Fotbal international

Live Blog Serie A, etapa a 4-a. Zlatan Ibrahimovic, eroul lui AC Milan în derby-ul cu Inter. Remiză pentru Juve la Crotone. Live Video

17.10.2020 | 23:23
Live Blog Serie A etapa a 4a Zlatan Ibrahimovic eroul lui AC Milan in derbyul cu Inter Remiza pentru Juve la Crotone Live Video
ADVERTISEMENT

Etapa a 4-a din Serie A se joacă pe durata a trei zile, începând de sâmbătă, 17 octombrie, şi până luni, 19 octombrie, inclusiv. Şi italienii revin la treburile interne după cele două dificile meciuri ale echipei naţionale, în Polonia şi acasă cu Olanda.

Este o etapă în care are loc mult aşteptatul „Il derby della Madonnina”, cum este cunoscută confruntarea dintre Inter şi AC Milan. Care însă s-ar putea juca sub semnul nedoritei prezenţe a coronavirusului în tabăra lui Inter, acolo unde fundaşii centrali Skriniar şi Bastoni, fundaşul stânga Young şi portarul Ionuţ Radu au fost depistaţi pozitiv în urmă cu câteva zile.

ADVERTISEMENT

Rămâne de văzut cu 24 de ore înainte de meci ce rezultate vor avea toţi aceştia la noile teste şi în funcţie de acest lucru Antonio Conte îşi va putea construi primul unsprezece. La Milan lucrurile sunt exact la polul opus, în sensul în care vedeta echipei, atacantul Zlatan Ibrahimovic, 39 de ani, s-a refăcut după COVID şi e gata să reintre.

Crotone – Juventus 1-1 (Simy 11, Morata 21)

Juventus a scos doar un egal la Crotone, după ce Simy a deschis scorul din penalty, iar Morata a egalat în minutul 21, după assist-ul  unui alt nou-venit, Federico Chiesa. Același Chiesa a văzut cartonașul roșu în minutul 60. A fost o seară plină și pentru Alvaro Morata, care a fost foarte aproape să își treacă în cont o dublă, însă golul marcat în minutul 76 i-a fost anulat după analiza VAR, pentru offside.

ADVERTISEMENT

 

Echipele de start din Crotone-Juventus
Echipele de start din Crotone-Juventus

Inter Milano – AC Milan 1-2 (Lukaku min. 29, Ibrahimovic min. 13, 16)

UPDATE, 17 octombrie, ora 21:00 / Victorie formidabilă pentru AC Milan, care s-a impus cu 2-1 în fața marii rivale din oraș. Golurile rossonerilor au fost marcate de Zlatan Ibrahimovic, vârful suedez care a fost până de curând în izolare, din cauza infectării cu noul coronavirus. Pentru Inter, Lukaku a redus din diferență și a avut o ocazie uriașă în ultima secundă, însă a ratat, iar Milan este lider solitar pentru prima oară din martie 2013! La scorul de 1-2, în repriza a doua, Inter a avut și un penalty întors, ulterior, după verificarea sistemului de arbitraj video.

UPDATE, 17 octombrie, ora 19:00 / A început partida de pe San Siro, la care asistă 1.000 de persoane.

ADVERTISEMENT

Antonio Conte și Stefano Pioli au anunțat echipele pe care le vor folosi în noua ediție a Derby della Madonnina. Andrei Radu nu face parte din lotul gazdelor, fiind în izolare după ce a fost depistat pozitiv cu coronavirus. La oaspeți, Tătărușanu este pe banca de rezerve.

Echipele de start din Inter-AC Milan
Echipele de start din Inter-AC Milan

Sampdoria – Lazio 3-0 (Quagliarella min. 33, Augello min. 41, Damsgaard min. 74)

 

Programul etapei a 4-a din Serie A

Sâmbătă, 17 octombrie

  • Napoli – Atalanta 4-1 (Lozano 23, 27, Politano 30, Osimhen 43 / Lammers 69) – VEZI VIDEO
  • Inter – AC Milan 1-2 (Lukaku 29 / Ibrahimovic 13, 16)
  • Sampdoria – Lazio 3-0 (Quagliarella 32, Augello 41, Damsgaard 74)
  • Crotone – Juventus 1-1 (Simy 12, Morata 21)
ADVERTISEMENT

Duminică, 18 octombrie

  • ora 13:30 Bologna – Sassuolo
  • ora 16:00 AC Torino – Cagliari
  • ora 16:00 Spezia – Fiorentina
  • ora 19:00 Udinese – Parma
  • ora 21:45 AS Roma – Benevento

Luni, 19 octombrie

  • ora 21:45 Verona – Genoa

Cristiano Ronaldo, marele absent în etapa a 4-a a Serie A

Tot coronavirusul strică total şi planurile lui Andrea Pirlo la Juventus. Campioana ultimelor nouă ediţii are parte de o deplasare uşoară, la nou promovata Crotone, care pare sufocată de revenirea în primul eşalon. Starul Cristiano Ronaldo s-a infectat la naţionala Portugaliei şi va lipsi inclusiv de la meciul de debut din grupa de Champions League, cu Dinamo Kiev.

În plus, sunt mari şanse ca pe teren să nu îl vedem nici pe Paulo Dybala, care a acuzat probleme stomacale la naţionala Argentinei şi nu a jucat. El va reveni la Torino, însă e greu de crezut că Andrea Pirlo îl va trimite, cel puţin de la început, pe teren. Cel mai probabil Morata va fi titular, alături de ultima achiziţie făcută, Enrico Chiesa de la Fiorentina.

Ştefan Radu, încă 30 de zile de absenţă

Napoli – Atalanta este probabil meciul care promite cel mai deschis spectacol şi goluri în ambele porţi. Însă Gennaro Gattuso este fără importantul Lorenzo Insigne, iar mijlocaşul polonez Zielinski vine după coronavirus. Atalanta arată ca o adevărată maşină de făcut goluri şi sezonul trecut a câştigat la poalele Vezuviului.

Lazio a avut în ultimii ani mereu rezultate excelente la Genova, contra Sampdoriei, dar acum situaţia se complică, din cauza problemelor de lot pe care le are Simone Inzaghi. Gheata de aur a Europei, atacantul Ciro Immobile, este suspendat, iar Luis Felipe, Marusic, Lulic şi Ştefan Radu sunt accidentaţi, pentru român estimându-se încă o lună de stat în afara gazonului.

Valentin Mihăilă nu a fost convocat pentru Udinese – Parma

AS Roma, după ce a arătat multe lucruri bune acasă cu Juventus, pe care a condus-o în două rânduri, dar până la urmă a fost egal, a câştigat etapa trecută la Udine, iar acum primeşte vizita nou promovatei Benevento, echipă cu un joc ofensiv, conceput de antrenorul Filippo Inzaghi, fratele tehnicianului de la Lazio.

Fostul craiovean Valentin Mihăilă nu este inclus în lotul pentru meciul pe care Parma îl va juca la Udine, informează Gazzetta dello Sport, dar acest lucru s-ar putea schmba până la ora meciului de duminică, în funcţie de ce va vedea antrenorul Fabio Liverani la antrenamente din partea românului.

ADVERTISEMENT