Sporturi

LIVE BLOG Simona Halep la US Open 2019. Program meciuri, rezultate, informaţii de ultimă oră. Meciul de dublu mixt al Simonei, AMÂNAT! Joacă două meciuri în aceeaşi zi

28.08.2019 | 21:51
LIVE BLOG Simona Halep la US Open 2019 Program meciuri rezultate informatii de ultima ora Meciul de dublu mixt al Simonei AMANAT Joaca doua meciuri in aceeasi zi

Simona Halep va fi prezentă la ultimul turneu de Grand Slam al anului 2019, care a început pe 26 august la Flushing Meadows: US Open 2019. Românca ocupă locul 4 în ierarhia mondială, în urma niponei Naomi Osaka, a australiencei Ashleigh Barty şi a cehoaicei Karolina Pliskova. Simona a participat în această vară, până la startul US Open, doar la două turnee, ambele Premier, la Toronto şi Cincinnati, dar fără rezultate notabile.


UPDATE, 28 august, ora 21:51. Meciul de dublu mixt din primul tur de la US Open: Simona Halep – Horia Tecău vs. Gabriela Dabrowski – Mate Pavic a fost amânat pentru joi din cauza ploii. Astfel, campioana noastră va avea de disputat două meciuri în aceeaşi zi. Tot joi, Halep joacă în turul doi împotriva lui Taylor Townsend. Pentru joi au fost amânate şi meciurile de dublu ale Ralucăi Olaru şi a lui Marius Copil.


UPDATE, 27 august, ora 14:36. Simona Halep va juca şi dublu mixt la US Open, alături de Horia Tecău. Dublul Halep-Tecău se pregăteşte de Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo şi va înfrunta în primul meci favoriţii numărul doi de la Flushing Meadows: dublul Gabriela Dabrowski (Canada, 11) / Mate Pavic (Croaţia, 14).

Raluca Olaru este şi ea pe tabloul de dublu mixt. Românca va juca alături de croatul Franko Skugor împotriva dublului  Lucie Hradecka (Cehia) / Artem Sitak (Noua Zeelandă)


UPDATE, 27 august, ora 12.54. Flavia Penetta, câştigătoarea US Open din 2015, actualmente expert al postului TV Eurosport, a vorbit despre Simona Halep: “Simona a câştigat la Wimbledon şi am fost extrem de fericită pentru ea, pentru că e o persoană extrem de plăcută şi ştiu cât de greu e să te menţii mereu în top. Aşa e în tenis, când eşti sus în clasament toată lumea se aşteaptă ca tu să câştigi şi nimic din ceea ce faci nu mai e de ajuns pentru ceilalţi. Dar, după victoria de la Wimbledon, Simona va fi şi mai puternică din punct de vedere mental şi mai inteligentă în joc, aşa că va mai câştiga cu siguranţă titluri de Grand Slam”, a spus italianca într-un interviu pentru canalul oficial al US Open.


UPDATE, 24 august, ora 08:30 Simona Halep este foarte apreciată şi stimată în SUA. Ea a primit un neaşteptat cadou din partea NHL, Liga profesionistă nord-americană de hochei pe gheaţă, care i-a oferit un tricou de hocheist insncripţionat cu numele ei. Simona a mulţumit prompt. “Multe mulţumiri celor de la NHL pentru acest cadou surprinzător. Abia aştept să asist la un meci. în curând”, a scris Simona Halep pe pagina de Twitter. În România, Simona Halep chiar este implicată în hocheiul juvenil, la iniţiativa lui Ion Ţiriac acceptând să se implice în sponsorizarea unor grupe de copii din acest sport.

LIVE BLOG Simona Halep la US Open 2019. Tricoul cu numărul 13 pentru Simona Halep, la americani numărul 13 purtând noroc şi nu ghinion

UPDATE, 21 august, 17.28. Simona Halep se pregăteşte într-un mod inedit pentru US Open. Sportiva din Constanţa îşi antrenează “jocul de picioare” pentru turneul american şi a postat un videoclip cu metoda pe care a ales-o. CLICK AICI PENTRU A VEDEA ANTRENAMENTUL SIMONEI!


