Fotbal international

Live Blog Serie A etapa a 36-a. Crotone o învinge pe Verona și scapă de ultimul loc

Live Blog Serie A etapa a 36a Crotone o invinge pe Verona si scapa de ultimul loc
ADVERTISEMENT

Italienii s-au grăbit să pună punct acestui sezon. Pentru că echipa națională – în a cărei componenţă se regăsesc foarte mulţi jucători din campionatul intern – are nevoie de o perioadă de pregătire înaintea startului la Euro 2020, meciurile din etapa a 36-a s-au disputat în cursul săptămânii.

Programul etapei a 36-a din Serie A

Joi, 13 mai

 Crotone – Verona 2-1 (Adam Ounas 2, Junior Messias 75, Salvatore Molina 87 autogol)

Miercuri, 12 mai

Torino – Milan 0-7 (T. Hernandez 19, 62, Kessie 26, Diaz 50, Rebic 67, 72, 79)

Sassuolo – Juventus 1-3 (Raspadori 59 / Rabiot 28, Ronaldo 45, Dybala 66)

Inter – Roma 3-1 (Brozovic 11, Vecino 21, Lukaku 90 / Mkhitaryan 31)

Lazio – Parma 1-0 (Immobile 90+5)

Atalanta – Benevento 2-0 (Muriel 22, Pasalic 67)

Sampdoria – Spezia 2-2 (Verre 34, Keita 80 / Pobega 15, 73)

Bologna – Genoa 0-2 (Zappacosta 13, Scamacca 61)

Cagliari – Fiorentina 0-0

Marţi, 11 mai

Napoli – Udinese 5-1 (Zielinski 28, Ruiz 31, Lozano 57, Di Lorenzo 66, Insigne 90+1/ Okaka 41)


Italienii îl laudă pe Ionuț Radu

UPDATE, 13 mai, ora 08:45 / Presa italiană l-a lăudat pe portarul Ionuț Radu, după ce internaționalul român a fost pentru prima dată titular la Inter Milano.

ADVERTISEMENT

”Debutul pe care l-a așteptat. Puțin neinspirat la golul lui Mkhitaryan, cu acea deviere, dar s-a revanșat cu două parade bune la Pellegrini și Dzeko”, a scris Gazzetta dello Sport, care io-a acordat nota 6.

Tot cu 6 l-a notat și site-ul tuttomercatoweb.com: ”Portarul român și-a făcut debutul ca titular în acest sezon și la Inter. Câteva intervenții în prima repriză, în timp ce în a doua parte atacurile neîncetate ale Romei l-au pus la treabă. S-a descurcat bine, fără a excela. Nu a greșit la golul primit”.

ADVERTISEMENT

Inter – Roma este un meci de mare tradiţie, care, în mod normal ar fi meritat capul de afiş. Însă acum lucrurile nu mai stau aşa şi rămâne doar un meci de tradiţie, fără implicaţii. Inter a spart monopolul lui Juventus după nouă ani consecutivi şi e de câteva etape campioană. Roma are un sezon de uitat, departe de Champions League şi aşteaptă să intre din vară sub comanda lui Jose Mourinho.

În aceste condiţii polii interesului rămân locurile 2, 3 şi 4, adică poziţiile de Champions League şi ultimul loc retrogradabil, acolo unde Benevento nu se mai opreşte din cădere, în timp ce Cagliari şi Torino nu se mai opresc din urcuşul către salvare.

ADVERTISEMENT

Juventus, foarte aproape de a rata locul de Champions League

Lecţia de fotbal primită de Juventus pe teren propriu într-un alt meci de mare vogă în fotbalul italian, cel cu Milan, complică teribil şansele torinezilor la a prinde măcar locul 4 şi participarea în Champions League. Juve e acum pe locul 5, o poziţie care la începutul sezonului ar fi fost considerată ceva imposibil şi trebuie să câştige toate cele trei jocuri rămase, deloc uşoare, pentru că sâmbătă vine campioana Inter şi să se spere că una dintre Milan sau Napoli se va împiedica undeva.

Juventus va întâlni în deplasare una dintre cele mai dificile echipe din Serie A, foarte imprevizibilă. Este vorba de Sassuolo, care a bătut pe Milan şi pe Genoa afară şi care a ajuns acum la numai două puncte de locul 7, Roma, ultima poziţie europeană.

ADVERTISEMENT

Milan joacă din nou la Torino

Un meci cu Sassuolo în acest moment chiar este o partidă grea pentru Cristiano Ronaldo şi colegii lui, dar care trebuie câştigată. Asta pentru că locul 2, Atalanta, are meci acasă cu Benevento şi se pune doar problema scorului, iar Napoli acasă cu Udinese şi e, evident, mare favorită.

Milan pare a avea o misiune ceva mai grea, pentru că va juca din nou la Torino, la câteva zile după ce a executat-o pe Juve, dar de această dată în compania echipei care poartă numele capitalei Piemontului, o formaţie care luptă pentru supravieţuire. Lazio e ultima pe lista şanselor, după ce a pierdut la Florenţa, dar acasă nu poate avea probleme cu retrogradata Parma.

Patru echipe se bat pentru a evita ultimul loc retrogradabil

Jos, unde un singur loc mai frige putenic, se luptă Benevento, cele mai puţine şanse, Cagliari, Torino şi Spezia, care şi ea are un final de sezon foarte prost. După felul în care joacă Benevento ar fi ultima echipă care va lua drumul către Serie B, dar în trei etape se mai pot întâmpla multe.

Benevento are puţine speranţe că ar putea reveni cu măcar un punct de la Bergamo, casa maşinii de goluri numită Atalanta, ocupanta locului secund. Spezia merge la Genova, pentru partida cu o Sampdorie lipsită de griji, dar echipa lui Claudio Ranieri nu prea pare capabilă de gesturi de mărinimie. Torino primeşte vizita lui Milan şi Cagliari pe cea a Fiorentinei, două partide extrem de grele pentru cele două echipe care se zbat pentru salvare.

ADVERTISEMENT