Fotbal international

LIVE BLOG Serie A etapa a 8-a. Program, rezultate, clasament, informaţii de ultimă oră. Milan, pas greșit la debutul lui Pioli. VIDEO

20.10.2019 | 23:40
LIVE BLOG Serie A etapa a 8a Program rezultate clasament informatii de ultima ora Milan pas gresit la debutul lui Pioli VIDEO
ADVERTISEMENT

Etapa a 8-a din Serie A are loc în perioada 19-21 octombrie, campionatul italian revenind la viaţă după pauza de două săptămâni datorată meciurilor echipelor naţionale în preliminariile EURO 2020. Italia, cu un parcurs fără greşeală, este a doua echipă alături de Belgia cu punctaj maxim după opt etape şi, evident, este calificată la turneul final fără nici un fel de emoţii.


UPDATE, 20 octombrie, ora 23:41 / Milan a avut o nouă seară neagră și a remizat acasă cu Lecce, scor 2-2, la debutul pe banca tehnică a lui Stefano Pioli. Internaționalul român Romario Benzar a fost doar rezervă la oaspeți. Golurile mIlanului au fost marcate de Calhanoglu (20) și Piatek (81), în timp ce pentru Lecce au punctat Babacar (62) și Calderoni (90+2). VEZI AICI GOLURILE

ADVERTISEMENT

UPDATE, 20 octombrie, ora 18.30. Golul etapei din Serie A a fost înscris, fără discuţie, de Radja Nainggolan. Belgianul a trimis un şut incredibil, de la 25 de metri, iar traiectoria balonului a fost una deoseibită: s-a dus drept la îngemânarea barelor! E una dintre cele mai frumoase reuşite în Europa în acest an şi, fără discuţie, golul etapei în campionatul Italiei. Echipa sa, Cagliari, a reuşit să câştige meciul cu SPAL cu 2-0


UPDATE, 20 octombrie, ora 18:16 / Rezultatele partidelor de duminică din Serie A:

Cagliari – SPAL 2-0 (Nainggolan 9, Farago 67)

Sampdoria – AS Roma 0-0

Udinese – Torino 1-0 (Okaka 42)

Parma – Genoa 5-1 (Kucka 38, Cornelius 42, 45+1, 50, Kulusevski 79 / Pinamonti 52)

ora 21:45 AC Milan – Lecce.


UPDATE, 20 octombrie, ora 16:53 / Un moment incredibil s-a petrecut în minutul 43 al meciului Sassuolo – Inter Milano. Cu puțin timp înainte ca Lukaku să marcheze din penalty golul de 3-1 pentru oaspeți, un parașutist a aterizat în timpul jocului pe gazonul arenei Mapei din Sassuolo. După câteva clipe de uluială, stewarzii au intrat pe teren și l-au evacuat pe parașutist în aplauzele întregului stadion.

ADVERTISEMENT


UPDATE, 20 octombrie, ora 15:27 / Inter Milano a obținut o victorie nebună pe terenul formației Sassuolo, la care Vlad Chiricheș nu a jucat fiind accidentat. Milanezii s-au impus cu 4-3 prin dublele reușite de Lautaro Martinez (2, 71 din penalty) și Romelu Lukaku (38, 45 din penalty). Pentru gazde au înscris Berardi (16), Djuricic (74) și Boga (82). În urma acestei victorii, trupa lui Antonio Conte șine aproape de liderul Juventus Torino fiind la un punct în spatele campioanei.


UPDATE, 20 octombrie, ora 8:34. Prelungirile partidei Juventus – Bologna, scor final 1-1, din cadrul etapei a 8-a de Serie A a adus o fază extrem de controversată. Oaspeții au cerut penalty la un henț al lui De Ligt în careu, însă nici arbitrul Irrati și nici VAR-ul nu penalizat intervenția fundașului olandez.

ADVERTISEMENT

După meci, secundul lui Sinisa Mihajlovic a declarat: ”De Ligt are brațele depărtate. E dubios. Voiam ca Irrati măcar să consulte VAR-ul”.


UPDATE, 19 octombrie, ora 18.00. Primul meci al etapei a însemnat un adevărat festival. Atalanta Bergamo a condus cu 3-0 pe stadio Olimpico din Roma în faţa lui Lazio, însă s-a văzut egalată în minutele de prelungire! Minutul 69 e cel în care Immobile a dat semnul revenirii romanilor (dintr-un penalty care n-a prea fost). Imediat, Correa a marcat pentru 2-3, după doar 30 de secunde! Finalul de meci a adus un nou penalty pentru adversara CFR-ului din grupa de Europa League, iar Immobile a transformat din nou, cu emoţii de data asta, pentru 3-3. CFR Cluj va juca pe Olimpico, împotriva lui Lazio, pe data de 28 noiembrie. La Cluj, campioana României s-a impus cu 2-1.