UPDATE, 21 august, ora 16.20. Simona Halep a fost aleasă de organizatorii US Open pentru a promova ediţia 2019 a turneului american. Sportiva din România, a doua favorită la casele de pariuri pentru câştigarea turneului, a jucat un meci de dublu, la care parteneră i-a fost americanca Sloane Stephens, în care cele două au înfruntat perechea Maria Şarapova – Madison Keys.

LIVE BLOG Simona Halep la US Open 2019

Mai mult, la Toronto s-a retras după un prim set pierdut în sferturi de finală în faţa cehoaicei Marie Bouzkova, acuzând dureri puternice la tendonul lui Achile. A mers la un control în SUA şi la Cincinnati s-a prezentat mult mai bine fizic, deşi tatăl ei, Stere Halep, se teme că Simona ar putea avea probleme la US Open, pentru că o astfel de afecţiune are nevoie de mai mult timp de recuperare. 

La Cincinnati Simona a pierdut în trei seturi, în optimi, după un meci de mare luptă în faţa celei care a câştigat turneul, americanca Madison Keys și a jucat la intensitate maximă, dar a recunoscut că picioarele și corpul le-a simțit obosite. Simona a admis că a comis marea eroare ca după ce a câștigat la Wimledon să fi stat numai în vacanță, fără a face măcar un antrenament.

LIVE BLOG Simona Halep la US Open 2019. La Cincinnati Halep a ieșit în optimi, dar a fost OK cu tendonul lui Achile

Doar în 2018 Simona Halep a jucat două finale de Grand Slam

Simona Halep este considerată de specialiști drept a doua favorită la câștigarea trofeului, dar până acum românca nu a reușit să joace două finale de Grand Slam decât în 2018.  În 2014 a jucat prima ei finală de Grand Slam la Roland Garros, pierdută cu 2-1 în fața Mariei Șarapova, în 2017 a pierdut a doua finală la Roland Garros, 1-2 cu Jelena Ostapenko.

În ianuarie 2018 un nou eșed dramatic, tot cu 2-1 în finala Australian Open la daneza Caroline Wozniacki, apoi, în sfârșit primul succes la Roland Garros, 2-1 cu Sloane Stephens. În sfârșit, anul acesta cel mai mare triumf, un 2-0 fără drept de apel în fața Serenei Williams.

LIVE BLOG Simona Halep la US Open 2019. Românca vine după extraordinarul succes de la Wimbledon în fața Serenei Williams

A fost eliminată încă din primul tur la ultimele două ediții

La US Open Simona Halep nu are amintiri tocmai plăcute. A ajuns o singură dată în semifinale, în 2015 și era mare favorită în fața italiencei Flavia Pennetta, dar a pierdut. A fost o finală total neașteptată, după ce și Roberta Vinci a bătut-o pe Serena Williams, o finală sută la sută italiană, câștigată de Pennetta, care după aceea s-a retras din activitate. În ultimele două ediții Halep a fost mereu surpriza negativă, ieșind de fiecare dată din primul tur: în 2017 de Maria Șarapova și anul trecut de estonianca Kaia Kanepi.

LIVE BLOG Simona Halep la US Open 2019. În ultimii doi ani Simona a ieșit din primul tur la US Open, anul trecut, foto, în fața Kaiei Kanepi

Simona Halep merge anul acesta pentru a șterge aceste imagini neplăcute numelui și performanțelor sale. ”Viața e frumoasă după Wimbledon, dar așa a fost în ultimii ani. A fost un succes mare! Nu vreau să vorbesc despre șansele mele la US Open. Consider că am șansa mea și vom vedea. Îmi doresc să reușesc același joc ca la Wimbledon”.

Tags: