Fotbal international

Live Blog Serie A etapa a 34-a. Ronaldo, dublă în Juventus – Lazio 2-1! “Bătrâna Doamnă”, tot mai aproape de titlu. Video

21.07.2020 | 00:36
Live Blog Serie A etapa a 34a Ronaldo dubla in Juventus  Lazio 21 Batrana Doamna tot mai aproape de titlu Video
ADVERTISEMENT

Etapa a 34-a din Serie A se întinde pe durata a trei zile, începând sâmbătă, 18 iulie, şi încheindu-se luni, 20 iulie. Juventus nu este încă matematic campioană, având cinci puncte peste ocupanta locului secund, Inter, şi 6 puncte peste cea mai frumoasă echipă a sezonului, Atalanta.

Sunt trei poli de atenţie în aceste ultime etape din Serie A. Evident, cel mai urmărit este duelul dintre primele clasate, Juventus contra Inter şi Atalanta, mai ales că torinezii au avut sincope serioase în ultimele jocuri, încasând, ceea ce nu le stă în ADN, patru goluri de la Milan şi trei de la Sassuolo şi egalând dintr-un penalty norocos în ultimul minut acasă cu Atalanta.

ADVERTISEMENT

Juventus a învins-o pe Lazio, scor 2-1, şi s-a distanţat la 8 puncte de Inter, echipa de pe locul 2. În Serie A se vor mai disputa 4 etape, iar “Bătrâna Doamnă” poate câştiga titlul în următoarea rundă dacă Inter şi Atalanta se împiedică.

Programul etapei a 34-a din Serie A

Luni, 20 iulie

Juventus – Lazio 2-1 (C. Ronaldo 51, 54 / Immobile 83) – VEZI VIDEO


  • Juventus: Szczesny – Cuadrado, Bonucci, de Ligt, Alex Sandro – Bentancur, Rabiot, Ramsey – Ronaldo, Higuain, Costa. Rezerve: Buffon, Danilo, Demiral, Wesley, Dybala, Matuidi, Muratore, Olivieri, Pinsoglio, Pjanic, Rugani, Zabnimacchia. Antrenor: Maurizio Sarri
ADVERTISEMENT

  • Lazio: Strakosha – Bastos, Luiz Felipe, Acerbi – D.Anderson, Parolo, Cataldi, Milinkovic-Savic, Lazzari – Caicedo. Immobile.Rezerve: Guerrieri, Adekenye, Anderson, Armini, Falbo, Lukaku, Proto, Vavro. Antrenor: Simone Inzaghi

Duminică, 19 iulie

  • Parma – Sampdoria 2-3 (Gervinho 18, B. Bereszynski-AG / J. Chabot 48, F. Quagliarella 69, F. Bonazzoli) – VEZI VIDEO
  • Brescia – SPAL Ferrara 2-1 ( J. Zmrhal 68, 90+3 / B. Dabo 43) – VEZI VIDEO
  • Genoa – Lecce 2-1 (A. Sanabria 8, Gabriel 81-AG / M. Mancosu 60) – VEZI VIDEO
  • Napoli – Udinese 2-1 (A. Milik 31, M. Politano 90+5 / R. De Paul 22) – VEZI VIDEO
  • Fiorentina – AC Torino 2-0 (C. Kouame 2, P. Cutrone 75) – VEZI VIDEO
  • AS Roma – Inter 2-2 (L. Spinazolla 45+1, H. Mkhitaryan 57 / S. de Vrij 15, Lukaku 88) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 18 iulie

  • Verona – Atalanta 1-1 (Pessina 59 / Zapata 50) – VEZI VIDEO
  • Cagliari – Sassuolo 1-1 (Joao Pedro 63 / Caputo 12) – VEZI VIDEO

Vlad Chiricheş a fost doar rezervă la Sassuolo în acest meci, după ce în etapa trecută, 3-3 cu Juventus, a fost titular.

ADVERTISEMENT

  • AC Milan – Bologna 5-1 (Saelemaekers 10, Calhanoglu 24, Bennacer 49, Rebic 57, Calabria 90+3 / Tomiyasu 45) – VEZI VIDEO

Clasament Serie A

 


UPDATE, 19 iulie, ora 18:37 / Jucătorii lui AC Milan cer păstrarea lui Stefano Pioli, tehnicianul care pare că a revitalizat echipa. Am fost foarte obosiți, dar am demonstrat mentalitatea pe care o avem și devotamentul față de echipă, nu a fost deloc ușor cu Bologna, care a făcut un pressing constant, ne-au marcat foarte strâns. 

Pioli îmi permite să joc exact cum îmi doresc, poartă întotdeauna discuții cu mine în afara terenului, m-a ajutat enorm. Pot spune clar că joc și pentru el, pentru că e o persoană foarte importantă atât pentru mine, cât și pentru coechipierii mei.

