Sport

Serie A etapa a 38-a (ultima). Juventus prinde în extremis locul de Liga Campionilor. Dramă la Napoli

Juventus a prins ultimul loc care duce în Liga Campionilor, după ce Napoli a remizat, pe teren propriu, cu Verona.
23.05.2021 | 18:50
Serie A etapa a 38a ultima Juventus prinde in extremis locul de Liga Campionilor Drama la Napoli
ADVERTISEMENT
23-05-2021
18:18

Program etapa a 38-a din Serie A

Duminică, 23 mai, ora 21:45

Atalanta – AC Milan 0-2 (Kessie 40 pen., 90+2 pen.)

Bologna – Juventus 1-4 (Orsolini 86 / Chiesa 6, Morata 30, 48, Rabiot 45) / Cristiano Ronaldo a fost rezervă neutilizată la oaspeţi

Napoli – Verona 1-1 (Rrahmani 61 / Faraoni 69)

Sassuolo – Lazio 2-0 (Kyriakopoulos 10, Berardi 78 pen.)

Spezia – AS Roma 2-2 (Verde 6, Pobega 38 / El Shaarawy 52, Mkhitaryan 85)

Torino – Benevento 1-1 (Bremer 29 / Tello 72)

Inter – Udinese 5-1 (Young 8, Eriksen 44, Martinez 55, Perisic 64, Lukaku 71 / Pereyra 79)

Sâmbătă, 22 mai

Sampdoria – Parma 3-0 (Quagliarella 20, Colley 44, Gabbiadini 64)

Crotone – Fiorentina 0-0

Cagliari – Genoa 0-1 (Shomurodov 15)

Inter, AC Milan, Atalanta şi Juventus s-au calificat în Liga Campionilor.

Napoli şi Lazio s-au calificat în Europa League

AS Roma s-a calificat în Conference League

23-05-2021
16:06

Inter a primit trofeul de campioană a Italiei

Inter a învins-o pe Udinese, scor 5-1, iar finalul meciului a fost aşteptat cu sufletul la gură de toţi fanii echipei lui Antonio Conte. După fluierul final, interiştii au primit medaliile de campioni şi trofeul, pornind fiesta pe gazonul stadionului “Giuseppe Meazza”, la 11 ani de precedentul succes în Serie A.

23-05-2021
11:28

Fanii Milanului, alături de favoriți la plecarea spre Bergamo

Suporterii echipei AC Milan s-au strâns în număr mare în faza bazei de pregătire de la Milanello pentru a-și încuraja favoriții înaintea partidei cu Atalanta , din ultima etapă din Serie A.

Trupa lui Stefano Pioli are nevoie de o victorie la Bergamo pentru a fi sigură de locul de Champions League în sezonul viitor. Fanii au ținut să-i motiveze pe jucători înaintea acestui joc extrem de important.

În Italia, trei echipe se luptă pentru ultimele două locuri care duc în cea mai importantă competiție europeană. Milan, Napoli și Juventus dau marea bătălie pentru a se alătura primele două clasate, Inter și Atalanta.

Şi Serie A îşi încheie socotelile în acest weekend cu sezonul 2020-2021. Numele campioanei care a reuşit marea performanţă de a sparge hegemonia lui Juventus este Inter şi se cunoasc şi toate cele trei echipe retrogradate: Benevento, Parma şi Crotone. De asemeni se ştiu cele două promovate direct, Empoli şi Salernitana şi care sunt cele două echipe ajunse în finala pentru promovare prin intermediul unui play-off: Cittadella şi Venezia.

Însă ultimele 90 de minute ale sezonului vor fi cele care vor lămuri ecuaţia referitoare la formaţiile calificate în grupele Champions League, alături de Inter și Atalanta. Pentru că acolo este, cum se spune popular, bătaia peştelui, fiind angrenate în luptă trei echipe: Napoli, Milan şi Juventus.

