Fotbal international

Live Blog Serie A, etapa a 24-a. AC Milan rămâne în lupta la titlu după victoria din derby-ul cu AS Roma

28.02.2021 | 22:57
Live Blog Serie A etapa a 24a AC Milan ramane in lupta la titlu dupa victoria din derbyul cu AS Roma
ADVERTISEMENT

Și Serie A are în acest weekend o nouă etapă de campionat. Cea cu numărul 24, ceea ce înseamnă că mai rămân încă 14 până se va cunoaște numele echipei care va stopa hegemonia lui Juventus. Ceea ce chiar este o performanță.

Programul etapei a 24-a din Serie A

Duminică, 28 februarie

  • AS Roma – AC Milan 1-2 (Veretout 50 / Kessie 43 pen., Rebic 58)

AC Milan a marcat de două ori în primele zece minute, dar ambele reușite au fost anulate pe motiv de offside.

ADVERTISEMENT

  • Napoli – Benevento 2-0 (Mertens 34, Politano 66)
  • Sampdoria – Atalanta 0-2 (Malinovsky 41, Gosens 70)
  • Udinese – Fiorentina 1-0 (Nesterovski 86)
  • Crotone – Cagliari 0-2 (Pavoletti 57, Joao Pedro 60 pen.)
  • Răzvan Marin a fost integralist la Cagliari, în timp ce Denis Drăguș nu a fost în lot la Crotone
  • Inter – Genoa 3-0 (Lukaku 1, Darmian 69, Alexis Sanchez 80)
  • Ionuț Radu a fost rezervă la Inter

Sâmbătă, 27 februarie

  • Verona – Juventus 1-1 (Barak 77 / Ronaldo 49)

  • Bologna – Lazio 2-0 (Mbaye 19, Sansone 64)

În minutul 17, Lazio a ratat un penalty prin Immobile.


  • Spezia – Parma 2-2 (Gyasi 52, 72 / Karamoh 17, Hernani 25)

La fel ca și în runda precedentă cu Udinese, Parma a avut 2-0 la Spezia, dar s-a văzut egalată de gazde. Valentin Mihăilă a fost titular la oaspeți și a evoluat până în minutul 79, când a fost înlocuit de Dennis Man.

ADVERTISEMENT

spe

  • Partida AC Torino – Sassuolo se va disputa pe 17 martie.


Willian l-a pus la zid pe Antonio Conte

UPDATE, 28 februarie, ora 13:12 / Antrenorul echipei Inter Milano, Antonio Conte, este criticat vehement de mijlocașul brazilian Willian, care i-a fost elev în perioada când se afla la Chelsea Londra.

”Este un mare antrenor, are idei, lucrează mult tactic, chiar și la nivel defensiv. Cred că nu se poate spune nimic despre modul în care lucrează pe teren. Într-adevăr, este un tip care lucrează foarte mult, este un antrenor grozav.

ADVERTISEMENT

Problema pe care o avea era cum să gestioneze grupul… Asta îi lipsea. De aceea a ajuns să aibă atât de multe probleme cu mai mulți jucători, inclusiv cu mine. Cred că încă nu a putut înțelege că are atât de mulți jucători diferiți, din diferite națiuni, jucători considerați vedete, jucători importanți și pentru club”, a spus Willian într-un interviu în presa braziliană.


Pirlo se plânge de lipsa experienței a jucătorilor

UPDATE, 28 februarie, ora 10:13 / Antrenorul echipei Juventus Torino, Andrea Pirlo, s-a plâns după remiza cu Verona de numeroasele absențe din lot și de lipsa de experiență a unor jucători tineri.

ADVERTISEMENT

”E dezamăgitor, mai ales că știam că va fi un meci greu, de luptă. Am reușit să conducem, aceasta fiind partea cea mai dificilă, dar nu am reușit să ne menținem în față. E vorba de mici detalii pe care, din nefericire, jucătorii tineri nu le înțeleg.

Când conduci trebuie să faci tot ce e posibil să rămâi în față și să câștigi. Ne-au lipsit mulți jucători cu experiență, iar cei tineri nu și-au dat seama de modul în care se va derula jocul. Le-am cerut lui Cristiano Ronaldo și Alex Sandro să vorbească, să strige, pentru a-și face vocea auzită”, a declarat Pirlo.


Inter, favorita la titlu a specialiștilor

După ce „diavolul” milanez a arătat că nu are totuși anvergura unui alergător de cursă lungă, cedând șefia după două eșecuri consecutive vecinilor de la Inter, opinia generală în Peninsulă este că echipa lui Antonio Conte va fi cea care se va putea lăuda pentru faptul că a oprit monopolul lui Juventus.

Specialiștii apreciază că eliminarea din cupele europene a fost o lovitură financiară dură pentru Inter, dar și un mare avantaj pentru a da asaltul la fotoliul de lider, ceea ce a reușit după ce AC Milan a pierdut, neașteptat, pentru prima oară afară, la Spezia, iar runda următoare a tranșat categoric duelul direct cu 3-0.

Acum, tot ceea ce trebuie pentru Inter este să își păstreze concentrarea și angajamentul total la fiecare meci, să nu se considere deja cu sacii în căruță, chiar dacă Milan dă evidente semne de oboseală și să aibă același randament de excepție al tandemului Romelo Lukaku – Lautaro Martinez în atac.

Inter va primi vizita celor de la Genoa, un meci lejer la prima impresie, dar care necesită atenție, pentru că „Grifonul” a urcat până pe locul 11, după opt meciuri fără eșec! Din fericire pentru Antonio Conte nu sunt probleme de lot și poate trimite pe teren cel mai bun unsprezece.

AS Roma, cu absențe importante la meciul cu AC Milan

Inter are acum avans de patru puncte față de concitadina AC Milan, dar l-ar putea mări la capătul acestei runde, pentru că „rossonerii” au meci foarte greu pe Olimpico din Roma cu echipa care poartă numele orașului. Singura problemă este că Roma are câteva probleme de lot, Smalling, Cristante, Ibanez fiind out. Rău este și existența conflictului dintre antrenorul Paulo Fonseca și golgeterul bosniac Edin Dzeko, trecut pe banca de rezerve.

Campioana ultimelor nouă sezoane, Juventus, are și ea parte de o deplasare dificilă în orașul îndrăgostiților, la Verona, echipă greu de doborât pe teren propriu. Juve are și probleme importante în lot, cu Arthur, Cuadrado, Bonucci, Chiellini și Dybala out, ceea ce înseamnă că în apărare sunt mari șanse să vedem trei puști talentați, dar care nu a mai jucat niciodată împreună: de Ligt, Demiral și DRĂGUȘIN, dat titular în Gazzetta dello Sport.

Mihăilă și Răzvan Marin sunt anunțați titulari, Dennis Man doar rezervă

Pentru că am ajuns la capitolul români Parma, care e cu picior în Serie B, trebuie să meargă la Spezia cu obiectivul clar de a forța cele trei puncte, singurele care ar mai putea aduce o rază de speranță. Fostul craiovean Mihăilă este anunțat în echipa de start, dar Dennis Man nu a reușit încă să convingă și va începe din nou de pe banca de rezerve.

O altă echipă cu cuțitul la os este Cagliari, care se duce exact la ultima clasată, Crotone, într-un război disperat al punctelor. Sarzii vor fi la primul meci cu noul antrenor, Leonardo Semplici, și internaționalul român Răzvan Marin continuă să fie anunțat ca titular, după ce nu a lipsit la nici un meci de sub comanda predecesorului Eusebio di Francesco.

ADVERTISEMENT