Fotbal international

Live Blog Serie A, etapa a 35-a. Milan o distruge pe Juventus. ”Bătrâna Doamnă” tremură pentru locul de UCL

09.05.2021 | 23:26
Live Blog Serie A etapa a 35a Milan o distruge pe Juventus Batrana Doamna tremura pentru locul de UCL
ADVERTISEMENT

Etapa a 35-a din Serie A a fost dominată de derby-ul Juventus – Milan, în care trupa lui Stefano Pioli a făcut instrucție cu echipa lui Andrea Pirlo. Inter, cu Ionuț Radu o repriză în poartă, a sărbătorit în stil mare titlul cucerit după o pauză de 11 ani.

Programul etapei a 35-a din Serie A

Duminică, 9 mai

  • Juventus – AC Milan 0-3 (Diaz 45+1, Rebic 78, Tomori 82)

În minutul 58, Milan a avut un penalty, dar Franck Kessie a șutat modest și Wojciech Szczesny a reușit să respingă

ADVERTISEMENT

Ciprian Tătărușanu a fost rezervă la Milan, iar Radu Drăgușin nu a fost în lot la Juventus

juv

  • AS Roma – Crotone 5-0 (Borja Mayoral 47, 90, Pellegrini 70, 73, Mkhitaryan 78)

Denis Drăguș nu este în lot la Crotone

  • Parma – Atalanta 2-5 (Brunetta 78, Sohm 88 / Malinovsky 12, Pessina 52, Muriel 77, 86, Al. Miranchuk 90+3)

Dennis Man și Valentin Mihăilă sunt accidentați și nu fac parte din lotul Parmei

  • Verona – AC Torino 1-1 (Dimarco 88 / Vojvoda 86)

Portarul Răzvan Sava a fost rezervă la Torino

  • Benevento – Cagliari 1-3 (Lapadula 16 / Lykogiannis 1, Pavoletti 64, Joao Pedro 90+3)

Răzvan Marin a jucat 89 de minute la Cagliari


  • Genoa – Sassuolo 1-2 (Zappacosta 85 / Raspadori 14, Berardi 66)

Chiricheș a fost integralist la oaspeți.


Sâmbătă, 8 mai

  • Fiorentina – Lazio 2-0 (Vlahovic 32, 89)

Ștefan Radu a jucat 75 de minute la Lazio.

FIO

  • Inter – Sampdoria 5-1 (Gagliardini 4, A. Sanchez 27, 37, Pinamonti 62, Martinez 70 pen. / Candreva 35)
ADVERTISEMENT

Ionuț Radu a intrat la pauză Inter

INT

  • Spezia – Napoli 1-4 (Piccoli 64 / Zielinski 16, Oshimen 23, 44, Lozano 80)
  • Udinese – Bologna 1-1 (De Paul 23 / Orsolini 82 pen.)

sa


Atmosferă de vis făcută de suporterii Milanului

UPDATE, 9 mai, ora 15:13 / Suporeterii echipei AC Milan au venit la baza de pregătire de la Milanello și au creat o atmosferă incendiară înaintea derby-ului din deplasare cu Juventus Torino.

ADVERTISEMENT

Aproximativ 1.000 de fani și-au încurajat favoriții care se luptă pentru a termina între primele patru sezon și a-și asigura astfel prezența în sezonul viitor al Champions League. Susţinătorii trupei lui Stefano Pioli au aprins torţe în momentul în care autocarul echipei s-a apropiat de ei. Au avut la ei steaguri, bannere şi au cântat încontinuu.


Jose Mourinho vrea transferuri de top la AS Roma

UPDATE, 8 mai, ora 20:37 / Jose Mourinho a semnat un contract pe trei sezoane cu AS Roma și pregătește deja o campanie de transferuri fără precedent, pentru a se putea bate la titlu cu echipa romană.

ADVERTISEMENT

Ținta principală a portughezului este atacantul Andrea Belotti de la AC Torino, în schimbul căruia gruparea din Capitală ar trebui să achite cel puțin 25 de milioane de euro. În afara acestuia, în vizorul lui Mourinho mai sunt Mauro Icardi, de la PSG, care își dorește o întoarcere în Serie A, și Dusan Vlahovic de la Fiorentina.

În plus, potrivit jurnaliștilor de la Calcio Mercato, „The Special One” l-ar vrea la AS Roma si pe Francisco Trincao, de la Barcelona.


Fanii lui Inter, show în fața stadionului

UPDATE, 8 mai, ora 20:37 / Fanii echipei Inter Milano au venit în număr mare în fața stadionului Giuseppe Meazza pentru a-și aștepta favoriții înaintea partidei cu Sampdoria și a celebra câștigarea titlului după o pauză de 11 ani.

