Fotbal intern

LIVE BLOG Spania – România preliminarii EURO 2020. Spaniolii au venit zâmbind pe Wanda Metropolitano. VIDEO

LIVE BLOG Spania  Romania preliminarii EURO 2020 Spaniolii au venit zambind pe Wanda Metropolitano VIDEO
ADVERTISEMENT

Meciul Spania – România are loc luni, 18 noiembrie, cu începere de la ora 21:45, în cadrul ultimei etape din grupa F a preliminariilor EURO 2020. Din păcate, în urma eșecului fără drept de apel suferit de tricolori pe teren propriu în fața Suediei vinerea trecută posibilitatea de a mai obține calificarea acum, clasându-ne pe locul doi, a fost eliminată. Scandinavii sunt cei care au reușit acest lucru, pentru că au acum patru puncte avans peste tricolori.


  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 1.21 este cota pentru ”1 solist” la meciul Spania – România. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT

UPDATE, 18 noiembrie, ora 21:03 / Jucătorii echipei Spaniei au venit extrem de relaxați și zâmbitori la stadionul Wanda Metropolitano, acolo unde se va desfășura meciul împotriva României.


UPDATE, 18 noiembrie, ora 20:16 / Elevii lui Cosmin Contra au ajuns la stadionul Wanda Metropolitano din Madrid, acolo unde va avea loc meciul cu Spania. Tricolorii au inspectat gazonul perfect al arenei pe care Atletico Madrid își dispută meciurile de pe teren propriu.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 18 noiembrie, ora 17:31 / ”Tricolorii” vor evolua în tricouri galbene pe Wanda Metropolitano, în timp ce spaniolii au ales să joace în roșu.


UPDATE, 18 noiembrie, ora 13.20. Cosmin Contra a decis lotul pentru meciul cu Spania din această seară, iar selecționerul echipei naționale a României l-a lăsat în tribune pe Iulian Cristea, fundașul formației FCSB. Aceasta nu este prima dată când ”Guriță” îl cheamă la prima reprezentativă și nu-l folosește. Cristea a trecut printr-o situație asemănătoare și în octombrie, la partida cu Norvegia. La meciul cu Suedia, primul al acestei “duble”, Cristea a fost pe bancă, însă nu a bifat niciun minut.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 18 noiembrie, ora 11.50. Fotbaliștii echipei naționale a României vor avea ocazia să joace cu mingea ”Uniforia”, cea care a fost lasată special pentru Campionatul European 2020.


UPDATE, ora 15.05. Jucătorii lui Cosmin Contra s-au plimbat în centrul Madridului, iar după amiază vor efectua antrenamentul oficial înaintea meciului cu Spania care are loc luni, de la ora 21.45. VEZI MAI MULTE IMAGINI ÎN GALERIA FOTO DE MAI SUS!

ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 14.40. George Pușcaș a vorbit despre eșecul cu Suedia și a făcut o promisiune pentru suporterii echipei naționale a României înaintea meciului cu Spania. “Sunt dezamăgit pentru că am crezut cu toată inima, până la startul partidei cu Suedia, că vom reuşi să ne calificăm. Trebuie să trecem însă rapid peste asta, pentru că avem şansa de a juca barajul din Liga Naţiunilor. Trebuie să fim optimişti că vom reuşi să ajungem la Campionatul European de anul viitor. Nu trebuie să ne gândim la numele adversarului, oricare va fi acesta va trebui să facem tot ce ţine de noi pentru a fi la Euro. Cu siguranţă în acest moment şi ei (n.r. – suporterii) sunt dezamăgiţi la fel ca şi noi. Ne pare rău că nu i-am putut face fericiţi, dar vom încerca să ne calificăm la EURO din Liga Naţiunilor. Echipa naţională este a tuturor românilor şi ea trebuie susţinută în orice moment şi în orice perioadă. Chiar dacă e un meci fără miză pentru calificare (n.r. – cu Spania), îl vom trata cu maximă seriozitate şi cu gândul la victorie, indiferent de numele adversarului. Orice meci pentru echipa naţională este important şi are încărcătura lui”, a declarat George Pușcaș.


LIVE BLOG Spania – România

Așa încât acest meci cu Spania nu mai prezintă nici un fel de importanță pentru noi decât ca orgoliu, ca palmares și ca posibilitate pentru jucătorii care nu au intrat pe teren în meciul cu Suedia, gen Budescu sau Nistor, să arate calitățile lor unui selecționer care a gândit foarte prost echipa de start tocmai la jocul care însemna totul sau nimic.

Meciul cu Spania are loc la Madrid, pe cocheta arenă a lui Atletico, Wanda Metropolitano, unde s-a jucat în vară finala Champions League și este așteptată o prezență masivă de români, chiar dacă nu mai putem vorbi de nici un obiectiv.  În schimb, pentru iberici e important să câștige pentru a evita o grupă grea la turneul final vara viitoare. 

Soarta selecţionerului va fi decisă în mai puţin de o lună

Pentru noi a rămas totuși deschisă o mică ușă spre Euro. Barajul prin Liga Naţiunilor, competiţia inventată de UEFA. România poate întâlni fie Scoţia, în semifinale şi apoi Serbia sau Norvegia în ffinală, fie Islanda, iar dacă trece Bulgaria sau Ungaria în finală. E ultima şansă de a aduce EURO 2020 pe Arena Naţională nu doar pentru alţii, ci pentru proprii fani.

Cosmin Contra declarase anul acesta că dacă nu va reuşi să califice echipa naţională la turneul final va demisiona. Acest lucru va fi discutat de şefii Federaţiei în următoatoarle trei săptămâni, ceea ce menţine o oarecare stare de incertitudine, deşi sunt multe voci, unele autorizate, care susţin că la Madrid va fi ultima apariţie a lui Cosmin Contra pe banca echipei naţionale şi că deja sunt avansate numele unor posibili succesori, printre care ar fi şi Gică Hagi şi Dan Petrescu.

Spania – România. În trei săptămâni Federaţia va lua decizia privind soarta selecţionerului Cosmin Contra

Noi, foarte posibil, cu multe rezerve, ei cu echipa de bază

Cu Spania este de aşteptat să fie trimişi pe teren mai puţini dintre jucătorii care au alăcutuit scheletul de bază în planurile lui Contra, poate chiar şi portarul Ciprian Tătăruşanu să lase şi el locul la acest ultim meci. Sunt şanse foarte mari ca pe teren să se afle de la început cuplul teribil al Astrei, Costică Budescu – Denis Alibec, alături de Dan Nistor în regia de comandă, să revină Romario Benzar ca fundaş stânga sau să fie titularizat Burcă în centrul liniei defensive.

Spania – România. Foarte probabil Sergio Ramos îţi va ghida din nou coechipierii de la naţionala Spaniei şi împotriva României

Dacă naţionala României poate suferi schimbări majore nu acelaşi lucru este de aşteptat din partea selecţionerul spaniol Robert Moreno. Pentru că echipa sa trebuie să câştige şi să-şi facă viaţa mai uşoară pentru turneul final el va trimite pe teren cel mai bun unsprezece, aşa încât putem spune că ne aşteaptă o partidă foarte grea în compania uneia dintre cele mai bune reprezentative din lume.

ADVERTISEMENT