Fotbal international

LIVE BLOG Serie A etapa a 26-a. Program, rezultate, informații de ultimă oră. Juve, victorie fără emoții cu Inter. VIDEO

08.03.2020 | 23:48
LIVE BLOG Serie A etapa a 26a Program rezultate informatii de ultima ora Juve victorie fara emotii cu Inter VIDEO
ADVERTISEMENT

Coronavirus s-a dovedit a fi mai puternic decât fotbalul italian. Virusul care a atacat Peninsula, dând complet peste cap viața și economia unei importante țări de pe continentul european, a produs un adevărat haos și în lumea balonului rotund. S-a decis amânarea unor partide din zonele afectate și se părea că în acest weekend se vor juca partidele din cadrul etapei a 27-a, urmând ca meciurile nedisputate să fie reprogramate.


UPDATE, 8 martie, ora 23:48 / Juventus a învins-o pe Inter Milano, scor 2-0, în derby-ul de titlu din Serie A. Golurile torinezilor au fost marcate de Ramsey (55) și Dybala (67). ”Bătrâna Doamnă” a revenit pe primul loc cu 63 de puncte, unul mai mult decât Lazio și nouă peste Inter.

ADVERTISEMENT


UPDATE, 8 martie, ora 17:56 / Rezultatele înregistrate în partidele disputate duminică:

  • Parma – Spal 0-1
  • Milan – Genoa 1-2
  • Sampdoria – Verona 2-1


LIVE BLOG Serie A etapa a 26-a

Însă șefii fotbalului italian au avut o altă gândire și în acest weekend se vor juca doar  șase meciuri care nu s-au putut desfășura la data inițială, printre care și confruntarea la titlu Juventus – Inter. Cinci dintre aceste meciuri vor avea loc duminică, 8 martie, al șaselea luni, 9 martie, toate cu porțile închise.

Să joci un Juventus – Inter fără spectatori e absolut teribil și pentru fotbaliști, dar situația de forță majoră în care se află țara, cu școlile închise peste tot până pe 15 martie, a făcut ca forurile diriguritoare, Lega Pro și Federația să impună aceste măsuri, care produc mari prejudicii financiare cluburilor.

ADVERTISEMENT

Doar Sassuolo – Brescia a fost programat pentru luni

Așadar, duminică, 8 martie au loc partidele Parma – SPAL Ferrara, Sampdoria – Verona, Milan – Genoa, Udinese – Fiorentina și Juventus – Inter. Celelalte meciuri ale etapei a 26-a s-au desfășurat regulamentar la data stabilită: Lazio – Bologna 2-0, Napoli – Torino 2-1, Cagliari – Roma 3-4 și Lecce – Atalanta 2-7. A doua zi se va desfășura și ultima restanță, Sassuolo – Brescia.

Este o situație nemaiîntâlnită în fotbalul italian și probabil de Guiness Book, pentru ca șase din cele zece meciuri ale unei etape să se desfășoare cu porțile închise, fără spectatori, însă pericolul de cotaminare cu coronavirus a obligat la luarea acestor măsuri cu adevărat excepționale.

ADVERTISEMENT

Șefii lui Juve și Inter tună și fulgeră împotriva deciziei

Andrea Agnelli, omul factotum la Juventus, tuna și fulgera împotriva faptului că jucând marele meci cu Inter fără spectatori clubul fanion al fotbalului italian, campion consecutiv al ultimelor opt ediții, pierde mai mult de 8 milioane de euro din încasările pentru bilete și abonamente.

Nici șefii lui Inter nu sunt mai încântați și ei reclamă decizia de a se juca mai întâi Juventus – Inter, când echipa lor mai are o restanță, jocul de pe teren propriu cu Sampdoria, care trebuia să aibă loc în etapa a 25-a. Antonio Conte susține că pentru moralul echipei era important să se joace în ordine, începând cu Sampdoria.

ADVERTISEMENT

Chiellini e refăcut și poate juca lângă Bonucci

Pauza a fost însă și de bun augur dintr-un punct de vedere pentru cele două echipe, care în acest fel și-au recuperat dintre răniți. La Juventus dilema e în centrul apărării omul de lângă Bonucci: De Ligt sau revine veteranul Chiellini. Vesta bună pentru Conte este faptul că portarul Handanovic e refăcut complet după accidentarea de la mână.

Meciul de la Torino a fost încredințat arbitrului Marco Guida. Casele de pariuri acordă cotă 2,35 la victorie pentru Juventus și 3,30 pentru Inter. Șansă dublă 1X, un rezultat foarte probabil, are cotă 1,35. Eventualitatea în care ambele echipe ar marca e răsplătită cu 1,90.

Programul meciurilor restante din etapa a 26-a din Serie A

Duminică, 8 martie, ora 16:00

ora 13:30 Parma – SPAL Ferrara

Milan – Genoa

Sampdoria – Verona

ora 19:00 Udinese – Fiorentina

ora 21:45 Juventus – Inter

Luni, 9 martie, ora 21:45

Sassuolo – Brescia

ADVERTISEMENT