Suntem cu adevărat norocoși că putem lucra cu un astfel de antrenor”, a declarat Hakan Calhanoglu.


UPDATE 19 iulie, 13:08 / Juventus Torino caută să se întărească în compartimentul ofensiv, mai ales că se va despărți aproape sigur în această vară de argentinianul Gonzalo Higuain. Fosta, și cel mai probabil noua, campioană a Italiei a pus ochii pe un jucător al unei rivale la titlu și este gata să facă o ofertă cu adevărat de nerefuzat.

Juventus îl vrea neapărat pe atacantul columbian Duvan Zapata, de la Atalanta, în schimbul căruia este gata să plătească 30 de milioane de euro plus portarul Mattia Perin, împrumutat în acest moment la Genoa.

În 24 de meciuri disputate în tricoul Atalantei în acest sezon de Serie A, Zapata a marcat 17 goluri și a oferit 6 assit-uri.


UPDATE 18 iulie, 17:20 / Mario Balotelli, atacantul Bresciei, a întârziat 10 zile la reunirea lotului şi a intrat în colimatorul conducerii. El nu mai face parte din planurile echipei care, cel mai probabil, va retrograda în Serie B la final de sezon. „Super Mario“, ajuns la 29 de ani, ar putea rămâne liber de contract, iar de serviciile sale se interesează Como, formaţie de Serie C. Ambiţiile conducerii de la Como sunt mari pentru următoarele stagiuni şi speră să-l convingă pe Balotelli să semneze, scrie presa din Italia.

Până acum, atacantul a jucat pentru Inter Milano, club la care s-a format, Manchester City, AC Milan, Liverpool, Nice şi Olympique Marseille, formaţii de primă divizie, astfel că o mutare în liga a treia pare improbabilă. Conducerea lui Como crede, totuşi, că în poate convinge prin proiectul clubului.

Balotelli a venit la Brescia la startul sezonului, evoluând în 19 meciuri şi marcând de 5 ori. După pauza forţată au început să apară problemele cu Brescia, iar preşedintele clubului a declarat că regretă aducerea lui. Contractul dintre cele două părţi este valabil până în 2022, dar presa italiană spune că Super Mario a primit o scrisoare prin care e deja pus pe liber.


Patru dintre primele cinci echipe joacă între ele în etapa a 34-a din Serie A

Ambele echipe au câte un suspendat, Bernardeschi la Juve, Patric, două etape, la Lazio, dar oaspeţii au şi destui accidentaţi, unii până la final de sezon, cum sunt Marusic, Ştefan Radu şi Lulic. Correa va sta în jur de 10 zile pe tuşă.

Inter are parte de o deplasare extrem de grea, duminică noapte, pe Olimpico din Cetatea Eternă, unde va întâlni Roma. Romanii sunt la 12 puncte în urma lui Lazio, deci nu mai au nici o şansă la Champions League. Se anunţă un joc foarte echilibrat, în care se poate întâmpla absolut orice.

Atalanta, în oraşul îndrăgostiţilor

Atalanta deschide etapa sâmbătă, cu un meci afară destul de greu, la Verona. Dacă Hellas are vreo cinci jucători incerţi, maşina de goluri din Bergamo va fi doar fără Ilicic, accidentat. Pentru Napoli, meciul de acasă cu Udinese pare a fi o partidă facilă, mai ales că friulanii de vreo doi ani încoace nu mai sunt acel oaspete nepoftit, care încurcă multe socoteli.

AC Milan e într-o formă pe care dacă o avea şi o menţinea de la început de sezon acum se bătea la titlu fără nici o problemă. Milan joacă acasă cu un adversar incomod, dar nu invincibil, Bologna.

Walter Zenga e cu sabia deasupra capului

Walter Zenga, ameninţat cu demiterea la Cagliari, are parte de o vizită deloc plăcută în Insula Sardiniei, pentru că Sassuolo e neînvinsă de cinci meciuri şi e un fel de a doua Atalantă, cu o medie de trei goluri pe meci. Însă acum Sassuolo are trei suspendaţi, cel mai important fiind golgeterul Berardi.

O partidă pe viaţă şi pe moarte va fi duminică la Genova, între prima echipă deasupra liniei de salvare, Genoa şi Lecce. Cele două echipe sunt separate de un singur punct şi acest meci va avea o importanţă deosebită în evitarea ultimului loc retrogradabil, pentru că Brescia şi SPAL Ferrara, care joacă între ele, doar matematic nu sunt încă în Serie B, dar distanţa la care se află de locul 18 nu le mai dă nici o şansă.

ADVERTISEMENT