Fotbal international

Live Blog Serie A, etapa a 29-a. Inter, pas important în lupta la titlu după succesul de la Bologna

03.04.2021 | 20:43
Live Blog Serie A etapa a 29a Inter pas important in lupta la titlu dupa succesul de la Bologna
ADVERTISEMENT

După partidele naționalei Italiei în preliminariile CM 2022, Serie A are acum din nou prioritate. Toate meciurile din cadrul etapei a 29-a au loc toate sâmbătă, 3 aprilie, pentru că doar câteva ore mai târziu lumea catolică sărbătoreşte Învierea Domnului.

Programul etapei a 29-a din Serie A

Sâmbătă, 3 aprilie

  • Bologna – Inter 0-1 (Lukaku 31)
  • AC Milan – Sampdoria 1-1 (Hauge 87 / Quagliarella 57)
  • Benevento – Parma 2-2 (Glik 23, Ioniţă 67 / Kurtic 55, Man 88)
  • Genoa – Fiorentina 1-1 (Destro 13 / Vlahovic)
  • Sassuolo – AS Roma 2-2 (Traore 58, Raspadori 86 / Pellegrini 25 pen., Peres 69)
  • Atalanta – Udinese 3-2 (Muriel 19, 43, Zapata 61 / Pereyra 45, Stryger Larsen 71)
  • Lazio – Spezia 2-1 (Lazzari 56, Caicedo 89 pen. / Verde 73)
  • Cagliari – Verona 0-2 (Barak 54, Lasagna 90+9)
  • Napoli – Crotone 4-3 (Insigne 19, Osimhen 22, Mertens 34, Di Lorenzo 72 / Simy 25, 48, Messias 59)
  • AC Torino – Juventus 2-2 (Sanabria 27, 46 / Chiesa 13, Ronaldo 81)
ADVERTISEMENT

Dennis Man e titular în Benevento – Parma, Valentin Mihăilă e rezervă

UPDATE 3 aprilie, ora 14:57 / Parma are un meci foarte important la Benevento în perspectiva luptei pentru evitarea retrogradării, iar dintre cei doi români doar Dennis Man a fost introdus titular de antrenorul D’Aversa.


ȘTIRE INIȚIALĂ 3 aprilie, ora 11:25

Inter nu mai are nici un jucător infectat cu COVID pentru meciul cu Bologna din etapa a 29-a din Serie A

Din cauza acestet sărbători Pascale, nu vom avea fotbal italian decât în această zi, spre deosebire de spanioli, care joacă după calendarul obişnuit. Este o etapă cu partide abordabile pentru primele două clasate, echipele milaneze, care se bat pentru titlu.

ADVERTISEMENT

Campioana ultimelor nouă ediţii, Juventus, e scoasă de mult din calcule şi tremură chiar pentru a prinde un loc în primele patru pentru participarea ediţia viitoare a Champions League. Asta pentru că e la egalitate de puncte cu Atalanta şi la doar două lungimi în faţa lui Napoli.

Liderul Inter, care are amânat meciul din etapa precedentă, acasă cu Sassuolo, închide runda cu foarte puţin timp înainte de slujba pascală, de la ora 21:45, ora României, pe stadionul din Bologna. Cum Antonio Conte nu mai are nici un jucător infectat cu COVID, singura lui problemă fiind să vadă în ce stadiu se află jucătorii străini implicaţi într-o săptămână în meciurile echipelor lor naţionale.

ADVERTISEMENT

În mod normal, ar trebui să înregistrăm un nou succes pentru lider, dar totul depinde de cât de obosiţi au revenit croaţii Perisic şi Brozovic, belgianul Lukaku, danezul Eriksen şi ceilalţi jucători străini importanţi din echipa de bază.

Juventus are „Il Derby della Molle” cu AC Torino

Inter are şase puncte peste vecina Milan, dar şi un joc mai puţin. „Diavolul rossonero” e mare favorit acasă în faţa Sampdoriei în meciul care deschide la prânz această rundă. Revine de la naţionala Suediei şi veteranul Serie A Ibrahimovic, în mod normal ar trebui să ia cele trei puncte.

ADVERTISEMENT

Pentru Juventus, aflată după acel halucinant 0-1 acasă cu Benevento într-un moment de mare tensiune, urmează un joc special, cunoscut sub denumnirea de „Il Derby della Mole”, războiul de tradiţie al oraşului Torino. Vestea bună este revenirea, în sfârşit, a fantezistului argentinian Dybala la antrenamente.

Atalanta poate şi ea bifa alte trei puncte pe teren propriu cu Udinese, dar distanţa mică de Napoli are toate şansele să rămână pentru că şi echipa lui Gennaro Gattuso e mare favorită acasă în faţa lanternei roşii, Crotone.

Cu cine joacă românii în etapa a 29-a din Serie

În privinţa echipelor românilor, Lazio are joc acasă cu Spezia şi Ştefan Radu e anunţat titular. Cagliari are o partidă grea acasă cu Verona, formaţie care a scos destule puncte pe terenuri străine şi Răzvan Marin e anunţat titular, deşi vine de la echipa naţională, cu care a jucat toate cele trei meciuri din grupa de calificare la mondial.

Parma trebuie să meargă la victorie la Benevento şi doar Dennis Man e anunţat în formula de start, cu Vali Mihăilă pe bancă.

ADVERTISEMENT