Fotbal international

Live Blog Serie A, etapa a 25-a. Inter se distanțează în clasament după victoria de la Parma

04.03.2021 | 23:14
Live Blog Serie A etapa a 25a Inter se distanteaza in clasament dupa victoria de la Parma
ADVERTISEMENT

Răzvan Marin a ieşit în evidenţă în etapa a 25-a din Serie A, după ce a pasat decisiv la golul marcat de Rugani, singurul din meciul Cagliari – Bologna. AC Milan a obţinut o remiză în extremis, cu un gol la ultima fază. Inter a câștigat la Parma și s-a distanțat în clasament.

Programul etapei a 25-a din Serie A

Joi, 4 martie

  • Parma – Inter 1-2 (Hernani 70 / A. Sanchez 54, 62) – VEZI VIDEO

Dennis Man este titular la Parma, în premieră de când s-a transferat de la FCSB. Valentin Mihăilă (Parma) și Ionuț Radu (Inter) sunt rezerve.

ADVERTISEMENT

Min. 27: Dennis Man se ciocnește dur de Bastoni și are nevoie de îngrijiri medicale. Pare ușor comoționat, dar continuă meciul. După acest incident, până la finalul primei reprize, a ieșit de trei ori la margine pentru a fi consultat de medici.

Min. 32: Hakimi face o cursă senzațională pe dreapta, pătrunde în careu, centrează pe 6 metri, de unde Erikssen nu poate înscrie cu poarta goală în față.

ADVERTISEMENT

Min. 34: Skriniar a șutat din  cinci metri, dar Sepe a respins!

Min. 38: Șutul lui Lukaku a fost respins cu piciorul de Sepe.

Min. 45: Dennis Man ratează prima ocazie a gazdelor, lovitura sa de cap, pe spate, din interiorul careului, trecând puțin pe lângă bară.

Min. 46: Dennis Man nu a mai putut continua meciul după accidentarea suferită în prima repriză și a fost înlocuit la pauză cu Valentin Mihăilă.

ADVERTISEMENT

Min. 54: GOL Inter! Alexis Sanchez primește norocos o minge, șutează puternic din interiorul careului, Sepe respinge, mingea se duce spre poartă, Gagliolo o degajează, dar balonul a trecut de linia porții și centralul a validat reușita.

Min. 62: GOL Inter! Cursă extraordinară a lui Lukaku, belgianul îl lasă singur cu portarul pe Alexis Sanchez, iar chilianul reușește dubla.

ADVERTISEMENT

Min. 71: GOL Parma! Hernani reduce din diferență cu un șut puternic din interiorul careului.

Miercuri, 3 martie

  • Sassuolo – Napoli 3-3 (Berardi 34, 45, Caputo 90+4 / Zielinski 38, Di Lorenzo 72, Insigne 89)
  • AC Milan – Udinese 1-1 (Kessie 90+7 / Becao 68) / Ciprian Tătăruşanu a fost rezervă neutilizată
  • Atalanta – Crotone 5-1 (Gosens 12, Palomino 48, Muriel 50, Ilicic 58, Miranchuk 85 / Simy 23) / Denis Drăguş a fost rezervă neutilizată
  • Benevento – Verona 0-3 (Faraoni 25, Foulon 34-autogol, Lasagna 50)
  • Cagliari – Bologna 1-0 (Rugani 20) / Răzvan Marin a fost titular la gazde şi a jucat 79 de minute

Min. 20 / Rugani a deschis scorul după ce Răzvan Marin a centrat perfect din corner


  • Fiorentina – AS Roma 1-2 (Veretout 60-autogol / Spinazzola 49, Diawara 90)
  • Genoa – Sampdoria 1-1 (Zappacosta 53 / Tonelli 77)

Marți, 2 martie

  • Juventus – Spezia 3-0 (Morata 65, Chiesa 71, Ronaldo 89)

Echipele de start: 

  • Partida Lazio – Torino a fost amânată


Răzvan Marin, printre cei mai buni jucători de la Cagliari

UPDATE, 4 martie, ora 09:05 / Pe lângă pasa de gol care a adus victoria echipei Cagliari în meciul cu Bologna, mijlocașul Răzvan Marin a avut o prestație solidă și a fost remarcatul presei italiene.