ADVERTISEMENT

LIVE BLOG Serie A etapa a 8-a

Odată rezolvată ecuaţia EURO 2020 internaţionalii convocaţi de Roberto Mancini au revenit la cluburile lor, unde îi aşteaptă pe unii dintre ei atât meciuri de campionat cât şi de cupe europene, în timp ce doar pe alţii, cazul golgeterului lui Torino, Andreea Bellotti, doar partidele de Serie A.

Această etapă a opta nu oferă decât un singur meci între echipele de TOP 6. Este chiar cel care deschide etapa şi are loc sâmbătă, 19 octombrie, de la ora 16:00, pe Olimpico, între Lazio şi Atalanta, două echipe ofensive, care săptămâna viitoare vor evolua şi în Europa: bergamascii cu Manchester City, romanii acasă cu Celtic Glasgow.

Serie A etapa a 8-a. Campionatul se reia după ce echipa națională s-a calificat la EURO 2020

Inter, fără Alexis Sanchez, cu Sassuolo

După ce a arătat că este în continuare şeful fotbalului italian, bătând la Milano pe Inter, echipa considerată a-i fi rivală în acest sezon, Juventus joacă sâmbătă seară acasă cu Bologna lui Sinisa Mihajlovic, care însă nu va putea fi la meci, efectuând o nouă cură de chemioterapie în lupta cu leucemia. Deşi torinezii vor evolua săptămâna viitoare în Champions League cu Lokomotiv Moscova, meci considerat uşor. Drept urmare nu vor fi menajaţi titularii, în frunte cu Cristiano Ronaldo.

Învinsă de Juventus, Inter va căuta să revină rapid în deplasarea de la Sassuolo, acolo unde Vlad Chiricheş este unul dintre absenţii echipei lui Roberto De Zerbi ca urmare a noii accidentări suferite la echipa naţională. Dar şi Interul lui Antonio Conte vine fără chilianul Alexis Sanchez, rupt pentru trei luni în amicalul cu Columbia.

Serie A etapa a 8-a. Alexis Sanchez va lipsi trei luni pentru Inter

S-au răcit relaţiile dintre Carlo Ancelotti şi patronul lui Napoli

Relaţiile idilice dintre patronul Aurelio Di Laurentiis şi antrenorul Carlo Ancelotti la Napoli au început să se răcească după ce rezultatele şi jocul echipei din acest sezon, în care a primit întăriri consistente, nu arată nici pe departe la pretenţiile cerute. Napoli primeşte acasă vizita lui Hellas Verona, formaţie nou promovată, dar care a arătat multe lucruri pozitive inclusiv la Torino, unde Juve a câştigat greu, cu 2-1.

Serie A etapa a 8-a. S-a dus vremea prieteniei dintre Carlo Ancelotti și patronul lui Napoli

AC Milan a aflat că situaţia fair-play-ului financiar e una proastă şi că trebuie pentru a o echilibra să vândă în iarnă de minim 80 de milioane euro. Ceea ce înseamnă că portarul Gigi Donnarumma şi spaniolul Suso sunt din nou vedetele ce vor intra în mercato, pentru a salva clubul de la alte sancţiuni FIFA. Milan pare a avea în această etapă un meci ceva mai accesibil acasă cu Lecce, nou promovata în lotul căreia îl regăsim şi pe Romario Benzar.

Primul meci al lui Claudio Ranieri pe banca Sampdoriei

Roma va juca la Genova împotriva Sampdoriei, echipă care a început dezastruos sezonul şi care l-a concediat pe antrenorul Di Francesco, apelând la experienţa veteranului Claudio Ranieri. Doria aduce astfel un al doilea tehnician, după Di Francesco, trecut mai întîi pe la Roma, pentru că şi don Claudio a fost o temporară soluţie de avarie tot după Di Francesco, la fel ca acum, dar la echipa din capitală. Roma are mulţi absenţi pentru acest meci, în frunte cu Edin Dzeko şi nu va avea deloc parte de un meci uşor.

Programul etapei a 8-a din Serie A

Sâmbătă, 19 octombrie

ora 16:00 Lazio – Atalanta

ora 19:00 Napoli – Verona

ora 21:45 Juventus – Verona

Duminică, 20 octombrie, ora 16:00

ora 13:30 Sassuolo – Inter

Sampdoria – Roma

Cagliari – SPAL Ferrara

Udinese – Torino

ora 19:00 Parma – Genoa

ora 21:45 Milan – Lecce

Luni, 21 octombrie, ora 21:45

Brescia – Fiorentina

Clasament Serie A înaintea etapei a 8-a

Serie A etapa a 8-a clasament înaintea etapei
ADVERTISEMENT