Fotbal international

Live Blog Serie A etapa a 30-a. Edinson Cavani, dorit de AS Roma! Atacantul e liber de contract după despărțirea de PSG

Live Blog Serie A etapa a 30a Edinson Cavani dorit de AS Roma Atacantul e liber de contract dupa despartirea de PSG
ADVERTISEMENT

Primele partide disputate în etapa a 30-a din Serie A par să fi lămurit și problema titlului în Italia. Juventus s-a impus fără probleme cu 4-1 în derby-ul cu AC Torino și și-a mărit avansul la 7 puncte față de Lazio, care a pierdut surprinzător pe teren propriu în fața lui AC Milan.

„Diavolii milanezi”, care aveau mare nevoie de victorie în lupta pentru locurile de Europa League, au omorât practic această ediție de Serie A, fiind greu de crezut că se mai poate întâmpla vreo minune când mai sunt 8 etape de disputat.

ADVERTISEMENT

La vârf, cu problema titlului și a locurilor de Liga Campionilor rezolvată, singura întrebare care se pune este cine va merge în sezonul viitor în Europa League. Sunt două locuri disponibile pe care se bat AS Roma, Napoli și AC Milan, răsfirate pe distanța a doar două puncte.

Programul etapei a 30-a din Serie

Duminică, 5 iulie

  • Inter – Brescia 1-2 (Lukaku 22 / Juwara 74, Barrow 80) – VEZI VIDEO
  • Parma – Fiorentina 1-2 (Kucka 49 / Pulgar 19, 31) – VEZI VIDEO
  • Udinese – Genoa 2-2 (Fofana 44, Lasagna 72 / Pandev 81, Pinamonti 90+7) – VEZI VIDEO
  • Sampdoria – SPAL Ferrara 3-0 (Linetty 12, 45+4, Gabbiadini 45) – VEZI VIDEO
  • Brescia – Verona 2-0 (Papetti 53, Donnarumma 90+6) – VEZI VIDEO
  • Cagliari – Atalanta 0-1 (Muriel 27) – VEZI VIDEO
  • Napoli – AS Roma 2-1 (Callejon 55, Insigne 82 / Mkhitaryan 60) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 4 iulie

  • Juventus – AC Torino 4-1 (Dybala 3, Cuadrado 28, Ronaldo 61, Djidji 86 aut. / Belotti 45+5) – VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

  • Juventus: Buffon – Cuadrado, de Ligt, Bonucci, Danilo – Rabiot, Pjanic, Bentancur – Bernadeschi, Dybala, Ronaldo.
  • AC Torino: Sirigu – Bremer, Lyanco, Izzo – De Silvestri, Lukic, Meite, Aina, Berenguer – Verdi, Belotti.
ADVERTISEMENT

  • Sassuolo – Lecce 4-2 (Caputo 5, Berardi 63,  Boga 77, Muldur 83 / Lucioni 27, Mancosu 67) – VEZI VIDEO
  • Lazio – AC Milan 0-3 (Calhanoglu 23, Ibrahimovic 33 pen., Rebic 59) – VEZI VIDEO

    Ștefan Radu a fost titular la Lazio, dar din păcate a comis un henț în careu în minutul 33, din penalty-ul acordat Ibrahimovic majorând avantajul lui AC Milan. Fundașul român a început și repriza secundă pe teren, dar a fost schimbat după zece minute cu Vavro.


Clasament Serie A


UPDATE, 5 iulie, ora 13:19 / AS Roma este interesată de serviciile lui Edinson Cavani, fostul antrenor al lui PSG, rămas liber de contract.

ADVERTISEMENT

„Există o ofertă oficială. AS Roma mi-a solicitat să depun o ofertă scrisă lui Walter Guglielmone și, dacă AS Roma va fi preluată de alt investitor, Cavani va ajunge acolo.

Totul depinde de situația clubului, de această preluare, pentru că, oricât de avansate ar fi negocierile, nu este deloc simplu să închei preluarea unui club de asemenea prestigiu.

Sunt foarte multe lucruri care trebuie luate în calcul, dar una dintre prioritățile acestui grup de investiții este aducerea lui Edinson Cavani”, a declarat agentul Gaston Fernandes,


UPDATE, 4 iulie, ora 11:29 / Cristiano Ronaldo și Maurizio Sarri nu au cea mai bună relație, iar când starul portughez a fost chemat de antrenor la marginea pentru a-i da indicații, acesta și-a dat ochii peste cap în semn dezaprobator față de indicațiile primite.


UPDATE, 4 iulie, ora 17:34 / Aflat în conflict deschis cu oamenii din conducerea clubului Brescia, Mario Balotelli a primit o ofertă neașteptată din partea formației Boca Juniors.

Conform site-ului itasportpress.it, care citează presa argentiniană, oficialii de la Boca Juniors îl vor pe Balotelli pe stadionul La Bombonera pentru a face un cuplu de vis în atac alături de Carlos Tevez.


