Fotbal international

Live Blog Serie A etapa a 34-a. Parma a retrogradat matematic după ce a pierdut la Torino

03.05.2021 | 23:40
Live Blog Serie A etapa a 34a Parma a retrogradat matematic dupa ce a pierdut la Torino
ADVERTISEMENT

Parma i se alătură lui Crotone. Echipa lui Man și Mihăilă e a doua formație retrogradată în Serie B, după eșecul de la Torino, scor 0-1. În runda cu numărul 34, Inter a câştigat titlul de campioană a Italiei, după ce Atalanta a scos doar o remiză în deplasarea cu Sassuolo.

Programul etapei a 34-a din Serie A

Luni, 3 mai, ora 21:45

Torino – Parma 1-0 (Vojvoda 63)

Duminică, 2 mai

Sassuolo – Atalanta 1-1 (Berardi 51 pen. / Gosens 32)

Vlad Chiricheș a fost înlocuit la pauză

sas

Bologna – Fiorentina 3-3 (Palacio 32, 71, 84 / Vlahovic 21 pen., 74, Bonaventura 64)

Napoli – Cagliari 1-1 (Oshimen 13 / Nandez 90+4)

Răzvan Marin a fost suspendat pentru acest meci

Lazio – Genoa 4-3 (Correa 30, 56, Immobile 43 pen., Luis Alberto 48 / Marusic 47 aut., Scamacca 80, Shomurodov 81)

ADVERTISEMENT

Ștefan Radu a fost integralist la Lazio

laz

Udinese – Juventus 1-2 (Molina 10 / Ronaldo 83-pen., 89)

Sampdoria – AS Roma 2-0 (Silva 45, Jankto 66)

Sâmbătă, 1 mai

Verona – Spezia 1-1 (Salcedo 46 / Saponara 86)

Crotone – Inter 0-2 (Eriksen 69, Hakimi 90+2)

AC Milan – Benevento 2-0 (Calhanoglu 6, T. Hernandez 61)


Donnarumma nu mai e în grațiile fanilor lui Milan

UPDATE, 2 mai, ora 12:05 / Suporteri ai echipei AC Milan au obţinut o întâlnire cu portarul echipei Gianluigi Donnarumma, în cantonamentul de la Milanello. Potrivit informaţiilor Sky Sport, Donnarumma s-a confruntat cu fanii cu câteva ore înainte de meciul cu Benevento (2-0).

Sosiţi ”cu puţin timp înainte de ora prânzului”, suporterii în cauză ar fi reuşit să obţină o întâlnire cu portarul în vârstă de 22 de ani. Discuţia a fost aprinsă, iar ultrasii i-ar fi cerut lui Donnarumma să nu joace în meciul Juventus Torino, de la sfârşitul săptămânii viitoare, dacă nu îşi va prelungi contractul până atunci.

ADVERTISEMENT

Gianluigi Donnarumma, al cărui contract expiră la finalul sezonului, a refuzat până în prezent mai multe oferte de prelungire a înţelegerii venite din partea conducerii clubului.


Inter poate câştiga titlul duminică, după Sassuolo – Atalanta

UPDATE, 1 mai, ora 21:00 / Inter a învins-o pe Crorone, scor 2-0, şi poate câştiga duminică titlul de campioană a Italiei. Pentru ca acest obiectiv să fie îndeplinit, Atalanta, care are meci cu Sassuolo, trebuie să piardă sau să obţină doar o remiză.

ADVERTISEMENT

Deşi Inter a ucis demult orice speranţe la titlu pentru alte echipe, având meritul de a fi echipa care a pus, în sfârşit, capăt domniei de nouă ani a lui Juventus, mai sunt încă multe necunoscute care fac foarte atractivă şi această rundă. Este vorba despre lupta la locurile de Champions League, unde Milan a pierdut teren incredibil de mult în ultimele etape, fatală fiindu-i mai ales acel eşec de acasă cu Sassuolo, precum şi de războiul din subsol, unde Benevento, aparent o echipă liniştită acum câteva etape, a luat-o rău de tot la vale în timp ce, la polul opus, Cagliari parcă a băut apă vie şi cu trei victorii la rând poate spera la salvare.

La uşa Champions League stau îngrămădite cinci echipe, cu şanse diferite de a atinge obiectivul. După parcursul constant bun care a adus-o pe locul 2, Atalanta pare a fi în pole position. Apoi Napoli şi Juventus ar completa careul, dar e de aşteptat ca Milan să aibă o reacţie de orgoliu şi Lazio, care are o restanţă cu Torino, poate fi şi ea acolo, e drept cu şansele cele mai mici.

ADVERTISEMENT

Răzvan Marin merge la Napoli

Atalanta va juca în deplasare cu una dintre cele mai capricioase echipe, Sassuolo, formaţia lui Vlad Chiricheş putând exoricza “Diavolul” milanez chiar pe San Siro, dar şi să piardă cu o echipă din a doua parte a clasamentului. Însă maşina de goluri din Bergamo poate trece şi peste acest hop.

Napoli a ajuns, în sfârşit, pe locul visat, iar acum aşteaptă venirea unei echipe pe val, Cagliari al lui Răzvan Marin, cu internaţionalul român om cheie la sarzi, goluri şi pase de gol. Va fi un meci foarte interesant, fiecare echipă având misiunea ei.

AC Milan, obligată să se trezească

Juventus, care nu se regăseşte şi nici Cristiano Ronaldo nu a mai înscris de patru meciuri, va avea parte de un duel în alb şi negru, culorile ambelor formaţii, la Udine, pe stadionul Dacia. Udinese a măturat etapa trecută cu Benevento în deplasare, dar pentru torinezi dacă nu vor câştiga şi rivalele o vor face situaţia s-ar transforma în veritabilă dramă.

AC Milan trebuie să reacţioneze imediat dacă nu vrea să spulbere un vis şi o muncă de aproape un sezon şi are cel mai bun prilej acum, când pe San Siro vine un Benevento în mare degringoladă. Chiar dacă la adversari antrenor e fosta glorie a rossonerilor, Filippo Inzaghi nu vedem alt rezultat posibil decât victoria lui Milan.

Luptă dramatică şi în subsol

Lazio e echipa care trebuie să bată tot, dar şi să aştepte jocul rezultatelor. Mai are acea restanţă cu Torino, dar până atunci trebuie să repete excelenta evoluţie cu Milan şi să răpună la Roma “Grifonul” genovez, care nu are nici o grijă.

În subsol, Benevento, Cagliari şi Torino au câte 33 de puncte, Spezia a început să aibă emoţii cu 33 şi nici Fiorentina, cu 34, nu e scutită complet de griji. Torino joacă acasă cu retrogradata Parma, de la care Dennis Man e absent, iar Spezia merge la Verona şi Fiorentina are meci la Bologna.

ADVERTISEMENT