antrenor, după ce conducerea clubului Cagliari a decis să-l demită din funcție pe Eusebio Di Francesco, după ce sarzii au ajuns pe loc de retrogradare.

Pe lângă Di Francesco, cel care a insistat pentru aducerea internaționalului român, au părăsit clubul și colaboratorii acestuia Francesco Calzona, Stefano Romano, Giancarlo Marini, Nicandro Vizoco și Gianmaria Palumbo.

ADVERTISEMENT

Potrivit presei din Italia, cele mai mari șanse la banca lui Cagliari le are Leonardo Semplici (53 de ani), cel care a pregătit-o ultima oară pe Spal, în perioada 2014-2020.


Chivu prefațează Derby della Madonnina

UPDATE, 19 februarie, ora 18:00 / Fostul căpitan al naționalei României, Cristian Chivu, este unul dintre jucătorii care au prefațat marele derby al Italiei dintre Milan și Inter.

ADVERTISEMENT

”Sunt derby-uri pe care le uiţi imediat. Şi altele pe care le ţii minte pentru totdeauna”, a spus fostul fundaș român care a jucat timp de șapte ani pentru interiști. În clipul creat de Inter mai apar şi alte nume mari ale clubului precum Giuseppe Bergomi, Maicon sau Giuseppe Baresi.


Evident, presa italiană din această săptămână alocă spaţii uriaşe derbyului, pentru că într-adevăr cele două mari rivale din oraşul Domului sunt echipele cele mai autorizate şi ca număr de puncte şi ca joc să ducă această luptă pentru scudetto. În care, după eşecul de la Napoli, Juventus nu se mai poate amesteca.

Multă vreme Milan s-a aflat în fruntea clasamentului şi în două rânduri, când rossonerii au pierdut puncte Inter nu a fost capabilă să profite, rămânând însă agăţată în plasa liderului. Finalmente, la a treia încercare echipa lui Antonio Conte a reuşit să dea la o parte vecina, după ce Milan a pierdut etapa trecută, absolut neaşteptat, pe terenul Speziei, iar Inter a dovedit acasă pe Lazio cu 3-1.

Nu sunt absenţe majore la Milan – Inter, derby-ul etapei a 23-a în Serie A

Nu constează în nici un fel faptul că partida va avea pe Milan echipă gazdă decât ca denumire a stadionului pe care se va juca meciul duminică, la ora 16:00, de teama unor posibile conflicte între suporteri în apropierea stadionului sau în oraş. Aşadar se va juca pe San Siro, denumirea pe care o capătă arena din Milano când rossonerii sunt gazde.

Cei doi antrenori, Antonio Conte şi respectiv Stefano Pioli, pot fi foarte mulţumiţi că nu au decât un singur jucător sub semnul întrebării: Vidal la Inter şi Brahim Diaz la Milan. Asta înseamnă că pot trimite pe teren cele mai bune distribuţii, cu tandemul ucigător la Inter Lukaku – Lautaro Martinez şi cu mereu tânărul Zlatan Ibrahimovic, la cei 39 de ani ai săi.

Va fi un nou episod al conflictului Lukaku – Ibrahimovic?

Va fi de urmărit ce se va mai întâmpla între Romelo Lukaku şi Zlatan Ibrahimovic, după gravul incident petrecut între cei doi la ultimul meci din Cupa Italiei, când din ambele părţi au zburat cuvinte grele, insulte care arată că există de multă vreme o relaţie tensionată, mai precis de pe vremea când au fost puţin timp coechipieri la Manchester United.

Pentru Juventus se anunţă o partidă gen formalitate pe teren propriu în faţa ultimei clasate Crotone. Şi Roma porneşte favorită în faţa lui Benevento, chiar dacă meciul se va juca pe terenul echipei nou promovate, antrenate de Filippo Inzaghi. O altă echipă care poate câştiga acasă, pentru a nu se îndepărta de zona Champions e Lazio, deşi o partidă cu Sampdoria nu e tocmai un antrenament.

Vali Mihăilă, anunţat titular în Parma – Udinese

Atalanta – Napoli ar fi al doilea meci important al acestei etape, aflându-se faţă în faţă două echipe cu aspiraţii la locul 4, ultimul de Champions League. Cele două s-au mai întâlnit în semifinalele Cupei Italiei, câştig de cauză având echipa din Bergamo, care va juca pentru trofeu cu Juventus.

În privinţa românilor buletinul arată astfel: Ştefan Radu este incert la Lazio pentru meciul cu Sampdoria, aceeaşi situaţie având şi Vlad Chiricheş la Sassuolo – Bologna. Sunt anunţaţi titulari de către Gazzetta dello Sport Răzvan Marin la un meci cheie din zona retrogradării, Cagliari – Torino şi pentru prima dată de la revenirea antrenorului Roberto d’Aversa, fostul atacant al Craiovei, Valentin Mihăilă, în timp ce Dennis Man se va afla pe bancă.

ADVERTISEMENT