Fotbal international

Live Blog Serie A etapa a 31-a. Inter pleacă neînvinsă de la Napoli

18.04.2021 | 22:58
Live Blog Serie A etapa a 31a Inter pleaca neinvinsa de la Napoli
ADVERTISEMENT

În acest weekend, în numai două zile, se desfăşoară partidele din cadrul etapei a 31-a din Serie A, o etapă dominată de meciul liderului Inter Milano la Napoli,. un teren dificil pentru oricine dar şi de duelul direct pentru locul 3 de la Bergamo, Atalanta – Juventus. Sigur, Inter e deja ca şi campioană, doar matematica spune deocamdată nu, dar distanţa de 11 puncte peste vecina Milan este practic de nerecuperat.

Programul etapei a 31-a din Serie A

Duminică, 18 aprilie

Napoli – Inter 1-1 (Handanovic 36 aut. / Eriksen 55)

nap

Torino – Roma 3-1 (Sanabria 57, Zaza 71, Rincon 90+2 / Borja Mayoral 3)

Bologna – Spezia 4-1 (Orsolini 11 pen., Barrow 18, Svanberg 54, 60 / Ismajli 35)

Atalanta – Juventus 1-0 (Malinovsky 87)

ata

Lazio – Benevento 5-3 (Depaoli 10 aut., Immobile 20, 90+6, Correa 36 pen., Montipo 48 aut. / Sau 45, Viola 63, Glik 85)

ADVERTISEMENT

laz

Milan – Genoa 2-1 (Rebic 14, Scamacca 68 aut. / Destro 37)

Ciprian Tătărușanu a fost rezervă la Milan

Sâmbătă, 17 aprilie

Cagliari – Parma 4-3 (Pavoletti 39, R. Marin 66, Pereiro 90+2, Cerri 90+4 / Pezzella 6, Kucka 31, Man 59)

Răzvan Marin a fost integralist, Dennis Man a jucta până în minutul 72, iar Valentin Mihăilă a intrat la pauză

ADVERTISEMENT

cag

Sassuolo – Fiorentina 3-1 (Berardi 59 pen., 62 pen., Lopez 75 / Bonaventura 31)

Fundașul Vlad Chiricheș a fost integralist la Sassuolo

sas

Crotone – Udinese 1-2 (Simy 68 pen. / De Paul 41, 74)

Sampdoria – Verona 3-1 (Jantko 46, Gabbiadini 73 pen., Thorsby 82 / Lazovic 13)

sa


Jucătorii Parmei, luați la rost de fani

UPDATE, 18 aprilie, ora 14:55 / Jucătorii Parmei au fost așteptați de fani la aeroport, la întorcerea după meciul pierdut dramatic la Cagliari, și au fost apostrofați de aceștia.

Suporterii au afișat și un banner pe care era scris: ”V-am cerut curaj și modestie / Voi ați făcut întregul oraș de rușine”.

ADVERTISEMENT


Napoli, colaborare de senzație cu Marcelo Burlon

UPDATE, 18 aprilie, ora 11:17 / Napoli se pregătește de derby-ul cu Inter. Pentru acest derby, formația din Campania a pregătit un echipament special.

„Noua colecție comemorativă a clubului a fost concepută pentru a transmite cultura, tradiția și dimensiunea internațională a orașului Napoli și a echipei sale de fotbal, prin viziunea și imaginația lui Marcelo Burlon”, se arată într-un comunicat oferit pe site-ul oficial al clubului.

ADVERTISEMENT

Kitul este de culoare neagră, iar aripile specifice brandului Marcelo Burlon sunt prezente pe tricou, fiind de o nuanță turcoaz. Portarul va juca într-un echipament asemănător, dar culoarea de bază va fi galbenă.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de SSC Napoli (@officialsscnapoli)


Ronaldo s-a accidentat și lipsește cu Atalanta

UPDATE, 17 aprilie, ora 18:31 / Atacantul echipei Juventus Torino, Cristiano Ronaldo, a acuzat probleme musculare în această săptămână și nu va putea juca în derby-ul cu Atalanta Bergamo.

”Avem un absent important. Din păcate, Cristiano nu va lua parte la meci din cauza unor probleme fizice. În ultimele zile nu a reușit să își revină dupa meciul de duminică, cu Genoa. Nu s-a forțat în această săptămână.

