Fotbal international

Live Blog Serie A etapa a 33-a. Inter s-a apropiat la 6 puncte de Juventus. Video

Live Blog Serie A etapa a 33a Inter sa apropiat la 6 puncte de Juventus Video
ADVERTISEMENT

Serie A e campionatul de top din cele cinci mari competiţii naţionale din Europa care a plecat la drum cel mai târziu şi, prin urmare, aici au rămas de disputat cele mai multe etape, în comparaţie cu Bundesliga, care a închis deja sezonul, La Liga şi Premier League, francezii preferând să pună lacătul încă din timpul pandemiei.

La Bergamo, am asistat din nou la un festival de goluri al Atalantei, care a arătat și contra Bresciei o forță ofensivă ieșită din comun. Un 6-2 care ne scutește de orice alte comentarii și Atalanta trece, cel puțin provizoriu, pe poziția secundă în clasament, la 7 puncte în spatele lui Juventus.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă nu a câștigat la Sassuolo, Juventus a profitat de un nou pas greșit făcut de Lazio și păstrează un avans confortabil în fruntea clasamentului, care o scutește de griji cel puțin pentru moment.

Programul etapei a 33-a din Serie A

Joi, 16 iulie

  • AC Torino – Genoa 3-0 (Bremer 32, Lukic 76, Belotti 90)
  • SPAL Ferrara – Inter 0-4 (Candreva 37, Biraghi 55, A. Sanchez 60, Gagliardini 74)
ADVERTISEMENT

Miercuri, 15 iulie

  • Lecce – Fiorentina 1-3 (Skakhov 88 / F. Chiesa 6, R. Ghezzal 38, P. Cutrone 40) –  VEZI VIDEO
  • Udinese – Lazio 0-0 VEZI VIDEO

  • Udinese: Musso – Becao, De Maio, Nuytinck – Larsen, De Paul, Jajalo, Fofana, Sema – Okaka, Lasagna
  • Lazio: Strakosha – L. Felipe, Acerbi, Ş. Radu – Lazzari, Milinkovic-Savic, Parolo, Alberto, Jony – Caicedo, Immobile
ADVERTISEMENT

* Titular la oaspeți, românul Ștefan Radu a rezistat pe teren doar 52 de minute, fiind înlocuit de Simone Inzaghi cu Bastos.


  • Sassuolo – Juventus 3-3 (F. Djuricic 30, Berardi 51, Caputo 54 / Danilo 5, G. Higuain 12, Alex Sandro 64) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

  • Sassuolo: Consigli – Muldur, Chiricheş, Peluso, Kyriakopoulos – Magnanelli, Locatelli – Berardi, Djuricic, Boga – Caputo
  • Juventus: Szczesny – Danilo, De Ligt, Chiellini, Sandro – Bentacur, Pjanic, Matuidi – Bernardeschi, Higuain, Ronaldo

* Titular la gazde, românul Vlad Chiricheș a părăsit terenul în minutul 75, fiind înlocuit cu Marlon.


  • AS Roma – Verona 2-1 (J. Veretout 8, E. Dzeko 45+4 / Pessina 47) – VEZI VIDEO
  • AC Milan – Parma 3-1 (F. Kessie 54, A. Romagnoli 59, H. Calhanoglu 77 / J. Kurtic 44) – VEZI VIDEO
  • Bologna – Napoli 1-1 (M. Barrow / K. Manolas 7) – VEZI VIDEO
  • Sampdoria – Cagliari 3-0 (M. Gabbiadini 8, Bonazzoli 41, 54) – VEZI VIDEO

Marţi, 14 iulie

  • Atalanta – Brescia 6-2 (Pasalic 2, 55, 58 De Roon 25, Malinovsky 38, Zapata 30 / Torregrossa 8, Spalek 83) – VEZI VIDEO

Clasament Serie A

 


UPDATE, 15 iulie, ora 13:56 / Oficialii clubului AC Milan au anunțat că au activat clauza de cumpărare definitică a fundașului Simon Kjaer, adus în iarnă sub formă de împrumut de la FC Sevilla.

Milanezii vor plăti 3,5 milioane de euro pentru transferul definitiv al internaționalului danez de 31 de ani, care a semnat un contract valabil ăână în vara anului 2022.


Juventus are un nou meci greu în etapa a 33-a din Serie A

Juventus este lider, cu un avans de opt puncte peste încă ocupanta locului 2 Lazio, însă puţin a lipsit să înregistreze al doilea eşec consecutiv după meciul cu Milan. Atalanta conducea meritat la Torino cu 2-1, când Muriel a comis un henţ de o stupiditate rar întâlnită în propriul careu şi Cristiano Ronaldo a salvat un punct de la punctul cu var.

Portughezul e în goană după Ciro Immobile pentru a deveni golgheter al Italiei, după ce a fost al Spaniei şi al Angliei. În această etapă intermediară, Juve va evolua împotriva altei echipe în mare formă după reluarea campionatului, Sassuolo, formaţia lui Vlad Chiricheş. Echipa pregătită de fostul jucător al CFR Cluj, Roberto de Zerbi, e una dintre frumoasele nebune din Serie A, cu o ofensivă fantastică, medie de trei goluri pe meci.

Antonio Conte, gând de plecare de la Inter

Inter are o deplasare aparent uşoară la Ferrara, acolo unde SPA se pregăteşte să spună adio la Serie A, după ce s-a salvat sezonul trecut. Relaţia dintre antrenorul Antonio Conte şi oficialii clubului s-a deteriorat în ultima lună şi nu ar fi exclus un divorţ în această vară între antrenor şi Inter.

În Italia, problema primelor patru locuri, care duc la masa bogaţilor din Champions League, nu mai e deloc o necunoscută, Lazio, Atalanta şi Inter având suficiente puncte peste Roma şi Napoli pentru a mai avea emoţii.

Conflict la Milan între antrenorul Pioli şi Ibrahimovic

Milan trece printr-unul dintre rarele momente excelentedin ultimii ani, având cinci etape fără eşec, însă Zlatan Ibrahimovic a găsit calea de a strica armonia din vestiar, făcând o criză de nervi după ce a fost schimbat de antrenorul Pioli la Napoli. Deşi a mers perfect după reluare, Milan are mari şanse să nu mai continue cu Stefano Pioli, germanul Ralf Ragnick fiind la un pas de a semna pe trei ani. Însă nici Ibra nu se ştie dacă va continua, suedezul nefiind de acord cu proiectele clubului.

În zona retrogradării, bătălia e clar doar pentru evitarea locului 18, pentru că Brescia şi SPAL sunt deja cu bagajele făcute pentru Serie B. După ce o etapă s-a aflat în afara poziţilor retrogradante, Lecce, deşi a făcut 0-0 la Cagliari, a revenit pe locul fatidic, la un punct în urma celor de Genoa. În afara celor două, ceva emoţii ar mai putea avea Torino, Sampdoria, Udinese şi Fiorentina, dar Lecce şi Genoa sunt principalele candidate.

Lecce are meci foarte greu acasă cu Fiorentina, dar nici pe Genoa nu o aşteaptă lapte şi miere în capitala Piemontului, acasă la Torino. Specialiştii susţin că Lecce va fi a treia echipă care va lua drumul eşalonului secund.

ADVERTISEMENT