”Crește din ce în ce mai mult, aleargă mulți kilometri și este eficient la cornerele pe care le execută. Unul dintre ele a dus la golul victoriei”, a scris Gazzetta dello Sport, care i-a acordat nota 7 internaționalului român, a doua cea mai mare din meci, după cea obținută de coechipierul Nahitan Nandez (7,5).


Inter, pedepsită că a uitată să plătească o rată pentru Lukaku

UPDATE, 3 martie, ora 16:21 / O informație halucinantă vine din Italia, acolo unde Inter Milano a uitat să plătească o rată bonus din transferul lui Romelu Lukaku de la Manchester United, iar acum englezii le cer ca despăgubire un titular.

Conform Corriere dello Sport, milanezii au uitat să achite o clauză bonus de 4,32 milioane de lire sterline către Mancherster United, iar englezii le-au cerut în compendsație să plătească integral cele 43 de milioane de lire sterline rămase de achitat din transferul lui Lukaku sau să le cedeze unul dintre jucătorii Lautaro Martinez și Milan Skriniar.

Această veste vine după ce proprietarii clubului Inter, Suning, au oprit finanțarea la echipa chineză Jiangsu din cauza problemelor financiare.


Pirelli pleacă de la Inter după 26 de ani

UPDATE, 3 martie, ora 09:27 / Producătorul de pneuri Pirelli nu va mai fi sponsor principal al clubului italian Inter Milano, cu care a colaborat timp de 26 de ani, timp în care a adus la echipă un sfert de miliard de euro, însemnând o medie de peste nouă de milioane de euro pe sezon.

”Vom menţine o legătură cu Inter, dar numele nostru nu va mai fi pe tricou (n.r. – din sezonul viitor)”, a declarat Marco Tronchetti Provera, directorul general al Pirelli, în cadrul emisiunii La Politica Nel Pallone.

Inter Milano trece prin momente dificile din cauza problemelor financiare ale acţionarului majoritar, grupul chinez Suning. Clubul la care evoluează portarul Ionuţ Radu are nevoie de un sponsor care să-i asigure o sumă de 30-35 de milioane de euro pe an.

Potrivit presei din Italia, Evergrande Group, compania de dezvoltări imobiliare din China, este principala favorită să înlocuiască legendara firmă Pirelli pe postul de sponsor al lui Inter.


Lazio, victorie la masa verde cu Torino

UPDATE, 2 martie, ora 18:02 / Meciul Lazio – Torino nu se va mai disputa marţi, de la ora 19:30, după ce echipa oaspete a anunţat că opt jucători au fost depistaţi pozitiv cu COVID-19. În primă fază, partida a fost amânată, însă oficialii din Serie A au anunţat că Lazio va câştiga meciul la masa verde.

Italienii au susţinut că meciul nu poate fi amânat, însă o decizie asemănătoare s-a luat şi în toamnă, când Napoli nu a putut să joace derby-ul cu Juventus. În primă fază, napoletanii au pierdut meciul la masa verde, însă, după recurs, partida a fost reprogramată.


Românul de 19 ani din lotul lui Juventus a refuzat Chelsea pentru a rămâne în Serie A

UPDATE, 2 martie, ora 17:03 / Radu Drăgușin a fost protagonistul unui amplu articol pe platforma goal.com, cel mai mare site web de fotbal din lume. Comparat cu Virgil Van Dijk, starul lui Liverpool, fotbalistul român recunoaște că olandezul este o sursă de inspirație sportivă, alături de alte nume importante din istoria lui Juve.

”Sunt inspirat de Van Dijk, dar si de Bonucci si Chiellini (colegi de vestiar cu Drăgușin la Juventus – n.r.)”, a spus Drăgușin, pentru goal.com.