UPDATE: 4 iulie, ora 13:30/ Inter a reușit să îl transfere pe marocanul Hakimi, jucător aparținând de Real Madrid, dar care a impresionat în perioada de împrumut la Borussia Dortmund. Acum Antonio Conte cere insistent un alt transfer, de această dată al unui jucător cu mare experiență la cei 33 de ani ai săi.

Este vorba de internaționalul chilian Arturo Vidal de la Barcelona, care mai are contract cu catalanii până în vara lui 2021, dar căruia îi surâde ideea de a lucra a doua oară sub comanda lui Antonio Conte după cei trei ani petrecuți la Juventus, între 2011 și 2014. Rămâne de văzut ce pretenții vor avea catalanii, care nu se opun plecării chilianului, dar pe o sumă, neprecizată încă, pe care să o considere mulțumitoare.


UPDATE: 3 iulie, ora 11:00/ Cotidianul La Nazione, care este cea mai autorizată sursă de informații referitor la Fiorentina, anunță că a fost decis numele viitorului antrenor pentru sezonul 2020-2021. Acesta este, în mod surprinzător, deși nu a mai avut până acum nicio experiență similară ca tehnician, fostul jucător al Romei, Daniele De Rossi.


Etapa a 30-a din Serie A se va desfășura în numai două zile, sâmbătă și duminică, și este dominată de lupta pentru scudetto în care sunt implicate Juventus și Lazio.

Prima va juca sâmbătă tradiționalul derby de Torino, Il Derby della Mole, și tot sâmbătă, pe Olimpico din Roma, Lazio va întâlni una dintre echipele cele mai incomode echipe prin tradiție, pe AC Milan.

Se joacă și câteva partide cu implicații profunde în zona subsolului. SPAL Ferrara își încearcă una dintre ultimele șanse pentru un miracol pe Marassi din Genova, în partida cu Sampdoria. Lecce are viață grea cu Sassuolo, o altă mașină de făcut goluri după Atalanta, dar care și încasează mult, iar Genoa va juca la Udine, meci în care friulanii vin după splendidul succes din capitala Italiei, 2-0 cu Roma.

Etapa a 30-a din Serie A se deschide cu Il Derby della Mole. Lazio e fără Ciro Immobile

După despărțirea de Roma De Rossi a continuat să mai joace, acceptând o aventură puțin obișnuită pentru un jucător italian. A îmbrăcat tricoul celei mai iubite echipe din Argentina, Boca Juniors, fiind coechipier cu Carlos Tevez. Însă experiența din Țara Tangoului nu a fost una de durată, De Rossi, având și multe accidentări, preferând revenirea în Italia, dar și să pună punct carierei de pe gazon.

Sâmbătă au loc trei partide. Primul meci al etapei este chiar Il Derby della Mole, cu Juventus gazdă, iar la forma demonstrată de „Toro” după pandemie șansele echipei granata de a lua măcar un punct țin mai mult de domeniul fanteziei. În 1995, a fost ultimul succes Torino pe terenul lui Juventus în derby, scor 2-1.

Sassuolo – Lecce este al doilea meci, în care așteptăm cel puțin trei goluri și reușite de partea ambelor echipe. Seara e momentul pentru Lazio – Milan, dar jocul este teribil de greu pentru romani, pentru că pe lângă absențele lui Luiz Felipe, Lucas Leiva și Lulic au apărut alte două pierderi mari, una chiar imensă. Felipe Caicedo și Ciro Immobile sunt suspendați pentru cumul de galbene și practic a rămas un singur atacant valid, argentinianul Correa.

Inter poate profita de un pas greșit al lui Lazio

Inter poate aduna alte trei puncte acasă, deși Bologna nu e chiar tipul de victimă sigură, însă echipa lui Conte are multe variante ofensive la fel de viabile și dacă Lazio se va încurca milanezii pot spera chiar la locul 2.

Sampdoria – SPAL e cam ultimul cartuș pe care îl poate trage echipa din Ferrara. Care a pierdut dramatic două puncte în ultima etapă, când și-a dat autogol în minutul 94 cu Milan, terminând 2-2. Iar la Udine, Genoa are o tradiție foarte proastă, iar un eșec ar menține-o în zona fierbinte.

Peste Walter Zenga năvălește mașina de goluri a Atalantei

Walter Zenga are parte de o partidă teribil de grea, chiar dacă sarzii vor juca acasă, pentru că oaspetele nedorit se numește Atalanta, echipa cu un apetit ofensiv incredibil. În plus, trupa lui Zenga are și opt absențe, misiune aproape imposibilă.

Etapa se încheie cu un meci de tradiție la Napoli, unde poposește o Romă la pământ nu atât ca rezultate și ca joc, dar mai ales ca moral, după ce clubul a ajuns să aibă datorii imense neachitate.

ADVERTISEMENT