Fotbal international

Live Blog Serie A etapa a 30-a. Juventus e la un punct de locul 2. Ștefan Radu, pasă de gol la Lazio

11.04.2021 | 17:45
Live Blog Serie A etapa a 30a Juventus e la un punct de locul 2 Stefan Radu pasa de gol la Lazio
ADVERTISEMENT

În acest weekend are loc etapa a 30-a din Serie A. Parma, cu Dennis Man titular, a fost învinsă de AC Milan şi se îndreaptă cu paşi mari spre Serie B.

Programul etapei a 30-a din Serie A

Duminică, 11 aprilie

Inter – Cagliari 1-0 (Darmian 77)



Juventus – Genoa 3-1 (Kulusevski 5, Morata 22, McKennie 70 / Scamacca 49)

Radu Dragișin a fost rezervă la Juventus

Verona – Lazio 0-1 (Milinkovic-Savic 90+2)

Ștefan Radu a fost integralist la Lazio și a pasat decisiv la reușita lui Milinkovic-Savic

Sampdoria – Napoli 0-2 (Ruiz 35, Oshimen 87)

ora 19:00 Roma – Bologna

ora 21:45 Fiorentina – Atalanta

Sâmbătă, 10 aprilie

Spezia – Crotone 3-2 (Verde 53, Maggiore 89, Erlic 90+2 / Djidji 40, Simy 78)

Parma – Milan 1-3 (Gagliolo 66 / Rebic 8, Kessie 44, Leao 90+4)

Udinese – Torino 0-1 (Belotti 61)

Luni, 12 aprilie, ora 21:45

Benevento – Sassuolo

sa

Liderul Inter așteaptă vizita unei echipe aflate în mare nevoie de puncte. Cagliari, formația la care Răzvan Marin este titular, ocupă prima poziție retrogradabilă și are cu adevărat o misiune infernală în acest meci, împotriva celui mai puternic cuplu de atacanți din Serie A: Lukaku – Lautaro Martinez.

ADVERTISEMENT

Milan riscă să piardă locul 2 dacă nu va reuși să aplice o lovitură mortală Parmei pe “Ennio Tardini”, în condițiile în care echipa locală are mulți absenți, printre care și vitezistul Vali Mihăilă, accidentat la primul antrenament de la revenirea de la echipa națională.

Dennis Man, pregătit să înfrunte “diavolii”

Pentru Parma e genul de meci totul sau nimic, pentru că ocupă penultimul loc și fără victorie șansele de a mai spera la salvare se vor reduce enorm. Fanii își pun mari speranțe în Dennis Man, după senzaționalul său gol cu care a salvat, in extremis, un egal la Benevento.

ADVERTISEMENT

Un pas greșit al lui Milan așteaptă Juventus, echipa care a reușit să bată pe Napoli în restanța din etapa a treia și să respire după situația în care se afla după rezultatele din ultimele partide. Dybala a revenit cu gol după 87 de zile de absență iar veteranul Buffon, la 42 de ani, a făcut minuni în poartă.

Juventus şi Atalanta, ameninţări pentru locul 2 al lui Milan

Astfel că Juve se află acum la doar un punct în spatele lui Milan și joacă acasă cu Genoa, pe care, teoretic, ar trebui să o depășească, dar să nu uităm că bianconerii au pierdut acasă în fața lui Benevento cu trei etape în urmă. Și cum Genoa are un bătrân valoros, la 38 de ani, macedoneanul Pandev, apărarea lui Juve trebuie să fie atentă.

ADVERTISEMENT

Nu doar Juventus reprezintă o amenințare pentru Milan, ci și vecina sa de regiune lombardă, mașina de goluri Atalanta. Trupa din Bergamo e pregătită de desant la Florența și ar fi o surpriză ca Fiorentina să poată opri marșul echipei lui Gasperini.

Napoli şi Lazio nu au renunţat

Napoli putea obține cel puțin un egal la Torino, cu Juventus, însă Buffon i-a scos din minți pe atacanții lui Gattuso. Partenopeii se află însă la doar două puncte de locul 4 și merg la Genova, pentru meciul cu Sampdoria, cu intenția clară de a lua trei puncte. Însă Doria nu e o nucă ușoară, dovadă că etapa trecută a condus până în ultimele cinci minute pe Milan, când a fost egalată.

ADVERTISEMENT

Dacă Roma, cu doar 51 de puncte, pare a fi marea perdantă a luptei pentru Champions League, în schimb rivala Lazio, chiar dacă are un singur punct mai mult, nu poate fi scoasă din cărțile pentru locul 4. E drept că trebuie să bată la Verona, însă avantajul este că are o restanță acasă cu Torino.

ADVERTISEMENT