Radu Drăgușin a fost în atenția unor cluburi importante. În ultima vreme Chelsea și RB Liepzig și-au manifestat interesul pentru fotbalistul de 19 ani transferat de la Regal Sport.

Drăgușin a debutat în Serie A, în decembrie anul trecut, când a intrat pe finalul întâlnirii Genoa – Juventus, câștigată de campioana Italiei cu 3-1.


S-a decis amânarea meciului Lazio – Torino

UPDATE, 2 martie, ora 15:07 / Partida Lazio Roma – Torino, care ar fi trebuit să deschidă etapa a 25-a din Serie A a fost amânată din cauza cazurilor de Covid-19 de la formația oaspete, care nu a putut evolua nici în runda precedentă.

Conform Gazzetta dello Sport, jucătorii de la Torino se află în carantină până în această seară la ora 23:59, ora Italiei, și nu vor putea face astfel deplasarea la Roma.


Multă lume estima că la finalul etapei a 24-a avansul celor de la Inter față de Milan va crește dacă nu la șapte lungimi măcar la cinci, în sensul în care, după rezultatele din ultima vreme rossonerii nu puteau scoate mai mult de un egal pe terenul Romei. Echipa lui Stefano Pioli i-a contrazis pe toți și s-a impus cu 2-1,iar distanța față de Inter a rămas de patru puncte.

În etapa intermediară liderul va juca tocmai în ultimul meci, epilogul rundei, joi, pe stadionul Ennio Tardini din Parma. Cu alte cuvinte românii Valentin Mihăilă și posibil, măcar în a doua repriză, Dennis Man, vor fi cei care vor căuta să stea în fața cuplului dinamită Lukaku – Lautaro Martinez.

AC Milan, fără Ibrahimovic, Calhanoglu și Rebic

Milan va evolua pe teren propriu, adversară urmând a fi Udinese, echipă care străbate o perioadă bună, dar care, în mod normal, ar trebui totuși să se predea pe San Siro. În mod normal, însă după victoria din Cetatea Eternă antrenorului Pioli are mari probleme, pentru că șansele ca Ibrahimovic, Calhanoglu și Rebic să se afle pe teren sunt foarte mici, toți trei accidentându-se.

Ceea ce ar însemna că în atac Milan ar trebui să se bizuie doar pe Leao. pe Brahim Diaz și eventual norvegianul Hauge, condiție în care friulanii nu mai par victime atât de sigure. Milan are de pregătit și testul teribil de greu din Europa League, cu englezii de la Manchester United.

Este momentul pentru Il Derby della Lanterna

Juventus joacă marți, pe teren propriu, împotriva nou promovatei Spezia, o echipă extrem de capricioasă, care a făcut zile grele inclusiv unor formații din prima parte a clasamentului. Totuși, ar fi cu adevărat catastrofal pentru imaginea bianconerilor ca Spezia să reușească să iasă neînvinsă de la Torino, mai ales că portughezul Cristiano Ronaldo e hămesit să marcheze și să câștige titlul de golgeter în Serie A la 35 de ani.

Miercuri Genova se împarte, ca de obicei, în cele două tabere, pentru că este un nou episod din Il Derby della Lanterna, Genoa – Sampdoria. Cu două echipe aflate departe de emoțiile pozitive sau negative: Genoa locul 13, Sampdoria locul 10.

Vlad Chiricheș joacă împotriva fostei sale echipe

Cel mai facil joc al etapei pare a-l avea Atalanta, care primește vizita laternei roșii Crotone, o echipă care este evident complet depășită de nivelul primului eșalon. Problema este doar la gruparea din Bergamo, care are multe isprăvi în care tocmai cu echipele mici s-a împotmolit lamentabil, provocând mari surprize negative fanilor.

În această etapă Vlad Chiricheș va juca împotriva fostei sale echipe. Sassuolo întâlnește pe Napoli într-unul dintre cele mai deschise jocuri ale rundei, în care se poate întâmpla orice, mai ales că Sassuolo este singura echipă din Serie A care de când a promovat, și sunt ani buni de atunci, nu a jucat niciodată pe teren propriu

ADVERTISEMENT