Fotbal international

Live Blog Serie A, etapa a 32-a. Festival de goluri în Napoli – Lazio

22.04.2021 | 21:45
Live Blog Serie A etapa a 32a Festival de goluri in Napoli  Lazio
ADVERTISEMENT

Şi Serie A şi-a programat în această săptămână o rundă intermediară, pentru că toate campionatele din Europa trebuie să se încheie în timp util pentru a lăsa locul turneul final al EURO 2020.

Programul meciurilor din etapa a 32-a din Serie A

Joi, 22 aprilie

  • AS Roma – Atalanta 1-1 (Cristante 75 / Malinovsky 26)
  • Napoli – Lazio 5-2 (Insigne 7 pen., 53, Politano 12, Mertens 65, Osimhen 80 / Immobile 70, Milimkovic-Savic 72)
ADVERTISEMENT

Ştefan Radu, titular în defensiva oaspeţilor, e la meciul cu numărul 405 pentru Lazio.

Miercuri, 21 aprilie

  • AC Milan – Sassuolo 1-2 (Calhanoglu 30 / Raspadori 77, 83)

Vlad Chiricheş a rămas pe bancă la Sassuolo. La fel şi Ciprian Tătăruşanu, la Milan.

  • Bologna – AC Torino 1-1 (Barrow 25 / Mandragora 58)
  • Crotone – Sampdoria 0-1 (Quagliarella 53)

Denis Drăgus este pe banca de rezerve a lui Crotone.

  • Genoa – Benevento 2-2 (Pandev 11, 21 / Viola 4 pen., Lapadula 15)
  • Spezia – Inter 1-0 (Farias 12)

Ionuţ Radu este rezervă la Inter.

  • Juventus – Parma 3-1 (Alex Sandro 43, 47, De Ligt 68 / Brugman 25)
  • Udinese – Cagliari 0-1 (Joao Pedro 55 pen.)
ADVERTISEMENT

Răzvan Marin e titular la Cagliari.

Marţi, 20 aprilie

  • Verona – Fiorentina 1-2 (Salcedo 72 / Vlahovic 45+2 pen., Caceres 65)

Zlatan Ibrahimovic va juca și în sezonul 2021/2022 la AC Milan

Superstarul suedez al lui AC Milan a senat un nou angajament cu clubul și va încasa aproximativ 7 milioane de euro pentru a îmbrăca și în sezonul viitor tricoul fostei campioane a Europei.

În vârstă de 39 de ani, Zlatan Ibrahimovic a marcat 17 goluri în 25 de meciuri pentru Milan, în toate competițiile, în acest sezon, iar acest lucru i-a convins pe oficialii clubului să-i ofere prelungirea contractului pentru încă un sezon.

ADVERTISEMENT

AC Milan s-a luptat în acest sezon, până la un moment dat, cu Inter Milano pentru supremația în Serie A, dar a pierdut lupta cu rivala locală. ”Diavolii milanezi” ocupă în acest moment poziția a doua a clasamentului, la 10 puncte în urma lui Inter.


Juventus tremură pentru locul de Champions League

Prin urmare, marţi, 20 aprilie, miercuri, 21 aprilie şi joi 22 aprilie au loc partidele programate în cadrul etapei a 32-a. Inter a arătat tuturor că are un marş solitar către titlu şi că nimeni şi nimic nu îi poate sta în cale să devină prima echipă care se poate lăuda cu faptul că a rupt după nouă ani monopolul lui Juventus.

ADVERTISEMENT

Dacă numele campioanei se ştie, lipseşte doar confirmarea matematică, în schimb lupta pentru locurile 3 şi 4 este una cu adevărat foarte interesantă, mai ales după ce Atalanta a reuşit, şi cu destulă şansă, să înscrie golul victoriei în minutul 87 al meciului cu Juventus, joc care curgea clar spre remiza albă şi astfel Juve chiar începe să tremure serios, cu Napoli şi Lazio pe urme.

Răzvan Marin mai speră, Dennis Man şi Vali Mihăilă sunt ca şi retrogradaţi

Jos, în subsol, am avut parte de un meci de nebuni la Cagliari, meci direct pentru supravieţuire şi încheiat într-un mod halucinant,. cu victoria sarzilor, la care a contribuit şi cu gol un excelent Răzvan Marin, în faţa Parmei lui Dennis Man, autor al un superb gol şi Vali Mihăilă, după ce în minutul 91 oaspeţii conduceau cu 3-2 şi nimeni nu ar mai fi putut să creadă în cele două reulşite ale insularilor.

Care însă nu s-au putuit bucura prea mult, deoarece principala lor rivală la primul loc sub linie, Torino, a întors de la 0-1 la pauză la 3-1 cu Roma, după o repriză perfectă şi menţine avansul de cinci puncte în faţa echipei lui Răzvan Marin.

Liderul merge unde a pierdut AC Milan

În această etapă, Inter va merge la Spezia, acolo unde locul 2, vecina AC Milan, a suferit primul eşec pe teren străin în acest sezon, fiind învinsă cu 2-0. Forţa Interului este însă incomprabilă şi ar fi a noua minune a lumii ca Spezia să poată repeta isprava în faţa liderului. Milan pare a fi sigură de locul de Champions League, dar nu neapărat de poziţia secundă, pentru că Atalanta nu se mai opreşte şi e la două lungimi în spate.

În această etapă Milan joacă acasă cu echipa lui Vlad Chiricheş, Sassuolo şi nu va fi chiar plimbare în parc, pentru că în ultimele două partide pe San Siro a avut reale dificultăţi cu echipele genoveze: 1-1 cu Sampdoria şi 2-1 cu greu cu Genoa. Atalanta nu are nici ea meci uşor, pe terenul Romei, însă echipa din Bergamo, alături de Lazio, e cea mai în formă, ambele cu victorii pe linie în ultimele cinci etape.

La Napoli e un meci vital pentru locul 4

La Torino, în confruntarea cu Juventus, sunt mari şanse să fie sfârşitul aventurii în Serie A pentru Parma românilor, pentru că aceştia sunt oricum la zece puncte de salvare iar Juve îi poate da lovitura de graţie, mai ales că are mare nevoie de cele trei puncte.

Meciul rundei se va juca joi seară, între două urmăritoare ale lui Juventus la locul 4. Napoli primeşte vizita lui Lazio, care are un meci mai puţin, în compania lui Torino. Napoli e la două puncte de Juventus, Lazio la patru, dar romanii pot ajunge la unul singur. Problema e că la Napoli se va juca pe viaţă şi pe moarte, pentru că dacă Juve bate normal acasă pe Parma, cu posibila revenire a lui Cristiano Ronaldo după problema musculară, atunci cine pierde la Napoli va pierde teren şi pentru Champions League.

ADVERTISEMENT