Fanii îmbrăcați în tricourile favoriților au cântat, au fluturat steagurile și aprins fumigene, sărbătorind un moment mult așteptat.


Reduceri salariale la Inter

UPDATE, 8 mai, ora 15:19 / Patronul clubului Inter Milano, Steven Zhang, a luat o decizie neașteptată la doar câteva zile după câștigarea titlului și vrea să reducă costurile prin tăieri salariale.

Conform presei italiene, salariile ar urma să fie micșorate, iar din contracte ar urma să dispară mai multe bonusuri de performanță. Zhang urmează ai aibă o întâlnire cu antrenorul Antonio Conte, care este nemulțumit de decizia luată de conducători.

În plus, nerazzurrii ar fi hotărâți să renunțe la unul sau mai mulți jucători de bază pentru asigurarea bugetului din sezonul următor. Marcelo Brozovic, Milan Skriniar și Steven de Vrij se află pe lista fotbaliștilor importanți care ar putea să o părăsească pe Inter la vară.


ȘTIRE INIȚIALĂ, 8 mai, ora 12:36

Juventus – AC Milan, meci decisiv pentru calificarea în Liga Campionilor

Cel mai tare meci din program este unul cu implicaţii uriaşe asupra zonei Champions League. Este vorba de partida care închide etapa duminică seară, de la ora 21:45, Juventus – AC Milan. Cele două echipe au câte 69 de puncte şi ocupă locurile 3 şi 4, acelaşi punctaj cu Atalanta, două puncte peste Napoli şi cinci peste Lazio, romanii avînd un meci mai puţin.

Juventus – AC Milan este unul dintre meciurile de mare tradiţie din fotbalul italian, un război al Nordului, mulţi ani rivalitate între Berlusconi şi familia Agnelli. De la Juve ar putea lipsi Morata, care a primit o lovitură în meciul de la Udine. AC Milan, caz rar în acest sezon, are toţi oamenii la dispoziţie.

Cristiano Ronaldo versus Zlatan Ibrahimovic

Este, totodată, şi o confruntare între doi titani ai sportului rege, Cristiano Ronaldo, care a marcat ambele goluri ale unei victorii dramatice pentru Juve la Udine, şi veteranul suedez Zlatan Ibrahimovic, care la 39 de ani a primit deja oferta de a mai continua un sezon în rossonero.

Atalanta are o misiune facilă, pentru că va merge la Parma, unde deja patronul clubului creionează proiectul pentru viitoarea stagiune de Serie B, cu obiectivul repromovării imediate. Ambii români,  Dennis Man şi Vali Mihăilă sunt indisponibili, primul până la final de sezon.

Lazio merge la victorie la Florenţa

Napoli se va deplasa pe terenul nou promovatei Spezia. Napoli a fost egalată acasă de Cagliari în minutul 95, imensă şansă pentru AC Milan de a rămâne pe locul 4, cu două puncte avans peste echipa lui Rino Gattuso. Spezia a produs în tur o mare surpriză, reuşind să câştige acasă la Napoli.

Lazio are o restanţă acasă cu Torino şi acum se pregăteşte de vizita la Florenţa, unde va avea în faţă o echipă care nu e scutită complet de griji cu ale sale 35 de puncte. Artilieria grea a romanilor, cu Immobile, Correa, Muriqi sau Caicedo, sprijinită de mijlocaşii Luis Alberto şi Milinkovic – Savic trebuie să impună ritmul pentru trei puncte dacă se doreşte rămânerea în cursa Champions League.

Benevento – Cagliari, războiul pentru supravieţuire

În zona minată, Benevento – Cagliari e un meci de totul sau nimic pentru ambele echipe. Cea a lui Filippo Inzaghi stătea lejer în zona de mijloc până a început o serie autodistrugătoare care a adus-o pe locul 18, ultimul care trimite în Serie B. Cagliari a avut un parcurs fantastic în ultimele etape, cu trei victorii consecutive şi un egal de aur în ultimele secunde scos la Napoli.

AC Torino se deplasează în oraşul lui Romeo şi al Julietei, la Verona, echipă fără nici o emoţie la mijlocul clasamentului. Sassuolo, imprevizibila echipă a lui Vlad Chiricheş. va juca la Genova cu Grifonul din oraşul lui C ristofor Columb, Genoa, cu 36 de puncte mai având nevoie de cel puţin două pentru a fi la adăpost.

ADVERTISEMENT