ADVERTISEMENT

Cel mai facil meci dintre toate candidatele la Champions League îl are Napoli. Joacă acasă cu Verona, echipă intrată de mult în vacanţă, pentru că va termina pe un loc la mijlocul terenului. Cu o victorie napoletanii vor fi siguri de locul 3, însă, paradoxal, se vor despărţi de antrenorul Gennaro Gattuso, ca urmare a relaţiilor precare cu patronul clubului, Aurelio De Laurentiis.

De Laurentiis nu se dezminte pentru faptul că de fiecare dată a ajuns la relaţii tensionate cu antrenorii pe care i-a pus, chiar dacă aceştia au obţinut performanţe. Până la Gattuso în situaţie similară s-au aflat Rafa Benitez, Maurizio Sarri şi Carlo Ancelotti.

ADVERTISEMENT

Juventus are nevoie să nu câştige Milan la Bergamo

Juventus este momentan marea pierzătoare. Se află pe locul 5 şi pentru a putea prinde locul de Champions League are mare nevoie ca Milan să nu câştige la Bergamo, lucru extrem de probabil ţinând cont de forţa Atalantei pe teren propriu. Dacă Milan bate la Bergamo va fi falimentul torinezilor, pierderile estimate ridicându-se după primele calcule, la nu mai puţin de o sută de milioane euro.

Aşadar cel mai tensionat joc va avea loc la Bergamo. Dacă bate Atalanta va avea în conturi şi zece milioane de euro în plus, ca urmare a faptului că va termina pe poziţia secundă, o performanţă pe care nu a mai reuşit-o niciodată. Echipa lui Gasperini vine după înfrângerea din finala Cupei Italiei, 1-2 cu Juventus, după un meci plin de polemici, în care Atalantei i s-a refuzat un penalty clar la Pessina şi primul gol al torinezilor a fost precedat de o poziţie de ofsaid.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo pleacă dacă nu va juca în Champions League

Juventus îl va pierde pe Cristiano Ronaldo, dacă nu va obţine calificarea în Champions League. Deşi toată lumea a reacţionat la numirea ca antrenor al lui Andrea Pirlo, considerând că nu e de ajuns să fi fost mare jucător pentru a confirma şi ca antrenor se pare că acesta va continua. Cristiano Ronaldo ar urma să revină la primul club unde a reuşit să câştige trofee importante şi să înscrie peste o sută de goluri, adică la Manchester United.

Lupta pentru un loc în cupele europene există, ce e drept la proporţii mai reduse, şi la nivelul reprezentării în cea mai nouă competiţie continentală. Conference League, unde va ajunge echipa care va termina sezonul pe locul 7. Momentan aceasta este Roma, care va juca pe terenul lui Spezia, o nou promovată care a reuşit miracolul salvării. Contracandidata este Sassuolo, aflată la două puncte în urmă, care primeşte acasă pe Lazio, formaţie care va evolua în grupele Europa League. O victorie a lui Sassuolo şi un eşec al Romei ar inversa situaţia în favoarea nero-verdilor.

ADVERTISEMENT

Antrenorul lui Chiricheş are ofertă de la Celtic Glasgow

Despre antrenorul lui Sassuolo şi al lui Vlad Chiricheş, Roberto De Zerbi, se spune că ar urma să plece din vară din Serie A pentru a trece la timona echipei scoţiene Celtic Glasgow, care în acest sezon a fost detronată după un deceniu de rivala Rangers în lupta la titlu. De Zerbi ar rămâne numai dacă va reuşi să califice Sassuolo pentru a doua oară în cupele europene.

În privinţa jucătorilor români doar Ştefan Radu va juca sezonul viitor în cupele europene, pentru că portarul campioanei, Ionuţ Radu, are şanse foarte mici de a rămâne la Inter, cel mai probabil urmând a pleca de la Milano, unde nu are şanse în faţa lui Handanovic. Răzvan Marin va fi răscumpărat de Cagliari de la Ajax pentru 10 milioane euro, dar e posibil ca apoi să fie vândut, iar situaţia lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă, ambii retrogradaţi cu Parma, se va lămuri în curând.

ADVERTISEMENT