Fotbal international

Live Blog Serie A etapa a 37-a. Cagliari, remiză albă pe San Siro. Răzvan Marin a jucat 78 de minute împotriva lui Milan

16.05.2021 | 23:49
Live Blog Serie A etapa a 37a Cagliari remiza alba pe San Siro Razvan Marin a jucat 78 de minute impotriva lui Milan
ADVERTISEMENT

În acest weekend au loc partidele etapei a 37-a din Serie A, penultima din acest sezon. La acest moment se cunosc cu exactitate numele echipei campioane, Inter Milano şi ale primelor două retrogradate, Crotone şi Parma. Dar mai sunt destule elemente ale ecuaţiei care nu au fost elucidate.

Programul etapei a 37-a din Serie A

Duminică, 16 mai

Milan – Cagliari 0-0

Parma – Sassuolo 1-3 (Alves 32 / Locatelli 25-pen., Defrel 62, Boga 69)

Fiorentina – Napoli 0-2 (Insigne 56, Zielinski 67)

Udinese – Sampdoria 0-1 (Quagliarella 88)

Benevento – Crotone 1-1 (Lapadula 13 / Simy 90+3)

Luni, 17 mai, ora 21:45

Verona – Bologna

Sâmbătă, 15 mai

Juventus – Inter 3-2 (Ronaldo 24, Cuadrado 48, 87-pen. / Lukaku 35, Chiellini 83-a.g.)

  • Betancur și Brozovic au fost eliminați

LIVE Roma – Lazio 2-0 (Mkhitaryan 42, Pedro 78)

Ora 16:00

Genoa – Atalanta 3-4 (Shomurodov 49, Pandev 67, Shomurodov 85 / Zapata 9, Malinovsky 26, Gosens 44, Pasalic 51 ) 

ADVERTISEMENT

Spezia – Torino 4-1 (Saponara 19, Nzola 41, 74, Erlic 84 / Belotti 53)

Sunt doi poli ai interesului în acest final de stagiune, în care se face un an şi jumătate de când tifosii văd meciurile favoriţilor doar la televizor. Primul, evident, cei mai urmărit, este legat de locurile de Champions League. Al doilea de numele ultimei echipe retrogradate.

Şi totuşi sezonul nu va trage cortina fără a fi avut un meci cu public în tribune. Ca şi la noi, autorităţile centrale au decis să permită accesul numui număr de 4300 de suporteri la finala Cupei Italiei, Juventus – Atalanta, care va avea loc pe 19 mai, în mod surprinzător pe Mappei Arena din Reggio Emilia.

ADVERTISEMENT

Importante sunt şi meciurile Fiorentina – Napoli, Genoa – Atalanta şi Milan – Cagliari

Revenind la aceste ultime 180 de minute din actuala ediţie remarcăm că avem parte de două regaluri pe cinste, cu implicaţii în stabilirea echipelor ce vor juca în Europa. Este vorba de partida Juventus – Inter, un meci al predării de ştafetă din partea fostei campioane actualei regine din fotbalul italian şi un derby care nu mai necesită comentarii, Roma – Lazio.

Şi nu sunt singurele partide care vor avea impact serios, pentru că şi jocurile în care sunt implicate Napoli, Atalanta sau Milan au importanţa lor uriaşă, pentru că pot în orice moment modifica actuala ordine a locurilor 2, 3 şi 4. Aşadar, o penultimă rundă absolut specială şi care poate lămuri anumite lucruri.

ADVERTISEMENT

Inter vrea să scoată pe Juve din Champions League

Inter vine la Torino cu cea mai bună formulă de echipă, explicaţia lui Antonio Conte fiind că vor întâlni campioana ultimilor nouă ani şi e normal să respecte acest moment introducând cea mai bună echipă. Asta aşa de suprafaţă, pentru că în realitate se ştie ce relaţii tensionate există de multă vreme între Inter şi Juventus şi e clar că milanezii ar dori să câştige, pentru a da lovitura decisivă bianconerilor la calificarea în Champions League.

Lazio are cele mai puţine şanse să mai prindă locul 4, după acel eşec de la Florenţa, dar speranţa moare ultima, deşi echipa a arătat rău la meciul cu retrogradata Parma, câştigat în al şaptelea minut de prelungiri. Roma continuă să aibă o listă destul de mare de absenţe şi acesta va fi penultimul joc cu Paulo Fonseca pe bancă.

ADVERTISEMENT

Napoli are o deplasare dificilă

Napoli trebuie să fie atentă la păţania lui Lazio când va merge la Florenţa, acolo unde noul star din Serie A, Duşan Vlahovic, aşteaptă noi victime. O victorie a echipei lui Gennaro Gattuso ar deschide 95 la sută uşa de intrare în Champions League. Paradoxal, chiar dacă duce echipa în Champions League Gattuso va lăsa oraşul de la poalele Vezuviului.

Şi Milan, care joacă acasă cu Cagliari, echipa lui Răzvan Marin, dacă bate face un pas uriaş spre Champions League, iar Atalanta, cu victorie la Genova, cu echipa care poartă numele oraşului, e sigură de a treia prezenţă consecutivă la înalt nivel în Europa.

ADVERTISEMENT