Ar fi prea riscant să îl luăm cu noi la Bergamo. Am decis să îl lăsăm la Torino să se odihnească și vom încerca să îl avem înapoi miercuri, cu Parma”, a declarat antrenorul Andrea Pirlo.


Spectatorii revin în tribune la meciurile din Serie A

UPDATE, 17 aprilie, ora 11:20 / Veste îmbucurătoare pentru microbiștii din Italia. Vineri, 16 aprilie, Guvernul italian a anunțat că, începând de la 1 mai, în regiunile mai puțin afectate de pandemie, vor puteea lua loc în tribune până la 1000 de spectatori.

„Sălile de sport vor putea primi până la 500 de spectatori, tot în zonele ‘galbene’, unde restricţiile sunt mai puţin importante, pentru toate ‘evenimentele sportive de interes naţional’”, a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului Sporturilor.

Meciurile de fotbal din Serie A, dar şi campionatele de baschet şi volei, precum şi turneul de tenis de la Roma (9-16 mai) se vor desfăşura cu minim de public.


Napoli este în cursa pentru locul 4, o misiune deloc uşoară, când rivale sunt Atalanta şi Juventus şi un meci cu Inter este poate cel mai greu examen în acest moment, doar faptul că rivalele directe se întâlnesc în meci direct şi în felul acesta chiar şi un pas fals nu va avea efectele cele mai dezastruoase.

Lazio, echipa recordmanului Ştefan Radu,  mai speră şi ea în a profita de un concurs de împrejurări legat de posibilele sincope ale adversarilor şi de existenţa unei partide restanţe. Acum romanii primesc vizita lui Benevento în al doilea episod din acest sezon al duelului dintre fraţii Simone Inzaghi la Lazio şi Filippo la Benevento. În tur nu a existat învingător şi nici goluri marcate. Acum Lazio e obligată să câştige.

Derbyul locului 3 la Bergamo

Napoli are o singură absenţă, pe mexicanul Lozano, suspendat, dar gurile de foc Insigne, Mertens şi Osimhen vor fi pe teren. Inter poate trimite pe teren cel mai bun unsprezece, iar echipă are un moral extraordinar, este cea mai bună din campionat în mod evident şi este capabilă să câştige pe orice teren cu destulă uşurinţă.

La Bergamo este un meci al orgoliilor atât pentru locul 3 cât şi pentru consolidarea poziţiilor de Champions League. Şi aici nu există mari probleme de lot iar un astfel de meci promite şi goluri în ambele porţi, pentru că vorbim despre două echipe cu potenţial ofensiv uluitor.

Roma merge la victorie la Torino

La Torino există însă în continuare foarte multă tensiune şi gestul făcut de Cristiano Ronaldo în etapa trecută la meciul cu Genoa este poate cea mai edificatoare exprimare a acestei situaţii deloc obişnuite în vestiarul bianconerilor. Oricum acesta poate fi unul dintre cele mai spectaculoase jocuri ale acestui weekend în Europa.

După calificarea în semifinalele Europa League, Roma revine la treburile interne, dar şansele de a mai participa la lupta pentru locul 4 sunt foarte mici. Dzeko şi colegii lui vor evolua la Torino, contra echipei care poartă numele oraşului şi al cărui obiectiv este supravieţuirea, de care nu este foarte departe.

Românii disperaţi în meciul de la Cagliari

În zona minată de departe confruntarea Cagliari – Parma atrage toate privirile. Asta pentru că ambele sunt deja cu un picior în groapă şi cine va pierde probabil că va fi aproape ca şi retrogradat. Este duelul românilor de echipa naţională, Răzvan Marin la sarzi şi Dennis Man la Parma,. despre Vali Mihăilă veştile fiind că ar putea fi în cel mai bun caz pe bancă.

Un alt român care s-ar putea afla pe teren este Vlad Chiricheş, dar acesta după evoluţiile mai puţin bune şi la club, după cele de la naţională, este anunţat doar rezervă la meciul cu Fiorentina, la care însă nici acum Louis Munteanu nu găseşte loc în lot, deşi recent a fost omul cheie în triumful echipei primavera a clubului.

ADVERTISEMENT